- 3 Aralık 2013
- 771
- 484
-
- Konu Sahibi hijabiqueen
Kırmızıyla boyadığım yer var ya,inan ordan sonrasını okumadım.Gerek yok.Ben hayatımda ilk defa böyle bişryele karşılaştım.Bir insan yuva kuruyor.Hergün aynı yastığa baş koyacağı,aynı çatı altında yaşlanacağı,evlatlar büyüteceği kocasının nasıl olduğu onun fikri,onun beğenip beğenmemesi önemli değil,de anasının ne düşünüdğü mü önemli.Anasıyla git yaşa o zaman.Allah akıl fikir versin.Kaynanaya şirin görünmek için,yalakalığın dibini bulmuşsun.kızlar artık gına geldi bari sizlere sorayım, sorun bendeyse düzelteyim dedim. Benim kayınvalidem patavatsız bir bayan. Her yerde her istediğini söyleyebileceğini düşünür. Beni seviyor mu sevmiyor mu bir türlü algılayamadım.
Evlenmeden önce ben ona gizlice '' eğer beni istemiyorsanız, beğenmediyseniz veya aklınızda başka biri varsa lütfen söyleyin ben oğlunuza başka bir sebep bulur ayrılırım. Sonuçta hayat boyu yüzyüze bakıcaz '' demiştim. Kayınvalidem de bana "olur mu ben seni seviyorum canım ben evlatlarımın mutluluğunu isterim. " dedi.
Fakat evlendikten sonra, hatta önceleri de hep bir şekilde beni eleştirmeye çalıştı. Yani gelmiyorsun, gitmiyorsun, aramıyorsun, sormuyorsun! hiç durmadan hep konuşuyor. üstelik, Allah sana göz, kaş vermiş ama işte boy vermemiş.Yok yüzün güzel ama işte popon büyük. Yok bence sen babana benziyosun hahah bıyık koysak tam erkek.
Bunları da annem de biliyor haliyle(Bu arada ben bunlar yüzünden baya ağlaya ağlaya bitab düşüyorum. Çünkü ben kayınvalidemin beni kendi kızı gibi sevmesini istiyorum bunun için çabalıyorum. ) Annem bir gün otururken "Kızım sana istemiyosan ayrılayım, iptal edeyim herşeyi , başka bir sebep uydururum dediğinde niye bir şey demedin" demiş kayınvalideme. o da anneme "yok canım öyle denir mi direk birinin yüzüne seni sevmedim ben diye ben diyemem "demiş. Şimdi bundan ne anlaşılır?!
Onu da geçtim diyelim, geçen erkenden okulumdan çıkıp kayınvalideme gittim. canı başemel soslu karnabahar istemiş. Ben de biliyorum yapayım dedim, herneyse bir de çorba yapıyodum, o sırada hani konuşuyor habire, bir ara da ben işte yemek yapılırken maske takılmasını isterim ben de takıyordum da kızım istemedi hani konuşurken tükürüyoruz falan ya o yüzden diyerek maske aradı(hani şu lösemililerin, astımlıların taktığından) bana takmam için. hani kınuşurken tüküren ne bileyim dişleri ayrık olan biri falan olsam yine anlayışla karşılicam. Allahıma çok şükür bulamadı. ama ben onlarla 2 senedir beraberim neredeyse, hiç görmedim ne kızlarının ne kendisinin maske taktığını.
Çok alınıyorum, Çok kırılıyorum.
ne yapacağımı , nasıl davranacağımı da bilmiyorum artık
uzun oldu kusuruma bakmayın ama işte.
Kırmızıyla boyadığım yer var ya,inan ordan sonrasını okumadım.Gerek yok.Ben hayatımda ilk defa böyle bişryele karşılaştım.Bir insan yuva kuruyor.Hergün aynı yastığa baş koyacağı,aynı çatı altında yaşlanacağı,evlatlar büyüteceği kocasının nasıl olduğu onun fikri,onun beğenip beğenmemesi önemli değil,de anasının ne düşünüdğü mü önemli.Anasıyla git yaşa o zaman.Allah akıl fikir versin.Kaynanaya şirin görünmek için,yalakalığın dibini bulmuşsun.
ben onu bana karşı fikrini öğrenmek amacıyla söyledim daha çok, yalakalıkla bir alakası yok yani. yanlış anlamışsınızKırmızıyla boyadığım yer var ya,inan ordan sonrasını okumadım.Gerek yok.Ben hayatımda ilk defa böyle bişryele karşılaştım.Bir insan yuva kuruyor.Hergün aynı yastığa baş koyacağı,aynı çatı altında yaşlanacağı,evlatlar büyüteceği kocasının nasıl olduğu onun fikri,onun beğenip beğenmemesi önemli değil,de anasının ne düşünüdğü mü önemli.Anasıyla git yaşa o zaman.Allah akıl fikir versin.Kaynanaya şirin görünmek için,yalakalığın dibini bulmuşsun.
Gayet açık ve net anladım.Sen kaynanaya beni beğenmediysen aklında biri varsa ayrılırım oğlundan demişsin.Bu laftan sonra kaynanan seni elinde tesbih diye sallar tabi.ben onu bana karşı fikrini öğrenmek amacıyla söyledim daha çok, yalakalıkla bir alakası yok yani. yanlış anlamışsınız