- 5 Mayıs 2020
- 35
- 43
- 31
Yazık adamın çektiğine böyle şeyler duyunca çok şükrediyorum ailemin Boyle olmadiginaAmin amin ne güzel dediniz. Ben ona bazen kızınca bile üzülüyorum başını önüne eğiyor susuyor dünya benim başıma yıkılıyor. Ona yaşadığı herşeyi unutturmak için çabalayacağım tekrar o cehenneme sokmayacaoım asla. Allah bizi birbirimize yettirsin aile ana baba o bu şu aratmasın
Elimden geldiğince öyle yapmaya çalışıyorum bende. Bundan sonra böyle yersiz şeyleri dert edinmem merhameti olmayan insanlara da vicdanlı olmayacağım. Çok haklısınız siz deBacım sen durduk yere huzurunu bozmaya mı çalışıyorsun. Kocanla sırt sırta ver mutlu bir şekilde yaşa git.hatta akrabalarında uzak mı uzak şehre git ne ara ne sor.eşine miss gibi destek ol. Yaşayamadığı aile sıcaklığını sen ver.tövbe tövbe...
Allah aşkına dertsiz başınıza dert aramayın.Arkadaşlar açık ve kısa yazmaya çalışacağım lütfen sabırla okuyun sıkılan bıraksın yorum da yazmasın lütfen . Ben 2 yıllık evliyim. eşimle tanıştıktan bir kaç ay sonra evlendik. şimdi çok dallandırmadan konuya giriyorum. eşimin anne babası ayrı bebeklikten beri anne de baba da kendi hayatına bakmış eşimi de anneanne ve dedesi büyütmüş. 22 yaşına kadar. O zamana kadar da annesi maalesef çok ahlak dışı şeyler yaşamış, eşimin sadece anlatabildiği eve adam almalar, evli adamlarla birlikte olmalar,uyuşturucu, çalıştığı yerlerde hırsızlık.. vs ama anlatamadığı travma etkisi yaratan şeyler de var bana söyleyemediği. Ben de sadece dinleyici oldum ısrar edip benden de soğumasını istemedim. Babası ise bekar kalmış ama maalesef eşime karşı herhangi bir destek olmamış, Haftasonu görüşmelerinde insaatta çalıştırmış akrabaları ile ve parada vermemiş. eşim mühendislik fakültesini kazanıyor bilirsiniz ilk kayıtta harç varya 250 tl onu vermediği için türkiye derecesiyle gireceği okulu da kaçırmış. zaten dede nine de karnını doyuruyor yeter diye düşünüyor okul okuması okumamasını önemsemiyorlar. ondan sonra yollara düşüyor eşim 17 yaşında ülkenin her yerinde reklam panoları yapıyorlar kaynak çekmeyi öğreniyor. dönüyor sonra okul parası birikince 2. sene yerleşiyor üniversiteye. ama çalışamadığı için daha düşük bir puan alıyor. Okulu da maalesef kendi imkanlarıyla bitiriyor. ardından hemen askerlik sonra dönüyor 22 yaşında işe başlıyor. Üzülerek söylüyorum ki yıllardır meydanda olmayan annesi eşyasını topluyor eşimin yaşadığı şehre yanına yerleşiyor.(Sonra eşim öğrenmiş dostu olan adamın karısı bunu dövünce kaçmış o şehirden) koca 6 sene eşimin parasını alıyor sadece harçlık veriyor ve geriye kalan parayı arkadaşlarına alkollü restoranlarda takılıyor harcıyor yiyiyor içiyor ve geziyor. Eşimin şehir dışına çıktığı zamanlarda da eve misafir alıyor. neyse bir kaç yanlış şeye de denk geliyor eşim ama <ben öleyim ben anne değilim zaten sen nasıl evlatsın< diye eşimi bastırarak yaptıklarını bastırıp unutturuyor.. eşim sürekli kredi çekiyor borçlarını ödemek için annesinin ama olmuyor yettiremiyor. Annesi ne yazıkki koskoca 6 seneyi yiyip bitiriyor. neyse baba da bu sürede oğlu işi girince aramaya sormaya başlıyor geliyor yiyor içiyor vs. Anneanne dede de her kışı onun evinde geçiriyo biz sana baktık yıllarca diye oda her türlü bakıyor onlara da köydeki evleri için de kredi çekiyor hatta tadilatını yaptırıyor 20.000 tl ye. Böyle yaşayıp gidiyordu sonra biz tanıştık eşim evlililik hiç düşünmüyormuş çünkü annesi evlenme oğlum ben evlendim de ne oldu yaşar gideriz beraber diyormuş en son emlakçı olan sevgilisinden de ayrılınca . Biz zaten arkadaş olarak tanıştık sonra eşim birden evlenelim dedi ilk buluşmada hemde. ben zaman istedim çünkü tanımıyordum. 