Tuvalet Eğitimi ben herşeyi halletim ama bu tuvalet eğitiminde çuvalladım:(

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

gullesu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2009
336
0
116
Rize
Merhaba Arkadaşlar,

Eylülde 3 yaşına giricek kızım ama bir türlü tuvalet eğitimi veremiyorum.Herşeyi çok güzel öğrendi ama tuvalete gelince takılıp kaldık

Benim sorum şu altını bağlamadığım zamanlarda diyorum anneciğim tuvaletin gelince söyle tamam diyor ama altına yapıyor bende diyorum anneciğim hani söyleyecektin yapmadım ki diyor ya da söyledim yaa diyor.Yaa acaba daha anlamıyor mu anlayamadım dün akşamda banyo yaptırıcam bezini çıkartayım dedim bana sordu anne kaka yapmışmıyım bu ne demek oluyor şimdi anlayamadım.Benim kızım şimdi hala anlayamıyor mu tuvaletini yapıp yağmadığınımafoldumben böyle durumda olan arkadaşlar var mı ? Bir kaç kez lazımlığa yaptı ama tuvaletini o da tesadüf eseri o zaman

Yardımlarınızı bekliyorum.

canım sen tuvalete gittiğinde ona nasıl yapacagını gösterdin mi?
yani açık açık ona kakayı gösterdin mi?

Bence anlıyordur 3.5 yaşında üstelik kız çocuğu kızların tuvalet için kasları daha erken gelişiyor. Sizi kullanıyor olabilir. Bilmemezliğe vuruyordur çok zeki oluyorlar. Bazı çocuklar bu durumu annelerine karşı kullanıyorlar.

Ya da psikolojik olarak hazır değildir bilemiyorum. Daha önce hiç denediniz mi tuvalete alıştırmayı?

Ben onu bunu bilmem bazı çocuklar çok zor alışıyor. Bazıları eğitime bile gerek kalmadan kendileri tercih ediyor. Bu konu ile ilgili son çıkan yazıları okuyorum. Mesela Sabiha Paktuna tuvalet alışkanlığı eğitimle verilemeyeceğini bunun doğal bir süreç olduğunu, sadece anne babayı tuvalete giderken görmesinin bile yeterli olacağını söylüyor. Her çocuk farklı işte, benim oğlumda alışmıyor ne çişe ne kakaya hatta kabız bile oldu bu eğitim yüzünden. Allah kolaylık versin size de...
Fazla üzerine gitmeyin. Kızmayın. Kız çocuğu olmasının avantajını kullanın. Kendiniz her tuvalete gittiğinizde götürün sizi görsün, cesaretlendirin ama zorlamayın.

saol canım evet bende her seferinde götürüyorum cok sevdiği kuzenı var ablası yerıne koymus onuda dedım o zaman ılgılendı ama nafıle bende bıraktım zaten dediğin gibi zekılıgı konusunda hıc suphem yok galiba hazır deıl
tuvalete gelıyor benle sankı o ogretıyormus gıbı bana anne hadı cısss cıss dıyo sonrada bakayım yaptın mı dıyo yerimseniben sıfonu fılan bıle cektırıyorum olmuyo .ne yapalım bıraktım artık bende bakalım ne zaman dıyecek .Ama bana göre gerçekten çok zormuş .doktorlar ırsi olabılır dıyorlar bende çok geç söylemişim acaba bana mı cektı

Olabilir, dr lar da çok sorguluyor bu ırsi olma durumlarını, Allah kolaylık versin

eğer kakasını yaparken gizli saklı köşelerde yapmıyorsa yani utanıp tuvalet gibi köşelere saklanmıyorsa kızınız daha hazır değil demektir.ama saklanarak yapıyorsa tuvalet eğitimine hazırdır yalnız biraz çaba göstermeniz lazım sadece.

evet saklanıyor.hatta bir kaç gündür anne ben tuvalete gideyim diyip dolabın içine ya da kapının arkasına saklanır oldu .... Bende gel tuvalete götüreyim seni diyorum kaçıyor.artık herşey zamana kaldı ne yapalım

off off bu tuvalet sorunu herkeste var anlaşılan benim oğlumda 3 buçuk yaşında önce çişe alıştı çişinde hiçbir sıkıntı yaşamadan 1 hafta içinde alıştı gece sabaha kadar tutuyor kalkınca tuvalete yapar yada gelirse bizi uyandırır gece amaaaaaaa kaka konusunda aslaaa red ediyo aslında biliyo nasıl yapıldığını bizmle tuvaletede girdi hatta bize öğretir gibi yapıyorr falan hadi sen yap dediğimde istemiyo napacaz bilmiyorum bu aralar biraz baskı yaptım oda ters tepiyo çişini tutuyo tuvalete giriyo çişim yok deyip geri çıkıyo ama napacaz bilmiyorum yaaaa çok takıyorum kafama çokkkk

benim kizim 14 aylik ben simdiden basladim ilk zamanlar ikindigini gördügüm zaman getirip kendi tuvalatine otutturdum benim kiziminda tuvaleti var kizim tuvalete yapiyor dedim simdi tuvaleti geldiginde anne kaka diyor yada bezine yapdiysa elbiselerini cekistiriyor cis diyor. tam ögrenmedik ama yavas yavas.

