Ben kötü müyüm?

Eşinize üzüldüm. Ben de ataması yapılmamış bir öğretmenim ve eşim o kadar destek ki bana. Yüksek puan almama rağmen atamam yapılmadı ve en büyük destekçim eşimdi hep. O da özel sektörde, garantisi yok sonuçta özel sektörün. Kiradayiz, arabamız da yok. Ama çok şükür halimize. Eskiden ailesinin durumu çok iyiymiş battilar. Her şey insan için. Yarın yeniden iyi olabilir durumları mesela. Düğünde, eşyada hep fedakarlık yaptık ikimiz de. Hiç gözüme görünmedi. Siz çok maddiyat odaklı birisiniz bence. Bu çok yanlış. Lütfen sağlık ve huzurun her şeyin ötesinde olduğunu idrak edin. Eviniz var, arabanız var, işiniz var, eşinizin de işi var. Kazanıyor sonuçta. 2-3 bin lira diye kucumsediginiz para çoğu insanın ev gecimini sağlıyor. Güzelliklere odaklanın.

Eşiniz hiç çalışmasa bu bir sorundur ama çalışıyormuş işte. Farkında değilsiniz ama zihniyetiniz ataerkil yapıyla işliyor. Eşiniz sizden çok kazansın istiyorsunuz. Az kazanması ev işlerini üstlenmesi sizi rahatsız ediyor çünkü bilinçaltınızda daha az kazanıp ev işlerini yapması gereken kişi kadındır. Kadın erkek fark etmez çalışan insan parasını aile bütçesine yatırır ve bundan rahatsız olmaz. Ama siz eşiniz iyi kazansın parasını eve harcasın siz de maaşınızı gönlünüzce kendinize ayırın istiyorsunuz. Bu da yine dediğim gibi çalışan kadın olmayı ama ataerkil sistemin de tatlı yanını istemenizden kaynaklanıyor. Eşiniz sizin istediğiniz gibi iyi kazanan daha iyi bir işe sahip olsa ve sizin de çalışmanızı istemese ne düşünürsünüz? Bütün cevap kabul edip etmemenizde. Bence bir düşünün bunu.

Ne bekliyorsunuz eşinizden. Sınava hazırlanıp atanmasını mı? Yani varsa bir çözümü eşinizle güzelce konuşup tavsiyelerde bulunun. Atanamadım iş yok deyip evde oturmuyor en azından. Bir şekilde para kazanmaya çalışıyor. O yüzden bunu çok dert etmeyin. Eşinize destek olun bence

Geçiçi bir durumsa çok abartıyorsunuz. Aileden gelen bir de ev var sonuçta. Ve adam size erteleyelim de demiş istemeyen sizsiniz.

Cevap veriyorum evet kötüsünüz

Maaş kartını kendin verip harcayamadığın para için eşine kızıyorsun.
Geç evlenelim demiş, lafı sözü dert edip olmaz demişsin şimdi adamın haline kızıyorsun.
Adam burda pek çok kişinin sıkıntı çektiği eşim iş yapmıyor sorununu taşımıyor, iş yapıyor, şikayet ediyorsun.
Konunu tekrar okusan suçun yarısının sende olduğunu görürsün

Resmen kendinize dert yaratmışsınız bence. Evlenmeden önce kabul ettiğiniz şartlar farklı olsaydı anlayabilirdim sinirinizi ama bu şartları baştan kabul etmişsiniz. Eğer eşinizi seviyorsanız bu düşüncelerinizi değistirmek zorundasınız yok hala süründüğünüzü düşünüyorsanız bence ayrılın.

İş arkadaşlarınızdan pay biçin, Türkiye şartlarında karı koca öğretmen olup kadının her ay 1.000 tl sırf kendi harcamalarına ayırabilmesi nadir olabilir, ancak aileden zenginlerse başka gelirleri varsa olabilir. Ya çocukları için birikim yaparlar ya krediye saplanmışlardır.

Ayrıca eşiniz işsiz değil bunu kabullenin, ben mi yanlış anladım acaba, eşiniz ve ailesi sizin beğenmediğiniz işi yaparak geçimlerini sağlıyor ve size ev almışlar. Eşiniz maaşı az bularak öğretmenlik motivasyonunu kaybetmiş, böyle birinin öğretmenlik yapmaması lazım zaten. Ayrılmıyorsanız ve kendinize de 3.000 tl fazla kazanmayı yediremiyoraanız istifa edin madem evde oturun.

Öğretmenliği sürünmek gibi görüyorsanız sizde istifa edin sevmeyerek mi evlendiniz? Benim bı arkadaşım vardı eşi kaptan ama denizsiz şehirde yaşadıkları için işini yapamıyordu ve senelerdir adam oturuyor evde bı kez şikayet duymadım ki hayrette ediyordum açıkçası ama sizin eşiniz çaba gosteriyormus sonuçta asagilamayin inanın gün gelir eşiniz belini doğrultur çok utanirsiniz o sizin eşiniz en kiymetliniz aileniz..

