• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben uzaylı anne miyim?

Angry bird

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2015
441
271
53
6 yasindaki oğlumu genel olarak cok farklı yetistirdigimi farkettim.Çoğunluğa uymali miyim yoksa tarzimi korumalimiyim bilemiyorum.Ben ogluma nezaketi merhameti paylaşmayı yardımı aşılıyorum.Cizgi filmleri secerek izletiyorum.Hergun kitap okuyorum.Hicbir kostum partisinde örümcek adam batman yok bilmemne kostümü giydirmedim.İtfaiye aşçı ressam kostümü aldim.Asla oyuncak silah almadim.Arabayi tercih ettim.Okulda veya disarda bilmemne figürlü pastalarla bilmemne konseptli dogumgunleri yapmadım.Maddi durumumuz fazlasiyla yeterli olmasina rağmen istediği bir şeyi gereksiz yere almadım.Ona hep fakirligi zorluğu öğrettim.Rica etmeyi teşekkür etmeyi ozur dilemeyi doğa ve hayvan sevgisini verdim.Sorun şu ki etrafimdaki birçok ailenin tam tersi sekilde cocuklarini siddet eğilimli ve bencil egittigini görüyorum. Benim çocuğum benim yüzümden ilerde uyum sorunu yaşayacak bunu hissediyorum ama yine de öbür türlü olamıyorum.kendimi kötü anne hissediyorum.ne yapmaliyim nasil yapmalıyım ?

Neden kötü anne olasınız. Kendi doğrularınız var ve ona göre yetiştiriyorsunuz çocuğunuzu. Bence çok iyi yapıyorsunuz. Bunlar olması gereken normal davranışlar zaten. Benzer şekilde yetiştirmeye çalışıyorum çocuklarımı umarım başarırım.
Siz değil onlar yanlış. İçiniz rahat olsun. Çocuğunuz bencil, şiddet yanlısı, doyumsuz çocuklarla arkadaş olmasın zaten. Elbet sizin gibi düşünenlerden birinin evladıyla arkadaş olur;)

6 yasindaki oğlumu genel olarak cok farklı yetistirdigimi farkettim.Çoğunluğa uymali miyim yoksa tarzimi korumalimiyim bilemiyorum.Ben ogluma nezaketi merhameti paylaşmayı yardımı aşılıyorum.Cizgi filmleri secerek izletiyorum.Hergun kitap okuyorum.Hicbir kostum partisinde örümcek adam batman yok bilmemne kostümü giydirmedim.İtfaiye aşçı ressam kostümü aldim.Asla oyuncak silah almadim.Arabayi tercih ettim.Okulda veya disarda bilmemne figürlü pastalarla bilmemne konseptli dogumgunleri yapmadım.Maddi durumumuz fazlasiyla yeterli olmasina rağmen istediği bir şeyi gereksiz yere almadım.Ona hep fakirligi zorluğu öğrettim.Rica etmeyi teşekkür etmeyi ozur dilemeyi doğa ve hayvan sevgisini verdim.Sorun şu ki etrafimdaki birçok ailenin tam tersi sekilde cocuklarini siddet eğilimli ve bencil egittigini görüyorum. Benim çocuğum benim yüzümden ilerde uyum sorunu yaşayacak bunu hissediyorum ama yine de öbür türlü olamıyorum.kendimi kötü anne hissediyorum.ne yapmaliyim nasil yapmalıyım ?
Tebrik ediyorum .. Görmek istediğim duymak istediğim olmak istediğim bi annesiniz.. Keşke ama keşke istisnasız herkes sizin gibi olsa. ... Kavgalar biter tecavüzleri biter kadına hayvana çocuğa şiddet biter yardımlaşma başlar sevgi başlar savaş biter barış başlar.. Bozmayın bozulmayın. Sevgiler....

