işte bu kadar abuk subuk bişey yapacak diye sürekli tetiktesin ona ne diyosun içinden süreklievi boyamak için ustalar gelmişti bende evi gri yapmak istiyordum ustaya bu boya çok koyu 2 ton aç demiş.. biz işteyken oluyor bunlar..
eve bi geldim ev başka renk delirdim eşim ustalara bağırdı çağırdı o da abi anneniz istedi dedi.. en net o günü hatırlıyorum ilk kırılma o gün oldu benim için.
ondandır o zaman otorite olmaya alışmış insanlar sanki her yerde bunu sürdürmek istiyor ve tabi sen de doğal olarak onun senin evinde otorite olmasından rahatsız oluyorsunhayır ama yıllarca çalışmış kendi eşi hiç çalışmamış evi hep o çekip çevirmiş.
iyi düsün güzel düsün ilerde ne bos seylere üzülmüsüm dersin hayat kısa ölümlü dünya biraz iyi niyetini bastır dün arkadsım esini kaybetti 6 aylık bebegi vardı inan bunların yanında o ufacıcık seyleri sorun etmeye degmezzanne o yaa gelsin nolmus kendiniz diyorsunuz iyi niyetli yapıyo biliyorum diye kötü niyetli olsa derdimki haklısın bence kendi vicdanını ic sesini sorgula biraz bosvermeye bak dünya malı ev esyalar hersey gecici
anlar zaten konuştuk ama kadında şöyle kötü bi huy var maalesef herşeyi çok iyi bildiğini sanıyor yani mesleğimizle ilgili bişey bile konuşulsa bi fikri var ben büyüğüm biliyorum diyor.. eşi
anlar zaten konuştuk ama kadında şöyle kötü bi huy var maalesef herşeyi çok iyi bildiğini sanıyor yani mesleğimizle ilgili bişey bile konuşulsa bi fikri var ben büyüğüm biliyorum diyor.. eşim zaten anne sus falan diyor da..
bu arada evet biz odadayken eve girip daha kalkmadınız mıı hadii teyzenler bizde uyanın demişliği var.. zamanında o kadar suyu çıkmıştı ki şimdi sınırlarımız olsa bile içimden bu düşünceleri atamıyorum..
bak daha bir ay öncede kuzenim eşini kaybetti 1 yasında bebegi ile o da yanlız kaldı okadar boş kii o acıları görddüm dedim ne basit konuları sorun ediyomusuz Allah affetsin dedim elinde olsun gözüne batmasın nasıl kardesin batmıyosa o da eşinin annesi iyi düsün iyi niyet iyidir vicdanın rahat olur.gelsin yapsın nolcakk hee cok rahatsız oldugun seyleri güzelce tatlılıkla konus anlıycaktır kv benceallah rahmet eylesin.. haklısınız da işte inanın elimde değil..
bakın bunu içten söylüyorum içimdeki bu kini atmak istiyorum.. kardeşim evimdeyken nasıl umrumda değilse aynı şeyi onun içinde hissedebilmek istiyorum.
sevdiğim adamı bugüne getirmiş insan bugün bu kadar güzel bi hayatım varsa eşimin katkısı büyüktür bunda ee dolayısıyla annesininde..
zaten işimde gücümde insanım mesgalemde var biliyorum yaptığımın düşüncelerimin ve davranışlarımın bazen saçma olduğunu ama beynim hemen müdahale ediyor ya öyle değilse diye..
atmak istiyorum kafamdan kardeşime nasıl davranıyorsam ona da öyle davranmak istiyorum kombinin derecesini kısıtığında sananee sanamı kaldı benim evimin ısısı demek yerine aa sağol anne yaa ben unutmuştum diyebilmek istiyorum.. bi yandan da deme yine yüz bulacak nevresimlerini bile değiştirecek sakın deme diyorum..
