Ben kötü müyüm?

Esinin maaşını alip ev idare eden ev hanımları var ve eminim buna vay be diye tepki verir kk :) kira derdiniz yok eşinizin ailesi sayesinde. Mis gibide eşyalar almışsınız ve ikinizde kullanıyorsanız elektrigi suyu beraber harciyorsaniz mutfağı beraber kullaniyorsaniz veee çalışıyorsanız tabiki bunlara ortak olmanız gerekir. Yoksa kadının çalışması; erkek çalışsın evi geçindirsn kadın çalışsın parasını doyasya yesin demek değil. Hem temizlik yapan erkek de nadir yani çalıştığınız için yorulmayın diye sizede bırakmyo daha ne istiyorsunuz anlamadım?

Merhaba arkadaşlar yaklaşık 7 aydır evliyim. Ben öğretmenim. Eşimde bir bölümden mezun sonradan formasyon aldı. Öğretmenlik yapma hakkına sahip ama kpss ye çalışmadığından ve şu saatten sonra düzenimizi kurduk uzağa gidemeyiz diye öğretmenlik durumunu rafa kaldırdık.

Sorun şu ki eşim bana göre işsiz ve bu durum bana çok batıyor. İşsiz derken kısaca açıklayayım. Eşimin gözü hep yükseklerdeydi. Ailesi ticaretle uğraşan ortanın biraz üstü yaşayan bir aile. Eşim hep para ticarette dedi 3-5 bin lirayı beğenmedi şimdi nerdeyse ona muhtaç. Bir kaç başarısız iş kurma deneyimi oldu. Ve sonucunda babasıyla kavga etti ve şu anda sermayesizlikten herhangi bir girişimde de bulunamıyor.

Yaptığı işi söyleyeyim size al sat yapıyor. Babasının bir ticari aracı var. Fabrikalardan bi kaç çeşit mal alıp nalburlara küçük çaplı dükkanlara satıyor. Kapı kapı geziyor başka ilçelere geçiyor. Arabadaki malı bitirmeye çalışıyor. Kazandığı 2-3 bin arası.

Ailesi bize ev aldı. Bizde içine nerdeyse bir ev parası harcadık kredi ödüyoruz bu sebepten. Şehrin en lüks semtinde kalbur üstü bir evde oturuyoruz. Babası o ticari aracı da bize hibe etti gibi bişey.

Ama üniversite mezunu bir adamın bu tarz bir iş yapması ve benden yaklaşık 3 bin tl az kazanması bana aşırı batmaya başladı.

Eşim evlenmeden söylemişti iş durumları böyle böyle erteleyelim diye ama millet ne der kaygısından yanaşmamıştım. Şimdi de benim elimden gelen bu beğenmiyorsan boşan sen beni küçümsüyorsun kötüsün falan diyor. Hep böyle gitmez ya yapacaz bir şeyler diyor ama hiç inancım yok eşim çok hayalperest kısa yoldan zengin olma peşinde. Uçuk kaçık iş kurma hayalleri var bana göre hiç biri gerçek olacak potansiyelde değil.

Eşim bunların dışında iyidir cinsellik iyi.bana karşı orta karar ilgili alakalı. Biraz temizlik hastası beni temizlik konusunda bunaltıyor ama idare ediyoruz

Bazı günler işe çıkmıyor mesela mal olmuyor ya da hava şartlarından vs. Eve yorgun argın gelip onu evde görünce çok sinir oluyorum içten içe. Evi silmiş süpürmüş oluyor toplamış oluyor ama yine de eşime saygımı kaybediyorum.

Maaş kartımı eşime verdim kendim 1000 tl harçlık alıyorum. O da para yönetimini yapıyor kredi borçlar faturalar mutfak. Ben kendi özel harcayacağımı alıp kenara çekiliyorum

Bazen o ay alışverişi abarttıysam 1000 tl yetmediyse eşimi boğasım geliyor onun yüzünden maaşımı harcayamıyorum gönlümce diyorum. O asla fuzuli bir kuruş harcamaz evimize bana harcar ama benim param daha çok harcanıyor ya içten içe kendimi yiyip bitiyorum.

