Ben kötü müyüm?

Adam genel olarak hakli sen bulmussun bunuyorsun esin hayaller pesinde ama sende zengin koca hayali pesindesin ki adamin durumunu bilerek kabul etmissin. Ayrica bir ogretmen maasi neki seninkinin yarisi kadar kazaniyor iste. Onun ailesi ev araba vermis daha ne istiyorsun bazi erkekler kdinkardna az kazanabilir yani ne var bunda sana yardimcida oluyor ben sorunu sende gördüm

Merhaba arkadaşlar yaklaşık 7 aydır evliyim. Ben öğretmenim. Eşimde bir bölümden mezun sonradan formasyon aldı. Öğretmenlik yapma hakkına sahip ama kpss ye çalışmadığından ve şu saatten sonra düzenimizi kurduk uzağa gidemeyiz diye öğretmenlik durumunu rafa kaldırdık.

Sorun şu ki eşim bana göre işsiz ve bu durum bana çok batıyor. İşsiz derken kısaca açıklayayım. Eşimin gözü hep yükseklerdeydi. Ailesi ticaretle uğraşan ortanın biraz üstü yaşayan bir aile. Eşim hep para ticarette dedi 3-5 bin lirayı beğenmedi şimdi nerdeyse ona muhtaç. Bir kaç başarısız iş kurma deneyimi oldu. Ve sonucunda babasıyla kavga etti ve şu anda sermayesizlikten herhangi bir girişimde de bulunamıyor.

Yaptığı işi söyleyeyim size al sat yapıyor. Babasının bir ticari aracı var. Fabrikalardan bi kaç çeşit mal alıp nalburlara küçük çaplı dükkanlara satıyor. Kapı kapı geziyor başka ilçelere geçiyor. Arabadaki malı bitirmeye çalışıyor. Kazandığı 2-3 bin arası.

Ailesi bize ev aldı. Bizde içine nerdeyse bir ev parası harcadık kredi ödüyoruz bu sebepten. Şehrin en lüks semtinde kalbur üstü bir evde oturuyoruz. Babası o ticari aracı da bize hibe etti gibi bişey.

Ama üniversite mezunu bir adamın bu tarz bir iş yapması ve benden yaklaşık 3 bin tl az kazanması bana aşırı batmaya başladı.

Eşim evlenmeden söylemişti iş durumları böyle böyle erteleyelim diye ama millet ne der kaygısından yanaşmamıştım. Şimdi de benim elimden gelen bu beğenmiyorsan boşan sen beni küçümsüyorsun kötüsün falan diyor. Hep böyle gitmez ya yapacaz bir şeyler diyor ama hiç inancım yok eşim çok hayalperest kısa yoldan zengin olma peşinde. Uçuk kaçık iş kurma hayalleri var bana göre hiç biri gerçek olacak potansiyelde değil.

Eşim bunların dışında iyidir cinsellik iyi.bana karşı orta karar ilgili alakalı. Biraz temizlik hastası beni temizlik konusunda bunaltıyor ama idare ediyoruz

Bazı günler işe çıkmıyor mesela mal olmuyor ya da hava şartlarından vs. Eve yorgun argın gelip onu evde görünce çok sinir oluyorum içten içe. Evi silmiş süpürmüş oluyor toplamış oluyor ama yine de eşime saygımı kaybediyorum.

Maaş kartımı eşime verdim kendim 1000 tl harçlık alıyorum. O da para yönetimini yapıyor kredi borçlar faturalar mutfak. Ben kendi özel harcayacağımı alıp kenara çekiliyorum

Bazen o ay alışverişi abarttıysam 1000 tl yetmediyse eşimi boğasım geliyor onun yüzünden maaşımı harcayamıyorum gönlümce diyorum. O asla fuzuli bir kuruş harcamaz evimize bana harcar ama benim param daha çok harcanıyor ya içten içe kendimi yiyip bitiyorum.

Sizce ben gerçekten kötü müyüm. Bu sebepten 7 ayda çok kavgalar ettik çok ağır erkeklik gururunu ezecek şeyler söyledim ama dayanamıyorum ne yapayım çaresizim. Bütün gün evde yan gelip yatıp eşinden sınırsız harçlık alan kadınları kıskanıyorum. Hem çalışıp hem sürünüyorum gibime geliyor. Eşim nankör olma süper lüks evin var millet buna sahip olmak için ömrünü veriyor iyi kötü evin de geçiniyor diyo( tabi benim sayemde.) Neyse psikolojim bozuldu ne yapmalıyım haksız mıyım
Bekarken bir arkadaş beni biriyle tanıştırdı. Aradığı zaman öğretim görevlisi demişti. Görüşünce öğrendim ki öğretmenmiş . Geçici bir süre yapmış okutmanlık. İlk görev yerini beğenmediği için göreve başlamamış. Babadan zengin. Babası ve abisi beraber inşaat, dükkan gibi işler yapıyorlar. Para havuzda birikiyor ve üç daireli aile apartmanı var. Ben kabul etmedim çünkü gayret edip mesleğini eline almamış. Baba parası bir ömür geçindirmez diye düşündüm. Siz bu durumu bilerek evlenmişsiniz. Şimdi açık konuşmaktan, uyarmaktan başka çareniz yok

