-
- Konu Sahibi Anneyim Ben
Kafayı yemiş bu insanlar, bu ne ya? Spontan tespit yapıyor birde! Vay anasını...Yakın bir arkadaşim doğum yapmiştı. 10 dklik bir hastane ziyareti yaptik.O sırada bebegin halası hanginiz adetlisiniz? çocuğun yüzü yara olmuş yoktu bu dedi. Kizlar periyodik açiklama dahi yaptıneyse ben kendimi o an pislik ucube lanet olası bir yaratık gibi hissettim.Biran hayalimde çocuk yüzünde kocaman bir yarayla büyüdü bütün arkadaşları disladi çocugun piskolojisi bozuldu. Evlenme çagina geldi yuzunde lekesi var diye hoslandigi cocuk ona yuz vermedi ve bunlarin sebebi bendim ben ne yapmistim nasil olurda adet gorebilirdim halbuki adet gormek Allah in bir lutfu degil miydi kadinlara? Adet gormeseydi annesi cocuk sahibi olabilir miydi acaba ?
Ayrıca mesele kanamaysa teorik olarak asıl annenin çocuktan uzak tutulması gerekir, çünkü kendisi lohusadır ve tam kırk gün boyunca kanama olma ihtimali vardır.
Neden böyle bir kadının bebeğini emzirmesine izin veriyorlar o zaman? "Lanetli Lohusa"... Gerilim filmi gibi...
fısıldamadımmmmmm napmam gerekiyo simdi
Fisildadin mi, fisildamadin mi bunu soyle dostum
hayırrrr fisildamadimmbebeğin kulağına fısıldadıysanız sorun olmaz,fısıldadınız mı acaba?
Demogoji nedir ve nasıl yapılır a güzel bir örnek olmuş. Berdelin geri dönüşü yoktur ama bu durum öyle mi? Adı üstünde hurafe. Ben bu düşüncenin saçma olmadığını iddia etmiyorum ki veya regl iken kendimi kirli hissetmiyorum ki. Benim bebeğime herkes istediği gibi gelir demezdim iddia ettiğiniz gibi düşünseydim.
Yine de savunuyorum. Regl dediğin aylar sürmez. Bugün gitmem üç gün sonra giderim. Gitmek zorundaysam bebeğin yüzüne bakmamaya çalışırım. Akşamları tırnak kesmem. Gece toprağa sıcak su dökmem. İstediğiniz kadar eleştirin ama bu benim inanışım saçma gelse de herkese. İstediğim gibi davranma özgürlüğüm var kendi hayatımda. Başk birinin hayatına müdahale edersem o zaman saçma olur.
İlk yazdığım mesajda zaten konu sahibinin hatasının başka insanların da kendisi gibi düşünmesi gerektiğini benimsemesi olduğunu yazmıştım.Bunu buraya savunuyorum diye yazarak başka birinin hayatına müdahale etmiş oluyorsunuz. Çünkü konu sahibinin hangi noktada eleştirildiğini çok iyi biliyorsunuz. Regl olarak gelenleri suçluyor konu sahibi. Bu kadar mesnetsiz, bu kadar salakça, bu kadar cahilce bir inanıştan muhtemelen ve umarım haberi bile olmayan insanları suçluyor.
Evinizde ne yaptığınız kimseyi ilgilendiremez zaten. İsterseniz 6 saat amuda kalkmadan uyumak uğursuzluk getiriyor sanıyor olun. Kimi ilgilendirir bu?
Tutup da adetmiş, aile mirasıymış diye savunma yapmanız beni ilgilendiriyor yalnız. Kötü adet adet değil rezilliktir. Evinizde isterseniz voodoo ateşi yakın, ama buraya gelip bunu normalleştirmeye çalışmayın. Kaldı ki voodoo ateşi bile kadınları aşağılayan bir gelenek değil.
Cahilliğe övgü yasaklansın bu forumda artık.
Kesinlikle katılıyorum arkadaşa. Bide benim düşüncem inancım diyo.o öyle kalmıyor maalesef. Siz de onları birilerine miras bırakıyosunuz.ortalık cehaletten geçilmiyo işte.sonra da burda böyle saçma konular açılıyo. Ne bilime ne dine dayanmayan saçmalık ötesi cahil fikirlerinizi yok bu benim inancım diye savunmanız zaten kötü.kimseye bi rahatsızlık vermiyorum deyince de ha tamam o zaman falan mı diyelim.Bunu buraya savunuyorum diye yazarak başka birinin hayatına müdahale etmiş oluyorsunuz. Çünkü konu sahibinin hangi noktada eleştirildiğini çok iyi biliyorsunuz. Regl olarak gelenleri suçluyor konu sahibi. Bu kadar mesnetsiz, bu kadar salakça, bu kadar cahilce bir inanıştan muhtemelen ve umarım haberi bile olmayan insanları suçluyor.
Evinizde ne yaptığınız kimseyi ilgilendiremez zaten. İsterseniz 6 saat amuda kalkmadan uyumak uğursuzluk getiriyor sanıyor olun. Kimi ilgilendirir bu?
Tutup da adetmiş, aile mirasıymış diye savunma yapmanız beni ilgilendiriyor yalnız. Kötü adet adet değil rezilliktir. Evinizde isterseniz voodoo ateşi yakın, ama buraya gelip bunu normalleştirmeye çalışmayın. Kaldı ki voodoo ateşi bile kadınları aşağılayan bir gelenek değil.
Cahilliğe övgü yasaklansın bu forumda artık.