Sizce ben gerçekten kötü müyüm. Bu sebepten 7 ayda çok kavgalar ettik çok ağır erkeklik gururunu ezecek şeyler söyledim ama dayanamıyorum ne yapayım çaresizim. Bütün gün evde yan gelip yatıp eşinden sınırsız harçlık alan kadınları kıskanıyorum. Hem çalışıp hem sürünüyorum gibime geliyor. Eşim nankör olma süper lüks evin var millet buna sahip olmak için ömrünü veriyor iyi kötü evin de geçiniyor diyo( tabi benim sayemde.) Neyse psikolojim bozuldu ne yapmalıyım haksız mıyım

Baya korkunç düşünceler, söylemler.
Eşine allah sabır versin.
Eşini aşağılıyorsun, küçümsüyorsun, beğenmiyorsun hiç bi şekilde.
Yazık! Eşinin senden az maaş alması sana baya dert olmuş.
Yarın bir gün eşin işlerini toparladığında o da sana aynı şekilde davransa nasıl olur acaba?
Ev araba bunlar da yetmiyor insan hep daha fazlasını istiyor ne yazık ki.
Unutma hayat müşterek, dünyanın binbir türlü hali var. Adama eziyet etme.

Kotu niyetlisiniz net
Zengin koca bulsaydiniz keske
Adam az da olsa kazaniyor,eve gelip ev isinin de ucundan tutuyor. Baska ne yapsin?

Aklinizi calistiraydiniz da ailesinin size aldigi evi nasilsa oyle kabullenip oturaydiniz da kredi odemeyeydiniz mesela.

Merhaba arkadaşlar yaklaşık 7 aydır evliyim. Ben öğretmenim. Eşimde bir bölümden mezun sonradan formasyon aldı. Öğretmenlik yapma hakkına sahip ama kpss ye çalışmadığından ve şu saatten sonra düzenimizi kurduk uzağa gidemeyiz diye öğretmenlik durumunu rafa kaldırdık.

Sorun şu ki eşim bana göre işsiz ve bu durum bana çok batıyor. İşsiz derken kısaca açıklayayım. Eşimin gözü hep yükseklerdeydi. Ailesi ticaretle uğraşan ortanın biraz üstü yaşayan bir aile. Eşim hep para ticarette dedi 3-5 bin lirayı beğenmedi şimdi nerdeyse ona muhtaç. Bir kaç başarısız iş kurma deneyimi oldu. Ve sonucunda babasıyla kavga etti ve şu anda sermayesizlikten herhangi bir girişimde de bulunamıyor.

Yaptığı işi söyleyeyim size al sat yapıyor. Babasının bir ticari aracı var. Fabrikalardan bi kaç çeşit mal alıp nalburlara küçük çaplı dükkanlara satıyor. Kapı kapı geziyor başka ilçelere geçiyor. Arabadaki malı bitirmeye çalışıyor. Kazandığı 2-3 bin arası.

Ailesi bize ev aldı. Bizde içine nerdeyse bir ev parası harcadık kredi ödüyoruz bu sebepten. Şehrin en lüks semtinde kalbur üstü bir evde oturuyoruz. Babası o ticari aracı da bize hibe etti gibi bişey.

Ama üniversite mezunu bir adamın bu tarz bir iş yapması ve benden yaklaşık 3 bin tl az kazanması bana aşırı batmaya başladı.

Eşim evlenmeden söylemişti iş durumları böyle böyle erteleyelim diye ama millet ne der kaygısından yanaşmamıştım. Şimdi de benim elimden gelen bu beğenmiyorsan boşan sen beni küçümsüyorsun kötüsün falan diyor. Hep böyle gitmez ya yapacaz bir şeyler diyor ama hiç inancım yok eşim çok hayalperest kısa yoldan zengin olma peşinde. Uçuk kaçık iş kurma hayalleri var bana göre hiç biri gerçek olacak potansiyelde değil.

