Ben mi Kayınvalidemi yanlış anlıyorum acaba?

ben bunu kaynanacıma söylesem ondan önce sevdiceğim bırakır giderdi beni :d eşiniz iyi bu lafı yutmuş

Yahu bende çoğu kişinin takıldığı yere takıldım...Ne münasebetle böyle bir soru soruyorsunuz kii ezikmisiniz siz? Siz farkındaysanız eşinizle evlendiniz kaynanaya yaranma çabası da nedir??
Ha tamam herkes ister sevilen bir gelin olmayı kaynanayla iyi geçinmeyi ama siz fazla zorluyorsunuz..Biraz değerinizi bilin lütfen...

yanlış anlaşılan kısmı silip eşimin de yorumunu yazdım, herkese tek tek anlatamam diye, onu sormamdaki sebep gerçekten bana karşı düşüncelerini öğrenmekti, evlendikten sonra nitekim denilmez öyle sevmedim seni nasıl denir ben diyemem yorumuyla az çok anlamış eşime de kendimi anlatmış oldum. ama herkese göre kayınvalidem patavatsız onlan öyle şeyler diyor aslında seviyordur. ama nedense ben öyle düşünemiyorum. ben çok sıcakkanlı biriyim bir de kimseyi kırmamaya çalışırım eleştirilerine de ters cevap veremiyorum. hem küçük olduğum için yanlış davranışlar sergiliyor olabilirim diye yazdım bilgi almak için. maşallah bazılarınız ne de güzel eleştirdi teşekkür ederim

İlk başta kurduğunuz cümle çok gereksiz olmuş. Bu sizin değerinizi düşürmekten başka işe yaramamış, yaramazdı da..

Şimdi ise çok taviz vermeyin artık. " Kızı gibi" sevemez, nr kanısınız ne de sizde emeği var. Vr en önemlisi bu zorla yaptırılmaz.

Bence biraz geri çekilin.

kızlar artık gına geldi bari sizlere sorayım, sorun bendeyse düzelteyim dedim. Benim kayınvalidem patavatsız bir bayan. Her yerde her istediğini söyleyebileceğini düşünür. Beni seviyor mu sevmiyor mu bir türlü algılayamadım.

Fakat evlendikten sonra, hatta önceleri de hep bir şekilde beni eleştirmeye çalıştı. Yani gelmiyorsun, gitmiyorsun, aramıyorsun, sormuyorsun! hiç durmadan hep konuşuyor. üstelik, Allah sana göz, kaş vermiş ama işte boy vermemiş.Yok yüzün güzel ama işte popon büyük. Yok bence sen babana benziyosun hahah bıyık koysak tam erkek.

Onu da geçtim, geçen erkenden okulumdan çıkıp kayınvalideme gittim. canı başemel soslu karnabahar istemiş. Ben de biliyorum yapayım dedim, herneyse bir de çorba yapıyodum, o sırada hani konuşuyor habire, bir ara da ben işte yemek yapılırken maske takılmasını isterim ben de takıyordum da kızım istemedi hani konuşurken tükürüyoruz falan ya o yüzden diyerek maske aradı(hani şu lösemililerin, astımlıların taktığından) bana takmam için. hani kınuşurken tüküren ne bileyim dişleri ayrık olan biri falan olsam yine anlayışla karşılicam. Allahıma çok şükür bulamadı. ama ben onlarla 2 senedir beraberim neredeyse, hiç görmedim ne kızlarının ne kendisinin maske taktığını.
Çok alınıyorum, Çok kırılıyorum.

