ben ne zaman böyle kötü oldum

işte bu kadar abuk subuk bişey yapacak diye sürekli tetiktesin ona ne diyosun içinden sürekli
ama şöyle bişey var bu durum sürekli tekrarlanmadıysa bence biraz ılımlı ol canım
kadının her yaptığı şey gözüne batıyor çalış diyor ona ne çalışma diyor onane
doğruda yanlışta sürekli tetiktesin
yaptıgı şey yanlış olmuş ama
sen eşinle bu konuda aranı açarsın boşver
kombini mi kısmış eline sağlık de yararına akşam gelince açarsın
yemek mi yapmış gene yararına çalışan insansın
nevresime bişey diyemem ama değiştirse gene sana vakit kalır gibi gbi
ama eğer yatak odana girmesini istemiyorsan anne biz biraz dağınığız sen yatak odasına girme de bence
özel şahsi şeyler olabilir görmemen gereken desen

iyi düsün güzel düsün ilerde ne bos seylere üzülmüsüm dersin hayat kısa ölümlü dünya biraz iyi niyetini bastır dün arkadsım esini kaybetti 6 aylık bebegi vardı inan bunların yanında o ufacıcık seyleri sorun etmeye degmezz anne o yaa gelsin nolmus kendiniz diyorsunuz iyi niyetli yapıyo biliyorum diye kötü niyetli olsa derdimki haklısın bence kendi vicdanını ic sesini sorgula biraz bosvermeye bak dünya malı ev esyalar hersey gecici

allah rahmet eylesin.. haklısınız da işte inanın elimde değil..

Bu zırt pırt eve girme meselesinde haklısınız da, bu konuda hiçbir şey yok ya hu.

Zaten tersleyerek vermişsiniz cevabınızı, kadın alttan almış.

Anlatılacak bir şey de yok ki, sıradan muhabbet işte.

anlar zaten konuştuk ama kadında şöyle kötü bi huy var maalesef herşeyi çok iyi bildiğini sanıyor yani mesleğimizle ilgili bişey bile konuşulsa bi fikri var ben büyüğüm biliyorum diyor.. eşi

Bende ilk evlendigimde kvalide de anahtarimiz vardi
Biz isteyken otobusle gelir evi toplar is guc yapar yemek yapardi
Yapardi da evin duzeni de degisirdi tabi
Dolap iclerine cop kutusu altlarina gazete koyardi ki ben hic sevmem gazeteyi bu sekilde kullanmayi
Hic ses etmezdim cunku yaptigi is yemek gercekten beni mutlu ederdi
O gidince kaldiriyodum 1 2 derken bakti ki hoslanmiyorum yapmadi bi daha
Sonra baska bi sebepten aramiz acildi bayram kandil disinda gorusmedigimiz hic telefonlasmadigimiz oldu
Sonra sonra duzeldi sayilir
Cok sıkıfıki degiliz ama bi sıkınti da yok
Demem o ki herkes benzer seyler yasiyo
Yuzde yuz hakli oldugun seyler de olabilir
Ama gecmiste yasama
Oldu bitti gecti
Bundan sonrasinda sorun olmamasina bak
Esini de uzersin ama en buyuk kotulugu kendine yaparsin
Hayatini zorlastirma

allah rahmet eylesin.. haklısınız da işte inanın elimde değil..
bak daha bir ay öncede kuzenim eşini kaybetti 1 yasında bebegi ile o da yanlız kaldı okadar boş kii o acıları görddüm dedim ne basit konuları sorun ediyomusuz Allah affetsin dedim elinde olsun gözüne batmasın nasıl kardesin batmıyosa o da eşinin annesi iyi düsün iyi niyet iyidir vicdanın rahat olur.gelsin yapsın nolcakk hee cok rahatsız oldugun seyleri güzelce tatlılıkla konus anlıycaktır kv bence

Samimiyetiniz beni çok etkileri, açıkçası ne demek istediğinizi anlıyorum sanıyorum.

Burayı okurken kendi annem aklıma geldi, ben de normalde kendi evimde 2 çocuğumla yaşıyorum. Annem arada geliyor, kalıyor, yardımcı da oluyor sağolsun. Ama evimde en ufak bir değişiklikte ben anneme sinir oluyordum. Örnek: Lavabonun altında çöp var, kapağı açsa otomatik dışarı çıkıyor, çok kolay kullanımı. Ama bizim mutfak tezgahının üzerinde hep bir çöp poşeti. Kadın çöpü kutusuna atmıyor, gidiyor poşete atıyor ama o poşet dolana kadar tezgahta. Ben gördükçe de sinirlerim tepemde tabi. E bir şey diyemeyince de daha çok sinir oluyorum.

