Ben kime guveneyim

Lavista

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2018
492
267
53
35
Simdi şöyle bi ozet geceyim,konuyu anlatmak icin.Babam rahmetli iki kez evlenmis ilk evliliginden 8 tane cocugu var.esi olunce tek kalmis,cocuklarinin hepsi buyuk ve evli olunca tekrar evlenmis bizde 2 kardesiz.anne babamız biz kucukken vefat ettigi icin bize uvey kardeslerimiz bakti.soyle ki yillarca uvey ablamda kaldik hepsi hemen hemen ayri sehirlerde cunki. O zaman sartlarina gorde iyi baktığını dusunuyorum.gorceli bir kavram ama ben abi ve ablalarimi iyi oldugunu dusunuyordum iyi niyetli oldukkarindan eminim.aile icinde biraz sorunlar oldu son zamanlarda benim buyuk oz abim yaninda kaldigimiz ablamla sorunlar yasadi falan derken aile icinde buyuk bir sorun oldu falan....simdi geleyim asil konuya. bizde evlendik hamile kaldim ve hamileligimin son iki ayinda bebegimin sikintili oldugunu ozurlu olacagini ve hatta dogdugunda cok yasamayacagini soyleyen dr oldu.ve bu surede beni oz kardesim dahi kimse arayip sormadi.yine ben aradim sordum falan baktım yine arayan soran yok.bende kimseyi aramadım.megersen yakin sehirde olan ablam buna alinmis.arayip sormamışım diye.yine ben arada arayip sordum gecen gunlerde kucuk kizim hasta diye dedik.Buyuk sehirere gidelim kizi orada dr. Aradim konustu dedi ki orasi ile burasi ayni buraya gidip gelmeniz sikinti olur.orda yapilmayan seyleri gelip burda yaparsiniz.gerekirse bende kalirsiniz ama ben size cok yardimci olamicam anca 1 gun yardim edebilirim falan dedi. Eşime dedim esim dedi kisaca geleyin demis.bende yok canim o iyi niyetli bizim icin soyledi falan dedim.birde dedi ki ben o hastanenin yolunu bilmiyorum bende burada yabanciyim o taraflara gitmedim ama buraya yakin dedi.arada zaman gecti ben kardesimi aradim.bebegi falan sordu dedim boyle boyle ama dedi kizimla konustum oraya gidecekmissin gitme sakin orasi zor büyük sehir falan nasil gideceksiniz.bende dedim kizim icin yapmak gerekiyorsa yapicam.ve su lafi soyledi,gidin karsisinda falanca otel varmis orda kalirsiniz ulasimida kolay olur dedi.tabi ben sok bisey demedim fakat alindim ve ondan sonra ne o beni aradi nede ben onu aradim.simdi sizce ne yapmaliyim tavrim nasil olmali.ve en cok bana koyanda verilen deger oludu tabi.kendi canlari olsa birak buyuk sehirleri yurt disina bile gotururler ve ben kimsesizmisim anladim.lafin gelisi deil gercek anlamda kimsesiz hic kapisini calacagim kimse yokmus anladim....
Onemli bi not:1.BEN KARDESLERIME YANI ABLA VE ABILERIME BU GUNE KADAR KESINLIKLE BIR SAYGIZILIK VEYA SEVGISIZLIK YAPMADIM.ELIMDEN GELDIGINCE ARADIM SORDUM
2.KESINLIKLE EMEKLERINI INKAR ETMEDIM DEVAMLI YAPRIKLARINA SAYGI DUYDUM VE GERCEKTENDE HERKESIN YAPAMAYACAGI BIR SEYI OZELLIKLE BIR ABLAM EVINI YUVASINI ACTI DUZENI BOZULDU(5tane ablam var burda bahsettigim ablamda 1 sene birlikte kaldik bana senelerce bakan ablam bu ablam deil)GERCEKTEN HEPSINE MINNET DUYARIM AMA BUYUK ABIM VE BENI BUYUTENIN YRI AYRIDIR
3.BURDA ANLATMAK ISTEDIGIM SOYLEM TARZI DAHA UYGUN BI DIL ILE ANLATILSA ANLARIMDA DIREK OTRL YOLU GOSTERILMEZ BENCE
4.BEBEGIM CIDDI ANLAMDA RAHATSIZ BIR DEIL BIR COK SORUNU VAR.NOROLOJI KARDIYOLOJI GOZ VE DAHA BLIMEDIGIM BELKI BIR SURU SIKINTI.BELKI YURUMEYECEK BELKI ZIHINSEL BIR ENGELI OLUCAK DESTEKLENMESI GEREKEN BIR BEBEK.BUNUN ICIN EMIN ELLERDE OLMALI.ISINDE EN IYI OLAN....YAVRUMA ELIMDEN GELDIGINCE GUZEL BIR HAYAT SUNMAK
5.SADECE BEKLENTIM DESTEK OLUNMASI ARADA BI ARANIP SORULMASI COK NU ZOR YAAA.BU KADAR MI INSANLIGIMIZI KAYBETTIK ELLER KAPISINI ACARKEN KARDESINDEN BEKLEME DENILIYOR KIMDEN BEKLIYIM...
6.COK SUKUR RABBIME GIDERSEM OTELDE KALIRIM ZATEN BU SAATEN SONRA GIDIP ORDA KALMAMDA....KESKE OTEL ARAMAK YERINE BIR DR TAVSIYE ETSEYDI BIZ GERISINI DUSUNURDUK........

