Ben Ne Yapayım ki şimdi

Almanya'ya gitmen mantıklı duruyor..

Ama türkiye'ye dönüş yaptıktan sonra yine iş sıkıntısı yaşamayacağınız da garanti değil...

Büyük ihtimalle olur denmiş 3 ay sonrasından bahsedilmiş. Riske atmaya gerek yok sertifika programını. Parayı yatırırdım Almanya işi olana kadar planlarımı Türkiyede yaşayacakmış gibi devam ettirirdim. Keza olmama ihtimali de var yani. Olursa ne ala..

Evet neden sordun :)
Tabiki haklisin ekstra maliyetler etkili olucak bilemedim simdi. İki kisiyiz esim ve ben kucuk bir arti bir ev yeter diye dusunduk. Mutevazi yasariz burda hic isimiz yok su anda, doplomada seneye subatta yani nerdse bir sene var
Himm siz nerde yasiyorsunus almanyami? Dili problem etmiyorum tek sorun dilnolsa keske
Tabiki oyle valla ordaki kuzeni dediki benim evim 3 odali 400 € dedi arastirmak cok onemlingozu kapali gitmek olmazki. Eger para birikmeyecekse gitmek istemem memleketimden
Kiray iis yeri odeyecek ulasmda onlardan rica etsem ailenize sorabilirmisiniz konustugunuzda aylik elektrik su iletisim internet maliyeti ne kadar tutuyor
Sonuçta o kursa tekrar katılma imkanınız varsa eğer gidip denemenizde fayda var bence. hem en azından Türkiye'ye döndüğünüzde elinizde birikmiş biraz paranızda olur.
Okulu dondurma isini soracak esim ama gelince devam edebilecegini sanmiyorum Kii
çok zor bir yol ayrımındasın...ama en iyi kararı iç sesiniz verecek..

Bencede bende esime yatiralim parayi diyorum artik elimizdekini avucumuzdakini yatiricaz yine sertifikaya

maşaallah çok tatlısın: )

Yurtdışında €2500 kazanıp €1500 ile geçinmek pek gerçekçi değil. Ev kiraları da çok yüksek, kaldı ki size ev çıkmayacak. Kuzeninizin kiralık evi devlete bağlıdır ve uzun süredir o evdediler. O yüzden €400 ödüyorlardır. Sizi başka birinin üzerine olan evi mi ayarlayacaklar? Araştırmayı iyi yapın, sizin hesabınıza hiç uymayacak.
Elektrik, su, doğalgaz , tlf. Faturalarınız, mutfak masraflarınız vs vs. Türkiyedeki fiyatlarla karıştırmayın, hakikaten oldukça fazla olduğunu giderseniz anlarsınız. Çok ama çok iyi yapın muhakemesini.

Ya seni korkutmak istemem. Ben avusturya da kaliyorum. Burda dogdum almancam dort dortluk diplomalarim var esimde oyle ama ikimizde issiziz. Hadi simdi yeni anne oldum evde durmam lazim ama 2senedir issiziz. Yinede sizin hayatiniz karisamam fikirlerimi soledim.

avusturyada yasiyorum yani almanya komsum :)
hicte öyle kolay degil burda yasamak.
ben olsam hic gelmem.
ben Burda dogup büyüdüm ama gelenlerde öyle 5 yil 10 yil kalir gideriz diye düsündüler ama kimse gidemedi.
nerde öyle 1500 euroya gecinmek.
kiram 600 euro
mutfak 400 euro (bunun icinde her ay et falan yok onlari alip dolaba koyuyorum bitince tekrar aliyorum, meyve sebze pahali bol bol yiyemiyorsun 2 kabak, 2 patlican aldim gecen gün öyle yemek yaptim)
pazar olayida yok gideyimde 50 liraya meyve sebze doldurup geleyim diye bisey yok.
kisisel bakim, kozmetik, kuaför, yok temizlik ürünleri su bu yok bu 400 euronun icinde.
esimin sigarasi 200 euro
sigortalar 100 euro
araba 300 (kredi)
araba sigortasi 300
Telefon, Internet, televizyon vergisi 120
ceyran 100
birikim falan zor yani.
tek maasla gecim zor.