Bu bir örnek sadece. Daha başkaları da var. Ben ne yaptım? Kendime telkinde bulundum. Ciddiyim, çok işe yaradı. Öncelikle dedim ki, kızım herkesin annesi mükemmel mi sanıyorsun, dua et annen hayatta, genç yaşında annesiz kalmış kadınlar var, bak ne güzel geliyor, çocuklara ve bana kahvaltı hazırlıyor, akşam yemeğimiz hazır, bu kadının mecburiyeti yok, sevdiği için yapıyor. Millet annesiyle kavgalı, seninki sana yemek yapıyor, çöpünü poşette tezgahta tutuyor diye sinirleniyorsun. Sonra o çöp poşetine karşı duyarsızlaştım. Artık görünce diyorum ki, sakin ol gelenkutusu, annen başında ya, ona şükret. Sonuçta bilinçli olarak kötü niyetli davranmıyor, ne yapsam da gelenkutusunu sinirlendirsem diye düşünmüyor.

Benim size tavsiyem siz de kendinize telkinde bulunun. Zaten en üstteki alıntıda yazmışsınız, siz de kafanızdan atmak istiyorum diyorsunuz. Bence gelsin nevresimleri değiştirsin. Bakın bana temizlikçi geliyor, o değiştiriyor, ne olacak yani? Onu da eve gelen yardımcı gibi görmeyi telkin edin kendinize.

İyi taraflarını düşünün. Milletin kayınvalideleri gelinin kuyusunu kazmaya, boşatmaya çalışıyor, bilinçli olarak. Bunalrı düşünün. Evet sizinki de adet bilmiyor, yol yordam bilmiyor, yeri gelince görgü bilmiyor olabilir ama kuşak farkı var, nasıl eğitebiliriz ki bu insanları bu yaştan sonra? Sizinki yine iyiymiş, siz konuşunca düzeliyor, eve artık misafir davet etmeyeceğini biliyor mesela.

Bence onun da gayret gösterdiğini görüp sevinin. Kötü niyetli yapmıyor deyin. Öyle görmüş, öyle öğrenmiş deyin. Kapasite bu kadar, kendini değiştiremiyor bu yaştan sonra deyin.

eşim beni karşısına aldı bak dedi ben hayatımı sana adadım ömrümün kalanını seninle geçircem seni gerçekten seviyorum
Bu üsttekini okurken gözlerim yaşardı bu arada, belirtmek istedim. Eşinizin kıymetini bilin, olgun davranan birine benziyor.

Geçmişte yaşadıklarınızdan dolayı kv karşı kalbiniz kararmış
Şimdi ne yapsa acaba altında bir şey mi var diye temkinli yaklaşıyorsunuz
Altlı üstlü oturduğunuz için işiniz zor. En güzeli biraz mesafe koyup çok sık görüşmemekti
Kendinize net sınırlar koyun, şunu şunu yapmasını kesinlikle istemiyorum diye
Onun dışındakileri içiniz rahatsız olsa bile görmezden gelmeye çalışın
Zamanla varlığını kanıksayıp alışırsınız
Çocuğunuz olduğunda bakacak olması kötü ama. Çünkü çocuk konusunda insan kendi annesiyle bile zıt düşebiliyor
Madem eşinizin maddi durumu iyi olacak çocuğunuz olduğunda geçici bir süre işten ayrılıp bebeğinizi büyütseniz
En azından kreş yaşına gelene kadar. Sonra tekrar çalışırsınız.
Yada başka yere taşınıp iyi bir bakıcı bulsanız
Tabi bunlar sonraki konular olmamış şeyler için şimdiden canınızı sıkmayın
Her zaman bir çözüm vardır

Ozel alaniniza mudahaleden hoslanmamissiniz ki çok normal
Birde biraz dominant bir yapiniz var gibi. Bence kvniz agzinin payini almis bir daha ayni seyi yapmaz bence

Ya ben seni yerim... Hem haklı hem haksız buldugum yerler vardı yazıda,ama haklı bulduklarım daha cok..

Sana tavsiyem kayınvaliden iyi niyetlide olsa mesafeni hep koru.
Bebegin icin bakıcı ayarla.

Bu arada esin cok uyanık
Sana o konusmayı yaparak
Her gün sikayet dinlemekten yırtmıs resmen

Hosuna gitmeyen seyleri her zaman söyle..

