• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben ne olacağım?? aklım çok karışık :(

PrincesaDeLosCielos

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2011
2.648
71
0
Diğer
1) Sınıf öğretmenliği
2) Sağlık yönetimi
3) Sağlık kurumları yöneticiliği
4) Çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri
5) Bankacılı
6) İktisat
7) Maliye
8) Sosyal hizmetler

bu bölümler aklımda olan bölümler. yorumlarınızı bekliyorum veee eğer bu bölümlerin dışında tm bölümünden tavsiye edebileceğiniz başka bölümler varsa yazabilirsiniz. yardımlarınızı bekliyorum kızlaaaaaaaaarrrr..fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim [/B][/FONT][/COLOR]:16:[/B][/COLOR][/FONT][/B]

Son düzenleme:
öncelikle canım biz sana her ne kadar fikir de verske önemli olan enin hangi meslekte başarılı olacağın ve severek o mesleği yapacağındır bunu kendin için belirlemeni öneririm. benim kendi şahsi fikrime gelince de öğretmenlik çok kutsal bir meslek zorlukları var elbette yok değil ama severek yaparsan bu meslek bir bayan için çok avantajlı kpss puanları ne durumda bilmiyorum ama her bölümde zaten kpss şart biliyorsun kpss de atanmakta zaten snein başarınla alakalı bir durum. ayriyeten sağlık yönetimi gibi bölümler de çok iyi sağlıkla ilgili bölümlerin hiçbir zaman önü kapanmaz yani rahatlıkla mesleğini yaparsın sağlık sektörü atamaları daha rahattır ayrıca çünkü sağlık sektöründe ihtiyaç her zaman vardır. diğer bölümler şahsen bana çok cazip gelmiyor ama maliye de yükselebilirsen bu konuda kendine güvenin varsa yükseldikçe maaişın artıyor ve ciddi anlamda güzel maaş alıyorlar hakkında hayırlısı olsun inşallah

bayan için en rahatı sınıf öğretmenliği.teyzem sınıf öğretmeni sabah başlıyo dersi 12.30 da evinde maaşıda iyi,çalışma süreside az,3 ay tatil haftasonu tatil ,çalışan bayanlar genelde çocuklarıyla çok ilgilenemezler 3 çocuğu var 3ününde gelişimdeki her evreyi gördü.kafası çok rahat valla prensesler gibi yaşıyo fen lisesi çıkışlı olmama rağmen ben de düşünmekteyim:ssz::ssz:

hayat şartları zor hangi bölüme gidersen git iş sıkıntısı yaşarsın , okul önceside zorunlu değil artık
canım bir ara okul öncesini zorunlu tutuyorlardı ama artık zorunlu değil mi? yani zorunlu olmadığı için okul öncesi öğretmenliği de o kadar da gerekli olmayacak yaniiii dimi ?

ygs sınavın nasıl geçti
güzel geçti canım :) tam istediğim gibi bir sınav olmadı ama gene de güzeldi çok şükür :)

öncelikle canım biz sana her ne kadar fikir de verske önemli olan enin hangi meslekte başarılı olacağın ve severek o mesleği yapacağındır bunu kendin için belirlemeni öneririm. benim kendi şahsi fikrime gelince de öğretmenlik çok kutsal bir meslek zorlukları var elbette yok değil ama severek yaparsan bu meslek bir bayan için çok avantajlı kpss puanları ne durumda bilmiyorum ama her bölümde zaten kpss şart biliyorsun kpss de atanmakta zaten snein başarınla alakalı bir durum. ayriyeten sağlık yönetimi gibi bölümler de çok iyi sağlıkla ilgili bölümlerin hiçbir zaman önü kapanmaz yani rahatlıkla mesleğini yaparsın sağlık sektörü atamaları daha rahattır ayrıca çünkü sağlık sektöründe ihtiyaç her zaman vardır. diğer bölümler şahsen bana çok cazip gelmiyor ama maliye de yükselebilirsen bu konuda kendine güvenin varsa yükseldikçe maaişın artıyor ve ciddi anlamda güzel maaş alıyorlar hakkında hayırlısı olsun inşallah
canım iyi dileklerin için çok teşekkürler :16:haklısın öğretmenlik çok kutsal bir meslek ve ben öğretmenliği çok seviyorum.. küçüklüğümden beri öğretmen olcam derdim hep. ama bu son yıllarda öğretmenliğin artık eskisi kadar ihtiyaç duyulan bir meslek olmamaya başlamasını görmek beni hem üzüyor hem de eğer okursam iş bulamama korkusu yaşamama neden oluyor.. ama sınıf öğretmenliğini gene de hep aklımın bir köşesinde tutacağım ve tercihlerime gene de koyacağım. sağlıklı ilgili söylediklerine ise tamamen katılıyorum canım. gerçekten sağlık sektöründe çalışması için her zaman insana ihtiyaç var ve eğer sağlıkla ilgili bir bölüm okursam iş bulabileceğimi düşünüyorum.. maliye ve iktisata gelince eğer kendimi yükseltirsem iş bulma şansım var biliyorum ama ben de açıkcası pek sıcak bakmıyorum bu mesleklere canım ama babam okursan iş bulabilirsin maliyede falan diyor..