Eşim bunların dışında iyidir cinsellik iyi.bana karşı orta karar ilgili alakalı. Biraz temizlik hastası beni temizlik konusunda bunaltıyor ama idare ediyoruz

Bazı günler işe çıkmıyor mesela mal olmuyor ya da hava şartlarından vs. Eve yorgun argın gelip onu evde görünce çok sinir oluyorum içten içe. Evi silmiş süpürmüş oluyor toplamış oluyor ama yine de eşime saygımı kaybediyorum.

Maaş kartımı eşime verdim kendim 1000 tl harçlık alıyorum. O da para yönetimini yapıyor kredi borçlar faturalar mutfak. Ben kendi özel harcayacağımı alıp kenara çekiliyorum

Bazen o ay alışverişi abarttıysam 1000 tl yetmediyse eşimi boğasım geliyor onun yüzünden maaşımı harcayamıyorum gönlümce diyorum. O asla fuzuli bir kuruş harcamaz evimize bana harcar ama benim param daha çok harcanıyor ya içten içe kendimi yiyip bitiyorum.

Sizce ben gerçekten kötü müyüm. Bu sebepten 7 ayda çok kavgalar ettik çok ağır erkeklik gururunu ezecek şeyler söyledim ama dayanamıyorum ne yapayım çaresizim. Bütün gün evde yan gelip yatıp eşinden sınırsız harçlık alan kadınları kıskanıyorum. Hem çalışıp hem sürünüyorum gibime geliyor. Eşim nankör olma süper lüks evin var millet buna sahip olmak için ömrünü veriyor iyi kötü evin de geçiniyor diyo( tabi benim sayemde.) Neyse psikolojim bozuldu ne yapmalıyım haksız mıyım

Evet kötüsün hem de çok kötü....

Ev ve araba eşinizin ve az da olsa geliri var ee sizin de maaşınz var bence bu kadar dert neden ?
Ayrıca evlenmeden sizi uyarmış kabul etmişsiniz, ev işlerinde de yardimci dediğinize gore bence dert aramayın.

Sizde babasının aldıgı evde oturup kira vermiyorsunuz.hayat sartları zor böyle kaygılarınız varsa evlenmeseydiniz. Ticaret yaptıgını biliyordunuz ve ticarette her zaman kazanılmaz kaybedilirde bunuda bilmeniz lazımdı.
Eşinizi ezmenin mantıgı yok.
Bende sizin gibileri anlamıyorum. Seviyosan oturup kuru ekmekte yersin. Gözün yükseklerdeyse böyle biriyle evlenmeseydin.
Ben öğretmenim ve eşim esnaf ama ben hiç senin yaptıgını yapmadım evet bizimde zor zamanlarımız oldu ama kenetlendik ve cogunu aştık. Olması gerekende bu. Kolaymı arabayla aksama kadar gidip cahil insanların kahrını cekmek.
Bence kötüsünüz

Bence size rahatlık batmış eşiniz sizden çok maaş alıp o paraı başka kadınlarla yeseydi daha mı iyi olurdu bence siz eşinizden boşanın maaşınızı tek başınıza rahat rahat harcayın eşinizinde gururunu daha fazla kırmayın ayrıca mesleğim olduğu halde iş bulamayıp evde oturuyorum diye yan gelip yatmıyorum ev hanımlığı sizin bildiğiniz gibi birşey değil eşimin işsiz kaldığı zamanlarda oldu ben çalıştım hiç bir günde gocunmadım yazık size ben eşinizin yerinde olsam işlerimi biran önce düzeltip sizi yüzüstü bırakıp boşardım sizde maaşınızla mutlu mesut yaşardınız.

Yalnız bu hep böyle gitmez eşiniz iş bulup yüksek meblağlar kazanmaya başladığında sen de benim paramı yiyorsun moduna girebilir. Sizi tamamen haksız bulmadım . Ama eşiniz cabaliyorsa uzerine gitmeyin. Çünkü erken evlenmek isteyen siz olmussunuz. Adam isim olsun bekleyelim demiş. Sabretmelisiniz. Yoksa evliliginiz daha temelde sarsılmış olur

Eşinizin ailesi ev almış, araba vermiş.. Eşiniz de çalışmıyor değil, sadece sizin istediğiniz şekilde çalışmıyor. Maaş kartınızı vermenizden rahatsız olmanızı anlarım ama adam onu kendine, üstüne başına, eğlencesine harcamıyormuş ki, yine size yani. Krediye, mutfağa, eve.