Son düzenleme:
Bebegin e çok üzüldum.Insallah sağlikla al kucagina.Tirnagin varsa bir artik başini kaşi kimseye alinip gucenmeyin kendiniz halledin

Simdi şöyle bi ozet geceyim,konuyu anlatmak icin.Babam rahmetli iki kez evlenmis ilk evliliginden 8 tane cocugu var.esi olunce tek kalmis,cocuklarinin hepsi buyuk ve evli olunca tekrar evlenmis bizde 2 kardesiz.anne babamız biz kucukken vefat ettigi icin bize uvey kardeslerimiz bakti.soyle ki yillarca uvey ablamda kaldik hepsi hemen hemen ayri sehirlerde cunki. O zaman sartlarina gorde iyi baktığını dusunuyorum.gorceli bir kavram ama ben abi ve ablalarimi iyi oldugunu dusunuyordum iyi niyetli oldukkarindan eminim.aile icinde biraz sorunlar oldu son zamanlarda benim buyuk oz abim yaninda kaldigimiz ablamla sorunlar yasadi falan derken aile icinde buyuk bir sorun oldu falan....simdi geleyim asil konuya. bizde evlendik hamile kaldim ve hamileligimin son iki ayinda bebegimin sikintili oldugunu ozurlu olacagini ve hatta dogdugunda cok yasamayacagini soyleyen dr oldu.ve bu surede beni oz kardesim dahi kimse arayip sormadi.yine ben aradim sordum falan baktım yine arayan soran yok.bende kimseyi aramadım.megersen yakin sehirde olan ablam buna alinmis.arayip sormamışım diye.yine ben arada arayip sordum gecen gunlerde kucuk kizim hasta diye dedik.Buyuk sehirere gidelim kizi orada dr. Aradim konustu dedi ki orasi ile burasi ayni buraya gidip gelmeniz sikinti olur.orda yapilmayan seyleri gelip burda yaparsiniz.gerekirse bende kalirsiniz ama ben size cok yardimci olamicam anca 1 gun yardim edebilirim falan dedi. Eşime dedim esim dedi kisaca geleyin demis.bende yok canim o iyi niyetli bizim icin soyledi falan dedim.birde dedi ki ben o hastanenin yolunu bilmiyorum bende burada yabanciyim o taraflara gitmedim ama buraya yakin dedi.arada zaman gecti ben kardesimi aradim.bebegi falan sordu dedim boyle boyle ama dedi kizimla konustum oraya gidecekmissin gitme sakin orasi zor büyük sehir falan nasil gideceksiniz.bende dedim kizim icin yapmak gerekiyorsa yapicam.ve su lafi soyledi,gidin karsisinda falanca otel varmis orda kalirsiniz ulasimida kolay olur dedi.tabi ben sok bisey demedim fakat alindim ve ondan sonra ne o beni aradi nede ben onu aradim.simdi sizce ne yapmaliyim tavrim nasil olmali.ve en cok bana koyanda verilen deger oludu tabi.kendi canlari olsa birak buyuk sehirleri yurt disina bile gotururler ve ben kimsesizmisim anladim.lafin gelisi deil gercek anlamda kimsesiz hic kapisini calacagim kimse yokmus anladim....
Eşin var neden kimsesiz olasın? Evet istememişler. Boşver artık arama sorma. Demek ki o kadar da sevmiyorlar seni. Kendi basinin çaresine bak ve sakın gitme evlerine.