bilgin olsun diye yazayim dedim - yanlis anlama secim sizin

unuttum: daha harcligimiz yok bu saydiklarimin icinde, ben kuaföre gitmem herseyi kendim hallediyorum, arada bi arkadaslarla kahve icmeye giderim harcligim o ve kiyafet. mazot da 200 euro falan gidiyor unutmusum ne cok gider varmis ya

burada kiralar bulundugunuz yere göre degisiyor.eger is olanaklarinin cok oldugu bir yerde yasiyorsaniz kiralar da yüksek oluyor.sakin bir sehir ve kasaba ise kiralar cok daha uygun.

yeme icme kismina gelince et burada cok daha ucuz.bir cok gida maddesi de türkiye`ye kiyasla cok daha uygun.pahali olan meyve sebze bir de her türlü hizmet.sac kestirme, insaat , bakim onarim vs.eger burada oldugunuz sürece icinde bulundugunuz mevsime uygun sebze ve meyve tüketirseniz cok pahali degil.

eger kiraniz ödenecekse 1500 ile rahatlikla gecinirsiniz.burada normal calisanlar en fazla 2000 civarinda aliyor.saat ücretleri eyaletlere göre degisiyor.ama bu yil asgari ücret uygulanmaya basladi.brgutto 8,5 euro.kesinti ve vergilerden sonra kalan miktar yaklasik 7 euro.

sunu iyi düsünün olurda buradaki akrabanizla bir problem yasarsaniz zor durumda kalirsiniz.

eger yeniliklere aciksaniz ve ülke hasretiyle yanip tutusmayacaksiniz burada yasamanizi tavsiye ederim.sadece günesi bol meyve ve sebzeyi özliyeceksiniz:)

umarim sizin icin en dogru karari verirsiniz.

O zaman hakkınızda hayırlısı olsun canim.

kızlar hepinizin fikirleri için ayrı ayrı teşekkür ederim hepsi benim için çok kıymetliler...

maşaallah çok tatlısın: )
çok teşekkür ederim ama resimde güzel çıkarım gerçeğim böyle değil
İş konusunda akrabaya guvenilmeyeceğini tecrübe etmişsiniz yine aynı yanılgıya düşüyorsunuz. Sertifikayı aldıktan sonra gidin bence yurt dışına
Evet ama o kişiden kişiye göre değişebilir. sonuçta her insanın karakteri, kendine yakıştırdığı şeyler farklıdır.
şimdi şöyle bir durum var bu kocamın dayısının oğlu ve k.babamı sever çekinir evi düşünmesin ben bulup ben ödeyeceğim demiş.diğer prosedürleri bilmiyorum. sözünde duracağını düşünüyorum ben.kendisi ile de tanıştım güven veren bir tip.ha bu arada diyorki normalde maaşın 2200euroya denk geliyor ama kesintilerden sonra kalan para 1800-1500 euro arası olacak demiş eşime.
Of off geçim derdi ne zor
aynen çok zor hemde hesap hesap hesap...
boğulacaksan büyük denizde boğul demişler, kesinleşirse tabi ki gidin. burda bişey olacağı yok
ne bileyim öyle gözü kapalı gitmek de bana korkunç geliyor ama
biz işimiz hazır olarak gideceğiz ya oraya o yüzden ben değerlendirmeye alıyorum yoksa gidip orda ne iş olursa bulalım durumu olsa hiç ciddiye almazdım.

estafurullah neden yanlış anlayım fikirlerinize ihtiyacıım var. sizin hesap üzerinden gidersek
-restaurantaa öğlen ve çıkarkende akşam yemeğimizi yiyip çıkacakmışız. öyle dendi.yani aşırı bir market alışverişi olmaz.kahvaltılık vb ufak tefek şeyler..ulaşımı iş yeri sağlıyor otobüs araba vb. gider olmayacak.
-Kirayı onlar ödeyecek, cebimizden birşey çıkmayacak.buna söz verildi.
-sigara yok.
-arabamız olmayacak ilk seneden sonra belki.
elektirik 100 demişssiniz
120 iletişim giderleri
400 market desek yine de biz
620 euro yapıyor sizin hesaptan. ekstra hiç aklımıza gelmeyen masrafları1000 euro olarak eklersek =1600 euro ile geçinilir gibi duruyor tabi yine de bilemiyorum. en büyük avantaj kira masrafımızın olmaması sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…