Ben mi Kayınvalidemi yanlış anlıyorum acaba?

evet kendıne dert etmemen guzel, bu olgunluk ve aslında olması gereken
ıste her ınsan oyle olmuyor
mesela benım akrabamın kızı dedım ya ıste boyun kısa kaşların orman gıbı recep gıbı dıyor mesela kız o kadar ozguvenlı kı allahım hıc takmıyor
gulup gecıyor ve karsıdakı resmen amacına ulasamıyor =)
zor ısler gercekten konu sahıbıne ne desem yersız
tam tanımıyorum da sımdı ama gercekten can sıkıcı bır durum
benim için problem değil öyle demesi evet kısa boyluyum ama fiziğimde veya güzelliğimde hiçbir eksik bulmuyorum. benim üzüldüğüm şey bana bunları söyleyebilmesi. Nebileyim ben 22 yaşında olmama rağmen eşimin annesi saygılı olmak zorundayım diye hiçbirşey demiyorum o kaç yaşında kadın Oğlumun sevdiği kadın, eşi böyle şeyler söylemeyeyim diye düşünmüyor :KK43:

ben de keşke sizler gibi düşünebilsem. ama sonuçta eşimin annesi büyütmüş yetiştirmiş nasıl görüşmeyelim diyeyim? ya da ben görüşmezsem üzülmez mi?
sanırım ben hep kendimden taviz veriyorum :KK43:

uzulurse uzulsun,senin uzulmenden onemli mi?
birde bu kadinla senin ne kan bagin ne uzun uzadiya bir gecmisin var..
tek ortak noktaniz esin..sen esinle mutlu ol,annesini anne gibi gormek zorunda degilsin ki..
ne kadar az fedakarlik o kadar cok mutluluk ve kafa rahatligi..
boyle devam edersen cok ezdirirsin kendini.

Çok yÜüz göz olmuşsun. Benim kv de saygı göstermemi yanlış anlayıp haddi aşan şekilde konuşmaya başlamıştı ben hiç sevmem laubali olunmasını ama ciddi konuşunca toparlanmıştı. Susma bence saygılı olacak şekilde kendi fikrini söyle

benim için problem değil öyle demesi evet kısa boyluyum ama fiziğimde veya güzelliğimde hiçbir eksik bulmuyorum. benim üzüldüğüm şey bana bunları söyleyebilmesi. Nebileyim ben 22 yaşında olmama rağmen eşimin annesi saygılı olmak zorundayım diye hiçbirşey demiyorum o kaç yaşında kadın Oğlumun sevdiği kadın, eşi böyle şeyler söylemeyeyim diye düşünmüyor :KK43:

cok ıyı anlıyorum ama sanırım benım o akrabamın gelını gıbı olmalısın yapıcak bısey yok
o da 22 yasında minicik boyu var ama fızıgı de ıyı degıl allah oyle yaratmıs ayıp tabı yadırgamak ama yadırgayan yadırgıyo ıste

mesela bızım o teyze gelınıne der kı kasların orman gıbı falan kısasın şişkosun kız da der kı valla annecıgım oglunuz benım kahkaha atısıma asık olmus mutluluk kaynagıyım onun demek kı herkesın bı ustunlugu var deyıp gecer :KK70:

teyzemız de der kı bıze kızım zayıfsınız o kadar boyunuz var su kızdakı ozguven sızden fazla valla der ama oyle olması onun lehine :=)))

gercekten can sıkıcı ama oyle dene bakalım bır de duyma gorme gozlerınle gül ona
kendısı utansın

çok teşekkürler, en azından şimdilik umursamamaya çalışırım sanırım. çünkü cevap veremiyorum.
Canım benim cevap vermeyince susunca çok daha fazla üstüne geliyorlar.Bende sen gözünü ac sonra cok gec olur diye yazdım.yeri geldiği zaman sende sende söyle örnek maske tak demiş hazırda bulundur onlara de size maske takın diye

teşekkürler öncelikle herkese.
bakalım bundan sonra denicem bana öyle konuşmaması gerektiğini hatırlatırım en azından ya da ben de onun gibi espri yapıyormuşçasına eleştiririm.

Maske mi? Çok komik ya :KK53:...

Ben olsam bir daha kv' ye giderken bir lab. önlüğü, bir kutu lateks eldiven ve maske alır gayet normalmiş gibi mutfağa girerdim. Ve bunu evin kalabalık olduğu bir gün yapardım. Millet tuhaf tuhaf bakacak tabi o zamanda kv çok titiz böyle istiyor derdim. Kadın ne madara olurdu ha?

Komedinin dibi yemin ederim. Açıklasın bakalım millete.

Şaka bir yana senin kendine saygın olmadığını düşündüğü için sana saygısızlık yapıyor. Çok ayıp.

kızlar artık gına geldi bari sizlere sorayım, sorun bendeyse düzelteyim dedim. Benim kayınvalidem patavatsız bir bayan. Her yerde her istediğini söyleyebileceğini düşünür. Beni seviyor mu sevmiyor mu bir türlü algılayamadım.

