- 5 Şubat 2015
- 8.379
- 24.177
-
- Konu Sahibi Zalimhayattt
Farklı şehirlerde yaşıyoruz biz havaalanında beni karşılamaya gelmiş ama arabada oturuyordu bende neden kapıda beklemedin kapıda karşılamanı isterdim dedim arabaya biner binmez bağırmaya başladı olay buralara geldi
Haklarimi araştırmaya başladım 183 ü aradim orda bana karakola gitmemi istedi yüzümü göz pediyle kapatıyorum o yüzden aileme gostermiyorum cekiniyorum onlardan beni aciz güçsüz görmesin kimse diye karakola tekrar gidip o anlari tekrar yaşamak savci hakim o kadar zoruma gidiyor ki kendi halinde yaşayan her insanin iyiliğini düşünen biriydim ben hala şoktayim teşekkür ederimmahkemede ifadenizi değiştirin, hakime ya da savcıya (savcıya çıkarılıyor musunuz emin değilim) o sırada eski nişanlınızdan korktuğunuz için ifadeyi düzgün veremediğinizi söyleyin. kadın derneklerini araştırın, gerekirse size yol göstersinler.
asla ama asla barışmayın ve onunla görüşmeyin, gerekirse bir bahane bulun, görüşürseniz sizin için olumsuz olabilir. aksi durumda dayak yüzünden korktuğunuzu ve kendinizi görüşmeye zorunlu hissettiğinizi söyleyin.
mutlaka uzaklaştırma kararı çıkarttırın, size yaklaşamasın, ifadenizi geri aldırmaya çalışacaktır.
bu işler ne yazık ki sessiz sedasız halledilmez, ailenize haber verin, mahkemeye ailenizi tanık olarak çağırttırırsa zor durumda kalırsınız. gerçi ailenizin tanıklıktan çekinme hakları olabilir tam hakim değilim konuya ama siz yine de ailenize ve ifade verebilecek birkaç arkadaşınıza olayı mutlaka anlatın.
rica ederim. unutmayın siz güçlüsünüz. onun fiziken güçlü olması sizden daha güçlü olduğu anlamına gelmiyor, siz susup kabullenmek yerine mücadele ediyorsunuz. aileniz üzülecektir elbet ama sizi asla aciz olarak görmeyeceklerdir, bence anlatın ve size destek olsunlar, bu onların hakkı.Haklarimi araştırmaya başladım 183 ü aradim orda bana karakola gitmemi istedi yüzümü göz pediyle kapatıyorum o yüzden aileme gostermiyorum cekiniyorum onlardan beni aciz güçsüz görmesin kimse diye karakola tekrar gidip o anlari tekrar yaşamak savci hakim o kadar zoruma gidiyor ki kendi halinde yaşayan her insanin iyiliğini düşünen biriydim ben hala şoktayim teşekkür ederim
Teşekkür ederim dua edin bana yine ayağa kalkabileyim Rahmetli babamdan bile bir kez şiddet görmemiş çok iyi yetistirilmis biriydim şuanda acinacak haldeyim buna şükür tabiki ama dayanmak çok zor icim öyle acıyor kiOnursuzluk haysiyetsizlik yapsaniz da sinirine hakim olamamis desek ki siddeti hic bir sey hakli kilmaZ..
Cok uzuldum sizin adiniza siz ne yapmaniZ ve yapmamaniz gerektigini cok iyi biliyorsunuz bence sukur edin ki dönülmesi cok daha zor bi noktada degilsiniz..
Rabbim yardimciniz olsun..
Teşekkür ederim dua edin bana yine ayağa kalkabileyim Rahmetli babamdan bile bir kez şiddet görmemiş çok iyi yetistirilmis biriydim şuanda acinacak haldeyim buna şükür tabiki ama dayanmak çok zor icim öyle acıyor ki
Bilemiyorum tabiki anlatmam lazim ama gücüm yok dedim ya karakola gidip ifadeyi degistirmem lazim ona bile gücüm yok hala bana elinden geleni arkana koyma bana bişey olmaz havasinda geziyor ben mağdurum ama onun dayanacak gücü kalmamış ben onu yıllardır nasil taniyamamisimrica ederim. unutmayın siz güçlüsünüz. onun fiziken güçlü olması sizden daha güçlü olduğu anlamına gelmiyor, siz susup kabullenmek yerine mücadele ediyorsunuz. aileniz üzülecektir elbet ama sizi asla aciz olarak görmeyeceklerdir, bence anlatın ve size destek olsunlar, bu onların hakkı.