Evlenmişsiniz ama aile olamamışsıniz gibi hissettim ben. Kötü muyum diyorsun ya kötüsün diyemeyiz ben diyemem yani. Sadece beklentileriniz farklı. Bana göre haksizsiniz ama. Benim eşimde özel sektörde yeri geldi aylarca işsiz kaldığı zamanlarda oldu ama bu durum bana hiç batmadı mesela. İşten çıktığı gün maaş kartımı eşime vermiştim bende. Sen evin erkeğisin sende dursun diyerek. İşten gelecegim zaman eşim evde diye daha hızlı gelmeye çalıştım. Sonuçta eşiniz bir düzen kuracak değil mi. Hep böyle olmayacak. Hayat müşterek dediğimiz şeye zit düşüyor tutumunuz.
Totale tuttuğumuzda şuan da da ondan çok kazanıyorum ama bu durum ikimize de batmıyor çünkü benim senin maaşın olayı yok bizim paramız bizim birikimimiz var. Çünkü biz bir aileyiz.

Bence siz klasik devlet memuru mantığından bakıyorsunuz olaya.. Keşke eşinizin en başta dediği gibi düzeni oturtup evlenseydiniz..
Birde evinizi, arabanızı vermişler bence gerçekten çok şanslısınız.
aynen keşke bizede veren olsaydı hala ev yok arabamızıda kendimiz çalışıp aldık.hiçbirşey armut pis agzima düş olmuyor.

Merhaba arkadaşlar yaklaşık 7 aydır evliyim. Ben öğretmenim. Eşimde bir bölümden mezun sonradan formasyon aldı. Öğretmenlik yapma hakkına sahip ama kpss ye çalışmadığından ve şu saatten sonra düzenimizi kurduk uzağa gidemeyiz diye öğretmenlik durumunu rafa kaldırdık.

Sorun şu ki eşim bana göre işsiz ve bu durum bana çok batıyor. İşsiz derken kısaca açıklayayım. Eşimin gözü hep yükseklerdeydi. Ailesi ticaretle uğraşan ortanın biraz üstü yaşayan bir aile. Eşim hep para ticarette dedi 3-5 bin lirayı beğenmedi şimdi nerdeyse ona muhtaç. Bir kaç başarısız iş kurma deneyimi oldu. Ve sonucunda babasıyla kavga etti ve şu anda sermayesizlikten herhangi bir girişimde de bulunamıyor.

Yaptığı işi söyleyeyim size al sat yapıyor. Babasının bir ticari aracı var. Fabrikalardan bi kaç çeşit mal alıp nalburlara küçük çaplı dükkanlara satıyor. Kapı kapı geziyor başka ilçelere geçiyor. Arabadaki malı bitirmeye çalışıyor. Kazandığı 2-3 bin arası.

Ailesi bize ev aldı. Bizde içine nerdeyse bir ev parası harcadık kredi ödüyoruz bu sebepten. Şehrin en lüks semtinde kalbur üstü bir evde oturuyoruz. Babası o ticari aracı da bize hibe etti gibi bişey.

Ama üniversite mezunu bir adamın bu tarz bir iş yapması ve benden yaklaşık 3 bin tl az kazanması bana aşırı batmaya başladı.

Eşim evlenmeden söylemişti iş durumları böyle böyle erteleyelim diye ama millet ne der kaygısından yanaşmamıştım. Şimdi de benim elimden gelen bu beğenmiyorsan boşan sen beni küçümsüyorsun kötüsün falan diyor. Hep böyle gitmez ya yapacaz bir şeyler diyor ama hiç inancım yok eşim çok hayalperest kısa yoldan zengin olma peşinde. Uçuk kaçık iş kurma hayalleri var bana göre hiç biri gerçek olacak potansiyelde değil.

Eşim bunların dışında iyidir cinsellik iyi.bana karşı orta karar ilgili alakalı. Biraz temizlik hastası beni temizlik konusunda bunaltıyor ama idare ediyoruz

Bazı günler işe çıkmıyor mesela mal olmuyor ya da hava şartlarından vs. Eve yorgun argın gelip onu evde görünce çok sinir oluyorum içten içe. Evi silmiş süpürmüş oluyor toplamış oluyor ama yine de eşime saygımı kaybediyorum.

Maaş kartımı eşime verdim kendim 1000 tl harçlık alıyorum. O da para yönetimini yapıyor kredi borçlar faturalar mutfak. Ben kendi özel harcayacağımı alıp kenara çekiliyorum

Bazen o ay alışverişi abarttıysam 1000 tl yetmediyse eşimi boğasım geliyor onun yüzünden maaşımı harcayamıyorum gönlümce diyorum. O asla fuzuli bir kuruş harcamaz evimize bana harcar ama benim param daha çok harcanıyor ya içten içe kendimi yiyip bitiyorum.