Bu üsttekini okurken gözlerim yaşardı bu arada, belirtmek istedim. Eşinizin kıymetini bilin, olgun davranan birine benziyor.eşim beni karşısına aldı bak dedi ben hayatımı sana adadım ömrümün kalanını seninle geçircem seni gerçekten seviyorum
Kaynanayla ne dost ne düşman fazla samimiyet de gereksiz orta yolu bul iyi ama mesafeli dur ben aşırı samimiydim hayal kırıklığı yaşadıminsan birini çok sevip aynı zamanda çok fazla nefret edebilir mi ?
benim yaşadığım tam olarak bu.
yaşadığım sorunları daha öncesinde anlatmıştım bir ara düzelmişti.. altılı üstlü oturmanın avantajları ve dezavantajları..
eskiden herşeyime karışan ben yokkene vime girip eşyalarıma müdahale eden yatak odama bile girip bundan rahatsızlık duymayan evime misafir çağıracak kadar evi kendi evi sanan kayınvalidemle açık açık sıkıntılarımı konuşup rahatsızlığımı dile getirmiştim..
karşılıklı kırgınlıklar olsa bile bi şekilde çözüldü olay işi tatlıya bağladık .. bağlamıştık..
kayınvalidemin iyi niyetinden zerre şüphem yok. ne yapıyorsa benim işimi kolaylaştırmak için yapıyor fakat ben rahatsız oluyorum..
geçen hafta kız kardeşimin bizde kalması gerekti 1 hafta bizdeydi evimde ben yokken gayette takıldı duşunu aldı yemeğii yaptı ütümü yaptı evimi süpürdü sildi.. bir gram rahatsızlık duymadım. ama o yaptığında iyi niyetli olduğunu bilsem bile istemiyorum burası benim evim nasıl yapar diyorum.. eşim o benim annem ne olacak yardımcı tutsak parayla yapsa hoşuna gider diyo ee haklı ama niye böyle hissediyorum.. acaba eskiden özelime çok girdi diye şimdi içimde hep o korku mu var nedir yani bu içimdeki huzursuzluk.
anahtarı geri almak istemiyorum çünkü evi yeni yaptırmış olmamıza rağmen duvarlar terliyor bir gün evi havalandırmayayım perdeyi açmayayım hemen küfleniyor duvar kenarlarım.. ee ihtiyacım oluyor bazen anne kıymayı çıkarır mısın perdeyi kapar mısın vs diye kaldı ki kadın zaten çocuğuma bakacak ve o zaman sabahtan akşama kadar evimde olacak..
bakın bunu içten söylüyorum içimdeki bu kini atmak istiyorum.. kardeşim evimdeyken nasıl umrumda değilse aynı şeyi onun içinde hissedebilmek istiyorum.
sevdiğim adamı bugüne getirmiş insan bugün bu kadar güzel bi hayatım varsa eşimin katkısı büyüktür bunda ee dolayısıyla annesininde..
eskiden hep kavga ederdim eşime bağırıp çağırırdım istemiyorum nasıl karışır bu ne terbiyesizlik diye sonra bi gece çok büyük bir kavga ettik annesi evime misafir çağırdığında daha önceki konumda yazmıştım bunu o geceden sonra biz 3-4 gün ayrı yattık sonra bi şekilde barıştık ama hep içimizde bi burukluk kaldı daha yeni evliydik o zaman.. üstüne bi daha o konuyu açmamıştık bi akşam durduk yere eşim beni karşısına aldı bak dedi ben hayatımı sana adadım ömrümün kalanını seninle geçircem seni gerçekten seviyorum yaşadığın şeylere alışkın olmadığının farkındayım bazı konularda sonuna kadar haklıydın ama o zamanlar herşeyi abartıp büyük bi meseleymiş gibi davranıyordun bende senin geçekten neyden rahatsız olduğunu anlayamıyordum çünkü aklımda zaten hekza herşeyi sorun eden biri aslında annemin yaptıgı hersey normal.. direk bu durum vardı dedi.. şimdi sen herşeyden şikayetçi olmasan ama canını sıkan bişey olduğunda bak şu durum benim hoşuma gitmedi desen ben seni ciddiye almam mı tabiki önemserim ama hergün hergün herşeyden şikayet eden birini beyin otomatik olarak ciddiye almıyor dedi.
aklını kullan sen akıllı bir kadınsın kendini zaten ezdirmezsin benim müdahaleme dahi gerek kalmadan halledersin baktım müdahale gerekiyor ben zaten gerekeni yaparım o zaman yapmamamın sebebi çok yeniydik ve senin abarttığını düşnüüyordum dedi..