Eşime anlattım, sen onu yanlış anlıyorsun, sevmezse ben bilirim, onun huyu böyle seni seviyor merak etme diyor.
ne yapacağımı , nasıl davranacağımı da bilmiyorum artık :KK43:
uzun oldu kusuruma bakmayın ama işte. :KK43:

ay yok ya ben anlıyorum sızı bekarım ama anlıyorummmm
kırmızılı yerlerı ofkeyle soylemıssındır kadın boyunuza yok bıyık mıyık hıc hoş degıl sız normalde asırı kırılgan kompleksli de olabılırdınız

üzülüp aglayan cok gordum ben bu sebeplerden...ne demek ya alay etmek kendısı turkan soray mı

kısacası sevmıyor sızı teyzem de oyle cunku gelını 160 falan o da oyle der yok kaşların recep ıvedık der boyun kısa der
bunların hepsi sevmemekten
siz saygıyı bozmayın ama rencıde oldugunuzu bunlardan hoşlanmadıgınızı esınıze de soyleyın yeterlı

ha baktın olmuyo mu sen de şaka yollu ona eksık bul ay ne dıyım daha allah allah sınır oldum yanii

ay yok ya ben anlıyorum sızı bekarım ama anlıyorummmm
kırmızılı yerlerı ofkeyle soylemıssındır kadın boyunuza yok bıyık mıyık hıc hoş degıl sız normalde asırı kırılgan kompleksli de olabılırdınız

üzülüp aglayan cok gordum ben bu sebeplerden...ne demek ya alay etmek kendısı turkan soray mı

kısacası sevmıyor sızı teyzem de oyle cunku gelını 160 falan o da oyle der yok kaşların recep ıvedık der boyun kısa der
bunların hepsi sevmemekten
siz saygıyı bozmayın ama rencıde oldugunuzu bunlardan hoşlanmadıgınızı esınıze de soyleyın yeterlı

ha baktın olmuyo mu sen de şaka yollu ona eksık bul ay ne dıyım daha allah allah sınır oldum yanii
Öfkeyle söylemiş olabilir beni sevmiyor musun diye de sorabilir fakat sevmiyorsan ayrılırım demek kvnin gözünde daha da düşmesine sebep olmuştur.. Demek ki oğlumu herşeye göze alacak kadar sevmiyor diye düşünürüm ben.. Onun yerine sevmiyor olabilirsiniz ama ben oğlunuzu seviyorum mutlu olacağımıza da inanıyorum siz saygı duyun yeter diyebilirdi..

Cüzzamlısın gibi maske taktırmaya çalışmış bir de ya akli dengesi yerinde mi acaba? Evlenmeden önceki o laftan sonra arşa değmiş kaba eti, yüz bulmuş sizden.

yanlış anlaşılan kısmı silip eşimin de yorumunu yazdım, herkese tek tek anlatamam diye, onu sormamdaki sebep gerçekten bana karşı düşüncelerini öğrenmekti, evlendikten sonra nitekim denilmez öyle sevmedim seni nasıl denir ben diyemem yorumuyla az çok anlamış eşime de kendimi anlatmış oldum. ama herkese göre kayınvalidem patavatsız onlan öyle şeyler diyor aslında seviyordur. ama nedense ben öyle düşünemiyorum. ben çok sıcakkanlı biriyim bir de kimseyi kırmamaya çalışırım eleştirilerine de ters cevap veremiyorum. hem küçük olduğum için yanlış davranışlar sergiliyor olabilirim diye yazdım bilgi almak için. maşallah bazılarınız ne de güzel eleştirdi teşekkür ederim

Ama sen orayı sildikten sonra konu tamamen değişmiş yani bi alttaki yorumu okumasam çok farklı düşünürdüm şimdi senin kayınvalidene söylediğin o laftan sonra farklı düşünüyorum..Evet buradaki eleştiri dozları konusunda bende memnun değilim ama yerinde eleştiri olmadan hatalı ya da hatasız olduğunu nasıl anlayacaksın? Eleştiriye açık olmanı tavsiye ederim inan çok işe yarıyor..ayrıca konuya tekrar gelince kayınvalidenize onu çok önemsediğinizi hatta hayatınızı onun fikirlerine göre şekillendireceğinizi söylemişsiniz resmen..İlk önce bu yanlıştan dönün ve onu çok fazla ciddiye almayın bakın nasıl değişecek size karşı, siz bile şaşıracaksınız..

