- Konu Sahibi kertenkelebek20
Merhaba kızlar. Bu sene sınava hazırlanacağım yani son senem. Ama hedeflerim sürekli değişmekte. Matematik yapamıyorum. Ya da uğraşmadığım için yapasım gelmiyor. Anadolu lisesinde okuyorum ve zihin engellileri öğretmenliği ya da pdr okumak istiyorum. Önceden dil üzerine okumak istiyordum çünkü Türkçem de İngilizcem de güzel. Ama çocuklarla ve insanlarla uğraşmayı daha çok seviyorum. Bana yapamazsın diyorlar. Birçok çocukla uğraşmak zor diyorlar. Ama şöyle de bir sorun var; lys'ye girmek istemiyorum. Direk ygs'den meslekler edinmek istiyorum. Çünkü matematiğim kötü olduğu için lys'den korkuyorum. Ailem lise tercihleri yaparken sağlık meslek lisesini yazmamı çok istediler çevrem yüzünden. Ama ben sağlık işlerine pek olumlu bakmadım hala da bakmıyorum. Korkum da var bi üniversite kazanamazsam yüzüme vurup durarlar diye. Son sene çalışmakla olur mu diye de korkum var. Ama okul zamanını iyi değerlendirdim lys açısından olumlu olabilir ama girmek istemiyorum netlerim düşer yapamazsam diye korkuyorum. Sizce ne yapmalıyım, nasıl çalışmalıyım? Lys'ye girmeli miyim? Önerebileceğiniz meslekler var mı? Yardım edin lütfen.
Son düzenleme: