• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben Niye Yaşıyorum Ki?

hayattmavisi

Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2022
158
40
18
25
Herkese tekrardan merhaba iyi günler.Daha öncede pek çok konu açmıştım buraya 24 yaşındayım diş hekimliği okuyordum yeni mezun oldum.Agustos ayında yeni işime baslayacağım şuan evdeyim ve düşündükce işin içinden çıkamıyorum kendi içimde halledemediğim cevabını bulamadığım çok soru var yani mezun olmama bile sevinemiyorum çünkü çok zorlu bir geçmişim oldu dogustan sakattim.tam yuruyemiyordum 1.siniftan 12. Sınıfa kadar çok aşırı derecede zorbalık yaşadım okulda sonra aile yaşantım da çok kötüydü beni sevmiyordular sürekli aşagilama ezme hakaret küçük düşürme çok büyük acılar yaşadım bu yaşıma kadar hiç mutlu olmadım düşünüyorum da ben niye yaşıyorum ki ablam abim beni hep dövüyordu annem beni hiç sevmezdi babam zaten hiçbir çocuğuyla konuşmaz konuşunca terslerdi sonra ablam abim beni çok dövüyordu sakat olmamla dalga geçiyorlardi hiç insan yerine konulmadım .Cevap verirseniz çok sevinirim buraya çok konu açtım biliyorum ama ise başlayana kadar psikologa gidemeyeceğim

Bence yanılıyorsunuz aileniz sizinle gurur duyuyordur ve duymayada devam edecek
Az birşey mi bir çocuğun diş hekimi olması
Ve lütfen aklınıza olumsuz bir düşünce geldiğinde olumluya çevirin gezin şarkı söyleyin dizi izleyin
Düşüncelerinizi kontrol edin
Düşünceleriniz sizi kontrol etmesin
Ne güzel daha 24 yaşında genç bir hekimsiniz

Bence yanılıyorsunuz aileniz sizinle gurur duyuyordur ve duymayada devam edecek
Az birşey mi bir çocuğun diş hekimi olması
Ve lütfen aklınıza olumsuz bir düşünce geldiğinde olumluya çevirin gezin şarkı söyleyin dizi izleyin
Düşüncelerinizi kontrol edin
Düşünceleriniz sizi kontrol etmesin
Ne güzel daha 24 yaşında genç bir hekimsiniz
Teşekkür ederim ama ailemle aram iyi değil hiçbir zaman olmadı kabul ediyorlar cocukluğumda bana yaptıkları kötülükleri ama iş işten geçti

Akrabalarımızi kendimiz seçemiyoruz ancak işimizi ve eşimizi kendimiz seçebiliriz. Bugüne kadar zorluklar yaşamış olmanız bundan sonrasının güzel olmayacağı anlamına gelmez . Bence şuan boş olduğunuz için bu kadar kafaya takıyorsunuz işinize başlayın para kazanmaya başlayınca hem bu kadar takilmazsiniz hem de ozguveniniz yerine gelir . Bu arada diğer kardeşleriniz ne işle meşgul ? Eğer onlardan yüksek statudeyseniz zaten bu saatten sonra size hakettiğiniz değeri vereceklerdir.

Teşekkür ederim ama ailemle aram iyi değil hiçbir zaman olmadı kabul ediyorlar cocukluğumda bana yaptıkları kötülükleri ama iş işten geçti
Afedin gitsin kendiniz için
Sizi siz yapan yaşadıklarınızdır
Hele bir işe başlayın kendinize olan güveniniz bi gelsin geçmiş umrunuzda bile olmayacak

Akrabalarımızi kendimiz seçemiyoruz ancak işimizi ve eşimizi kendimiz seçebiliriz. Bugüne kadar zorluklar yaşamış olmanız bundan sonrasının güzel olmayacağı anlamına gelmez . Bence şuan boş olduğunuz için bu kadar kafaya takıyorsunuz işinize başlayın para kazanmaya başlayınca hem bu kadar takilmazsiniz hem de ozguveniniz yerine gelir . Bu arada diğer kardeşleriniz ne işle meşgul ? Eğer onlardan yüksek statudeyseniz zaten bu saatten sonra size hakettiğiniz değeri vereceklerdir.
Bana değer vermeleri umrumda değil ben sadece çok güzel bir hayat yaşamak istiyorum ama en güzel günlerim geçmedi mi bu saatten sonra ne önemi var ki diye düşünüyorum

Kendi işiniz ve dolayısıyla paranız da olacak.
Neden terk etmiyorsunuz ailenizi?
Bana bu acıları yaşatan insanları ne için affedecek mişim?
İyi ve merhametli olmak bir anne baba ve kardeşler için çocuğuna karşı hiç zor bir şey değil.

Sizin yerinize olsam işime çok önem verir, iyi bir diş hekimi olur ve bırakın şehir değiştirmeyi ülkeden s*ktir olup giderim, yakarım tüm gemileri, arkama bile bakmam.
Acılarını mazeret olarak kullanan, onlara sığınan, varlığını acıları üzerinden oluşturan küçük insanlardan olmayin, sizin durumunuzda bir çok insan var.
Acılarıniz, eksiklikleriniz sizin itici gücünüz olsun.

