2009 yılının Kasım ayında Ikea’dan pahalı bir banyo dolabı aldık. Bir mimar arkadaşımla birlikte alışveriş yapmaya gitmiştik. Ahşap banyo dolabını alırken mimar arkadaşım “banyoda ahşap sıkıntı yaratabilir, kabarabilir” diye uyarmıştı. Ikea’daki satış sorumlusu da “bu malzemeler suya dayanıklıdır, bu yüzden de 5 (yada 8 yıl, tam yılı hatırlamıyorum) bunların garantisi var demişti. Bizde güzelce alışverişi yapıp, malzemeleri kurdurduk. Banyomuz 7 m2 ve dolap ile duş yada küvet arasında en az yarım metre var. Sadece lavoboyu kullanırken sıçrayan sularla haşır neşir olan bu dolap 3 yıl içinde yanlardan kabardı ve ahşap pörtledi. Ikea’nın çağrı merkezini aradım nasılsa uzunca bir garantim var diye. Vee faturadan baktıklarında garantinin 2 yıl olduğu 2012 Aralık ayında aradığım için herhangi bir işlem yapamayacaklarını söyledi. Biraz geçmişi anlatınca peki o zaman ekspertiz yollayalım dediler. Ekspertiz geldi, baktı ve dolabın suyla temas ettiğini söyledi. Bu yüzden herhangi bir şey yapamazlarmış. Dolabın yanlış montajı -ki montajı da onlar yaptılar yada duş/küvet benzeri ıslak zeminle dip dibe olması sonucunda suyla temas etmesi gibi bir durum kesinlikle söz konusu değilken sadece lavobo kullanımı sırasında sıçrayan sulardan dolayı dolabın kabarması normalmış.
Bana yanlış bilgi verdiler, olduğundan daha uzun garanti süresi söylediler ama faturadan da kontrol etmek gerekirmiş. Yasal olarak herhangi bir şey iddia edebileceğimi biliyorum elbette ama benim gibi insanların mağdur olmaması için diyorum ki “IKEA’DAN UZAK DURUN”