cahil insan diyoruz ama ortamda onların oluyoonlar daa bildigin cahil insanlarmis takma sen kafaya.
kendini geliştirmen cok hosuma gitti bu cok guzel ve güven veren bir sey. Ve benim cok istedigim bir sey
Bunu nasil basariyosun şöyle ki ben cogu zaman icinde yaşama sevinci hevesi bulamiyorum bana yardimci olabilir misin?
Estafurullah yanlış anlaşılmak istemem ben insanlara yardımcı olabilmek için çok çabalarım. Çok da memnun olurum. Ama insanlar çok değişmiş. Anlayamıyorum. Okuldakiler benden küçük, benim 4. Üniversitem, ödevlerine yardım ediyorum anlamadıklarında destek oluyorum. 45inde bi abla vardı sınıfta onun da 2. Üniversitesi. Bana benim ödevimi yap ben tatile gideceğim dedi. Ben de sınavlarım ve ödevim var vaktim yok deyince bir daha konuşmadı benimle ama arkamdan konuşmuşBence önce şu düşünce fikrini değiştirmelisin mesela.Normal koşullarda enerji olarak yumuşak ve güler yüzlü olmanın enerji anlamında frekansı çok yüksektir.Sana ve başkalarında güzel hisler uyandırır.Ancak sen bu güzel hissi faydalanılmak olarak eşleştirirsen -ki büyük bir ihtimal yaşadığın bir kaç olaydan sonra kalıplaştırdın belki öyle değillerdi bile başlangıçta-karşına hep bu tarz insanlar ve olaylar çıkacak.O yüzden güler yüzlülüğün senin için artı bir özellik olduğunu düşünmelisin ve bu özelliğinin de hayatına da senin gibi güler yüzlü paylaşımcı,iyi niyetleri çeken bir mıknatıs olduğunu düşünebilirsin nacizane.Eğer zihninde etiketler oluşturursan faydalanıcı insalnlar yanına yaklaşamaz bile enerjisel olarak.Hayat titreşimden başka bir şey değil,sana zihnindekileri sunmakla görevli bir emir kulu gibi aslında :)
Estafurullah tatlım birbirimize çok şey katacağı :) şükür defteri yöntemini anlatayım mı :)oo masallah senden ogrenecegimiz cok sey var desene :))
nasil baslayalim patron?
Ama haklısın olumsuz olumsuz çekerBence önce şu düşünce fikrini değiştirmelisin mesela.Normal koşullarda enerji olarak yumuşak ve güler yüzlü olmanın enerji anlamında frekansı çok yüksektir.Sana ve başkalarında güzel hisler uyandırır.Ancak sen bu güzel hissi faydalanılmak olarak eşleştirirsen -ki büyük bir ihtimal yaşadığın bir kaç olaydan sonra kalıplaştırdın belki öyle değillerdi bile başlangıçta-karşına hep bu tarz insanlar ve olaylar çıkacak.O yüzden güler yüzlülüğün senin için artı bir özellik olduğunu düşünmelisin ve bu özelliğinin de hayatına da senin gibi güler yüzlü paylaşımcı,iyi niyetleri çeken bir mıknatıs olduğunu düşünebilirsin nacizane.Eğer zihninde etiketler oluşturursan faydalanıcı insalnlar yanına yaklaşamaz bile enerjisel olarak.Hayat titreşimden başka bir şey değil,sana zihnindekileri sunmakla görevli bir emir kulu gibi aslında :)
bekliyorum heyecanla :)Estafurullah tatlım birbirimize çok şey katacağı :) şükür defteri yöntemini anlatayım mı :)
Çok basit ve etkili :) önce bir defter alacaksın kendine her sayfaya o günün tarihini yaz günlük tutar gibi. Gece yatmadan önce defterini al 10 tane şükür cümlesi yaz. Saçma olur komik olur ama sana ait olsun cümleler. Örnek vereyim : Allahım bana bu güzel gözleri verdiğin için şükürler olsun, Allahım bana duygu yüklü bir kalp verdiğin için şükürler olsun,....bekliyorum heyecanla :)
tamam canim sen tecrubelisin anlasilan her gün 10 tane sey bulabiliyor musun sukredecek:)Çok basit ve etkili :) önce bir defter alacaksın kendine her sayfaya o günün tarihini yaz günlük tutar gibi. Gece yatmadan önce defterini al 10 tane şükür cümlesi yaz. Saçma olur komik olur ama sana ait olsun cümleler. Örnek vereyim : Allahım bana bu güzel gözleri verdiğin için şükürler olsun, Allahım bana duygu yüklü bir kalp verdiğin için şükürler olsun,....
Allahım bana böyle,... Yazıp uyu. Sabah kalkınca ilk işin akşam yazdığın o 10 cümleyi okumak.