İnanın siz dünyalısınız insan gibi insansınız!!! Diğerlerinin aklından zoru var. Bir yakınım oğluna çeşit çeşit silahlar alır aç oğlum göster pipini der vs. Tuhaf tuhaf seyler. Dogum günü yapmıstı bir yasındayken bir dahaki cocugumda büyüklen yapcam anlasın dedi. Bende anlasında doyumsuz olsun cıksın dedim. Aslında normal olan biziz. İnanın bende sizin gibi davranıyorum. Helal olsun size ve sizin gibi analara!! Millet görmemiş gibi haraket ediyor sanki değirmenin suyu hep akacak gibi davranıyor. İleride bes parasoz kaldıgı günleri düşünmüyorlar. Cocuk bu paradan anlarmı gösteriş gözlerini bürümüş bir kere. Tutturacak inatlaşacak sen yapmayacaksın hırsızlık yapmaya kalkacak bu sefer. Şımartmaktan baska birşey değil onların yaptıgı

tebrik ediorum gercektenn sizi bende en az sizin kdr ugrasiorum sizin gbi tereddutlerim var ama dogru davrandigima inanmak istiyorum en son yasadigimiz bi olayi anlatayim oglum 25 aylik oglumu parka goturdum cocuklar akulu araba uzaktan kumandali araba ne bilim yeni nesil oyuncaklar tabletler falan parkta oynuolar ogluma da arabasini ve kum setini aldim oynasin die parka gittik oglumun uzaktan kumandali araba ilgisini cekti dokunmak istedi arabaya oynayan kucuk kiz delirdi allahim ne cigliklar ne aglamalar oglumu ittirmeler sasirdi kaldi bizimki tabi hemen uzaklasti yanima cagirdim oynamak ve paylasmak istemio sanirim annecim gel birlikte araba oynayalim dedim arkasindan o aglayip inleyen kiz ve o akulu araba kullanan cocuk gelip oglumun kum setini ve aracini alip oynamaya basladilar oglumda yine hic ses yok paylasti onlarla oynadi kiz kum setini ewine goturmek istedi oglum masallah yine hic ses cikarmadi sona kendi kendime acaba kotuluk mu yapiorum ben bu cocuga yarin ezilir mi yasitlarinin icinde die dusundum simdiki bicok cocuk kelimenin tam anlamiyla azman :KK43:

Gercekten boyle yetistiriyorsaniz ne mutlu size normali olmasi gereken bu ama nacizane fikrim bunlarin yaninda hakkini savunmayida ogrensin

tebrik ediorum gercektenn sizi bende en az sizin kdr ugrasiorum sizin gbi tereddutlerim var ama dogru davrandigima inanmak istiyorum en son yasadigimiz bi olayi anlatayim oglum 25 aylik oglumu parka goturdum cocuklar akulu araba uzaktan kumandali araba ne bilim yeni nesil oyuncaklar tabletler falan parkta oynuolar ogluma da arabasini ve kum setini aldim oynasin die parka gittik oglumun uzaktan kumandali araba ilgisini cekti dokunmak istedi arabaya oynayan kucuk kiz delirdi allahim ne cigliklar ne aglamalar oglumu ittirmeler sasirdi kaldi bizimki tabi hemen uzaklasti yanima cagirdim oynamak ve paylasmak istemio sanirim annecim gel birlikte araba oynayalim dedim arkasindan o aglayip inleyen kiz ve o akulu araba kullanan cocuk gelip oglumun kum setini ve aracini alip oynamaya basladilar oglumda yine hic ses yok paylasti onlarla oynadi kiz kum setini ewine goturmek istedi oglum masallah yine hic ses cikarmadi sona kendi kendime acaba kotuluk mu yapiorum ben bu cocuga yarin ezilir mi yasitlarinin icinde die dusundum simdiki bicok cocuk kelimenin tam anlamiyla azman :KK43:
Dengeyi büyüdükçe kuracak.siz ona izah edeceksiniz annesi.Paylaşmayı bilecek ,maddiyatçı olmayacak işte ne güzel,kibar ve anlayışlı olacak.

