Ben Sorunsalı!!!!!!! (melanom riski ve gunes yasagi olanlardan ozellikle yorum bekliyorum)

Gul receli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2015
640
337
Merhaba kizlar.Vucudumda bir suru yeni ben cikiyor,gunes gorse de gormese de yeni yeni benler cikiyor Bunun icin doktora gittigimde melanom riski var dedi ve tehlikeli gozuken iki benimden birtanesini aldilar.Çok sukur birsey cikmadi ama kesinlikle gunes yasak dediler.Ve benin neden ciktigini hala daha kacinci yuzyildayiz bilmiyorlarmis.Durduramiyorum surekli cogaliyor.Sirtimda yuzumde karnim kollarim gittikce sayisi artan benler beni artik cok rahatsiz ediyor.Psikolojim alt ust oldu.Hicbir cozumu yok mu hayatimda ilk defa yeni ben ciktigini gordum oda bende.....Yardim edin hic buna rastlayan biri yok mu?

temmuz ayında benim de sırtım da bir tane çıktı. çok korktum. dermatologa gittim. her ay kontrol edelim dedi. eğer herhangi bir büyüme, şekil değiştirme ya da kaşınma falan olursa o zaman tehlikeli dedi. hatta bana da aynen melanom riskinden bahsetti. sonra şehir değişikliği falan derken aralık ayında tekrar gittim ama bu sefer üniversite hastanesine gittim. orda da incelediler. tehlikeli degil ama 3 ayda bir kontrol edelim dediler. insanda yeni yeni benler cıkabilşrmiş. hatta eski olan benler yeni çıkanlardan daha önemliymiş. üni. hastanesindeki dr oyle soyledi. fırsat bulup da gidemiyorum ben de aldırmak istiyorum aslında. işlem zormu? işlemden hemen sonra çıkabiliyor musunuz.

Cok kolay bir islem uyusturuyorlar ve benin oldugu kismi deriyi kesiyorlar ve patolojiye gidiyor.Tam 1sene oldu fakat hala dikis izim gecmedi 3-4 senede anca gecermis..

Oldukca benli bi insanken son 1 yıldır yeni yeni benler çıkıyo yetmiyomus gibi. 6 minik nokta olarak yeni benlerim var genel olarak günes gören bölümlerde. Ailemde de cok fazla ben var ve fazlaca beyaz tenliyim. Melanom risk grubunda sayılıyormusuz. Sırtımda, omzumda ve bacagımda büyük benler var onları her ay kontrol ediyorum. Yeni benler cıktıkca not ediyorum. 2 kez doktora gittim o da bu sekilde devam edilmesi gerektiğini şekil değiştiren,kabartı olusan, renk bozuklugu olan ve kaşıntı yapan benleri dikkate almamı söyledi. Benlerimde henüz bu tarz bulgular yok. Her birey ayda 15 dakikasını ayırıp vücudunu kontrol etmeli. En önemli ve en erken teshis bu olacaktır.

Aynen ya benimkini hastahane ozel aletleriyle fotograf cekti surekli cikan benleri kaydediyor inceliyor.O açıdan rahatim.Fakat ben cikmasini engelleyemiyorum cok moralim bozuluyor..

Aynen ya benimkini hastahane ozel aletleriyle fotograf cekti surekli cikan benleri kaydediyor inceliyor.O açıdan rahatim.Fakat ben cikmasini engelleyemiyorum cok moralim bozuluyor..

Benim benlerimde değişim yok 1 senede 6-7 minik ben cıktı bilegimde ve boynumda.
Komik olacak ama bi not defteri tutun. Boy aynası karsısında benlerinizi işaretleyin ve not alın tarihleriyle birlikte. Ben boyutlarını ve renklerinide yazmaya calısıyorum fakat büyüme yok simdilik.
Siz devamlı kontrol ediliyorsanız gerek yok elbette.
Umarım bi sıkıntı yoktur varsın ben cıksın sağlık herseyden önemli.

arkadaşlar çok bilgim yok ama ben zararlı olanların alındığında daha kötü sonuçlar doğurabileceğini duymuştum, birde tv programında izledim sanırım yanlış beslenme kaynaklı olabiliyormuş (karaciğerle alakalı)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…