Ben kötü müyüm?

Böyle bir adamı eş olarak seçip devam ettirmeye çalışmanız sizde de bazı problemler oldugunu gösteriyor. Ev araba verdiyse kayınpederiniz ne ala. İş kursun istiyorsanız evi satın o halde, eşiniz düzen oluştursun.

Alt tarafı 3binin lafını ediyorsunuz 10 bin deseniz ayrı. Hazıra konmaya alışmışsınız gibi.

Acaba eşinin ailesi zengin, rahat ederim diye düşündün , işler düşündüğün gibi gelişmeyince eşine kinleniyor olabilir mısın?

Size cok sinirlendim.

Esiniz bu tavirlarinizi hak etmiyor. Adam en bastan size is durumlari duzelene kadar evliligi erteleyelim diye soylemis ve siz kabul etmemissiniz.

Havadan ev ve araba gelince sesiniz cikmiyor. Ama sizden ev butcesi icin para cikinca kabullenemiyorsunuz durumu.
Kotu musunuz bilmem de cok bencilsiniz bu kesin..

Evde oturup esinden harclik kadinlara ozeniyorum deseniz anlardim.. Ama kiskaniyorum demissiniz bu zaten sizin nasil bir insan oldugunuz hakkinda cok sey anlatiyor bizlere..

Kötü değil bencilsiniz bu daha kötü. Adam söylemiş düğünü erteleyelim diye kabul etseydiniz. Evde olunca evi temizliyormuş zaten sürekli yan gelip yatan biri değil demek ki. Elinde mal olunca hava şartları iyi olunca işe çıkıyormuş zaten derdiniz ne? Maaş kartınızı vermişsiniz içinden para da alıyormuşsunuz adam kumar oynamıyor ya o parayla ev geçindiriyor. Şartlarını kabul edip evlenmişsiniz ses çıkarmayın maaş kartınızı da vermeseydiniz bu kadar hırs yapmadınız.

1) Kocanızı tam anlamıyla sevmiyorsunuz.

2) Maddi açıdan ciddi derecede sıkıntınız yok ev verilmiş araba verilmiş desteksiz değilsiniz. (Su an kendi basimiza dugun yapiyoruz evimiz olmadigi gibi butun dugun borclarimiz bizim uzerimizde kayinvalidemgil sag olsun)

3) Maddi durumunuz iyi oldugu icin esiniz hayalindeki isi yapmak istiyor belli ki 2 3bin arasi dahi olsa eve para getiriyor eger sizin calismama gibi bi durumunuz olsaydi adam daha canla basla kendi bransinda yukselmeye calisirdi zannimca ev islerini bile yaptigina gore sorumluluk bilinci olan biri.

4) Evliliğinizin merkezine parayı koymuşsunuz daha 7. Aydan böyleyseniz 7. Yilinizi göremiyorum ben.

5) Esiniz hayallerinin pesinden kostu diyelimki 2 sene sonra parayi buldu, şimdi siz bu şekilde düşünürken yarin iciniz rahat bi sekilde ben destek oldum diyebilecek misiniz ? Çünkü destek olmuyor şikayet ediyorsunuz.

6) Biz 7 bin tl maas aliyoruz demek yerine, ben 5 bin maaş alıyorum eşim 2 bin alıyor demeye devam ettiginiz surece buraya daha cok konu acarsiniz. Ne olmus sizden 2 3 bin lira az aliyorsa mutlu ediyormus kiymet veriyormus ya el insaf yahu.

7) Akşama kadar evde yatıp kocalarından sınırsız harçlık alan kadın yok, tek maaşla geçinilen evlerde hiç bir zaman kocalar eve sinirsiz harclik birakmaz ucu ucuna gecinilir cunku ulkenin hali ortada.

8) Eşinizin erkekligine laf soyleyip incittiginiz icin esinizin gonlunu alin ve bir daha yapmayin.

9) Bol bol şükredin.

Birde doktor kaymakam savcı vs olursunuzda böyle bir tribe girersiniz anlarım da öğretmensiniz. Yani kusura bakmayın kendinizi bu kadar üstün görmeyin bence...
Bende bu duruma sinir olurum hep; hayatta hiçbi şey görmemiş insanlar bi öğretmen, bi memur olup 2-3 lira alınca kendilerini bir şey oldum zannediyorlar. Sanırsın koca ülkeyi yönetiyorlar, trilyonlar alıyorlar.