İş konusunu da bilerek evlenmişsiniz bence gururunu ezecek laflar edeceğinize biraz destek olun gururlandırın. Bize eşimle kimseden ev araba kalmadı. Hem kira ödüyoruz, hem ev sistemine taksit. Eşinizin aldığı beğenmediğiniz paralara hemde.

Biraz daha sakin kalmayı deneyin derim

Birde doktor kaymakam savcı vs olursunuzda böyle bir tribe girersiniz anlarım da öğretmensiniz. Yani kusura bakmayın kendinizi bu kadar üstün görmeyin bence...
Olabiliyorsaniz ogretmen olsaniza. Konu sahibine laf söyleyecegim derken öğretmenleri asagilayamazsiniz. Sizin harciniz degil.

Kötü değilsiniz. Eşinize aşık olsaydınız bunlar gözünüze batmazdı çünkü öyle çok problemli bi durum yok ortada. Bence sizin eşinize olan duygularınız sağlam değil o yüzden de her şey batıyor size. Sizi suçlayamam bu yüzden ama o adama da yazık..

Birde doktor kaymakam savcı vs olursunuzda böyle bir tribe girersiniz anlarım da öğretmensiniz. Yani kusura bakmayın kendinizi bu kadar üstün görmeyin bence...
Biz öğretmenleri gömmeseydiniz iyiydi.
Ayrıca üstünlük mesleğe göredir anlayışı da yanlış bana göre.

yan gelip yatıp eşinden sınırsız harçlık alan varmı böyle kadınlar hanımlar....ben hiç görmedimde...
Ben evde yan gelip yatıp istediğini alan bir kadın olarak söz hakki ıstiyorum.

Üniversite mezunuyum. Ama maalesef iş bulamadım. Iş bulamamaktan kastım özel kurumlarda kendi mesleğimi yapmaktan bahsediyorum.

Sonra baktım olmuyor. Dedim ki ben lokantalarda garson ya da marketlerde kasiyer olayım. Babama söyledim. Tanıdık bi esnaftan bana iş bulması için. Herhangi bir is olurdu. Bulaşık da yıkarım. Yeter ki "yan gelip yatmayaýim!!!".

Babamla eşim katiyen razı olmadılar.

Mesleğini yapacaksan yap. Ama çok ihtiyaç sahibidegilsin. Bulasik yikamanı kabul etmiyoruz dediler.

Iş aramaktan vazgeçtim
Bir ara balkondan mı atlasam dedim. Sonra ona da cesaret edemedim
Ondan da vazgeçtim.

Bu ara kanavicr işliyorum. Alıcı bulursam satacağım. Pazar kuruluyor mahallede. Orda satmayı düşünüyorum. Insallah satabilirim.

Şu an mutfak dolabi siliyordum. Sonrasında banyoyu yıkayacaktım. Beni mesgul ettiniz ama... ifade etmesem de rahat edemiyorum

Hani yan gelip yatıp kocamın parasını yiyorum ya

Mutfak dolabinı da yan gelip yatmak icin kullanıyorum...Yatak batıyor ayıptir söylemesi. O sebepten..

Bazen banyoda yatıyorum. Bazen balkonda
Bazen camlarda yatıyorum. Ama daima yatıyorum... neyse bu mevzuyu kapatıyorum.

Eşim ekmek alınca bozuk para kaliyor. Bazen de babamın bozuk paraları. Bazen de annemin....Genelde 1 lira oluyor. Onları biriktirip bin lira yaptim. Altın aldım.. Günlere giriyorum. Ordan aldığımı da kenarda saklıyorum.

Kapimda arabam var.
Annemle babami istedikleri yerlere götürüyorum. Bazen yatalak babaannemin altini değiştiriyorum. Babamla anneme yardım edip onları sevindiriyirum kendimce.