Sağlıkla ilgili olanlar bence.
sana kesinlikle katılıyorum canım :) sağlık yönetimi veya sağlık kurumları yöneticiliği okursam hastanelerde tam olarak ne iş yapılıyor canım? hastanelere giren eşyaların falan hesapları yapılıyor falan die duymuştum amaa:26:

bayan için en rahatı sınıf öğretmenliği.teyzem sınıf öğretmeni sabah başlıyo dersi 12.30 da evinde maaşıda iyi,çalışma süreside az,3 ay tatil haftasonu tatil ,çalışan bayanlar genelde çocuklarıyla çok ilgilenemezler 3 çocuğu var 3ününde gelişimdeki her evreyi gördü.kafası çok rahat valla prensesler gibi yaşıyo fen lisesi çıkışlı olmama rağmen ben de düşünmekteyim:ssz::ssz:
canım sen de mi hazırlanıyosun sınava? dediklerine katılıyorum bir bayan için en uygun meslek öğretmenlik ama bir de iş bulabilcem mi korkusu olmasa gözümü kırpmadan bütün tercihlerimi öğretmenlikten yana kullanırım

bence oğretmen olma. neden dersen en kutsal en guzel mesleklerden biri lakin atamaları oldukça güç. kardeşim atandı doğuya. ama atanasıya kadar neler çekti onu gel bize sor. atanamayan onlarca arkadaşı var. bu yaştan sonra napıcak bu arkadaşlar? ayrıca atandın diyelim ailenden kmlerce uzaktan yeni bir yaşam bayan için oldukça zor. binlerce mezun sırada bekliyor yıllarını heba ediyor atanmak için. atanamayınca dershanelerde gece saatlerine kadar sömürülüyorlar uç kuruş paraya. yok be canım bu guzel mesleği oylesine mafettiler ki sakın olaki okuma 4 yıl.......

cnm bende senin gibiydim bir kaç hafta öncesine kadar.o mu olsun bu mu olsun derken dedim birden kendime napıyorum ben kendimi öldürüyrum böyle.gir sağlık sektörüne yada daha tutulur bir mesleğe.aman napıcan öğretmenlik filan.hikaye onlar.atanmaları çok güç.iş alanı çok dar üstelik.en iyisi sen sağlık sektörüne gir.arkadaşın dediği gibi artık okul öncesi zorunluda değil.o alanda olan insanda çok.hem öyle anaokul öğrt filan bahsedildiği gibi laylaylom bir meslek de değil.ben çalıştım biliyorum.milletin çocuğunun kakasını temizlersin,kafana vuran mı arasın oyuncaklarla yada ne bileyim genelde çok dar alanlar oluyo anaokulları filan.öyle mahkum gibi yaşarsın.hücreye tıkıştırılmış gibi yani.çokkkkk sevmen lazım ancak bu anaokul işini.ha normal ilkokul öğrt. gelince o da her meslek gibi sevilerek yapılması gerekir.ama çocuklara ekstradan bir ilgin ve şefkatin olması lazım.sinirli olmaman lazım.çocuk bu sus dersin susmaz dur dersin durmaz.çoğu ilkokul öğretmenleri hep dövüyo çocukları elleri kopasıcalar.kısacası arkadaşım ben herkesin her mesleği yapabileceği kanaatinde değilim.