Merhaba arkadaşlar yaklaşık 7 aydır evliyim. Ben öğretmenim. Eşimde bir bölümden mezun sonradan formasyon aldı. Öğretmenlik yapma hakkına sahip ama kpss ye çalışmadığından ve şu saatten sonra düzenimizi kurduk uzağa gidemeyiz diye öğretmenlik durumunu rafa kaldırdık.

Sorun şu ki eşim bana göre işsiz ve bu durum bana çok batıyor. İşsiz derken kısaca açıklayayım. Eşimin gözü hep yükseklerdeydi. Ailesi ticaretle uğraşan ortanın biraz üstü yaşayan bir aile. Eşim hep para ticarette dedi 3-5 bin lirayı beğenmedi şimdi nerdeyse ona muhtaç. Bir kaç başarısız iş kurma deneyimi oldu. Ve sonucunda babasıyla kavga etti ve şu anda sermayesizlikten herhangi bir girişimde de bulunamıyor.

Yaptığı işi söyleyeyim size al sat yapıyor. Babasının bir ticari aracı var. Fabrikalardan bi kaç çeşit mal alıp nalburlara küçük çaplı dükkanlara satıyor. Kapı kapı geziyor başka ilçelere geçiyor. Arabadaki malı bitirmeye çalışıyor. Kazandığı 2-3 bin arası.

Ailesi bize ev aldı. Bizde içine nerdeyse bir ev parası harcadık kredi ödüyoruz bu sebepten. Şehrin en lüks semtinde kalbur üstü bir evde oturuyoruz. Babası o ticari aracı da bize hibe etti gibi bişey.

Ama üniversite mezunu bir adamın bu tarz bir iş yapması ve benden yaklaşık 3 bin tl az kazanması bana aşırı batmaya başladı.

Eşim evlenmeden söylemişti iş durumları böyle böyle erteleyelim diye ama millet ne der kaygısından yanaşmamıştım. Şimdi de benim elimden gelen bu beğenmiyorsan boşan sen beni küçümsüyorsun kötüsün falan diyor. Hep böyle gitmez ya yapacaz bir şeyler diyor ama hiç inancım yok eşim çok hayalperest kısa yoldan zengin olma peşinde. Uçuk kaçık iş kurma hayalleri var bana göre hiç biri gerçek olacak potansiyelde değil.

Eşim bunların dışında iyidir cinsellik iyi.bana karşı orta karar ilgili alakalı. Biraz temizlik hastası beni temizlik konusunda bunaltıyor ama idare ediyoruz

Bazı günler işe çıkmıyor mesela mal olmuyor ya da hava şartlarından vs. Eve yorgun argın gelip onu evde görünce çok sinir oluyorum içten içe. Evi silmiş süpürmüş oluyor toplamış oluyor ama yine de eşime saygımı kaybediyorum.

Maaş kartımı eşime verdim kendim 1000 tl harçlık alıyorum. O da para yönetimini yapıyor kredi borçlar faturalar mutfak. Ben kendi özel harcayacağımı alıp kenara çekiliyorum

Bazen o ay alışverişi abarttıysam 1000 tl yetmediyse eşimi boğasım geliyor onun yüzünden maaşımı harcayamıyorum gönlümce diyorum. O asla fuzuli bir kuruş harcamaz evimize bana harcar ama benim param daha çok harcanıyor ya içten içe kendimi yiyip bitiyorum.

Sizce ben gerçekten kötü müyüm. Bu sebepten 7 ayda çok kavgalar ettik çok ağır erkeklik gururunu ezecek şeyler söyledim ama dayanamıyorum ne yapayım çaresizim. Bütün gün evde yan gelip yatıp eşinden sınırsız harçlık alan kadınları kıskanıyorum. Hem çalışıp hem sürünüyorum gibime geliyor. Eşim nankör olma süper lüks evin var millet buna sahip olmak için ömrünü veriyor iyi kötü evin de geçiniyor diyo( tabi benim sayemde.) Neyse psikolojim bozuldu ne yapmalıyım haksız mıyım
Yazdıklarınızı 3. göz olarak tekrar okuyun derim. Eşinizin işleri rast gitseydi de böyle konuşurmuydunuz acaba? Eşim benden yüksek kazanıyor, bu durumu hazmedemiyorum diyebilecek miydiniz? Yaptığınız şey bencillikten başka bir şey değil. Eşiniz her türlü size destek, zamanla işlerini de yerine koyar. Destek olacağınız yerde köstek oluyorsunuz. Ben eşinizin yerinde olsam boşanırdım sizden... Parasal mevzular erkeklerin en hassas noktalarından biridir. Eğer eşiniz hiç çalışmayıp, akşama kadar evde yatıp, evle ilgili hiç bir şeye el atmayan biri olsa ancak siz haklı olabilirdiniz..