övün beni mesajı seziyorum yazdıklarınızdan gerçekten bu yaptıklarınızı kendiniz de taktir ediyorsunuz neden acaba yanlış mı yapıyorum diye bir soru soruyorsunuz ki

Insallah ben de sizin gibi bir anne olurum. Tabi sizin de gordugunuz o "cevre" musade ederse

Insallah ben de sizin gibi bir anne olurum. Tabi sizin de gordugunuz o "cevre" musade ederse
Oglumun sinif arkadaslarinin anneleri her hafta luks bir yerde buluşup yeyip icip çocukları mekanin oyun odasina gönderiyorlar.Sonra haftada bir beta olunca cocuklari, şaşırıyorlar, halbuki biz hep organik ve ozel urunlerle besliyoruz filan diyorlar. D.gunu olmadigi halde cocuklarina parti yapip hediyeler gönderiyorlar.mezuniyet gosterisinde cilginlar gibi alkis tutuyorlar mukemmel harika olağanüstü cocuklari iki kelimeyi bir araya getirebildiginde benim cocugum harkulade moduna girip kendilerini kandırıyorlar.Bu kolejden midem bulandı acikcasi.Insallah yeni okulunda da veli portfoyu böyle değildir

Biliyor musunuz? Yeni bir erkek cocuğu annesiyim. Dünyadaki tüm pozitif şeyleri ona öğretip gentilmen, iyi kalpli , tamamen insani düşüncelerle bezenmiş bir şeklide yetiştirmek istiyorum tıpki şh anki melek haliyle kalsın istiyorum. ( tüm insanlar melek gibi doğar ve hayattaki yaşayış tarzı onj bambaşka biri yapar diye ) ama sonra diyorum ki ; acaba cocuğuma iyi mi yapacağım diye düşünmeden edemiyorum. Hayatta bu kadar ince düşünceli kibar yerine göre davranan kaç kişi kaldı acaba ? Böyle yetiştirirsem hep üzülen taraf ya benm oğlum olursa? Hep saf temiz düşünceleri yüzünden üzülen olursa diye düşünüyorum. Ama aklıma şu geliyor. Dünyaya onlark en iyi en tatlı şekilde yetişmesi için getirdil. Peygamber efendimiz (Sav) bile o kadar iyi hıylu harika bir insan olmasına rağmen işkembe fırlatmışlar kendisiyle dalga geçmişler. Bu yüzden de bildiğimiz yoldan şaşmadan yetiştirebiliriz diye rahatlatıyorum kendimi. Hem onun bundünyası hem de ahiretini düşününce şu an sizin yetiştirdiğinix gibi benim de ilerde yetiştirmeyi istediğim gibi olması bence harika

Belki birkac sene sonra zaten çocuklarımız bizden cok okul ve sosyal çevreleri ile şekillenecekler.Elbette boyle kalmayacaklar hatta benim oglan simdiden degismeye asilesmeye başladı bile.Ama eminim derinde bir yerlerde ve belki de hayatlarinin en onemli anlarinda içlerindeki o saf temiz dogru durust merhametli kucuk cocugu anımsayıp derin bir nefes alacak ve hayirli olani yapacaklar.Tek umudum bu.Dilerim sizim evladiniz da once kendine sonra size hayirli bir evlat olur.

övün beni mesajı seziyorum yazdıklarınızdan gerçekten bu yaptıklarınızı kendiniz de taktir ediyorsunuz neden acaba yanlış mı yapıyorum diye bir soru soruyorsunuz ki
Yazımda da belirttigim gibi sonra pisman olmaktan korktugum ve tarzimdan suphe duydugum icin soruyorum.Acikcasi hic ovgu alacagimi sanmiyordum cunku cevremde kimden fikir alsam çoğu yanlis yapiyorsun dis dunyaya bu sekilde adapte olamaz sonra cok ezilir demislerdi.Herkesin fikrine saygim var.Ovgu almak icin yazmadim ama ovgulerden dolayi memnun olmadim desem buyuk yalan olur.Kendimi cok daha iyi hissediyorum.Sevgiler..

Bence siz çok çok çok tatlı bi annesiniz:KK36:kızım olursa oglunuzla tanışır inşallah 25li yaşlarda:KK48:
Daha birkac saat once ogluma kiz arkadaslarina karsi erkek arkadaslarina oldugu gibi davranmamasi gerektigini,kizlarin daha narin ve duygusal oldugunu, centilmen bir erkek olarak onlar vursa da vurmamasi gerektigini, sirasini onlara vermesinin nazik bir davranis olacagini öğütlüyordumAcikcasi 2.cocuk kız olur diye cok umutlanmıştım ama kismet değilmiş.Ben de gelinlerimi kızım gibi sevmeyi umuyorum.Prensesinize sevgiler.Sansli ki sizin gibi seker bir annesi var

Back