Fakat evlendikten sonra, hatta önceleri de hep bir şekilde beni eleştirmeye çalıştı. Yani gelmiyorsun, gitmiyorsun, aramıyorsun, sormuyorsun! hiç durmadan hep konuşuyor. üstelik, Allah sana göz, kaş vermiş ama işte boy vermemiş.Yok yüzün güzel ama işte popon büyük. Yok bence sen babana benziyosun hahah bıyık koysak tam erkek.

Onu da geçtim, geçen erkenden okulumdan çıkıp kayınvalideme gittim. canı başemel soslu karnabahar istemiş. Ben de biliyorum yapayım dedim, herneyse bir de çorba yapıyodum, o sırada hani konuşuyor habire, bir ara da ben işte yemek yapılırken maske takılmasını isterim ben de takıyordum da kızım istemedi hani konuşurken tükürüyoruz falan ya o yüzden diyerek maske aradı(hani şu lösemililerin, astımlıların taktığından) bana takmam için. hani kınuşurken tüküren ne bileyim dişleri ayrık olan biri falan olsam yine anlayışla karşılicam. Allahıma çok şükür bulamadı. ama ben onlarla 2 senedir beraberim neredeyse, hiç görmedim ne kızlarının ne kendisinin maske taktığını.
Çok alınıyorum, Çok kırılıyorum.

Eşime anlattım, sen onu yanlış anlıyorsun, sevmezse ben bilirim, onun huyu böyle seni seviyor merak etme diyor.
ne yapacağımı , nasıl davranacağımı da bilmiyorum artık :KK43:
uzun oldu kusuruma bakmayın ama işte. :KK43:
Ayni ozelliklere sahip kv`lere sahibiz canim. 3 yil oldum evleneli hala beni seviyor mu sevmiyor mu anlayamadim. Hatta dun aksam daha esimle bunun kavgasini yaptik. Bu adamlari da anlayamıyorum valla. Her yaptiklarina bi kulp takiyolar, yok o oyle demek istememistir boyle demek istemiştir hep agizlarindan bunlar cikiyo.

Ben hep onlara kardi beni savunmamasindan sikayet ederdim. Nihayet dun agzindan baklayi cikardi beyfendi. Ben senin oldugun ortamda laf soylemem sonra karisi dolduruyo evlenince degisti diye seni suclarlar, benim oldugum ortamda birileri sana yanlis bisey soyluyorsa ben sonradan acar telefonu gerekeni soylerim dedi. Sonra bi dusundum hakikaten kayinvalidem herkese en ufak biseyde bagirir cagirir hic cekinmez, ama bana yapamiyo onu sadece ufak tefek laf sokmalari.

Belki sixin esiniz de sizin haberiniz olmadan uyariyordur. Ama tabi patavatsiz olduklari icin bi ise yaramiyor olabilir.

Ayni ozelliklere sahip kv`lere sahibiz canim. 3 yil oldum evleneli hala beni seviyor mu sevmiyor mu anlayamadim. Hatta dun aksam daha esimle bunun kavgasini yaptik. Bu adamlari da anlayamıyorum valla. Her yaptiklarina bi kulp takiyolar, yok o oyle demek istememistir boyle demek istemiştir hep agizlarindan bunlar cikiyo.

Ben hep onlara kardi beni savunmamasindan sikayet ederdim. Nihayet dun agzindan baklayi cikardi beyfendi. Ben senin oldugun ortamda laf soylemem sonra karisi dolduruyo evlenince degisti diye seni suclarlar, benim oldugum ortamda birileri sana yanlis bisey soyluyorsa ben sonradan acar telefonu gerekeni soylerim dedi. Sonra bi dusundum hakikaten kayinvalidem herkese en ufak biseyde bagirir cagirir hic cekinmez, ama bana yapamiyo onu sadece ufak tefek laf sokmalari.

Belki sixin esiniz de sizin haberiniz olmadan uyariyordur. Ama tabi patavatsiz olduklari icin bi ise yaramiyor olabilir.
evet uyarıyor canım. uyarmak ne kelime kayınvalidem kocasından bile korkmaz oğlundan korktuğu kadar, ama işte bir iki gün... üçüncü gün yine konuşuyor. dna'sına kodlanmış gibi yani. allah sabır versin sana da bana da :KK43:

Kırmızıyla boyadığım yer var ya,inan ordan sonrasını okumadım.Gerek yok.Ben hayatımda ilk defa böyle bişryele karşılaştım.Bir insan yuva kuruyor.Hergün aynı yastığa baş koyacağı,aynı çatı altında yaşlanacağı,evlatlar büyüteceği kocasının nasıl olduğu onun fikri,onun beğenip beğenmemesi önemli değil,de anasının ne düşünüdğü mü önemli.Anasıyla git yaşa o zaman.Allah akıl fikir versin.Kaynanaya şirin görünmek için,yalakalığın dibini bulmuşsun.