slm kızlar benimde 13 aylık bi kızım var o kadar zeki ki herşeyi anlıyor ve konuşuyor fakat çişe gelince kaçıyor lazımlığa oturtuyorum 1 saatde otursa yapmıyo çok inatçı ne yapmam lazım 1 yıllık izne çıkıcam ya öğretmek için inşallah başarırım

oğluma "bezi bıraktığın zaman istediğin şeyi alacağım" demiştim; işe yaradı. Klozete gittiği ilk gün petshopa gittik çünkü balık istemişti...

2.5 -3 yasından önce tuvalet eğitimi çok sakıncalı sizden çocuğun fiziksel ve motorsal gelişimlerini freud eriksonun gelişme kuramlarını okumanızı tavsiye ederim

2.5 -3 yasından önce tuvalet eğitimi çok sakıncalı sizden çocuğun fiziksel ve motorsal gelişimlerini freud eriksonun gelişme kuramlarını okumanızı tavsiye ederim

alkisalkisalkis kesinlikle doğru,bu gelişim dönemlerini bilimadamları boşuna incelememiş,herşeyin bir zamanı var...Olgunlaşmadan daldan meyve toplayıp yiyebiliyor musunuz?

daha çok küçükmüş kızınız tuvalet eğitimi vermek için
25 aylık kızım çişini yaparken söylüyor bezini hemen çıkarmamızı istiyor diye başlayalım dedik öncesinde 3-4 saat açık durmasına rağmen yapmadı en sonunda dayanamayıp bağladım dün artık nasıl olsa bırakıcak diye hep açık tuttuk altını kesinlikle yapmadı o kdar su içmesine rağmen nerdeyse 5 saat tuttu wc ye giriyoruz yok lazımlığ oturuyo yok yaptım diye kalkıyo en sonunda odasında oynarken kaçırmış ağlaya ağlaya geldi çiş yaptım diye gün boyunca bişey yemedi sinirliydi o kadar seviyo ki kakasını çişini baktım yapınca ağlıyo üzülüyo bağladım tekrar bezini çocuğa eziyetten başka bişey değil bizimde sanırım daha zamana ihtiyacımız var

Çocuklarımız çişlerini ve özellikle kakakalarını yaparken bunun dışkı olduğunu ve dışa atılması gereken bişey olduğunu bilmezler ve özellikle kakanın kendi vucutlarının bi parçası olduğunu düşünerek kakalarını yapmak istemezler ve tutarlar ya da yaptıklarında ağlarlar bu bi çeşit ayrılık travmasıdır. Bu yüzden özellikle kakasını klozete yaptıklarında suda boğulacağını düşünerek yapmak istemezler çocuğumuz kakasını yaparken oyun oynar gibi konuşarak ve 'şimdi kakamızı yapalım kakamız burda kalsın birazdan gelir tekrar bakarız belki kendine bi arkadaş bulur...' gibi konuşmalar yapabiliriz ve çocuğun yanında kesinlikle sifon çekilmemeli en azından eğitimin başlarında o yokken çekmeliyiz. Daha sonra çocuğumuzla klozetin başına giderek 'aa bak kakamız kendisine bi arkadaş bulmuş oyun oynamaya gitmiş...' diye başlayıp bide kısa bi oyun hikayesi anlattığımızda farkına varamadığı bu ayrılık travmasını kolay atlatmasına yardımcı olabiliriz

oğluma "bezi bıraktığın zaman istediğin şeyi alacağım" demiştim; işe yaradı. Klozete gittiği ilk gün petshopa gittik çünkü balık istemişti...

bende kızım 2 yasındayken lazımlık aldık oturdu tabı ımrendırdık baya ayy en guzel abla oldu oturdun kendın falan dıye yapmadı bekledı 1 saat ama ertesı gun babası hadı kızım cısını yapta oyun parkına gotureyım orda tuvalet yok dıyınce yaptı ve odulunu aldı bencede odul koyun mutlaka. yanlız sımdıde cıs tutma huyu cıktı!!! anlamadım nerden cıkardı ama sallanana kadar tutuyo sıkıyo kendını 1 damla bıle kacırmıyor ama bende bunda tıkandım kaldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…