Ben yandım , ben bittim , ne yapacağımı bilmiyorum 🤷🏼‍♀️ acil yardım , imdat arkadaşlar bi el atın 🤒

Hannaz

Nirvana
Pro Üye
29 Aralık 2015
8.774
260.594
598
Sevgili arkadaşlarım dert ortaklarım ❤️
Hepinize merhabalar :KK68:
Benim papağanlarım var bilenler bilir az çok .
Sultan papağanlarım var .
İki yavrumuz oldu , bi müddet yavrularını doğru düzgün büyütmeden anne baba yine cilveleşip yumurtladı , ve yavrulara bakmadılar , yuvadan alıp şırıngayla kursaktan besledim çok şükür bu güne kadar sağsalimiz ❤️
Yaklaşık bi 10 gün sonra dolu dolu 4 ayı bitirip 5. aya giricez İnşAllah .
Amaaaa , bu sıpaları hâlâ daha ben besliyorum .
İlk beslediğim yavrular da değiller bunu da belirteyim , bu zalim anne baba doğurup doğurup üstüme attılar 5 tane yavru daha besledim öncesinde , kimisi 1 buçuk aylıkken , kimisi en fazla 2 ayı doldurduğunda tertemiz bi güzel yeme düşmüşlerdi .
Bu sıpaları da aynı yöntemle aynı mamayla besliyorum ama gelin görünki kesinlikle yem yemiyorlar , kemirmiyorlar bile .
Gerek netten gerek YouTube’dan baya bi araştırdım , yalnız olmadığımı gördüm . Benim gibi elle besleyen ve benim gibi aynı dertten muzdarip bi çok vatandaş varmış , bunu da gördüm .
Bi yerde öğünleri yavaş yavaş azaltın yeme düşerler yazıyordu , benimkiler bırakın yeme düşmeyi açlıktan bitap düşüp tüneğe oturup ikisi de küstüler .
Sürekli gözlemliyorum , yem yemeye dair en ufak küçücük bi ışık bile yok . Tünekten inip merak edip bakmıyorlar bile .
Hadi yol gösteren yok desem , yem yemeyi yol gösteren olmadan nasıl öğrensinler yazık dicem de yanlarında iki de büyük ablaları var ( abla kuşlar 😍 )
Belki dedim onlardan korkup aşağı inemiyorlardır , ayırdım , yok arkadaşlar sonuç yine aynı .
Beni gördükleri an maymun gibi kafesin tellerine yapışıp bağırmaya başlıyorlar besle bizi diye .
Şırıngayla besliyorum , yavaştan ya koluma ya göğsüme tırmanıp şekerleme yapıyolar bi de uyumaya başlıyolar .
Ben ne yapayım ?
Not : 7 ay ve 1 yıldır çare bulamamış olanları da gördüm , iyice umutsuzlanmaya başladım .
Yardım edin ❤️

Sevgili arkadaşlarım dert ortaklarım ❤️
Hepinize merhabalar :KK68:
Benim papağanlarım var bilenler bilir az çok .
Sultan papağanlarım var .
İki yavrumuz oldu , bi müddet yavrularını doğru düzgün büyütmeden anne baba yine cilveleşip yumurtladı , ve yavrulara bakmadılar , yuvadan alıp şırıngayla kursaktan besledim çok şükür bu güne kadar sağsalimiz ❤️
Yaklaşık bi 10 gün sonra dolu dolu 4 ayı bitirip 5. aya giricez İnşAllah .
Amaaaa , bu sıpaları hâlâ daha ben besliyorum .
İlk beslediğim yavrular da değiller bunu da belirteyim , bu zalim anne baba doğurup doğurup üstüme attılar 5 tane yavru daha besledim öncesinde , kimisi 1 buçuk aylıkken , kimisi en fazla 2 ayı doldurduğunda tertemiz bi güzel yeme düşmüşlerdi .
Bu sıpaları da aynı yöntemle aynı mamayla besliyorum ama gelin görünki kesinlikle yem yemiyorlar , kemirmiyorlar bile .
Gerek netten gerek YouTube’dan baya bi araştırdım , yalnız olmadığımı gördüm . Benim gibi elle besleyen ve benim gibi aynı dertten muzdarip bi çok vatandaş varmış , bunu da gördüm .
Bi yerde öğünleri yavaş yavaş azaltın yeme düşerler yazıyordu , benimkiler bırakın yeme düşmeyi açlıktan bitap düşüp tüneğe oturup ikisi de küstüler .
Sürekli gözlemliyorum , yem yemeye dair en ufak küçücük bi ışık bile yok . Tünekten inip merak edip bakmıyorlar bile .
Hadi yol gösteren yok desem , yem yemeyi yol gösteren olmadan nasıl öğrensinler yazık dicem de yanlarında iki de büyük ablaları var ( abla kuşlar 😍 )
Belki dedim onlardan korkup aşağı inemiyorlardır , ayırdım , yok arkadaşlar sonuç yine aynı .
Beni gördükleri an maymun gibi kafesin tellerine yapışıp bağırmaya başlıyorlar besle bizi diye .
Şırıngayla besliyorum , yavaştan ya koluma ya göğsüme tırmanıp şekerleme yapıyolar bi de uyumaya başlıyolar .
Ben ne yapayım ?
Not : 7 ay ve 1 yıldır çare bulamamış olanları da gördüm , iyice umutsuzlanmaya başladım .
Yardım edin ❤️
Okurken yüzümde bir gülümseme.
Sizi anneleri yerine koymuşlar kıyamam :21:
Bir çözüm onerim yok malesef :KK16:

Okurken yüzümde bir gülümseme.
Sizi anneleri yerine koymuşlar kıyamam :21:
Bir çözüm onerim yok malesef :KK16:
Anneleriyim zaten ❤️
Aynen öyle , uçmuyolar da . Paytak ördek gibi arkamdan yürüyorlar . Herhangi bi sağlık sorunları yok uçmamaları için ama uçmuyorlar . Uçsalar bile sadece bana konmak için uçarlar .
Mamalarını yiyince kaklmama fırsat vermeden koluma ya da göğsüme tünüyo ikisi de 🥰

Az abi , bıldırcından bile küçücükler :)
Yıkandıkları zaman bi görsen minnacık kalıyorlar iyice , bi de tipsiz oluyorlarki :))

yahu o azman 20-30 bilemedin 50 gr

Abi dumanın dişinin kovuğuna yetmez , kemikleri ve tüyleri çıkarırsan hepi topu ikisinden toplam 80 gram ya çıkar ya çıkmaz 🙈

Abi dumanın dişinin kovuğuna yetmez , kemikleri ve tüyleri çıkarırsan hepi topu ikisinden toplam 80 gram ya çıkar ya çıkmaz 🙈
Biz yemicez zaten yakalayıp salacağız yakala sal yani...

mama derken nasıl mama hala toz karışım mı veriyosunuz yoksa taneleri ıslatarak mı veriyosunuz.eğer hala toz mamayı sulandırarak veriyosanız kursak gelişimi tam olmamış olabilir.normalde anneleri yemi yiyip tam sindirmeden öyle kusuyorlar yavruya kursağı geliştirmek için ama sizin anada iş yok :D güvercinlerin de bazen böyle halleri oluyor youtubeden video izlemiştim.bi kaba yemi ıslatıp koyuyor üzerine balon geçiriyor gerdirerek.sonra balona delik açıyor gaga girecek şekilde.öyle besliyordu.bi fikir olabilir diye söylüyorum

Back
X