• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben Türk-Baba İran'lı

Ayseee1987

⛧ⒶⓇⓎⒶⓃⒶ⛧ ᵕ̈♡︎
Pro Üye
13 Nisan 2018
7.318
16.180
248
Kızlar iyi akşamlar, uzatmadan konuya giriyorum 🤗
Bebeğim daha 10 günlük, Allahın iziniyle kızım konuşmaya başladığında her yabancı ebeveynler gibi bende hem babasının dilini hem anne dilini konuşabilmesini istiyorum.
Mesala baba şimdiden bebekle sürekli kendi dilini mi konuşmalı? (aramızda Türkçe konuşuyoruz).
2 dili bir anda öğrenmesi bebeğe ağır gelir mi? Kafası karışır mı?
Nasıl bir yol izlemeliyiz?
Aramızda buna örnek kişiler, çevresinde gözlemlediği aileler varsa yada bu konu hakkında bilgili kişiler beni bilgilendirirse çok mutlu olurum. Teşekkür ederim 🌷

Son düzenleme:
Kızlar iyi akşamlar, uzatmadan konuya giriyorum 🤗
Bebeğim daha 10 günlük, Allahın iziniyle kızım konuşmaya başladığında her yabancı ebeveynler gibi bende hem babasının dilini hem anne dilini konuşabilmesini istiyorum.
Mesala baba şimdiden bebekle sürekli kendi dilini mi konuşmalı? (aramızda Türkçe konuşuyoruz).
2 dili bir anda öğrenmesi bebeğe ağır gelir mi? Kafası karışır mı?
Nasıl bir yol izlemeliyiz?
Aramızda buna örnek kişiler, çevresinde gözlemlediği aileler varsa yada bu konu hakkında bilgili kişiler beni bilgilendirirse çok mutlu olurum. Teşekkür ederim 🌷
Canım en başından hem yabancı dili hem ana dili ikisinin bir arada konuşulması gerekiyor. Bende çok araştırdım yabancı bakıcı tutacaktım o aralar çok soruşturmuştum. Çocuk zaten ilerleyen süreçle iki dilde de kim be demek istiyorsa anlayıp ayırt edebiliyormuş. Ancak bir arkadaşım şöyle dedi bir müddet aynı anda iki dilde konuşabiliyormuş yani sana cümle kurarken iranca Türkçe karışık olarak kurabilir

Ben de bebek bekliyorum eşim yabancı, bu konuyu çok araştırdım. Deniyor ki her ebeveyn çocukla yalnızca kendi ana dilinde iletişim kurmalı. Yani ben bebeğimle yalnızca türkçe babası da kendi dilini konuşacak, evde eşimle ingilizce konuşuyoruz ekstra olarak. Yani 3 dil duyarak büyüyecek. Burda önemli olan istikrarlı olmakmış, ne olursa olsun bebekle kendi diliniz dışında konuşmayın deniyor. Bebek ebeveyn ile bir dili özdeşleştirirmiş. Çocuk konuşmaya başladıktan sonra sizinle türkçe dışında başka dille iletişim kurmaya çalışırsa anlasanız bile cevap vermeyin ve türkçe söylemesi için ısrar edin deniyor. Çocuk bir dile ihtiyaç duymazsa o dili konuşmayı reddedermiş.
Bizde azınlık dili türkçe olacak yurtdışında olduğumuz için, sizde sanırım farsça azınlık dil olacak. O yüzden babasının bebekle mutlaka istikrarlı bir şekilde sadece farsça konuşması gerek.

Canım en başından hem yabancı dili hem ana dili ikisinin bir arada konuşulması gerekiyor. Bende çok araştırdım yabancı bakıcı tutacaktım o aralar çok soruşturmuştum. Çocuk zaten ilerleyen süreçle iki dilde de kim be demek istiyorsa anlayıp ayırt edebiliyormuş. Ancak bir arkadaşım şöyle dedi bir müddet aynı anda iki dilde konuşabiliyormuş yani sana cümle kurarken iranca Türkçe karışık olarak kurabilir
Çok teşekkür edrim🙏 Bu iki dili cümle kurarken karışık konuşa durumu sonra mı düzeliyormuş? Öyle olursa ben hiç anlamam ki😅 bende fasça öğrenmek zorunda kalıyormuşum🙈

Ben de bebek bekliyorum eşim yabancı, bu konuyu çok araştırdım. Deniyor ki her ebeveyn çocukla yalnızca kendi ana dilinde iletişim kurmalı. Yani ben bebeğimle yalnızca türkçe babası da kendi dilini konuşacak, evde eşimle ingilizce konuşuyoruz ekstra olarak. Yani 3 dil duyarak büyüyecek. Burda önemli olan istikrarlı olmakmış, ne olursa olsun bebekle kendi diliniz dışında konuşmayın deniyor. Bebek ebeveyn ile bir dili özdeşleştirirmiş. Çocuk konuşmaya başladıktan sonra sizinle türkçe dışında başka dille iletişim kurmaya çalışırsa anlasanız bile cevap vermeyin ve türkçe söylemesi için ısrar edin deniyor. Çocuk bir dile ihtiyaç duymazsa o dili konuşmayı reddedermiş.
Bizde azınlık dili türkçe olacak yurtdışında olduğumuz için, sizde sanırım farsça azınlık dil olacak. O yüzden babasının bebekle mutlaka istikrarlı bir şekilde sadece farsça konuşması gerek.
Sağlıcakla kucağınıza alırsınız inşallah canım ☺
Yazdıklarını son derece dikkate alacağım, çok teşekkür ederim🙏

Eşimin kuzeni rus ve bi türkle evli. Baba çocuklarla türkçe konuşuyor anne rusça. Ve ingilizce çizgifilm izlettiriyolar. En büyük çocuğu 7 yaşında ve nerdeyse hiç konuşmuyor kafa karışıklığı yaşamış ve şuan türkçe konuşma dersleri alıyor çünkü okula başladı ve zorlanıyor. Bolbol siteye çıkartıyor annesi çocuklarla kaynaşsın öğrensin diye. Diğer kızı 5 yaşında kreşe gidiyor ama doğduğundan bu yana çok aktif ve 3 dilide biliyor ve baya baya konuşuyor. Birazda çocuğun yapısıyla alakalı bence kimi karmaşaya giriyor böyle zamanlarda. Bakılınca hayatlarında her iki çocuğunda değişen bişey olmadı ama geri bildirim aynı almadılar ebeveynler. Benimde eşim rus ve anadili rusça ama oğlum için kreş zamanı düşünüyoruz rusça öğrenmesini onunla konuşulmasını. Gelişimini %50 riske atamam ilkten bi Türkçeyi iyi kavrasın konuşsun istiyorum çünkü okul eğitimide bu yönde olucak.

Back