Eşinden sınırsız harçlık alan kaç kişi var
Çalışıyorum ama maaşımı gönlümce harcamadım bize ev veren olmadı arabada öyle düğün borçları ile evlendik falan
Yani hayata kaç sıfır geriden başladık hesaplarsın artık
Senin paran benim param olayına girersen mutlu olamazsın daha 7 ayda ne oldunuz hemen ya
İleride Allah korusun ama sağlığını kaybetsen çalışamıyor duruma gelsen eşinde seni kapının önüne koysun ozaman
Hem bilerek evlenmişsin hem de istemem diyorsun evlenmeden önce düşünecektin
Kötü birisin demeyim ama düşüncesiz ve egoist birisin

Eşiniz evlenmeden önce durumu belirtmiş . Sonradan değişen birşey yok yani . Sizde “millet ne der “ gibi saçma sapan bir kaygıdan dolayı önceliklerinizi görmezden gelmişsiniz .
Bence şuan böyle düşünmenizi gerektirecek birşey yok . Şahsen evde yan gelip yatan , manda gezmiş gibi heryeri dağıtıp batırıp elini işe sürmeyen , kadın parası yiyen tiplere uyuzum. Ama eşiniz sizden az da olsa rızkını gayette çıkarıyormuş . İşi olmadığı günlerde de evi derleyip topluyormuş . Herşey gayet normal göründü gözüme . Bence fazla büyütüyorsunuz

Ne güzel yazmışsınız.
Karı koca çalışıyoruz,
ortalamanın üzerinde kazanıyoruz,
borcumuz yok,evimiz,arabalarımız var ama
ne ben,ne eşim ayda 1000'er TL şahsımıza ayırmıyoruz.
Gelir de ortak biz de,gider de,birikim de.
Oturduğumuz ev iyi bir semtte,
ortalama bir daire,
kayınpederim bir kısmını karşılıksız verdiği ve birikimimiz olduğu halde 5 yıl kredi ödedik.
Evin borcu bitti yine krediyle arabaları yeniledik.
Bir yandan oğlumuzun okul taksitlerini ödedik.
Evvelki yıl eşim kolunu sakatladı,
moral olarak çok olumsuz etkilendi,çalışmadı,
evi ben geçindirdim o evde yemeği ve günlük işleri yaptı.
Evlilik böyle bir şey,iyi günde,kötü günde birbirine omuz verilir.

Böyle evlilikleri ve diyalogları hayretle izliyorum.
Eş ailesi iyi bir muhitte,lüx daire ve araba vermiş,adam iyi kötü bir işte çalışıyor,
evde olduğu günlerde evin işini yapıyor,
yine de yaranamıyor.
Konu sahibinin beklentileri ne kadar yüksek.
Üzerine bir de eşini ağır sözler söyleyerek eziyor.
Hazıra konunca kıymet bilinmiyor,
bunu anladım ben.

Eşiniz 2 3 bin maaş alıyormuş bence gayet yeterli. Eviniz arabanız da varmış. Ailesi vermiş ama sonuçta oğlu için vermiş yani eşinizin evi arabası sayılır. Zaten öğretmen olsa kredi çekse bu ev araba için zaten 2 3 bin kalacaktı elinize. Yani eşinizin bir durum yok. Bence siz çok dertsizsiniz. Dert arıyorsunuz. Bin tl neden size yetmiyor bence lukse paraya çok düşkünsünüz. Hiç sevmedigim bi huy. Eşim çok şükür sizin gibi değil. Açıkca söyleyeyim eşiniz için kötü bir essiniz. Ben sizinle hayatımı geçiremezdim

Herkes 5.000 10.000 maas kazanmak zorunda degil ki...hem çalışıyormuş ama sizin istediginiz gelir değil diye neden kendinizi mutsuz ediyorsunuz ki.. inanin hayatta oyle buyuk dertler var kiiii..hayat kisa, mutlu olmaya odaklanin. Yipratmayin evliliginizi..

Kötüsün diyemem ama fazlasıyla egolusun. Eşin sayesinde lüks dediğin bi eviniz var kira ödemiyorsunuz. Aracınız var. Eve hiç katkısı da yok değil 2 3 bin dediğin çoğu insanın maaşı. Ayrıca hiç kendine harcama yapmıyormuş senin en azından 1000 lira özel harcaman var. Hesaplayınca eşinin senden eksiği yok gibi. Bir de ev işlerini de yapıyormuş evdeyken. Nankörlük etme bence eşinin kıymetini bil.

Herşeyi geçtim evlenirken durumu biliyormuşsun. Onu da geçtim evlilik iyi günde kötü gündedir. Ticaretin işi hiç belli olmaz. Eşine Allah yürü ya kulum derse o da seni mi eziklesin benden az kazanıyorsun diye. Öğretmensiniz, eşiniz çok iyi paralar da kazansa büyük ihtimal mesleğinizi bırakmazsınız zaten.

Allah aşkına sorun şuraya hangi çalışan eşlerin maaşları birbirine denk ? Peki bunu kim sorun yapıyor ? Aile olmayı başaramamış eşler. Siz de öylesiniz.eşiniz yan gelip yatsa sizin paranızı yese tamm haklısınız. Ama adamın kazancı okadar .

Eşiniz sayesinde kalbur üstü bir yerde ev sahibi olmuşsunuz. İçine o kadar masrafda yapmayıverseydiniz. Bence kötü değilsiniz ama doğru düşünemiyorsunuz. Eşiniz çalışıyor evde yardımcı da oluyor hiçte yan gelip yatmıyor. Allah korusun kaza geçirip sakat kalıp hiç çalışmayabilirdide. O zaman kapinin önüne mi koyacaktiniz.
Ev geçiminden size kalan harçlıkta hiç fena değil. Birgün ödediğiniz kredi biter rahat bir nefeste alırsınız. Bence eşinize haksızlık ediyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…