Ben kötü müyüm?

Esrossss

Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2019
112
11
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 7 aydır evliyim. Ben öğretmenim. Eşimde bir bölümden mezun sonradan formasyon aldı. Öğretmenlik yapma hakkına sahip ama kpss ye çalışmadığından ve şu saatten sonra düzenimizi kurduk uzağa gidemeyiz diye öğretmenlik durumunu rafa kaldırdık.

Sorun şu ki eşim bana göre işsiz ve bu durum bana çok batıyor. İşsiz derken kısaca açıklayayım. Eşimin gözü hep yükseklerdeydi. Ailesi ticaretle uğraşan ortanın biraz üstü yaşayan bir aile. Eşim hep para ticarette dedi 3-5 bin lirayı beğenmedi şimdi nerdeyse ona muhtaç. Bir kaç başarısız iş kurma deneyimi oldu. Ve sonucunda babasıyla kavga etti ve şu anda sermayesizlikten herhangi bir girişimde de bulunamıyor.

Yaptığı işi söyleyeyim size al sat yapıyor. Babasının bir ticari aracı var. Fabrikalardan bi kaç çeşit mal alıp nalburlara küçük çaplı dükkanlara satıyor. Kapı kapı geziyor başka ilçelere geçiyor. Arabadaki malı bitirmeye çalışıyor. Kazandığı 2-3 bin arası.

Ailesi bize ev aldı. Bizde içine nerdeyse bir ev parası harcadık kredi ödüyoruz bu sebepten. Şehrin en lüks semtinde kalbur üstü bir evde oturuyoruz. Babası o ticari aracı da bize hibe etti gibi bişey.

Ama üniversite mezunu bir adamın bu tarz bir iş yapması ve benden yaklaşık 3 bin tl az kazanması bana aşırı batmaya başladı.

Eşim evlenmeden söylemişti iş durumları böyle böyle erteleyelim diye ama millet ne der kaygısından yanaşmamıştım. Şimdi de benim elimden gelen bu beğenmiyorsan boşan sen beni küçümsüyorsun kötüsün falan diyor. Hep böyle gitmez ya yapacaz bir şeyler diyor ama hiç inancım yok eşim çok hayalperest kısa yoldan zengin olma peşinde. Uçuk kaçık iş kurma hayalleri var bana göre hiç biri gerçek olacak potansiyelde değil.

Eşim bunların dışında iyidir cinsellik iyi.bana karşı orta karar ilgili alakalı. Biraz temizlik hastası beni temizlik konusunda bunaltıyor ama idare ediyoruz

Bazı günler işe çıkmıyor mesela mal olmuyor ya da hava şartlarından vs. Eve yorgun argın gelip onu evde görünce çok sinir oluyorum içten içe. Evi silmiş süpürmüş oluyor toplamış oluyor ama yine de eşime saygımı kaybediyorum.

Maaş kartımı eşime verdim kendim 1000 tl harçlık alıyorum. O da para yönetimini yapıyor kredi borçlar faturalar mutfak. Ben kendi özel harcayacağımı alıp kenara çekiliyorum

Bazen o ay alışverişi abarttıysam 1000 tl yetmediyse eşimi boğasım geliyor onun yüzünden maaşımı harcayamıyorum gönlümce diyorum. O asla fuzuli bir kuruş harcamaz evimize bana harcar ama benim param daha çok harcanıyor ya içten içe kendimi yiyip bitiyorum.

Sizce ben gerçekten kötü müyüm. Bu sebepten 7 ayda çok kavgalar ettik çok ağır erkeklik gururunu ezecek şeyler söyledim ama dayanamıyorum ne yapayım çaresizim. Bütün gün evde yan gelip yatıp eşinden sınırsız harçlık alan kadınları kıskanıyorum. Hem çalışıp hem sürünüyorum gibime geliyor. Eşim nankör olma süper lüks evin var millet buna sahip olmak için ömrünü veriyor iyi kötü evin de geçiniyor diyo( tabi benim sayemde.) Neyse psikolojim bozuldu ne yapmalıyım haksız mıyım

Kötü diyemem ama erken evlenmişsiniz.

Maaş kartınızı eşinize vermeniz dışında bir sorun göremedim ben. Adamı tanımış, durumunu kabul etmiş öyle evlenmişsiniz. DüZenli bir iş ve maaş sizin için bu kadar önemliyse eşinizin sözünü dinleyip işleri düzene girene kadar evlenmeyecektiniz.

Bir de işten gelip, eşiniz evi silip süpürmüş olmasına rağmen kızmanız tuhaf geldi. Sorumluluklarını yerine getiriyormuş işte.

hayalperestliği 20li yaşlarda bırakmalıydı bence eşiniz bunun farkında dğeil gibi. iş bulsun bi an önce umarım arıyordur diyecem de çok da arıyormuş gibi gelmedi anlattıklarınızdan

Neden böyle düşündünüz. Fake falan değilim anlattıklarım yüzde yüz gerçek. Bunlar dert değil derseniz rahatlıcam gerçekten

Tabi ki dert değil veren Allah alan Allah ben eşimle evimde huzurluysam sosyal statüsü işi hiç önemli değil (çevreyi düşünmeyin ne olur) rızkını sağda solda harcamayıp evine getiriyorsa başımın tacidır demeniz lazım. Sevmiyor musunuz eşinizi

yan gelip yatıp eşinden sınırsız harçlık alan varmı böyle kadınlar hanımlar....ben hiç görmedimde...

sizinle evli olmak zor olurdu, esinizin de tek sorunlu gördüğüm yanı kolay para peşinde kosmasi.

duzelmeyecek şeyler değil ama sizin sakinlesmeniz lazim biraz

sen eşini bence yönetmek istiyorsun,kendi istediğin gibi olmasını istiyorsun,öyle olmadığı içinde ona kızıyorsun ben öyle anladım

Ne sıkıntilar var bu nedir ki esin hence iyi ttamam kazanamasada erkekligini incitme en azindan seni assagilamiyor saygi duyuyor seviyor

Eşinizin durumunu bilerek evlenmişsiniz, ayrıca ev almış ailesi, araba da vermişler, daha ne yapsın sol böbreğini mi versin insanlar anlamadım ki Evin hiç bir harcamasına da karışmıyorsunuz 1000tl kişisel harcamalarınız için türkiye şartlarında iyi para ,eve gelince adam temizliği de yapıyor, siz zengin koca bulup çalışmayıp hesapsız kitapsız para harcamak istiyorsunuz sanırım . Siz kendinize sorun yaratmışsiniz sanki

Beni en çok 'eşime ağır,erkeklik gururunu ezecek şeyler söyledim' demeniz şaşırttı.
Böyle ağır laflar söyledikten sonra,
nasıl eşim diye o adamı yanınızda gezdirebiliyorsunuz?
Eşiniz bunu nasıl hazmediyor?
Sizin istediğiniz gibi bir işi ve düzenli,
yüksek geliri yok diye,
eşinize hakaret etmeniz doğru mu?
Eşinizi eleştirmeden önce
biraz özeleştiri yapın isterseniz.
Hiç hoş değil tavrınız.

Sizi çok iyi anlıyorum ve fazlasıyla da hak veriyorum çünkü erkek çalışmalı . Kendi eşimden yana şikayetim yok ama görümcem polis eşi ev erkeği çocuk bakıp ev temizliyor ben bile adam yerine koyasım gelmiyor bide demezmi asgari ücret için mi çalışayım diye . Ama siz daha yeni evli sayılırsınız inşaallah düzene girer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…