1-2 ay geçti annesi bu sürede onu vazgeçirmekle uğraşırken ben de ailesini kendini araştırdım eniştem vesilesiyle. Maalesef eşimin bana evlendikten sonra anlattıklarını üstü kapalı eniştem anlattı. çocuk temiz ama kızım o kadın sana zarar verebilir dedi. bunun üstüne eşimle konuştum maalesef sen annendir yaşayabilirsin ama ben yaşayamam sen ara sor ama benim yaşamamı bekleme istersen yollarımızı da ayırırız dedim. eşim sağolsun ikiletmeden kabul etti. olanlar ondan sonra oldu kadın çıldırdı resmen hergün eşime saldırıyormuş evde ne varsa kırıp döküyormuş komşular duysun diye bağırarak beni sokağa mı atıyorsun vs. diyormuş. Birgün bana da çok ağır bir küfür etti( o o......pu için mi bana uzaksın diye) telefon açıktı eşim o gün yeter dedi. sonra beni aradı ben sakin ol dedim sakın birşey deme dedim sonra bıçakla üstüne saldırıp yumruklamış hatta eşim ağlayarak evden çıkmış benim 28 yılımı mahvettiniz benden buraya kadar diye eşyalarını toplayıp çıkıyor evden. ben de ailemden izin alıp yanına gittim hemen kredi çektik vermediler başta zaten dedesi için 20 bin annesi için de 10 bin çekmişti tanıdık araya girdi yolunu buldular. evimizi dizdik eşyalarımızı aldık. hani allah yardım eder derler ya herkes yardım etti bize kınalığımı gelinik aldığım yer verdi salon sahibi baya indirdi. eşyalar ucuzdan aldık kurduk şükür evi. onun eski evinden eşyaları kadın maalesef vermedi. bana küfür ettiği için korktuğundan karşıma da çıkmadı hiç ama eşime sadece kıyafetlerini al eşyalar benim demiş. eşim aldı geldi 6 yılda rahat 50 bin verdiği eşyaları da bıraktı. biz neyse dedik ağzımızın tadı olsun yeter. düğün oldu eşim gelmelerine izin vermedi. kadın gelmedi korkudan ama babasınıı gazlayıp git oğlun o diye düğünde olay çıkarsın diye gönderiyor ama eşim müsaade etmedi oda gelemedi. çünkü babasıyla düğünden 2 ay önce perdemiz yok evde baba bana yardım et en azından 500 lira gönder demişti oda bende yok diyor. eşim de sen ne zaman babalık yapacaksın deyince bir ton küfür edip kapatıyor. sonra öğrendik ki meğer ki eski karısına yardım ediyormuş yani bildiğiniz boşandığı kadınla para karşılığında dost hayatı maalesef. mevzular buraya kadar en kısa haliyle bu. şimdi bana sövmeyin ama ben bu aralar dedesi ninesini aramasını vs söylüyorum eşim bana kızıyor onlar ahlaksız kızının tarafını tutup bana hakaretler ettiler asla aramam da gitmemde diyor. zaten onlarda aramadı hiç.ölüleri ölüme dirileri dirime benim huzurumu bozmalarına izin vermem diyor. Kızlar lütfen yardımcı olun ailesi akrabası kimseyle görüşmüyor ben sebep olmuşum gibi hissediyorum ne yapayım bilmiyorum. benim ailem sadece var ama hiç olmadılar zor zamanda adları var kendileri yok(başka bir konumda bahsetmiştim kendi ailemden). onun da ailesi hiç yok biz ne yapacağız. yanlış anlamayın ama birimize birşey olsa öbürümüz yalnız kalacak diye çok korkuyorum.Bana fikir verin nasıl davranmak sağlıklı olur.
