Ben mi yalnış biliyorum, doğrusu nedir?

Canım rahat olabilirsin. Dinimizde öyle bir fetva yoktur bu düşünce eskilerimizden gelen gelenektir dinimizde böyle bir hüküm olmadiği için bidattır yani sonradan çıkan birşeydir. Gönlünü ferah tut.

bana da böyle bir şey dediler.. adetli kadının kucağına bebek verilmez bebek huzursuz olur felan diye ama ben nasıl hamilelik sürecim boyunca saç kestirilmez, bebeğin ilk ayakkabısını annesi almaz gibi hurafelere farklı gülme organlarımla tepki verip bildiğimi okuduysam bu hurafenin de dinimizde yeri olmaması sebebi ile kimseye adetli misin diye sorup çocuğumu vermemezlik etmeyi düşünmüyorum..
sadece mikrobik açıdan genel olarak kimsenin bebeğimi öpmesini istemediğim için öpmeyin diye uyarmayı düşünüyorum ama o da herkesi uyarırım adetli adetsiz diye kimsenin iç çamaşırını kontrol etmek niyetinde değilim

Kafayı yemiş bu insanlar, bu ne ya? Spontan tespit yapıyor birde! Vay anasını...

Ayrıca mesele kanamaysa teorik olarak asıl annenin çocuktan uzak tutulması gerekir, çünkü kendisi lohusadır ve tam kırk gün boyunca kanama olma ihtimali vardır.

Neden böyle bir kadının bebeğini emzirmesine izin veriyorlar o zaman? "Lanetli Lohusa"... Gerilim filmi gibi...

Hadi cocugu dogurtan dr ya da ebe adetliyse!!! yada erkek doktorsa ve cunupse!!!! ayy ben kendi kendime dogurayim en iyisi ne olur ne olmazz

insanlar size bebeklerinize deger verip geliyorlar siz de onlara potansiyel suclu gozuyle bakiyorsunuz pesss...

Siz bu hurafelerle vakit oldureceginize oturun bebeginizi kucaginiza alin guzel guzel dualar okuyun

Lanetli Lohusa

İsim çok fena

Offf diyorum yani. Bu neyin kafası resmen.hadi bunlar geçmişten kalma hurafe şeyler siz nasıl bu yaşta bunlara inanıp bide kendinize mevzu yapıyosunuz. Anlamadım yani. Ne mantığa sığıyo ne de dini inanca. Bebeği görmek için 40 ını beklemek diye bişey yok. Sadece en hassas zamanları tabiki de fazlasıyla dikkatli olmak gerekir.bunu da herkes bilir ve öyle yaklaşılır çocuğa.çok fazla temastan kaçınılır vs.
Ama hala okudukça sinirleniyorum konunuza.güzelim dinimiz bu kafalar, bu hurafeler yüzünden yozlaştırılıyor zaten. Yazık yaa...

Bu arada yalnış kelimesine bir arkadaş dikkat çekmiş.katılıyorum. Doğrusu yanlıştır.yanılmaktan gelir.sizin yanıldığınız gibi

İçin rahat olsun kesinlikle öyle birşey yok. Akla mantığa aykırı bir kerem. Bende şey duymuştum adetli degil ama boy abdesti almadan 40 cikmamis cocugun yuzune bakarsan leke olurmus. Hatta kuzenimde cocuguna mevlud yapmıştı. Mevludden sonra çocuğun yanağında leke oluşmuş. Bizleri arayıp abdestsiz mi geldiniz mi diye sormustu. Sonradan meğerse öğrenmişler anne sütü alerji yapmış bebeğe :)

Demogoji nedir ve nasıl yapılır a güzel bir örnek olmuş. Berdelin geri dönüşü yoktur ama bu durum öyle mi? Adı üstünde hurafe. Ben bu düşüncenin saçma olmadığını iddia etmiyorum ki veya regl iken kendimi kirli hissetmiyorum ki. Benim bebeğime herkes istediği gibi gelir demezdim iddia ettiğiniz gibi düşünseydim.
Yine de savunuyorum. Regl dediğin aylar sürmez. Bugün gitmem üç gün sonra giderim. Gitmek zorundaysam bebeğin yüzüne bakmamaya çalışırım. Akşamları tırnak kesmem. Gece toprağa sıcak su dökmem. İstediğiniz kadar eleştirin ama bu benim inanışım saçma gelse de herkese. İstediğim gibi davranma özgürlüğüm var kendi hayatımda. Başk birinin hayatına müdahale edersem o zaman saçma olur.