Öfkeyle söylemiş olabilir beni sevmiyor musun diye de sorabilir fakat sevmiyorsan ayrılırım demek kvnin gözünde daha da düşmesine sebep olmuştur.. Demek ki oğlumu herşeye göze alacak kadar sevmiyor diye düşünürüm ben.. Onun yerine sevmiyor olabilirsiniz ama ben oğlunuzu seviyorum mutlu olacağımıza da inanıyorum siz saygı duyun yeter diyebilirdi..

ya tabi ki öyle siz de haklısınız,,,hatta oglunuz begenmıs siz begenmesenız de olur da dıyebılırdı
ama ben şahsen bunları yasayanları yakından goruyorum ve o kızların yerıne kendımı koyunca amanın evlılık ne korkunc bırsey dıyorum

bak sımdı kadınız hanımız netıcede bırı cıkıp ta dese ki size suran soyle buran boyle sımdı allah var uzulmez mısınız
ha tabi ayrılırım demesı sert olmus ama zannetmıyorum kaynana gozundekı ımaj falan
ona bakarsanız kaynanası da her an baska gelın bulsa oglunun beynını yıkayabılır ımajı cızmıs oluyor yani

benden önce eşime çok kişi bulmuş. eşim hiç evlenmek istemiyormuş. biz evlenme kararı verdiğimizde bile o memleketinde kız arıyormuş. acaba neden benim bulduklarım değil de bu kız diye düşünmüş olabilir mi? aklıma binlerce sebep geliyor. biraz takıntılı biri çünkü bir konuyu elli defa söyler

Merak edip sorardım herhalde : ''Yemek yedıgınız restoranın aşçılarına da maske taktırıyor musunuz?'' dıye:KK45:
Ayy daha neler, nedense sadece bunu tuhaf buldum, diğerlerini duymustum turlu turlu kayınvalıde modellerınden de bu cok orıjınaldı :)

Kendinizi sevdirmeye çalışmanız çok itici. Eşinize bunu söylemeniz keza öyle.
Muhtaç mısınız sevgisine ?

Ayrıca size fiziğinizle ilgili yahut hoşlanmadığınız bir söz söylediğinde onu kırmadan net ve sert bir şekilde uyarın.

Eğer kendi mutfakta maske kullanıyorsa ve başkalarından da istiyorsa sizden de istemesi normal yok değilse o anda ben maskeyle yemek yapamıyorum deyip köşeye çekilmeliydiniz.

ben de keşke sizler gibi düşünebilsem. ama sonuçta eşimin annesi büyütmüş yetiştirmiş nasıl görüşmeyelim diyeyim? ya da ben görüşmezsem üzülmez mi?
sanırım ben hep kendimden taviz veriyorum :KK43:

ya tabi ki öyle siz de haklısınız,,,hatta oglunuz begenmıs siz begenmesenız de olur da dıyebılırdı
ama ben şahsen bunları yasayanları yakından goruyorum ve o kızların yerıne kendımı koyunca amanın evlılık ne korkunc bırsey dıyorum

bak sımdı kadınız hanımız netıcede bırı cıkıp ta dese ki size suran soyle buran boyle sımdı allah var uzulmez mısınız
ha tabi ayrılırım demesı sert olmus ama zannetmıyorum kaynana gozundekı ımaj falan
ona bakarsanız kaynanası da her an baska gelın bulsa oglunun beynını yıkayabılır ımajı cızmıs oluyor yani
Üzülürüm tabi ki ama bunu ona belli etmem ben.. Yani sevsin diye de çaba sarfetmem.. Ben kayınvalideme demiştim kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda diye.. Sevilmesem de olur üzülürüm evet ama hepsi bu saygı olduğu sürece dert edinmem kendime. Burada konu sahibi bence bunu sorun etmeli kendisine çünkü kadının en ufak bir saygısı yok anladığım kadarıyla.

