- 7 Temmuz 2011
- 776
- 177
-
- Konu Sahibi Ekimyagmur
bence once fikirlerini tamamen değiştir. pat diye güzel bir iş vermiyorlar adama. biraz emeklemen lazım ki yürüp koşabilesin. hamdım yandım piştim diyorlar ya öyle olacak iyi bir kariyer için. once işletme mezunlarının iş imkanlarını araştır. bazen insan nereden başlar bilemez. bu yüzden nereden başlayacağını öğren. en önemli adım o. ikincisi negatif değil pozitif düşün. iyi bir şeyler olacağına inandır kendini. sağlam bir duruşun olsun. mesela kariyer.net gibi sitelerdeki iş başvurularına odaklan. işletme mezunun kapasitesini öğrendin ya oradan kendine uygun başvurular yap. sağlam bir kişilik yapın varsa iş konusunda ilerleme hızlı kaydedersin. araştırmacı bir ruhun olmalı. yoksa hiç bir tecrube edinemezsin. araştırmak çok önemli. duyduğun gördüğün herşeyi araştır kaydet bir gün lazım olur. ben bilmiyorum deme tamam de ve o isle ilgili konu ne ise derinlemesine araştır. herşeyi öğren. istedikleri iş yap önlerine koy. bu her alanda önemlidir. söyleyecek çok şey var.Merhaba herkese..
İşletme mezunuyum evde oturuyorum kös kös.bölümümle ilgili tecrübem yok sevmiyorum zaten ama iş hayatim oldu az çok,o da bi yere kadar tabi.mesela mutfağı çok seviyorum,tiyatro kursuna gitcektim bosuna zaman kaybetme dediler.yaşım 28 olcak bikac ay sonra.artik bi yerde devamli calismak istiyorum..düzgün bi is yeri bulamiyorum.hiç birşey yolunda gitmiyo isyan etmekten korkuyorum.Ben ne yapayim nerelere gideyim nolur bi akil fikir verin çıldırmak üzereyim..
Ahh ahh kariyerde basvurmadigim is kalmadi..cogu zaten en az 5 yil tecrube istiyobence once fikirlerini tamamen değiştir. pat diye güzel bir iş vermiyorlar adama. biraz emeklemen lazım ki yürüp koşabilesin. hamdım yandım piştim diyorlar ya öyle olacak iyi bir kariyer için. once işletme mezunlarının iş imkanlarını araştır. bazen insan nereden başlar bilemez. bu yüzden nereden başlayacağını öğren. en önemli adım o. ikincisi negatif değil pozitif düşün. iyi bir şeyler olacağına inandır kendini. sağlam bir duruşun olsun. mesela kariyer.net gibi sitelerdeki iş başvurularına odaklan. işletme mezunun kapasitesini öğrendin ya oradan kendine uygun başvurular yap. sağlam bir kişilik yapın varsa iş konusunda ilerleme hızlı kaydedersin. araştırmacı bir ruhun olmalı. yoksa hiç bir tecrube edinemezsin. araştırmak çok önemli. duyduğun gördüğün herşeyi araştır kaydet bir gün lazım olur. ben bilmiyorum deme tamam de ve o isle ilgili konu ne ise derinlemesine araştır. herşeyi öğren. istedikleri iş yap önlerine koy. bu her alanda önemlidir. söyleyecek çok şey var.
Aslinda tiyatrocu olmayi cocuklugumdan beri istemiştim..cok gec kaldim sanırımönce ne olmak istediğine karar ver. hiç olmadi tiyatro, o da olmadı aşçılık falan diye düşünme. kesin olarak ilerlemek istediğin bi yol seç. seçtiğin alanda ilerlemek vaktini alıcak, biraz daha sabret bırakma hemen
pes etmeyeceksin o zaman.b ir şeyler ters gidiyor demekki. kardeşim mezu old gazetecilkten.torpil yoksa biyerlere giremiyorun gazeteci olarak. o da ankaradaki yerl tvlere gidip ışık tv, tv5 gibi beş para almadan iki sene çalıştı. yol harçlığını babam Verdi. ama bu iki senede inanılmz insanlarla iletişim kurdu. bağlarını gelişirdi. tanıştığı biri bunu bugün gazetesine aldırdı. oradan ayrılıp AAya geçti. başbakan ile afrikaara gitti, avrupada pek çok ülkeye gitti. parası olsa o kadar gezemezdi. en son g.afrikada görev yaptı. bunu tamamen kendi çabasıyla baardı. azmetti. gözü yüksekte olmadı ben bu işi yapamam demedi. ama abim tam tersi kimse bana emir veremez diye girdiği bankadan veznedarı döverek ayrıldı, girdiği bir firmada müdürü döverek ayrıldı, şimdi babamın yadında. yani biraz alçak gönüllü ve çalışkan olacaksın. tecrübeyse onuda halledeeksin. kendi ipini kendin kesecen yoksa aynı düşüncenin esiri lursun.Ahh ahh kariyerde basvurmadigim is kalmadi..cogu zaten en az 5 yil tecrube istiyo(
Abiniz de abartmış:) valla cok doğru söylüyorsun ama benim işletme ve muhasebe sevmiyorum hoşlanmıyorum bosuna okumuşumpes etmeyeceksin o zaman.b ir şeyler ters gidiyor demekki. kardeşim mezu old gazetecilkten.torpil yoksa biyerlere giremiyorun gazeteci olarak. o da ankaradaki yerl tvlere gidip ışık tv, tv5 gibi beş para almadan iki sene çalıştı. yol harçlığını babam Verdi. ama bu iki senede inanılmz insanlarla iletişim kurdu. bağlarını gelişirdi. tanıştığı biri bunu bugün gazetesine aldırdı. oradan ayrılıp AAya geçti. başbakan ile afrikaara gitti, avrupada pek çok ülkeye gitti. parası olsa o kadar gezemezdi. en son g.afrikada görev yaptı. bunu tamamen kendi çabasıyla baardı. azmetti. gözü yüksekte olmadı ben bu işi yapamam demedi. ama abim tam tersi kimse bana emir veremez diye girdiği bankadan veznedarı döverek ayrıldı, girdiği bir firmada müdürü döverek ayrıldı, şimdi babamın yadında. yani biraz alçak gönüllü ve çalışkan olacaksın. tecrübeyse onuda halledeeksin. kendi ipini kendin kesecen yoksa aynı düşüncenin esiri lursun.
Isletmenin alanı çok geniş. Biraz araştırın ne tür işler yapılıyor. Sevebile eginiz bir alan bulursunuz.Abiniz de abartmış:) valla cok doğru söylüyorsun ama benim işletme ve muhasebe sevmiyorum hoşlanmıyorum bosuna okumuşum