bence oğretmen olma. neden dersen en kutsal en guzel mesleklerden biri lakin atamaları oldukça güç. kardeşim atandı doğuya. ama atanasıya kadar neler çekti onu gel bize sor. atanamayan onlarca arkadaşı var. bu yaştan sonra napıcak bu arkadaşlar? ayrıca atandın diyelim ailenden kmlerce uzaktan yeni bir yaşam bayan için oldukça zor. binlerce mezun sırada bekliyor yıllarını heba ediyor atanmak için. atanamayınca dershanelerde gece saatlerine kadar sömürülüyorlar uç kuruş paraya. yok be canım bu guzel mesleği oylesine mafettiler ki sakın olaki okuma 4 yıl.......

haklısın cnm yaa... artık herkes öğretmenlikten korkar olmuş gerçekten.. dediğin gibi bu güzelim,kutsal mesleği mahvettiler.. ve artık sevdiğin bölümü değil de iş bulabilceğin bir bölümü okumak artık daha mantıklı geliyor.. puanım gerçekten çok iyi olursa inşallah o zaman ilk tercihlerime sağlıkla ilgili bölümleri koyacağım ve inşallah da olur bunlardan biri

cnm bende senin gibiydim bir kaç hafta öncesine kadar.o mu olsun bu mu olsun derken dedim birden kendime napıyorum ben kendimi öldürüyrum böyle.gir sağlık sektörüne yada daha tutulur bir mesleğe.aman napıcan öğretmenlik filan.hikaye onlar.atanmaları çok güç.iş alanı çok dar üstelik.en iyisi sen sağlık sektörüne gir.arkadaşın dediği gibi artık okul öncesi zorunluda değil.o alanda olan insanda çok.hem öyle anaokul öğrt filan bahsedildiği gibi laylaylom bir meslek de değil.ben çalıştım biliyorum.milletin çocuğunun kakasını temizlersin,kafana vuran mı arasın oyuncaklarla yada ne bileyim genelde çok dar alanlar oluyo anaokulları filan.öyle mahkum gibi yaşarsın.hücreye tıkıştırılmış gibi yani.çokkkkk sevmen lazım ancak bu anaokul işini.ha normal ilkokul öğrt. gelince o da her meslek gibi sevilerek yapılması gerekir.ama çocuklara ekstradan bir ilgin ve şefkatin olması lazım.sinirli olmaman lazım.çocuk bu sus dersin susmaz dur dersin durmaz.çoğu ilkokul öğretmenleri hep dövüyo çocukları elleri kopasıcalar.kısacası arkadaşım ben herkesin her mesleği yapabileceği kanaatinde değilim.

canım;çocuklarla aram çok şükür ki iyidir yani ben çocuklarla ilgilenmeyi seviyorum ve sevgimi verebileceğimi de düşünüyorum ama öyle kafama oyuncak falan atsalar bir,iki,üç sabrederim ama sonunda dayanamayıp kesinlikle sesimi yükseltirim yani.. sağlık sektörü benim ilk tercihlerimde yer alacak büyük ihtimalle canımm :34: allah izin verirse kazanıp okuyup kıbrısa geri dönünce bir iş bulabilirim de heralde :) gerçekten o kadar çok aklım karıştı ki cnm dün akşam annemlere soruyorum ne okuyacağım ben falan die.. ilk önce puanın belli olsun öyle karar ver diyolar bana ama ben öyle sonradan karar vermek istemiyorum bir hedefim olsun dedim.. çok düşündüm canım yorumlarınızı da okudum okuyorum ve inşallah yorumlarını yazan arkadaşlar olur daha da sağlık sektörüyle ilgili bişey okumayı düşünüyorum artık :)))))))))))))

6 yıldır atama bekleyen bir öğretmen olarak kesinlikle öğretmenliği çıkar aklından

Çalışma ekonomisi parayı bulman için iyi bir bölüm

Ama İngilizce ve 2.dil öğrenmen şart

6 yıldır atama bekleyen bir öğretmen olarak kesinlikle öğretmenliği çıkar aklından