Bunu buraya savunuyorum diye yazarak başka birinin hayatına müdahale etmiş oluyorsunuz. Çünkü konu sahibinin hangi noktada eleştirildiğini çok iyi biliyorsunuz. Regl olarak gelenleri suçluyor konu sahibi. Bu kadar mesnetsiz, bu kadar salakça, bu kadar cahilce bir inanıştan muhtemelen ve umarım haberi bile olmayan insanları suçluyor.

Evinizde ne yaptığınız kimseyi ilgilendiremez zaten. İsterseniz 6 saat amuda kalkmadan uyumak uğursuzluk getiriyor sanıyor olun. Kimi ilgilendirir bu?

Tutup da adetmiş, aile mirasıymış diye savunma yapmanız beni ilgilendiriyor yalnız. Kötü adet adet değil rezilliktir. Evinizde isterseniz voodoo ateşi yakın, ama buraya gelip bunu normalleştirmeye çalışmayın. Kaldı ki voodoo ateşi bile kadınları aşağılayan bir gelenek değil.

Cahilliğe övgü yasaklansın bu forumda artık.

Adeti fln bilmiyorum ama gelin hanima yardim edecekler disinda(kendi annesi kayinvalidesi) 40i cikmadan bebek gormeye gidilmez bizde...

İlk yazdığım mesajda zaten konu sahibinin hatasının başka insanların da kendisi gibi düşünmesi gerektiğini benimsemesi olduğunu yazmıştım.
Kimse kimsenin inanışına karışmamalı.

Tovbeee.. ya ben genelde forumda uslubuma dikkat etmeye calisirim da arkadas bu ne ya! Kadinan en buyuk kotulugu kadin yapar derler. Adetli diye lanetli muamelesi yapmissiniz kadinlara resmen.biz kadinlar kendimizi asagiliyosak boyle erkekler neden hor gormesin. Biyolojik dongu yahu etrafa saca saca gezmio kimse ya da adetliyken lanet sacmiyoruz.az bi mantik...

kadın kadını kadınlığından istemezken... adet? cahilliği süsleyince adet mi oluyor bizde de şöyle adet var bebeğimizi hurafelerle buyutunce çocuğunuz ilerde cahil olurmuş içanadolu adetimiz bu da

Kesinlikle katılıyorum arkadaşa. Bide benim düşüncem inancım diyo.o öyle kalmıyor maalesef. Siz de onları birilerine miras bırakıyosunuz.ortalık cehaletten geçilmiyo işte.sonra da burda böyle saçma konular açılıyo. Ne bilime ne dine dayanmayan saçmalık ötesi cahil fikirlerinizi yok bu benim inancım diye savunmanız zaten kötü.kimseye bi rahatsızlık vermiyorum deyince de ha tamam o zaman falan mı diyelim.
İnanamıyorum ya gerçekten.sizin gibiler yüzünden bu ülkede dinimizi bile doğrusuyla yaşayamıyoruz.hurafelerin sağolsun.ben sürekli acaba bu bildiğim doğru mu , bu böyle mi ,şu şöyle mi diye araştırıp okuyorken bu kadar boş şeyleri marifet gibi sahiplenmeniz hakikaten sinir bozucu. Ayrıca ben neden kendinizi doğru olana yönlendirmediğinizi merak ettim

Ben oğlumu dogurdugumda iki komşu gelmişti ki çok samimiyiz. Bebeği gösterdimbakmadilar nneymiş adetlilermis. Ondan evvelde dduymustum bu hurafeyi. Yok böyle birşey. Siz icinizi ferah tutun. İlk günlerde misafirler gelince anne stres olabiliyor vs bu yüzden adetli olsun olmasin keşke düşünüp az otursalar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…