şimdi ben o günden beri eşime rahatszlıklarımı dile getirmemeye çalışıyorum.ama kendimi zor tutuyorum.. iyi bişey yapmış olsa bile huzursuzum sanki elimi versem kolumu kaptıracakmışım gibi geliyor.
bir de eşim hiç ummadığı bir anda zam aldı kayınvalimde de bana dün 1-2 sene sonra iyice yükselir maaşı sende evde oturursun zaten sabah uyanırken zorlanıyorsun dedi. bende ne münasebet boşuna mı okudum çalışcam tabiki evde otur otur ne olacak falan dedim evet aslında doğru diyosun kocandan nasıl para isticen hadi 1 istedin 2 istedin 3 ye bişey alırken insan utanır en iyisi kendi paranı harca daha iyi dedi.. bende istemem zaten kimsenin sırtından geçinmek gibi bi niyetim yok dedim ama şimdi ben bu lafa acayip uyuz oldum adam benim kocam isterim istemem sen hangi akla hizmet bana böyle bişey diyebiliyorsun. eşime söyleyecektim söylemedim yanlış anlar diye çünkü bir yanımda kadın kendi ayakaların üstünde dur oğlum bile olsa kimseye minnet etme diyen bi kadın..
ki sonuna kadar haklı kadınların çalışmasından yanayım hiçde işten çıkmayı düşünmüyorum ama bunu o söyleyince altında kötü niyet arıyorum..
ben mi kötü niyetliyim kalbim mi kararmış nedir vallahi üzülüyorum ya.
bazen o kadar seviyorum ki bazen de görmeye tahammülüm yok.
şimdi eşime bu durumu söylemek istiyorum söylersem sanki yine gereksiz yere huzursuzluk çıkarmış gibi olcam ama ya diyorum kadın acaba oğlumun parasını yemesin çalışsın yuazık oğluşuma modunda mı söyledi bunu ki biraz o da benim gibi bazen oğlunu yere göğe sığdıramayıp bazen de keşke kızım olsaydı ne hayırsız evlat aman kızım kendini ezdirme falan diyor.
eşim bana sürekli sen iyi ol ben senin içindeki iyiliği sevdim merhametlisin derdi. ben kendimi hiç iyi biri olarak görmüyorum artık. kaybediyorum gün geçtikçe içimdeki güzellikleri..
doğmamış çocuğumu kıskanıyorum ya ona anne derse diye kafamdan senaryolar kurup kin tutuyorum ona karşı.. ve ben ne zaman böyle oldum bilmiyorum o kadar üzgünüm ki...
Samimiyetiniz beni çok etkileri, açıkçası ne demek istediğinizi anlıyorum sanıyorum.
Burayı okurken kendi annem aklıma geldi, ben de normalde kendi evimde 2 çocuğumla yaşıyorum. Annem arada geliyor, kalıyor, yardımcı da oluyor sağolsun. Ama evimde en ufak bir değişiklikte ben anneme sinir oluyordum. Örnek: Lavabonun altında çöp var, kapağı açsa otomatik dışarı çıkıyor, çok kolay kullanımı. Ama bizim mutfak tezgahının üzerinde hep bir çöp poşeti. Kadın çöpü kutusuna atmıyor, gidiyor poşete atıyor ama o poşet dolana kadar tezgahta. Ben gördükçe de sinirlerim tepemde tabi. E bir şey diyemeyince de daha çok sinir oluyorum.