Konu sahibi o kısmı silmiş konudan :S

evet uyarıyor canım. uyarmak ne kelime kayınvalidem kocasından bile korkmaz oğlundan korktuğu kadar, ama işte bir iki gün... üçüncü gün yine konuşuyor. dna'sına kodlanmış gibi yani. allah sabır versin sana da bana da :KK43:
Sanki benim kvdeden bahsediyorsun canim. Aynen uyarmasi pek ise yaramiyor ams en azından fazlasini yapamiyor. Emin ol senin icindr oyledir, oglundan axicik yuz bulsa daha beterlerini yapar.

kaynana geveze sadece bu emınım ıcınde art nıyetlık yoktur

Konu sahibi o kısmı silmiş konudan :S
Doğal olarak herkes aynı yere takılınca silmiştir.Herkes işine geldiği gibi davranıyor.Ama evlenme aşamasında bir genç kızın kayınvalide adayına böyle bir laf söyledikten sonra,kayınvalidesinin evlendikten sonra ki davranışlarını yargılamaması gerekiyor.Bu zihniyetteki kızcağızın,evlilikten beklentisi,evliliği kayınvalide üzerine kurulmuş.Yaşı küçük belli ki.Kayınavlideye şirin görünmek için elinden geleni yapıyor.Kayınvalide eziyor gıkı çıkmıyor.Ve onu kızı gibi sevmesini bekliyor.
Kayınvalidem iyidir severim.Ama ne annemin yerini alabilir,ne ben onun kızının.İlle de sevsin diye bi derdim yok.Kocamla benim dışımdaki herkes kapımı kapattığımda dışarda kalır.

Doğal olarak herkes aynı yere takılınca silmiştir.Herkes işine geldiği gibi davranıyor.Ama evlenme aşamasında bir genç kızın kayınvalide adayına böyle bir laf söyledikten sonra,kayınvalidesinin evlendikten sonra ki davranışlarını yargılamaması gerekiyor.Bu zihniyetteki kızcağızın,evlilikten beklentisi,evliliği kayınvalide üzerine kurulmuş.Yaşı küçük belli ki.Kayınavlideye şirin görünmek için elinden geleni yapıyor.Kayınvalide eziyor gıkı çıkmıyor.Ve onu kızı gibi sevmesini bekliyor.
Kayınvalidem iyidir severim.Ama ne annemin yerini alabilir,ne ben onun kızının.İlle de sevsin diye bi derdim yok.Kocamla benim dışımdaki herkes kapımı kapattığımda dışarda kalır.

Kesinlikle katılıyorum.
İnsan hangi mantıkla o cümleyi kurabilir anlamış değilim.

yanlış anlaşılan kısmı silip eşimin de yorumunu yazdım, herkese tek tek anlatamam diye, onu sormamdaki sebep gerçekten bana karşı düşüncelerini öğrenmekti, evlendikten sonra nitekim denilmez öyle sevmedim seni nasıl denir ben diyemem yorumuyla az çok anlamış eşime de kendimi anlatmış oldum. ama herkese göre kayınvalidem patavatsız onlan öyle şeyler diyor aslında seviyordur. ama nedense ben öyle düşünemiyorum. ben çok sıcakkanlı biriyim bir de kimseyi kırmamaya çalışırım eleştirilerine de ters cevap veremiyorum. hem küçük olduğum için yanlış davranışlar sergiliyor olabilirim diye yazdım bilgi almak için. maşallah bazılarınız ne de güzel eleştirdi teşekkür ederim
Valla kusura bakma tatlım.Küçüksen evlenmeyecektin.Hiçbir aklı başında insan kaynana adayına,her ne sebep olursa olsun böyle bir cümle kullanamaz.Sen doğru yorumlar almak istiyorsan yazdığın konu içeriğini silmeyeceksin.Yaşananı silebilir misin peki.Benden sana tavsiye.Önce kendine saygın olsun.Sen artık evli bir kadınsın.Küçüğüm şuyum buyum yok.Kayınvaliden seni sevse dahi,kendini ezdirdiğin için ezmekten mutluluk duyacaktır.Çünkü insanlarda karışma,yönetme huyu baskındır.Okul mu okuyorsun.Okulundan çıkınca evine git.Eşine yemek pişir.Gnçsin arkadaş çevren olsun onlarla takıl.Kayınvaliden senden yemek istediği zaman,kusura bakma ben maske takamıyorum,sen de maskesiz yapılan yemeği yemiyorsun dersin.Kimseyi kırmamak için kırılman mı gerekiyor.Seni aynı yastığa baş koyduğun eşin sevsin.Gerisi ister sevsin ister sevmesin.KİMSEYE KENDİNİ EZDİRME.ÇOK ÜZÜLÜRSÜN.

zayıf tarafını ilk günden ele vermişsin, kv de de bunu bir güzel kullanıyor.
niye bu kadar eziliyorsunuz şu insanların karşısında, sizden ne fazlası var eşinizin yada ailesinin :KK12:

X