Gece yatarken sonraki sayfaya geç ve farklı şeylere şükret, sabah oku
Saçmaladığım çok oluyortamam canim sen tecrubelisin anlasilan her gün 10 tane sey bulabiliyor musun sukredecek:)
Müthişsin, aslında bence sendeki utangaçlık değil sadece millet arsız olmuş sen onlara ayak uydurmadığın için kendine utangaç diyorsun :)Ben cok utangacim ya. Aslinda mantikliyimdir. Disardan cok sert görünürüm. Utandigimi belli etmemek icin yapiyor olabilirim. Bir de tehlkeli insani hemen anlarim. Ama kendimi kendi icimde fesat ilan edip o tehlikeye maruz kalirim. Bir de mobbing yapanlara tepki vermiyorum ama onlar bir bir dökülür bosverin kizlar.
Asiri merhamet iyi degil onu kesfettim.
Bir de bu cool olmak varya. O cok güzel bir sey. Kimseyi ciddiye almamaya calisiyorum ki utancim azalsin (ise yaradi baya ) . Insanlar cok fena burnumuz degil de başimiz dik olmali. O cok ince cizgi.
Bir de bir mesaj okudum depremle ilgili. O tür insanlarla öyle muhabbet yapmayin. Gözünün icine bakip kafa sallayin. Kendinizi onlara kabul ettirmeye calismayin. Onlari cözmeye calisip vakit harcamayin. Yillarimi ziyan ettim. Okudugum kitaptan bahsederken dalga gectiler.simdi dedikodu dinliyorum yorumsuz geciyorum.
sen gördün mu bu etkisini canimSayfalar ilerledikçe artık farklı şükür sebepleri aradıkça farkına varacaksınız sahip olduğun değerlerin ve hem güven gelecek hem huzur hemde doyum gelecek sadeleşecek hayatın
ahahahah cok tatlisin yaa bugunu ornek versene mesela her gun yapiyosan :))Mesela, ayak parmaklarım ne de güzel dizilmiş hem sayısı da pek münasip şükürler olsun
Daha başlamadım da şimdi yapayım doğaçlamaahahahah cok tatlisin yaa bugunu ornek versene mesela her gun yapiyosan :))
Hoş geldin canım :) tekinin çok güzel. Ama birbirimize tavsiyede bulunmak aslında faydalı bir şey. İnsan ne kadar çok yönlü baksa da başka bir insan bambaşka bir bakış açısı getirebiliyor. Atalarımız da demiş ya bin bilsen de bir bilene danış. İnsan kendinden yana oluyor bi de :) ama sen bana objektif olabilirsin ve hatamı görmemi sağlayabilirsin :))Ben kotu hissetigim yada olumsuz olaylar yasadigimda bununla ilgili düşüncelerden kurtuladigmda ya da keske orda o cevabı verseydim sunu yapsaydim dediğimde küçüklugumden beri sunj uygularim.zaman...gececek sanki bu olayi hic yasamamis gibi yine icin huzurlu olacak sadece kendine zaman ver sakin düşün rahay uyu unutmaya çalış ..bu telkini veririm.. insan vucudu uyku kendimizi yenilemeye kurulmuş siz ona izin vermeyip ayni seyi sürekli düşünup tekrarlarsaniz o beyinde yerlesir ani olarak hep kalir. Birde herkesin mizaci ve sorunlari halletme sekli farklıdır karakterler farklidir.birine derdiniz anlatip yardim istediginizde sunu soyle bunu böyle yap dedginizde bence bir kez daha düşünün gercekten ben böyle mi bu sorunu hallederim yoksa kizginliktan mi böyle düşünüyorum diye.bende sürekli birseyi erteliyorum kilo vermek alip tekrar vermek sporun bana iyi geldiğini bilmeme rağmen ertelemem kitap okumayi ertelemem bununla ilgili ne onerirsiniz siz nasil hallettiniz :)
Müthişsin, aslında bence sendeki utangaçlık değil sadece millet arsız olmuş sen onlara ayak uydurmadığın için kendine utangaç diyorsun :)
Hosbulduk :) sanırım mesajım yanlış anlaşıldı soyle ki bakin mesala bende oneri istedim siz nasıl yapıyorsunuz naail hallediyorsunuz diye .kesinlikle dediginize katiliyorum bazen ihtiyacibjz olan öneriyi duayi bilgiyi hic ummadiginiz anda akliniza gelmeyen kişiden duyabiliyorsunuz.Benim burda bahsettigime somut ornek vernek gerekirse mesela ılımlı bir kisisiniz daha yumuşak cevaplarla tartismaya giriyorsunuz .kötü bir aninizi daha dobra net sert cevap veren bir arkadaşınız dan yardim istiyorsunuz söyle boyle yap diyor o anda kizginliktan mantikli gelebiliyor ama aslında bu siz değilsiniz ve anlik sinirle sonradan keske böyle yapmasaydim dedginiz cevaplar yüzünden pismanlik duyabilyorsunuzcok uzun oldu ama sanırım verdiğim önerinin hangi durumlar icin geçerli oldugunu anlatabilmisimdir :)Hoş geldin canım :) tekinin çok güzel. Ama birbirimize tavsiyede bulunmak aslında faydalı bir şey. İnsan ne kadar çok yönlü baksa da başka bir insan bambaşka bir bakış açısı getirebiliyor. Atalarımız da demiş ya bin bilsen de bir bilene danış. İnsan kendinden yana oluyor bi de :) ama sen bana objektif olabilirsin ve hatamı görmemi sağlayabilirsin :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?