Bana biraz zengin olma hayalleri kurarken beklediginizi bulamadiginiz icin hayal kirikligina ugramis gibi geldiniz. Yan gelip yatarak eslerinden harclik alan kadinlari kiskanmaniz da enteresan. Ha erkek ha kadin ne farkeder, tasvir ettiginiz durum her iki cins icin de kabul edilemez bence. Zengin aileye gelin gidip umdugunuzu bulamamanin acisini esinizden cikarmayin. Adamin hayalperestligi disinda bir sorun goremedim ben de. Ama sizin bakis aciniz bayagi sorunlu.

Ne güzel yazmışsınız.
Karı koca çalışıyoruz,
ortalamanın üzerinde kazanıyoruz,
borcumuz yok,evimiz,arabalarımız var ama
ne ben,ne eşim ayda 1000'er TL şahsımıza ayırmıyoruz.
Gelir de ortak biz de,gider de,birikim de.
Oturduğumuz ev iyi bir semtte,
ortalama bir daire,
kayınpederim bir kısmını karşılıksız verdiği ve birikimimiz olduğu halde 5 yıl kredi ödedik.
Evin borcu bitti yine krediyle arabaları yeniledik.
Bir yandan oğlumuzun okul taksitlerini ödedik.
Evvelki yıl eşim kolunu sakatladı,
moral olarak çok olumsuz etkilendi,çalışmadı,
evi ben geçindirdim o evde yemeği ve günlük işleri yaptı.
Evlilik böyle bir şey,iyi günde,kötü günde birbirine omuz verilir.

Böyle evlilikleri ve diyalogları hayretle izliyorum.
Eş ailesi iyi bir muhitte,lüx daire ve araba vermiş,adam iyi kötü bir işte çalışıyor,
evde olduğu günlerde evin işini yapıyor,
yine de yaranamıyor.
Konu sahibinin beklentileri ne kadar yüksek.
Üzerine bir de eşini ağır sözler söyleyerek eziyor.
Hazıra konunca kıymet bilinmiyor,
bunu anladım ben.

Kesinlikle emek olmayınca kıymet bilinmiyor. evlilik de gerçekten beraber yürünen yolda birbirine omuz vermek demek zaten.

Ayrıca şundan eminim, eşi çok yüksek miktarda maaş alsa bile aileye zaman ayıramadığı için, işi tehlikeli olduğu için ya da yurtdışında çalıştığı için keşke kazancımız daha az olsaydı ama her akşam beraber zaman geçirebilseydik diye özlem duyan kadınlar da vardır.

Alıntıda benim adım neden farklı çıkmış acaba 🤨

Merhaba arkadaşlar yaklaşık 7 aydır evliyim. Ben öğretmenim. Eşimde bir bölümden mezun sonradan formasyon aldı. Öğretmenlik yapma hakkına sahip ama kpss ye çalışmadığından ve şu saatten sonra düzenimizi kurduk uzağa gidemeyiz diye öğretmenlik durumunu rafa kaldırdık.

Sorun şu ki eşim bana göre işsiz ve bu durum bana çok batıyor. İşsiz derken kısaca açıklayayım. Eşimin gözü hep yükseklerdeydi. Ailesi ticaretle uğraşan ortanın biraz üstü yaşayan bir aile. Eşim hep para ticarette dedi 3-5 bin lirayı beğenmedi şimdi nerdeyse ona muhtaç. Bir kaç başarısız iş kurma deneyimi oldu. Ve sonucunda babasıyla kavga etti ve şu anda sermayesizlikten herhangi bir girişimde de bulunamıyor.

Yaptığı işi söyleyeyim size al sat yapıyor. Babasının bir ticari aracı var. Fabrikalardan bi kaç çeşit mal alıp nalburlara küçük çaplı dükkanlara satıyor. Kapı kapı geziyor başka ilçelere geçiyor. Arabadaki malı bitirmeye çalışıyor. Kazandığı 2-3 bin arası.