Sizce ben gerçekten kötü müyüm. Bu sebepten 7 ayda çok kavgalar ettik çok ağır erkeklik gururunu ezecek şeyler söyledim ama dayanamıyorum ne yapayım çaresizim. Bütün gün evde yan gelip yatıp eşinden sınırsız harçlık alan kadınları kıskanıyorum. Hem çalışıp hem sürünüyorum gibime geliyor. Eşim nankör olma süper lüks evin var millet buna sahip olmak için ömrünü veriyor iyi kötü evin de geçiniyor diyo( tabi benim sayemde.) Neyse psikolojim bozuldu ne yapmalıyım haksız mıyım
Ne garip insanlar var; adam evde diye sinirleriniz bozuluyormuş da yan gelip yatmak başka bi şey, adam evi silip süpürüyo daha ne yapsın bi de yaranamıyo. Lüks semtte oturup beğenmemek de ayrı bir şey; ailesi evinizi de almış daha ne yapsınlar. Ticarette batmak da var çıkmak da; eşiniz şu an batmış ama iyi zamanları da olmuştur. Evde yan gelip yatan kadın da yoktur; evde oturmayı yan gelip yatmak mı sanıyorsunuz evin işleri hiç bitmez, yemek, çamaşır.... Eşiniz bile erkek haliyle neler yapıyor; evde kalan kadını mı küçümsüyorsunuz. Kartınız eşinizdeymiş de har vurup harman savurmuyormuş daha ne istiyorsunuz; eve size harcanan paradan bahsediyorsunuz. Bi daha düşünün dediklerinizi; gayet iyi bir hayat yaşıyorsunuz ufak tefek sorun dışında.

Aile ev almış, arabayı size vermiş, 8 yıllık evliyim ev araba borçlarımız biteli çok olmadı çünkü düğün dahil herşeyi kendimiz yaptık,aldık.

Eşinizin düşünce yapısını da evlenmeden biliyormuşsunuz, devlet memuru olmadığını da şuan bundan rahatsız olmanız çok yanlış hele ki erkekliğine laf edecek şekilde yüklenmeniz..

Madem maddi ve statü konusunda bu kadar hassassınız işi gücü oturmuş biriyle evlenseydiniz, şimdi kalkıp eşinize bu sebepten yüklenmeniz ayıp...

Yooo bence sonuna kadar haklısın. Ama şu var ki maaş kartını ona vermen hata. Belli ki senin maaşınla ev dönüyor. Senin koca rahata alışmış bundan mütevellit hayalperest işlerin peşinde.

Ana baba ev, araba vermiş. Sense maaşını. Bu adam niye saatlerce çalışsın ki. Ekmek elden su gölden.

Siz ogretmensiz esiniz atanamadi diye kucukmu goruyorsunuz been dogrumu anladim sizden az yada cok ne farkeder sonucta kazaniyor girsin bi ise calissin askari ucrette olsa ama siz begenmiyorsunuz diye adam onuda yapamiyordur. Evlilik size gore degil anlasilan tabiki sizinde paraniz gidecek sadece sahsiniza bu zamanda 1000 tl iyi para aylik olarak bence esiniz hakli aynisini esim bana dusunse ben git bosa demem direk bosarim

E evlenmeseydiniz? Madem bu kadar aykırıydı, evlenmeseydiniz. Sanki evlendiğinizde düzenli işi, sizden 3 bin lira fazla maaşı vardı da sonra böyle oldu. Bir de hakaret ediyormuşsunuz sırf bu meseleden. Saygısız evlilik olmaz. Ev adamdan, araba adamdan, bir de kavga hakaret yiyor. Niye çeksin? Yakında kapının önüne konulursunuz zaten.

Size verilen bir eve bir ev parasi masraf edip ustune kredi cektiginiz için para yetmiyor olmasın.
Eşiniz serbest meslek.İş yapiyor iyi kötü.
Esinizin bu kararina destek olmaniz onu ezmemeniz lazim.
iyi kotu evinize para getiriyor degilmi.
o sizin esiniz.
bence bi sakin kafa ile dusunun.
yaptiginiz bence yanliş

Cocuk yapin bakici masrafiniz olmaz babasi bakar cocuga. Madem siz calisiyorsunuz o da evdeki isleri ustlenecek bir miktar

Bence bu işin bu hale gelmesinin nedeni bu işin böyle sürmeyeceğini düşünmeniz.Ki sürmez de bu doğru.Karşıdaki adam her ne kadar ev araba sahibi olsa da bi ömür bunlarla geçmez ve eşiniz bunun farkında değil sorun bu bence sizin için ve bence haklısınız da.Yalnız bunun çözümü bunlar değil onu söyleyim size, önünüzü göremiyosanız boşanın...

maaş kartını geri al sorun çözülsün.
benim eşim de benden 3000 tl daha az kazanıyor bi sorun yaşamıyoruz bu konuda.

X