Öyle bir evde nasıl okudunuz kafama o takıldı

Sadece maddi destek mi var anlattıklarınız kabus gibi
Ben de o kısma pek inanmadım. Yazım şekli vs.
Ya ben gözümde büyütüyorum bilmiyorum ama ordaki gençlerin daha geniş bi vizyonu olduğunu düşünüyorum hayat hakkında...

Geçmişe takılıp kalma önündeki guzel günlere odaklan.Ne guzel ağustosta işim hazır diyorsun.Keyfini çıkar..Gelecekle ilgili guzel hayallerin olsun.Asıl hayatın şimdi başlıyor.

Herkese tekrardan merhaba iyi günler.Daha öncede pek çok konu açmıştım buraya 24 yaşındayım diş hekimliği okuyordum yeni mezun oldum.Agustos ayında yeni işime baslayacağım şuan evdeyim ve düşündükce işin içinden çıkamıyorum kendi içimde halledemediğim cevabını bulamadığım çok soru var yani mezun olmama bile sevinemiyorum çünkü çok zorlu bir geçmişim oldu dogustan sakattim.tam yuruyemiyordum 1.siniftan 12. Sınıfa kadar çok aşırı derecede zorbalık yaşadım okulda sonra aile yaşantım da çok kötüydü beni sevmiyordular sürekli aşagilama ezme hakaret küçük düşürme çok büyük acılar yaşadım bu yaşıma kadar hiç mutlu olmadım düşünüyorum da ben niye yaşıyorum ki ablam abim beni hep dövüyordu annem beni hiç sevmezdi babam zaten hiçbir çocuğuyla konuşmaz konuşunca terslerdi sonra ablam abim beni çok dövüyordu sakat olmamla dalga geçiyorlardi hiç insan yerine konulmadım .Cevap verirseniz çok sevinirim buraya çok konu açtım biliyorum ama ise başlayana kadar psikologa gidemeyeceğim
böyle bir çocukluk ve hayata rağmen diş hekimliği kazanıp okumuşsunuz ve iş bulmuşsunuz bence neden yaşıyorum gibi kötü şeyler düşünmek yerine ne kadar güçlü bi insan olduğunuzu düşünüp kendinizle gurur duyun ben yazdıklarınızı okuyunca kendi kendime helal olsun nasıl başarmış dedim sizin için emin olun ilerde sizi mutlu edicek insanlarla da tanışırsınız bence işinize başladığınız gibi ilk iş terapiye gidin dediğiniz gibi

Böyle konularla ilgili bir cok kitap var. Terapi alma imkaniniz olana kadar onlarla baslayin derim. Yasadiklariniz üzücü, ama kendinize güzel bir hayat kurmak icin iyilesme yoluna girmeniz lazim.

Bak cok guzel meslegin var uzulme inan cok iyi bir yerdesin benimde kimsem yok var ama yok maddi sıkıntı cekiyorum ev sahibim evden cikariyor daha senem dolmadi yoruldum tasinmaktan bir yasinda bebegim var ev yok olanda pahali demek istedigim kafana takma ailevi sorunlar cogu kiside var lutfen uzulme degmiyor

Ben de o kısma pek inanmadım. Yazım şekli vs.
Ya ben gözümde büyütüyorum bilmiyorum ama ordaki gençlerin daha geniş bi vizyonu olduğunu düşünüyorum hayat hakkında...
Ben tüm zorlu hayatıma rağmen saatlerce ders çalışırdım.Bir yandan ağlar bir yandan çalışırdım hocalarım bile antidepresan kullandığımı biliyor

Ben tüm zorlu hayatıma rağmen saatlerce ders çalışırdım.Bir yandan ağlar bir yandan çalışırdım hocalarım bile antidepresan kullandığımı biliyor

Yani öyleyse önüne bak. Deli para kazanabileceğin, kendi hayatını kurup geçinebileceğin bir mesleğin var artık. Yok ben geçmişe takılıp kalacağım diyorsan da kendin bilirsin

Yani öyleyse önüne bak. Deli para kazanabileceğin, kendi hayatını kurup geçinebileceğin bir mesleğin var artık. Yok ben geçmişe takılıp kalacağım diyorsan da kendin bilirsin
Evet birkaç sene sonra kendi kliniğimi açmayı düşünüyorum zaten param olacak isim olacak ama birtek geçmişi yenmiyorum aklıma geliyor

Çocuklar gerçekten çok acımasız oluyorlar. Anne baba duyarlı olacak ki çocuk onlardan görecek ama malesef.. Ayrıca sakat demeyelim engelli, özel birey diyelim olur mu.
Ailenin nasıl bu kadar duyarsız olabildiğini geçiyorum, ne güzel mesleğin var ya hu. İse başlayınca ayrı eve geçer psikolojik yardım alır kendine güzel bir hayat kurarsın.
Konuşmak, anlatmak istersen özelden yazabilirsin

Back