- 19 Haziran 2012
- 30.176
- 38.361
- 34
-
- Konu Sahibi Anneyim Ben
İroni yapmış arkadaş.pardon?
ben neye sinirleniyorum biliyor musunuz, bu zihniyet cocuk yetistiriyor...
allah askina neymis sebebi ne oluyormus adetli kadin bebek gorunce biri anlatsin. Hastanede ebesi hemsiresi doktoru, kontrole giderken karsilastiklari kadinlar hepsine ped kontrolu mu yapiyorlarmis?
Doktora gitsene canım,belki miyom yada kist vardır.2 ay ciddi bir süre.Ya bu kadar adet adet dediniz iki aydır olamıyorum civanperçemi duydum ama annem kullanma dedi çok foşur foşur getiriyormuş galiba kullansam mı acaba
demekki ondan çocuğum olmuyo bunca aydır aaaahhh aahhh yüzüne baktırmayacağım bi çocuğum bile yokbak onun mantıklı açıklaması var ama
kapı eşiği önceden dışarıya bağlı olduğu için soğuk esiyor sonuçta
tam rüzgarda kalıyorsun
yumurtalıklarını falan üşütürsün, yani kısırlığa kadar gitmese de sıkıntı yaratabilir
yazdığınız tam da kırmızıyla işaretlediğim anlama geliyor. bu geleneklerin sebebi bu görüştür.Kendini bilen o sekilde gelmz zaten. Geliyosada vebali kndine olsun, bebegimin kulagina vs fisildayip bni kuruntuya dusurmesinler. Bu arada yanlis anlasilmak istemem adetli kadin pis kadin anlamina gelmiyor. Sadece ben boyle gordum ve aklimin bir kosesine yer ettim. Benm annem özel günunde kndi kardesinin bebegini bile gormeye gitmemisti. Acaba bu tarz inanclar hurafeden ibaret mi yoksa gercekten bi asli var mi?
İroni yapmış arkadaş.
ne demek efendim saygı duymak lazım? örneğin ben de evime gelenlerin uğursuzluk getirmemesi için ellerine tükürüp sağ ayakları üzerinde 3 kez sıçrayıp kendi etrafında dönüp içeri öyle girmelerini istiyorum desem bana saygı mı duyarsınız, evime gelmekten vaz mı geçersiniz. bu arada verdiğim örneğin mantık olarak konu sahibinin örneğinden hiç bir farkı yok.cnm saygı duymak lazım bizde yok böle şeyler ama olan cevreler var bize sacma geliyo ama inanan var ...benimde babannem vardı kapı eşiğinde oturma çocuğun olmaz bunun gibi birsürü şey söylerdi ...hurafe ..dinde yeri yok ..ama konu sahibi var olduğuna inanıyo bize göre yanlış oda onu sormuş yanlışmı biliyorum doğrusu ne diye
Doktora gitsene canım,belki miyom yada kist vardır.2 ay ciddi bir süre.
demekki ondan çocuğum olmuyo bunca aydır aaaahhh aahhh yüzüne baktırmayacağım bi çocuğum bile yok
inşallah canım inşallahuf bugüne kadar hiç öyle şeyler olmamıştı ama ya haftaya salı var randevum zaten
babaanneleri dinlemek lazım işte
şaka bir yana umarım en kısa zamanda olur bebeğin
Fısssssssssss...Merhaba kızlar günlerdir aklima takilan birsey var ve sizlerden fikir almak istedim. Adetli iken 40'ı çikmamis bebegi görmeye gelmek ne derece dogru yada yanlış? Ben iç anadolu kiziyim göçmenlerde gelinim.Bizim oralarda birakin adetli iken normalde bile 40' çikmamis bebek görülmeye gidilmez. Fakat esimin tarafinda boyle birsey yok. Suan 12 gunluk lohusayim ziyaretime gelenler oluyor. Birkac kisinin bebegimin kulagina fisildadigini fark ettim anlam veremedim. Kayinvalideme sordugumda onlar adetli ve bebegin kulagina annen gibiyiz diyorlar dedi. Sozde o zaman birsey olmazmis. Bu durum bnm cok canimi sıkmaya bsladi. Kalkip eve her gelenin ic camasirini kontrol edemem ya... Kendini bilen o sekilde gelmz zaten. Geliyosada vebali kndine olsun, bebegimin kulagina vs fisildayip bni kuruntuya dusurmesinler. Bu arada yanlis anlasilmak istemem adetli kadin pis kadin anlamina gelmiyor. Sadece ben boyle gordum ve aklimin bir kosesine yer ettim. Benm annem özel günunde kndi kardesinin bebegini bile gormeye gitmemisti. Acaba bu tarz inanclar hurafeden ibaret mi yoksa gercekten bi asli var mi?
Ben hiç böyle bir adet duymamıştım bana gerçekten çok saçma geldi.Benim bildigim 40ı çıkmadan bebek evden çıkmaz,dışarıdan adetli adetsiz herkes gelebilir yani.