Benim kv de cok patavatsız önceleri bende söyleyemedim uzun süre ne oldu ben ezildim kaynım evlendi eltim vallahi hic tenezül bie etmez konuşmaya kv yle eltim olduktan sonra benimde artık fazla umursamıyorum kv yi kendini sevdirmeye calışma herşeyi sorma sende artık evli barklısın saygısızlık yap demiyorum ama lafı yeri gelincede cekinmeden söyle o ne biçim laf diye pat diye kalacagına eminim konuşsun dursun kendi kendine sen onunla evlenmedin oğluyla evlendin canım 16 yıllık evlıyım 12 senedir aynı semtte oturduk tecrübeliyim

Benim kv de cok patavatsız önceleri bende söyleyemedim uzun süre ne oldu ben ezildim kaynım evlendi eltim vallahi hic tenezül bie etmez konuşmaya kv yle eltim olduktan sonra benimde artık fazla umursamıyorum kv yi kendini sevdirmeye calışma herşeyi sorma sende artık evli barklısın saygısızlık yap demiyorum ama lafı yeri gelincede cekinmeden söyle o ne biçim laf diye pat diye kalacagına eminim konuşsun dursun kendi kendine sen onunla evlenmedin oğluyla evlendin canım 16 yıllık evlıyım 12 senedir aynı semtte oturduk tecrübeliyim
çok teşekkürler, en azından şimdilik umursamamaya çalışırım sanırım. çünkü cevap veremiyorum.

Üzülürüm tabi ki ama bunu ona belli etmem ben.. Yani sevsin diye de çaba sarfetmem.. Ben kayınvalideme demiştim kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda diye.. Sevilmesem de olur üzülürüm evet ama hepsi bu saygı olduğu sürece dert edinmem kendime. Burada konu sahibi bence bunu sorun etmeli kendisine çünkü kadının en ufak bir saygısı yok anladığım kadarıyla.

evet kendıne dert etmemen guzel, bu olgunluk ve aslında olması gereken
ıste her ınsan oyle olmuyor
mesela benım akrabamın kızı dedım ya ıste boyun kısa kaşların orman gıbı recep gıbı dıyor mesela kız o kadar ozguvenlı kı allahım hıc takmıyor
gulup gecıyor ve karsıdakı resmen amacına ulasamıyor =)
zor ısler gercekten konu sahıbıne ne desem yersız
tam tanımıyorum da sımdı ama gercekten can sıkıcı bır durum

evet kendıne dert etmemen guzel, bu olgunluk ve aslında olması gereken
ıste her ınsan oyle olmuyor
mesela benım akrabamın kızı dedım ya ıste boyun kısa kaşların orman gıbı recep gıbı dıyor mesela kız o kadar ozguvenlı kı allahım hıc takmıyor
gulup gecıyor ve karsıdakı resmen amacına ulasamıyor =)
zor ısler gercekten konu sahıbıne ne desem yersız
tam tanımıyorum da sımdı ama gercekten can sıkıcı bır durum
Evet, her insan böyle olamaz ama konu sahibi sorun yaptıkça karşısında ezildikçe kv devam edecektir gülüp geçmeyi öğrenmeli :)

ben de keşke sizler gibi düşünebilsem. ama sonuçta eşimin annesi büyütmüş yetiştirmiş nasıl görüşmeyelim diyeyim? ya da ben görüşmezsem üzülmez mi?
sanırım ben hep kendimden taviz veriyorum :KK43:

Öncelikle merhaba, evet o eşinizin annesi siz de hayat arkadaşısınız. Eşinizin annesi olması sizin ona kendinizi sevdirmeniz gerektiği anlamına gelmez ki, nefret edin demiyorum, saygısızlıkta yapın demiyorum ama mesafeli bir şekilde ilişkinizi sürdürebilirsiniz. İlk başta eşinizle kuracağınız yuvanın akibetini onun iki dudağı arasından çıkacak lafa endekslemeniz çok yanlış olmuş. Sizinle dalga geçer gibi konuşmasına da izin vermeyin. Boyunuzla ya da başka bir yerinizle alay edercesine konuştuğunda ben bu halimden memnunum, eşim de beni bu halimde sevip aşık oldu demek ki onun için gayet güzel bir kadınım. Beni onun beğenmesi önemli deyip susturun. Yani onun düşüncelerinin, sizin için çokta önem taşımadığı izlenimini verin ki bir daha eleştirmeye kalkmasın. Ayrıca o maske işi ne çirkin bir şeydir, inan benim kayınvalidem aynı şeyi söylese ve maske aramaya kalksa o an bırakırım yemek yapmayı, ben maskeyle yemek yapamam eğer tiksiniyorsanız da buyrun kendiniz yapın anneciğim derim.

X