Ailesi bize ev aldı. Bizde içine nerdeyse bir ev parası harcadık kredi ödüyoruz bu sebepten. Şehrin en lüks semtinde kalbur üstü bir evde oturuyoruz. Babası o ticari aracı da bize hibe etti gibi bişey.

Ama üniversite mezunu bir adamın bu tarz bir iş yapması ve benden yaklaşık 3 bin tl az kazanması bana aşırı batmaya başladı.

Eşim evlenmeden söylemişti iş durumları böyle böyle erteleyelim diye ama millet ne der kaygısından yanaşmamıştım. Şimdi de benim elimden gelen bu beğenmiyorsan boşan sen beni küçümsüyorsun kötüsün falan diyor. Hep böyle gitmez ya yapacaz bir şeyler diyor ama hiç inancım yok eşim çok hayalperest kısa yoldan zengin olma peşinde. Uçuk kaçık iş kurma hayalleri var bana göre hiç biri gerçek olacak potansiyelde değil.

Eşim bunların dışında iyidir cinsellik iyi.bana karşı orta karar ilgili alakalı. Biraz temizlik hastası beni temizlik konusunda bunaltıyor ama idare ediyoruz

Bazı günler işe çıkmıyor mesela mal olmuyor ya da hava şartlarından vs. Eve yorgun argın gelip onu evde görünce çok sinir oluyorum içten içe. Evi silmiş süpürmüş oluyor toplamış oluyor ama yine de eşime saygımı kaybediyorum.

Maaş kartımı eşime verdim kendim 1000 tl harçlık alıyorum. O da para yönetimini yapıyor kredi borçlar faturalar mutfak. Ben kendi özel harcayacağımı alıp kenara çekiliyorum

Bazen o ay alışverişi abarttıysam 1000 tl yetmediyse eşimi boğasım geliyor onun yüzünden maaşımı harcayamıyorum gönlümce diyorum. O asla fuzuli bir kuruş harcamaz evimize bana harcar ama benim param daha çok harcanıyor ya içten içe kendimi yiyip bitiyorum.

Sizce ben gerçekten kötü müyüm. Bu sebepten 7 ayda çok kavgalar ettik çok ağır erkeklik gururunu ezecek şeyler söyledim ama dayanamıyorum ne yapayım çaresizim. Bütün gün evde yan gelip yatıp eşinden sınırsız harçlık alan kadınları kıskanıyorum. Hem çalışıp hem sürünüyorum gibime geliyor. Eşim nankör olma süper lüks evin var millet buna sahip olmak için ömrünü veriyor iyi kötü evin de geçiniyor diyo( tabi benim sayemde.) Neyse psikolojim bozuldu ne yapmalıyım haksız mıyım
Evet kötüsün bence
Aylık kazancım çok iyi. Ama bu hayat şartlarında kendime 1 tl bile kalmıyor
Bir kere lafını etmedim
Eşim issiz de kaldı
Azla yetindim ezik görmedim

Az da olsa kazanıyormuş eşiniz

Evet çok kotusun evlilikte senin param benim param olmaz senin sayende ev geciniyorsa onun sayesinde o evde oturuyorsun bunu konuşman bile ne kadar ayip eşini nasıl darladin tahmin edemiyorum bu kafayla olursan evliligin çok surmez

Belki linç edileceğim ancak hayat müşterek evet ama kısa yoldan para kazanmak için bütün gün evde oturup hayal kuran parasız erkeğe asla tahammül edemezdim.sizden az kazanıyor olması değil mesele, mesele bir kariyer yapmak istemiyor olması kariyeri hedefi olmayan erkeğe bir soğuyorum abimde olsa kocamda olsa hedefsiz erkekle konuşasım gelmiyor

7 aylik bir evlilikte ne kadar hayal pesinde koşup, yanliş yatirımlar yapmış olabilir ki. Erkekligine laf edecek kadar bunalmişsıniz. Gün gelip iyi bir is kurup ilerlettiginde sizden bir kac kat fazla kazandiginda, su anda sizin ona baktığinız gozle size bakmasını istermisiniz?

Anladıgım kadarıyla ticaretle ugrasmak istiyor ve bunun için yapacagı isi secmesi, al sat bile yapsa bile iki taraftanda cevre edinmesi, isi malzemeyi taniması ve analiz etmesi gerekir. Bence bu sureci yaşıyor şu anda.

Bu seviyeye gelmeniz icin bir kac sene evlilik, defalarca basarisiz girisim ve onlarin getirdigi borçlar falan olması gerekir. Bence abartiyorsunuz.