Çalışma ekonomisi parayı bulman için iyi bir bölüm

Ama İngilizce ve 2.dil öğrenmen şart

gerçekten mi canım yaa :( çok üzüldüm :( inşallah en kısa zamanda atanırsın canım yaa :( öğretmenliği çıkardım gibi aklımdan cnm yaa gerçekten kimse önermiyor artık :/ çalışma ekonomisini de düşünüyorum canım hatta başka bir topikte bir arkadaşımla konuştum o da okuyormuş iyi bir bölüm olduğunu söyledi ama o da dil önemli dedi :) öğretmenlik artık yok tercihlerimin içinde canım.. iş bulma imkanı olsa gözümü kırpmadan öğretmenlik derdim ama malesef gerçekten bitmiş öğretmenlik :/

Canım ben öğretmenlik yazmadığım için zamanında pşman olmuştum ama atama bekleyip de tavsiye etmeyenleri görünce iyi mi yaptım ki acaba diyorum
Çalışma ekonomisi mezunuyum ve çok severek okudum
Eğer çalışırsan çok güzel parlak bi bölüm
Ama derslere devam etmeyip sınavlara da çalışmazsan çoğu insan ve de ben gibi okulu 7 senede ancak bitirisin:1:
Sağlık alanı hiç bir zaman ölmeyen hep canlı kalan bi bölüm onu da düşünebilirsin
Çalışma ekon. düşünüyorsan ve kazanırsan dilin de önemi büyük ayrıca kpss puanın da çok önemli..Yani okul bitince de çok çalışman lazım ki bi yere kapağı at
Bol şanslar canım:34:

evet esma 4+4+4 ile zorunluluktan kaldırıldı okulöncesi
önceden herrkes okul öncesi diye deli oluyordu önceden.. şimdi o kadar okuyan var ama hepsine acıdım yaa:14:oyuncak ettiler iyice yaa yazık insanlara:5:

Canım ben öğretmenlik yazmadığım için zamanında pşman olmuştum ama atama bekleyip de tavsiye etmeyenleri görünce iyi mi yaptım ki acaba diyorum
Çalışma ekonomisi mezunuyum ve çok severek okudum
Eğer çalışırsan çok güzel parlak bi bölüm
Ama derslere devam etmeyip sınavlara da çalışmazsan çoğu insan ve de ben gibi okulu 7 senede ancak bitirisin:1:
Sağlık alanı hiç bir zaman ölmeyen hep canlı kalan bi bölüm onu da düşünebilirsin
Çalışma ekon. düşünüyorsan ve kazanırsan dilin de önemi büyük ayrıca kpss puanın da çok önemli..Yani okul bitince de çok çalışman lazım ki bi yere kapağı at
Bol şanslar canım:34:
çok saol canımm benimm:16:
canım ii yapmışsın bence de:34:o zaman üzülmüş olabilirsin ama bak şimdi madem memnunsun problem yok :)
kazanırsam eğer ki inşallah canım çalışırım ben.. yani öyle derslerime 4 elle sarılırım.. ilk konuyu açtığım yorumda saydığım mesleklerden çeko ve sağlık yönetimi aklıma en çok yatan bölüm canım :) sen hangi üni.de okudun? çalışıyor musun şimdi?

ben siyaset bilimi ve uluslararsı ilişkiler mezunuyum ve bir akıl vermem gerekirse sana sadece KPSS gerekmeyen bir bölüme girmeni söyleyebilirim. ben bu bölüme girerken ne yazık ki KPSS zorunluluğum olacağımı bilmiyordum ve çok sıkıntı çektim.
hele hele öğretmenliği hiç tavsiye etmiyorum kuzenim ve3 bir arkadaşım öğretmenlik okudu. kuzenim kimya arkadaşım ise sınıf öğretmenliği okudu. kuzenim 91 puanla ancak adananın köyüne arkadaşım ise 87 puanla van a atandı çok zor gerçekten. bunlar aslında yine şanslı en azından atandı 10 yıl atanamayanlar var.
kısaca bölüm seçerken okumak istediğini değil çıkınca neler yapabilirim sorusunu düşünerek karar ver. KPSS gerçekten zor bir sınav ve puanın hiçbir zaman yeterli olmuyor.
mesela iktisat biraz zor bir bölüm ama iyi bir seçim hem kpss ye girersen işini kolaylaştırır hemde kpss olmadan girebileceğin işler olur. mesela bankalar.