Haklarimi araştırmaya başladım 183 ü aradim orda bana karakola gitmemi istedi yüzümü göz pediyle kapatıyorum o yüzden aileme gostermiyorum cekiniyorum onlardan beni aciz güçsüz görmesin kimse diye karakola tekrar gidip o anlari tekrar yaşamak savci hakim o kadar zoruma gidiyor ki kendi halinde yaşayan her insanin iyiliğini düşünen biriydim ben hala şoktayim teşekkür ederim
ne yazık ki bazen karşımızdakini tanımak için acı bir tecrübe gerekiyor. olanlar sizin suçunuz değil. onu tanıyamadığınız için ya da başka bir sebeple dayak yemediniz. o bunu yapacak kapasitede biriydi. bugün güzel bir duş alın ve sadece yatıp uyuyun. yarın yeni bir gün, yeni hayatınızın ilk günü olsun. böyle düşünün.Bilemiyorum tabiki anlatmam lazim ama gücüm yok dedim ya karakola gidip ifadeyi degistirmem lazim ona bile gücüm yok hala bana elinden geleni arkana koyma bana bişey olmaz havasinda geziyor ben mağdurum ama onun dayanacak gücü kalmamış ben onu yıllardır nasil taniyamamisim
Onun bunlardan haberi yok galiba zaten polis memurlar bana çok yardımcı olmuştu şokta olduğum için ifademi düzn veremedim o şokla 1 tane almamışım kendime ve kasten yaralama ve tehdit yazıyordu onu hatırlıyorum.Darp raporu alıp şikayetçi olduysanız. İfadeyle kalmaz o durum. Şiddet siz isteseniz de istemeseniz de kamu davasına dönüşür. Mahkemeye çıktığınız da her türlü ceza alır. Şikayetinizi mahkemede geri çekerseniz verilen ceza kesilir fakat ertelenir. Şikayetinizi sürdürürseniz ceza uygulanır.
Affetme!
Lütfen git ve gerçek ifadeni ver.
Onun bunlardan haberi yok galiba zaten polis memurlar bana çok yardımcı olmuştu şokta olduğum için ifademi düzn veremedim o şokla 1 tane almamışım kendime ve kasten yaralama ve tehdit yazıyordu onu hatırlıyorum.
İfademi değiştircem sonucu ne olursa olsun hep bayanlara oluyor olan ama artık güm kalmadı yaşananlara bunu kimse haketmez bende haketmediğim şeyler yaşıyorum evden çıkamıyorum o işinde gücünde umrunda bile değil
Geçmiş olsun canım da ailen yememiştir yani o çarpma olayını. Ailene neden söyleyemiyorsun ki? Bundan sonra ne yapacaksın, mecbur ayrılıp ailene seni dövdüğünü söyleyeceksin. Keşke sen de ona vursaydın. Yanına biber gazı falan al bundan sonra, bir daha bir şey yapmaya kalkarsa sık gözüne. İyi bir dayak da sen ona at gözleri geçici felç yaşarken.Uzun süren bir ilişkim vardı sonrasında nişanlılığa dönüşen bir nişanlılık ve hep sevildiğimi zannettim 1 nisan gecesine kadar evet 1 nisan şakası gibiydi bana nişanlım tarafından hayvanca dövüldüm yanlış okumadınız içindeki hayvanı dışarıya çıkarttı küçücük birsebepten dövdü beni yüzümü şişirdi mor halde geçmesini bekliyorum.
O geceyi karakolda geçirdik darp raporu aldım şikayetçi oldum ondan sonra bana yalvarmaya başladı yüzüğünü verdim kabul etmedi pişman olduğunu ve ayrılmak istemediğinİ söyledi bana inanmazsınızve kızacak olanlarınız olacak ben aileme hiçbir şey demedim kapıya yanlışlıkla çarptığımızı söyledi. Şimdi diyeceksiniz bana niye susuyorsun diye ben hala şoktayım ağlıyorum gece gündüz dışarı çıkamıyorum ve aradan beş gün geçti bana az önce dayanamadığını söylüyor ama bitirmiyor siz beni yargılamadan ne yapacağımı söyler misiniz?