İnsanlar evlenirken ev alsa bile (ilk bir kac seneyi kirada gecirende var) 5 10 sene kredi borclarıyla ugrasiyor. Size zaten ev tabiri caizse havadan gelmis. Lüks bir semtte güzel bir evden bahsediyorsunuz. Üstüne birde araba. Bir düsünün bence kendinizi üst seviye gördüğünüz ogretmen maasınızla bunlar kac senede yapabilirdiniz yada yapabilir miydiniz?

Ayrica adam zaten calısıyor, benden öbce eve gelirse evede destek oluyor demissiniz. İnsan daha ne ister?

Gereksiz kavgalar ve aşağılamalarla kendinizden soğutursunuz uyarmak isterim.

Dipnot: Maaş kartı o maaşı hakedende kalmalıdır. Ben bunu kendime saygısızlik olarak görürüm.

Son düzenleme:
Evet gercekten kötüsünüz! Birincisi 2-3binlirayla insanlar evini gecindiriyorlar tek maaşla, artı sizin maaşınızda varmış ve bunu begenmiyorsunuz. İkincisi paranizi ortak rizkiniz icin harcayan ve en azindan çalismaya çabalayan eşinizi önemsemiyorsunuz..

Sizi çok iyi anlıyorum ve fazlasıyla da hak veriyorum çünkü erkek çalışmalı . Kendi eşimden yana şikayetim yok ama görümcem polis eşi ev erkeği çocuk bakıp ev temizliyor ben bile adam yerine koyasım gelmiyor bide demezmi asgari ücret için mi çalışayım diye . Ama siz daha yeni evli sayılırsınız inşaallah düzene girer

İyide adam calisiyormus zaten, ticaretle ugrasıyormuş. Sadece konu sahibinin istediği kaliba girmemiş.

Sıkıntının çoğu sizin yüksek beklentilerinizden ve bencilliğinizden kaynaklanıyor.Maaşları aile olarak değil birey olarak hesapladığınız için şöyle bir hesap yapalım;
eşinizin lüks bir evi,ticari aracı,aylık 3 bin civarı geliri var+boş vakitlerinde ticari girişimleri için uğraşı var+ev içi sorumluluk sahibi
sizinde 5 bin civarı maaşınız var-1 bin kendinize ait(eve katkınız 4 bin)
bilmiyorum buradan bakınca eşiniz ve hatta ailesi gayet ellerinden geleni yapmış,sadece sizin beklentileriniz farklı sanırım.
Evlenmeden önce eşimin hep düzenli mesai saati olan bir işi olsun istedim o konuda hak veriyorum size.
Fakat bunu üç beş hesabı için değil,bana ve çocuklarına bol vakit ayırsın,dinlensin,aklı sürekli hesap kitapta olmasın diye istedim.
Çünkü benim babam ticaretle uğraştı,çok zenginde olduk çok fakirde ama çoğu zaman olduğumuz şey kocasız bir eş,babasız çocuklar..
Eşinizi seviyor düşünüyorsanız buradan girin olaya,ticaretin yoğunluğunun zor olduğundan falan.
Maaş hesabı,adamı işe yaramaz görmek falan ayıp gerçekten.Kaldı ki evlenmeden uyarmış sizi ilerideki olabilecek sıkıntılar için.
Kimin ne olacağı belli değil,bugün profesör olsun,Allah korusun yarına yatalak olmayacağı ne malum,olursa artık işe yaramaz mı olacak?
Ay bilmiyorum ben şu sıra kendi içimde de pek çok hesap yapıyorum,sanırım bizim iç huzursuzluğumuzun en büyük sebebi şükürsüzlük.
Güzel görün,güzel düşünün.
Mis gibi evin var,araban var,7 bin sabit gelirin var,işin var,ev içinde yardımcı eşin var,yeni evlisin..daha ne olsun ki?
Birbirinizi kırmayın,özellikle siz bence eşinize destek olmanız gereken bir zamanda onu 'napayım boşanalım o zaman' diyecek raddeye getirecek kadar nasıl incittiniz,aranızdaki bağ zahiri,maddi iplerle mi bağlı;yoksa manevi,sevgi dolu bir bağ mı?
Bunlar için biraz iç sorgulama yapın bence.

Desen ki ben calisiyorum.esim kumarda barlarda , ailesine para veriyor sonuna kadar haklisin ortada oyle biseyde yok.

X