ben siyaset bilimi ve uluslararsı ilişkiler mezunuyum ve bir akıl vermem gerekirse sana sadece KPSS gerekmeyen bir bölüme girmeni söyleyebilirim. ben bu bölüme girerken ne yazık ki KPSS zorunluluğum olacağımı bilmiyordum ve çok sıkıntı çektim.
hele hele öğretmenliği hiç tavsiye etmiyorum kuzenim ve3 bir arkadaşım öğretmenlik okudu. kuzenim kimya arkadaşım ise sınıf öğretmenliği okudu. kuzenim 91 puanla ancak adananın köyüne arkadaşım ise 87 puanla van a atandı çok zor gerçekten. bunlar aslında yine şanslı en azından atandı 10 yıl atanamayanlar var.
kısaca bölüm seçerken okumak istediğini değil çıkınca neler yapabilirim sorusunu düşünerek karar ver. KPSS gerçekten zor bir sınav ve puanın hiçbir zaman yeterli olmuyor.
mesela iktisat biraz zor bir bölüm ama iyi bir seçim hem kpss ye girersen işini kolaylaştırır hemde kpss olmadan girebileceğin işler olur. mesela bankalar.

canım iktisat okuyunca bankalarda da çalışabiliyor musun ?:44: eğer öyleyse ben iktisatı da düşünebilirim.. yani düşünüyordum ama pek sıcak bakmıyordum bankalarda çalışabilme şansı varsa çok iyi... gerçekten yazdıklarının hepsi doğru canım.. okumak istediğimi değil de iş bulabilceğim bi mesleği okumam bu devirde daha mantıklı.. ve kpss gerçekten çok büyük bir sorun yaa canım.. allah hepimizin yardımcısı olsun.. kazanmak bir dert,okumak bir dert,iş bulmak bir başka dert... yazık yaa arkadaşın da kuzenin de o kadar yüksek puan yaptıkları halde nerelere gitmişler:14::50:

Arkadaşlar öğretmenlik diye genelleme yapmayın lütfen..
Din kültür ve ahlak bilgisi öğretmenliği 25 puanla atandı.
Rehber öğretmeni 30 puanla atandı.
Okul öncesi öğretmeni 50-60 puanla atandı.
Sınıf öğretmenliği 69 puanla kapattı.

Bunların dışında ; türkçe , tarih , kimya , fizik öğretmenliği vs.. Bu bölümler kpss'de yüksek puan istiyor. seçecekseniz yukarıdaki öğretmenlikleri seçin.

Arkadaşlar öğretmenlik diye genelleme yapmayın lütfen..
Din kültür ve ahlak bilgisi öğretmenliği 25 puanla atandı.
Rehber öğretmeni 30 puanla atandı.
Okul öncesi öğretmeni 50-60 puanla atandı.
Sınıf öğretmenliği 69 puanla kapattı.

Bunların dışında ; türkçe , tarih , kimya , fizik öğretmenliği vs.. Bu bölümler kpss'de yüksek puan istiyor. seçecekseniz yukarıdaki öğretmenlikleri seçin.

ama okul öncesinde zorunluluk kaldırıldı cnm... diğer bölümleri de okuyan çok var ve ihtiyaç da her geçen yıl azalıyor.. çünkü mezun olan sınava girip iş alıyor.. tabi ki gene de ihtiyaç duyulur ama eskisi kadar da çok olmaz.. mesela ben kazanıp okusam 4-5 yıl sonra mezun olcam. ee benden önce mezun olanlar olacak,devlet sınav açacak ne kadar ihtiyacı varsa alacak sonra bakacak o bölümlerden çıkacak öğretmenlere de ihtiyaç kalmamış eskisi kadar sınav açsa bile öyle çok insan alınmayacak... bundan dolayı ben de korkuyorum cnm,emek vererek kazanıp okuyuduktan sonra işsiz kalmak çok kötü bir durum:5:

Back