Bu bir örnek sadece. Daha başkaları da var. Ben ne yaptım? Kendime telkinde bulundum. Ciddiyim, çok işe yaradı. Öncelikle dedim ki, kızım herkesin annesi mükemmel mi sanıyorsun, dua et annen hayatta, genç yaşında annesiz kalmış kadınlar var, bak ne güzel geliyor, çocuklara ve bana kahvaltı hazırlıyor, akşam yemeğimiz hazır, bu kadının mecburiyeti yok, sevdiği için yapıyor. Millet annesiyle kavgalı, seninki sana yemek yapıyor, çöpünü poşette tezgahta tutuyor diye sinirleniyorsun. Sonra o çöp poşetine karşı duyarsızlaştım. Artık görünce diyorum ki, sakin ol gelenkutusu, annen başında ya, ona şükret. Sonuçta bilinçli olarak kötü niyetli davranmıyor, ne yapsam da gelenkutusunu sinirlendirsem diye düşünmüyor.
Benim size tavsiyem siz de kendinize telkinde bulunun. Zaten en üstteki alıntıda yazmışsınız, siz de kafanızdan atmak istiyorum diyorsunuz. Bence gelsin nevresimleri değiştirsin. Bakın bana temizlikçi geliyor, o değiştiriyor, ne olacak yani? Onu da eve gelen yardımcı gibi görmeyi telkin edin kendinize.
İyi taraflarını düşünün. Milletin kayınvalideleri gelinin kuyusunu kazmaya, boşatmaya çalışıyor, bilinçli olarak. Bunalrı düşünün. Evet sizinki de adet bilmiyor, yol yordam bilmiyor, yeri gelince görgü bilmiyor olabilir ama kuşak farkı var, nasıl eğitebiliriz ki bu insanları bu yaştan sonra? Sizinki yine iyiymiş, siz konuşunca düzeliyor, eve artık misafir davet etmeyeceğini biliyor mesela.
Bence onun da gayret gösterdiğini görüp sevinin. Kötü niyetli yapmıyor deyin. Öyle görmüş, öyle öğrenmiş deyin. Kapasite bu kadar, kendini değiştiremiyor bu yaştan sonra deyin.
Bu üsttekini okurken gözlerim yaşardı bu arada, belirtmek istedim. Eşinizin kıymetini bilin, olgun davranan birine benziyor.
Ya ben seni yerim... Hem haklı hem haksız buldugum yerler vardı yazıda,ama haklı bulduklarım daha cok..
Sana tavsiyem kayınvaliden iyi niyetlide olsa mesafeni hep koru.
Bebegin icin bakıcı ayarla.
Bu arada esin cok uyanık
Sana o konusmayı yaparak
Her gün sikayet dinlemekten yırtmıs resmen
Hosuna gitmeyen seyleri her zaman söyle..
Sanırım aradaki tek sebep birinin kayınvalide olması diğerinin kızkardeşiniz olması.
ne yazıkki öyle..
bir de kızkardeşimin kısa süreli oldugunu bilmek ama onun her an üst katta olması.. bu da önemli bence insan nasılsa bir süre dayancam deyip alttan alabilirken bir ömür...
gelen kutusu :) seninle ilk tanışmam babamın evliliğinden kadının hamile kalması olaydında olmuştu nasıl uyuz olmuştum sana :) bana hep kadını savunmuştun daha genç tabiki doğuracak demiştin
hamileymiş zaten herkes kendi yolunu çizmiş :)
ben bazen bencilce davranbiliyorum kişilik meselesi sanırım kendimde kusur gördüğüm yerleri zaten hep düzeltme taraftarıyım da.. neyse...
insanın herşey kendinde bitiyor, bana kimse müdahale etmesin ama ben karışabileyim diyor o yüzden sizi ne zaman görsem aklıma babamın eşi geliyor :) hatalarımın farkındayım..
dertleri bi tarafa şükürleri bi tarafa atsam dertlerim gözükmez bunu da biliyorum..
söylediğinizi uyguladığım bir süre oldu çokta huzurlu bir süreçti sonra zaman zaman kendini tekrar etti benim bu ataklarım bir ara herşey üstüste geldi.. denicem ama o olmasa eşim olmazdı sadece bu yüzden bile sevilebilcek görmezden gelinebilecek bir kadın aslında.. haklısınız