Çok güçsüzüm ailesi tarafından olumsuzluklara katlandım ama artık gücüm kalmadı onun en ağır cezayı almasını istiyorum. Yaşadığımız akşam olayın şokuyla hafif ifade verdim sonra düşündüm
ceza almasını istiyorum. Yaşadığımız akşam olayın şokuyla hafif ifade verdim sonra düşündüm o ifadeyle ona bişey olmadı rahatça geziyor ve ona bişey olmayacağını savunuyor bu olayı bir siz
o ifadeyle ona bişey olmadı rahatça geziyor ve ona bişey olmayacağını savunuyor beni salak görüyor bana güç verirmisiniz ailem duysun istemiyorum.
Tek başıma mücadele vermek istiyorum neler yaşadığımı neleri sabrettiğimi Rabbim biliyor benim o yüzden sizden destek istiyorum ağlayarak yazdım yanlışım varsa kusura bakmayın desteklerinizle ayağa kalkarım inşallah için acıyor yüzüm çok kötü dışarı çıkamıyorum.
bana tekrar ifade verebileceğim söylendi fiziksel şiddet ve psikolojik şiddet için travmatik katarak raporuna inanmadigi için ifadem hafif olduğu için vermem gerekiyormusİfadende şiddet belirtilmişse ve darp raporun varsa yeterli. Bir daha gitmene gerek yok. Senin elinde yedeklerinin olması da gerekmiyor. Yakında mahkeme daveti gelir.
Şu dakikadan sonra ifadenizi geri çekseniz bile işin içinde şiddet olduğundan kamu davası açılacak. En az 6 ay.. Geçmiş olsun..
Aileme söyleyeceğim olay çok yeni ve tekrar ayni anı yaşamak istemiyorum şokta olduğum için aptallik yaptim o beni bize getirince anneme deseydim keske o carptik diye öyle inandırı ki bende şokun etkisiyle aptalca sustumailenize soyleyin ve affetmek gibi buyuk bir hata yapmayın adam nişan zamanı acıkca belli etmiş evlendikten sonra ne bekliyorsunuz gulluk gulustanlık bir hayatmı kat ve kat olucak bu siddet
bana tekrar ifade verebileceğim söylendi fiziksel şiddet ve psikolojik şiddet için travmatik katarak raporuna inanmadigi için ifadem hafif olduğu için vermem gerekiyormus
Peki şimdi nisanlisindan davacı oldu mu cezayi aldi mi?Kuzenim, bir (1) tokadı şikayet etti karakolda. Polisler dr a gönderdi darp raporu temizdi. Tabi bir hafta sonra barışmışlardı. Aradan 3 ay geçti. Bir baktı mahkeme çağrısı gelmiş sevgilisine de kendisine de. Şok oldular. Bilmiyorlardı kamu davasına dönüşeceğini. Mahkemeye çıktılar. Mahkemede kuzenim şikayetimi geri alıyorum dedi. Hakim 6 ay hapis cezası verdi şikayet geri alındığından ve sevgilisinin pişmanım demesi yüzünden ertelenmiş ceza dendi. Yani 6 ay hapis cezan var, 5 yıl içinde bir daha tekrarlarsan bu 6 ayı ve alacağın yeni cezayı yatacaksın dedi.
Sevindiler... Nişanlıyken bu sefer tokatla yetinmedi adam. Bir güzel dayak attı..Ayrıldılar tabi..
Yani bir kere oldu mu gerisi gelir.
Eğer karakoldaki ifadeni düzeltmek istiyorsan onun yerine darp raporunun kopyasını ve ifadenin kopyasını alıp sen direkt kendin bir savcıya gidebilirsin. İşin hızlanır..
Peki şimdi nisanlisindan davacı oldu mu cezayi aldi mi?
Hala ukalaligi ve tehdidi birakmayan eski nişanlım düşünsün o zaman bundan sonrasını o zannediyor ki bişey olmaz avukat tutarım kurtarir beni ayaklarinda Rabbime bin şükür ki biraz rahatladim beni o kadar cok aglatti ki bu olaydan önce ve sonrasinda inşallah acılarım da geçer de rahatlarim biraz olsun ömür boyu unutmayacagim bir acı yoksa unutamam asla yaşadıklarımı zaten kabus görüyorum sürekli