Eşin var neden kimsesiz olasın? Evet istememişler. Boşver artık arama sorma. Demek ki o kadar da sevmiyorlar seni. Kendi basinin çaresine bak ve sakın gitme evlerine.
Zaten gitmemde...cok fena koydu.bu bahsettigim kisiyi cok seviyorfum iyi niyetli bir insandı evlemmeden once 1 sene beraber onun evinde kaldim.omdan bir samimiyet vardı.kardesim gibi...

Zaten gitmemde...cok fena koydu.bu bahsettigim kisiyi cok seviyorfum iyi niyetli bir insandı evlemmeden once 1 sene beraber onun evinde kaldim.omdan bir samimiyet vardı.kardesim gibi...
Ama işte abinle sorun yaşayınca seni de silmiş bak. Demek ki sen sadece kardeş olarak görmüşsün. O görmemiş.

onların da anası babası yok senin de anan baban yok. sen kimsesizsen onların da kimsesiz. bana gereksiz alınıyorsun gibi geldi. herkesin bi kurulu düzeni var işi gücü var. belki durumları müsait değil.
Evet haklisinda soyle denilseydi valla
onların da anası babası yok senin de anan baban yok. sen kimsesizsen onların da kimsesiz. bana gereksiz alınıyorsun gibi geldi. herkesin bi kurulu düzeni var işi gücü var. belki durumları müsait değil.
Evet haklisin.ama soyle dusun onlarin artik cok kimseye ihtiyaci yok.benimde sadece onlarin manevi destegine ihtiyacim vardaha uygun bir dil ile anlatisa bunada tamam diyecegim.ama ha kapisindn kovdu ha bu lafi soyledi.ornegin gorumcemde dr bebek dogdugunda 40 gun onda kaldım kadin bir gun surat asip bir laf demedi.ve hala bizimle uğraşıyor oda dr isini birakip benimle dr dr geziyor....

Akrabarinla yüz goz olma senin
bilmedigin aile ici sıkıntıları olabilir

Boşverin hastanemi kalmadı sanki.. inşallah sağlıklı bi şekilde kavuşursunuz bebeginize

Cok karisik yazmışsınız umarım cocugunuz iyileşir ama ben artniyet göremedim. Zaten size bakmış büyütmüş anladığım kadarıyla. Üzerine düşeni fazlasıyla yapmış.Keşke buyur gel ben de kalın deseydi ama demediyse de alınma senin üzerinde emeği var. Sen arama bundan sonra o arasın sen de mesafeli davran

Ben kimseye minnet edilmemesi taraftarıyım, akrabadır yardım etmelidir evini açmalıdır filan günümüzde bu tarz destekler kalmadı. Zaten günümüz insanı kendine bile zor vakit ayırıyor kaldı ki yatılı misafir ağırlayacak, sizin biz oraya gelicez deyip emrivaki yapmanız hoş olmamış, oradaki hastaneye getirsek nasıl olur müsait olur musun sana yük olur muyuz diye sorsaydiniz keşke. Benim bebeğim var mesela inan akşama üç dört saatlik misafir ağırlamaya bile enerjim gücüm olmuyor. insanlara kırılmak yerine empati yapabilir onları da anlamaya çalışabilirsiniz. Bence otelde kalın bir iki gün dolaylı yoldan zaten reddedilmissiniz üstüne gidip onlarda kalmayın yani.

