Ben yaptım olmuş mu :)

DeSpOiNa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2007
382
3
118
47
Ankara
evet arkkadaşlar.bir cumartesi gecesi annemlene sıkıldık..malzeme almıştık haydi dedik kalkıp yapak..o gece 2 tane yaptık..ilkini annem tv de izlemiş beğenmiş..önce ham tahtadan bir kutu beğenip aldık..daha sonra un tutkal biraz tuz biraz sıvıyağ ve yeşil toz kumar boyası karışımı yapıp bir seramik hamuru elde ettik..

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

annem hamuru yaparkene bende kutunun dışını ve içini boyadım bu arada..

sonra kapağı hamur kapladık..

tabi kenarların fazlalıkları düzgünce kesip çıkardık..

bu kutunun özelliği elinize ne geçerse üstüne yapıştırmanız :) daha doğrusu hamurun üstüne koyup bastırınca zaten gömülüyor içine..takı kutusu olacağı için bende kullanılmayan ıvır zıvır ne varsa buldum parçaladım..annemin izlediğinde anahtardan çengelli iğneye ne bulsa koymul kadın..bende elime geçenleri üstüne eklemeye başladım :)

bu arada bende gümüş telden spral şeklünde kıwırıp kalabalık yapsın die kafama göre bişilerde yaptım :)

ve son hali..boyalar yeni yeni kuruyor..

4-5 gün hamurun iyice kurumasını bekliycez..sonra mat vernik ile vernikleyeceğiz..bilmem bependinizmi.. :) ilk denememiz bn sevdim...baya emek verdik :)

bunu ilk deneme idi kuzenime hediye ettim..az sonra göreceğinizide teyzeme :) kendim için bordo yapıcam..

evet buda 2. si arkadaşlar..kutu boyama bana ait..fimo hamuru ile yapılan kısmısı anneme :)

fimo hamurundan şeklleri yaparkene resimlemeyi unuttum :S yaılmış halini görüceksiniz..

şekli hazırlıyp dilimliyorsunuz..sonra yanyana koyup merdane ile açıyorsunuz..hem parçalar yapışıyor hemde hamur ortaya çıkıyor..

sonra kutunun üstüne yerleştirip fazlalıkları kesiyorsunuz.

içinide hamurun içindeki renklere uygun boyadım..henüz kurumamış hali..

o kestiğimiz yuvarlak parçalardan bir kaç tane öne yapıştırıp tamamlıyoruz :)

son aşama bu şekilde kutuyu 130 derece kadar ısıdaki fırında yarım saat falan bekletiyoruz..fimo hamurunun özelliği bu tabiri caizse taşlaşıyor..sonra verniğinide yapıyosunuz..bittiiii :))

arkadaşlar bir kaç yıl evvel severek aldığım bir cd kabı..

zamanla metal yüzeyinde kararmalar oldu..napıyım buna derken atacağıma fimo denemek istedim(turuncu ve gümüş rengi en sevdiğim renklerden..neden sevdiğimide açıklamış olayım :) fimo önceden deneme yapıp ayırmıştım..hazır varken onu kullandım..

sonra parçaları birleştirip merdane ile açıp kapladım

tabi doğal olarak 130 derecede 30 dk fırına verdim ama bir ayrıntıyı atlamışım cd kabının üstündeki turuncu yer plastik :) tabi o fırınca eridii acaip bişi oldu orayı çıkardım ;D son hali budur :

bu benim şuan kullandığım takı kutum :) abime yapTırmıştım nolurrr bişeyler çizermisin diye..oda kedileri çok sevdiğimden bunu yaptı benim için..çok değerliler benim için hep saklıycam bunları :)

buda kitap şeklinde bir kutu, yine üzerindeki resmi ağbim yaptı..

bir arkadaşım antalyaya gittiğinde bana küçük bir hediye almış ve onu vermek içinde oturup bu keseyi yapmış..çok hoşuma gitmişti..ayrıca buna oturup düşünüp yaparak ayrı bir emek harcaması verdiği değerinde bir ölçüsü bence..bende birine bir hediye vereceğim zaman arada böle şeyler yaparım..ya kendim bir kart yaparım yada bu tarz şeyler..iyi fikir değilmi :)

bunları yapalı aslında baya oldu..bir ara da takı yapımına meraklanmıştık ailecek hihih kolyeler teyzemden küperler benden :) resimleri pek net çekememişim idare edin olurmu kğ5

bunları yapalı daha doğrusu deneyeli çok oldu o nedenle yapım aşamaları yok..kusura bakmayın..

mesela bu gazete hamuru..gazateleri sıcak suda bekletiyorsunuz eriyorlar..ufacık parçalar haline getirip tutkal vve unla hamur kıvamında yoğurup obje üzerinde kafanıza göre şekillendirip boyuyorsunuz..

aşağıdakinde bir kısmı yaprak alüminyum ile kapladık..üzerine önce şekil cizim kurşun kalemle mesela kabartı olacak şekilde bastırarak çiziyorsunuz..motif kabarık olunca obyeye yapıştırmadan içini slikon eritip doldurkki sonradan çökmesin..

testiler ham seramikdi boyayıp böle süsledik işte :))

bu sandık yine ham malzeme idi..boyadık..aslında ilk hali kapak kısmı çatlatma tekniği ile boyanmıştı :) fakat fimoya merak salınca kapağı fimo ile kapladık :)

bunlar bardak altlığı..yine ham malzeme yi guaj boya ile boyayıp vernikledik :)

peçetelikda ham tahta idi boyayıp üzerine böyle kafama göre boncuklar yapıştırdım :)

çok guzel olmus canım eline saglik. bu fimo hamurları cok guzelmis nerde bulabilirim? bide bunları firinliyomuyuz yoksa direk bise yapmadan merdanyle acıp kutuya yapıstırıomusuyz ? yapıstırırken tutkal gibi bise kullanıyomuyuz tesekkur ederim :)

canım o gazete hamurunu bende deniycem en kısa zamanda:)
peki dökülme falan olmuyormu?
donup kalıyormu biraz bilgi verirsen sevinirim..
eline sağlık....

walla aile boyu marifet..tebrik ederim inanın...
ben de severim bu tarz kendin-tasarla işlerini ama bir süre sonra kafam almaz, sıkılırım...
Ama testileri deneybilirm belki onlar kolay gözüküyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…