Öyle öyle kendimce bi şeyler yapiyorum

Eşinize kızmadan önce kendi vizyonunuzu sorgulayın.

Hiçkimse icin yan gelip yatmak diyemezsiniz. Ama madem ki dediniz. Kırdığınız her kalpten sorulacaksınız. Başta da benimkinden.

Bankada birikmiş param var. Bekarken çalıştığım zamandan kalan ve babamin evlenirken verdigi para. Altın hesabında kazancli bir yatirim. esim arabayi değiştirmek istedi. Bence hic gerek yoktu
Ama madem ki istedi. Cikardim bir miktar verdim.

Hic parasız kalmadım. Fiyatını sormadan hiçbir şey almadım . Hicbir zaman.

Babamın durumu çok iyiydi. Maaşini evinbi yerine koyardı. Isteyen ordan alırdı. Kimse kimsenin ne harcadığını bilmezdi. Ona rağmen hep sınırımi bildim. Asla ama asla rahatca harcama yapmadım.

Eşimin kredi kartı bende. Yine de dikkat ederim. Her istediğimi almam.

Sorun sizde. Gercekten sizde.

Insan evlenince eşi ile bir bütün olmaz mı? Esim benim lokmalarımı mi saysın. Siz bu adamla ayni yatağa giriyorsunuz . Sonrasında nasil böyle dusunuyorsunuz.

Ha deseniz ki
Çalışmıyor. Evine bakmiyor. Parami aliyor
Evde ne bir süpürme
Ne silme. Ne de herhangi bir sorumluluk almıyor deseniz. Amenna haklisiniz derdim.

Ama adam kendince bi seyler yapiyor. Ailesi ev almış. Kendi de calisiyor. Calismayinca evde bir işin ucundan tutuyor.

Sizin derdiniz zengin olmaksa ali ağaoğlu ile evlenecektiniz.

Insanlar bir hayat arkadasi ile evlenirler. Siz yanlış anladiniz olayı.

Eşiniz için üzüldüm gerçekten.

Esnaf çocukları aynı zihniyetle yetişiyor ve esnaflığa eğilimli oluyor,hele ki ailesi iyi bir standartla yaşattı büyüttüyse akıllarına başka iş yapmak pek gelmiyor.

Bunu bilerek evlenmişsiniz. Sızlamaya pek hakkınız yok gibi.
Ilaveten hani elisiniz ya benim param,ben kazanıyorum,ben ben ben... karmaşasına girerseniz ilişkiniz bir süre sonra biter.
Maaş kartınızı ona vermek yerine ortak hesap açıp kazanlarınızı oraya aktararak ödemeleri yapabilir bu sayede geriye kalan paradan da lazim olduğunda ihtiyaçlarınızı karşılayabilirdiniz.

Baştan sona yanlış bir sistemin içindesiniz bence.

Biz öğretmenleri gömmeseydiniz iyiydi.
Ayrıca üstünlük mesleğe göredir anlayışı da yanlış bana göre.

Öğretmenin ve öğrenmenin önemini bilmedikleri için ülke bu halde ya maalesef.
Bizim mesleğin kaderi bu. Hem kıskanırlar (3 ay yatiyonuz yaaa) hem de aşağılarlar böyle.

Daha evleneli 7 ay olmuş ne bekliyorsun adamdan. Erkeği mal sahibi yapan her zaman akıllı kadınlardır bunu unutma. İlla ki bir düzen kurar kendine. Kaldı ki adam çalışıyor az çok birşeyler kazanıyormuş. Yani tam da yan gelip yatmıyormus.
Maddi durumunu bilerek kabul edip evlenmişsiniz bu kadar kavga gürültüye gerek yok. Maddiyata çok düşkünseniz maddi gücü daha yüksek biriyle evlenseydiniz.

Adam calismiyor degil ki bazen is durumu yuzunden cikamiyormua aylik 2-3bin katkisi oluyor eve tam tersi olsa siz 2-3bin o 6 bin alsa sizin icin boyle dusunse hosunuza gidermi eve siz gelmeden toparliyormus da elinden geleni yapiyor belliki

X