Onların sadece sizden yaşı büyük. Sonucta annesiz babasız kalmışlar bişekilde sizi de idare etmişler. Belki müsit değildir. Belki gercekten uzaktır bilmiyordur. Ayrıca onların bişeye ihtiyacı yok diye bisşey olur mu.kimin ne zaman başına ne geleceği belli olmaz. Belki onlar her durumda bana biri destek olsun demiyodur. Ondan bilmiyorsunuz. Bebeğinize çok üzüldüm inşallah düşünüldüğü gibi olmaz. Giderseniz de aramayın madem otelde kal demiş gitmeyin evine o sorsun sorarsa tabi

ben olsam olaya şu açıdan bakardım size bakma mecburietleri olmayan insanlar size ve abinize yıllarca bakmış büyütmüş maddi manevi zorlanmış ve siz artık evlenmişsiniz kendiniz bir aile olmuşunuz şu saatten sonra onlardan yardım beklemek hata kendi işinizi kendiniz görün, ayrıca gerçekten büyük şehirde yaşayan bilir şehrin bazen diğer ucunu bilmezsiniz çünkü şehir büyükte olsa yaşanılan alan küçüktür. yani hastanenin yerini bilmiyor olabilir. birde çocuğunuzun sorunu ne bilmiyorum ama önceyakın çevredeki doktorları eleyip sonra alternatiflere bakmanız daha doğru olur çünkü sürekli tedavi gerektiren bir durumda ise hep git gel yapacaksınız..

Bahsederken uvey ablam diye yazmissiniz.ama bakmis buyutmus belki artik onunda kendine gore sıkintilari vardir.sahipsizim diyede uzulme annem babam oz kardeslerim var ama hic birinden bisey beklemiyorum boyle bi durumum olsa hic birinde kalamam ne kadar az beklentin olursa o kadar mutlu olursun.

Tavir niyet belli hastanede kalin onda kalmayin bir daha ds arayip ne yapsam etsem soyle boyle demeyin.Eger tedavisi mumkunse orada bir ev tutarsiniz bir seyler yapilir ama belli ki duzeni rahati bozulacak istemio ne yazik ki ozeti bu

Kimseye güvenmeyin.
Kimseye sırtınızı dayamayın.
Kimse için kendinizden ödün vermeyin.

Güvendiğiniz dağa kar yağar. Sırtınızı dayadığınız çekilirse düşersiniz. Gün gelir yaptıklarınız yapmasaydın olur.

Hayatın yazılı olmayan genel geçer kuralları bunlar. İstisnalar kaideyi bozmaz tabi ;)

Eşinin ailesi bu durumda nerede?
Onlar bişey yapmıyolar mı?

Ayrıca hayat şartları kolay değil ki, belki de senin bilmediğin çok sıkıntısı var yanına gideceğin kişinin? Bilemezsin.
Sen kendi derdine düşmüşsün onun ne derdi var sordun mu?

Bebeğin için üzüldüm :( Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip eder inşallah. Arkadaşların da dediği gibi başının çaresine bakmak zorundasın. Kimseye bel bükme.

Üzerine düşeni fazlasıyla yapmış ablanız. Geçmiş olsun bebeğinize zor bir süreç ama belki durumu müsait değil yada evi küçük eşiniz çoluk çocuk sizi hep birlikte orada ağırlayamaz. Büyük şehirin masrafı da büyük oluyor. Gidecekseniz ona göre yer ayarlayıp gidin ama ondan bağımsız olarak. İşinizle de uğraşmak istememişler. Acaba çalıştığı yer sıkıntı mı yapar bilemiyoruz o yüzden gönül koymayın. Boşverin

Ne yalan söyliyim insanların ne yaşadığını bilmedigimiz için burda kardesinizi gömemem. Belki onların kendilerine göre maddi manevi sorunları var. Kalbinizin kırıldığıni anlıyorum ama. Sahsen kimsenin evine gidip öyle kalmak istemem. Heleki lohusa olarak. Başka çözümler bulun. Bu yaşına getirmişler sizi. Ve bu konuda o kardeslerinizi takdir ettim. Böyle davranmayan da var çünkü. Siz eşinizle işinizi kendiniz halledin. Onun ailesi de destek olsun. Allah sağlıkla kucaga almayi nasip etsin

Ablan abin annen baban değiller ki bu yüzden beklenti içine girme. Ablan yine iyiki sana bakmış, evini açmış bu yasa kadar getirmişler. Hem oda el yaninda, eniste ne diyordur Allah bilir. Bence herkesin bir tahammül sınırı var. Sana baktı diye omur boyu sana bakacağı anlamına gelmez. Otelde kal yine de rahatsız etme. Belli abine kırılmış senin bunda suçun olmayabilir ama işte kurunun yanında yaşta yanıyor.

Back
X