Kaynanayla ne dost ne düşman fazla samimiyet de gereksiz orta yolu bul iyi ama mesafeli dur ben aşırı samimiydim hayal kırıklığı yaşadım

evine birilerini alma münasebetsizliği dışında iyi bir kadın gibi görünüyor unutmaya çalış sen de olanları yazık içine dert olmuş büyümüş de büyümüş

gelen kutusu :) seninle ilk tanışmam babamın evliliğinden kadının hamile kalması olaydında olmuştu nasıl uyuz olmuştum sana :) bana hep kadını savunmuştun daha genç tabiki doğuracak demiştin
hamileymiş zaten herkes kendi yolunu çizmiş :)
ben bazen bencilce davranbiliyorum kişilik meselesi sanırım kendimde kusur gördüğüm yerleri zaten hep düzeltme taraftarıyım da.. neyse...
insanın herşey kendinde bitiyor, bana kimse müdahale etmesin ama ben karışabileyim diyor o yüzden sizi ne zaman görsem aklıma babamın eşi geliyor :) hatalarımın farkındayım..
dertleri bi tarafa şükürleri bi tarafa atsam dertlerim gözükmez bunu da biliyorum..

söylediğinizi uyguladığım bir süre oldu çokta huzurlu bir süreçti sonra zaman zaman kendini tekrar etti benim bu ataklarım bir ara herşey üstüste geldi.. denicem ama o olmasa eşim olmazdı sadece bu yüzden bile sevilebilcek görmezden gelinebilecek bir kadın aslında.. haklısınız

ahh o ne uyanıktır :) canım kocam

hoşuma gitmeyenleri anında söylüyorum zaten içimde tutmam sıkıntım olay kapandıktan 2-3 hafta sonra bile hatırlayıp kendimi gaza getirip tekrar dillendirmem

Sanırım aradaki tek sebep birinin kayınvalide olması diğerinin kızkardeşiniz olması.

ne yazıkki öyle..
bir de kızkardeşimin kısa süreli oldugunu bilmek ama onun her an üst katta olması.. bu da önemli bence insan nasılsa bir süre dayancam deyip alttan alabilirken bir ömür...

ne yazıkki öyle..
bir de kızkardeşimin kısa süreli oldugunu bilmek ama onun her an üst katta olması.. bu da önemli bence insan nasılsa bir süre dayancam deyip alttan alabilirken bir ömür...

Belli ki kayınvalideniz gereğinden fazla iyilik yapmak adına müdahalede bulunmuş ve siz de şimdi iyilik olduğunu bildiğiniz halde bundan rahatsızlık duyuyorsunuz. Bazıları da iyilik yapıcam diye insanın gözünü oyuyor resmen.

Ben geçenlerde 40 oldum Hafıza gidik bende.
Hemen hemen hiç kimsenin kim olduğunu hatırlamam. Sadece konuya bakıp yazıyorum. Eminim onun yüzünden banlandığım kişilere bile çok yazmışımdır sonrasında, hatırlamıyorum çünkü, yazmam lazım, kim bana ne yapmış, kimin yüzünden banlandım diye.

Sizin eski konunuza da bakmadım, baksam hatırlardım 40 oldum da 60 olmadım daha yani...

Hatalarımın farkındayım demişsiniz, emin olun bu çok büyük bir adım aslında. Genelde inkar etmek daha kolay bir yoldur, veya başkalarını suçlamak.

Eğer imkanınız varsa ben size bir psikologtan farkında olduğunuz hataları nasıl düzelteceğinize dair yardım almanızı öneriyorum, bunu da 1 senedir bireysel terapi alan ve 2 aydır da grup terapisine giden bir insan olarak yazıyorum.

Son düzenleme:
buradaki gençlerden o kadar çok şey öğreniyorum ki,sağolun kızlar.taze bir kayınvalideyim.gelinime nasıl davranmam gerektiğini sizlerden öğreniyorum.
konu sahibi, çoğunlukla haklısınız ama çalışmanız konusunda kötü bir niyetini göremedim kayınvalidenizin.benim gelinim de çalışmayı sevmiyor pek ve evlendiğinden beri işi bırakmak istiyor.birkaç kez yaptığının yanlış olduğunu söylemek istedim.ama yuttum laflarımı yanlış anlar diye.
ama geçen gün aynı konuyu ailesinin yanında açınca,ilk karşı çıkan babası olmuş.gelinimizde ona hak vermiş.eminim biz söylemiş olsaydık,aynı sizin gibi,işime neden karışıyorlar diye düşünürdü.bize dayatılan,"kaynana,kayınpeder" algısından oluşuyor bütün bunlar.oysa ki ön yargılarımız bir kırsak,nasıl da mutlu olacağız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…