Hayır bide rahatın yerindeyken niye çomak sokuyorsun sonra eşin gider herşeyi unutup arayı düzeltir belli ki fedakar bı insan. Sonra ömrün boyunca kaynana kayınbaba fln uğraşır durursunYa dede nine konusunda yersiz bir vicdan yaptım zaten kendi de istemedi. sevse düşünse beni ararlardı dedi benim işim olmaz dedi kapattık konuyu. Artık umurumda değil eşimin hayatını mahvetmişler ben ne düşüneceğim bu merhametsizleri
Benim ailem de nerden tutsam elde kalıyor ama onun yaşadıklarının gramını yaşamadım 15 yıl babamın sevgisiyle dolu dolu geçti en azından. Ama o hep ailesiz benden başka kimsesi yok bazen önce allah sonra sen diyor kıyamıyorum ona hiç. Çok aşığım ona keşke önceden evlenseydik dışında hiç pişmanlığım olmadı. Allah bizi pişman etmesin ikimizin de en mutlu olduğu yer yuvamız. Allah sizin de ailenizi size bağışlasın onların kıymetini bilin bakın neler bar şu hayattaYazık adamın çektiğine böyle şeyler duyunca çok şükrediyorum ailemin Boyle olmadigina
İşgüzarlık mı ? Teşekkür ederim lütfen bir daha bana yorum yazmayın kullanıcı adımı es geçin direkAllah aşkına dertsiz başınıza dert aramayın.
İşgüzarlık yapmanın lüzumu yok.
Allah onları değil benden düşmanımdan bile uzak tutsun o kadar leş insanlar. Allah eşimi onların çukuruna tekrar sokmasın ben buna vesile asla olmam. Dede nine de umurumda değil az insan olsalar zaten ararlardı 2 yıldırHayır bide rahatın yerindeyken niye çomak sokuyorsun sonra eşin gider herşeyi unutup arayı düzeltir belli ki fedakar bı insan. Sonra ömrün boyunca kaynana kayınbaba fln uğraşır durursun
Ne kadar dolu ne kadar kafada hiç soru bırakmayan bir yorum. Çok teşekkür ederim. Öyle insanlara asla ihtiyacım yok umurumda da değil eşimi sevdiğimden gereksiz düşüncelere vicdanlar girdim geçti zaten oda istemiyor. Dede nine için oda ayni şeyi dedi numaram duruyor 2 yıldır torununu seven arardı. Onlar da benim maddi faydam olmaz artık diye sırt çevirdi kollamaydılar beni dedi. Ben maceraya da birşeye de girmem aile akraba olmasa da olur bu vakte kadar kimsemiz yoktu yine öyle devam ederiz.Hiç bir hayır görmediğiniz insandan aile olmaz.
Sadece dünyaya getirip bırakmışlar, üzerine maddi manevi yıpratmışlar.
Eksik olsun öyle aile.
Çok mu ihtiyacınız var öyle akrabaya?
Aksiyon aramanın alemi yok.
Dede nine de emek vermiş tamam, evlattan da geçememişler ama görüşmek isteyecek olsalar
kendileri ararlar torunlarını. Korumak için de ellerinden geleni yaparlardı.
Tercihlere saygı duyun ve bu yalnızlığın tadını çıkarın bence.
Kimse beni anlamıyor ki. Tamam haklısınız ama ben bela aramıyorum rahatlık batmadı onlara da meraklı değilim umurumda değiller eşimi çok seviyorum onun aklında soru işareti olmasın diye dedim7 bela hüsnünü mü arıyorsun ?
Yaptığınız işte bir mantık olmadığı için anlaşılmamanıza şaşmamanız gerek.Kimse beni anlamıyor ki. Tamam haklısınız ama ben bela aramıyorum rahatlık batmadı onlara da meraklı değilim umurumda değiller eşimi çok seviyorum onun aklında soru işareti olmasın diye dedim
Ne hayatlar var..evet evet ya görüşünce dede nşine de kızlarının oyunnuyla eşimi zorlarsa ben bunu nasıl düşünemedim allahım bn nasıl bir aptalım. evet uyuşturucu kullanıyor kendini eşimle yaşadığı evdeyken bile satmış eşim bilmiyor buunu emniyette evde tartışma çıkınca götürmüşler bunu ifade alınınca kayda geçmş. allahım sen akılsız başıma akıl ver allahtan eşim akıllı. o kadın seni benden ayırmak için eve adam alıp sana saldırtır demişti bir defa. asla da görüüşmem hiçbiri ile allah yaptıklarını yanlarına bırakmasınlar. eşim hala ormanda adamın biriyle olup onu 5 yaşında arabaya karanlıkta 1 saat kitlediklerini unutamıyor. ben dede nine konusunda vicdan yaptım tambir akılsızlık ettim o kadın onların kızı tabi ki onun istediğini yapacklar
Anılarından bahsederken hep onları anlatmasından.. anlamaya çalışan anlıyor nerden baktığınıza bağlı öyle saçma sapan konularda makul yorumlarınıza denk geldim. Benim açıkça yazdığım durumda mantık bulamasanız da benim penceremden bakmadan bu şekilde yazmanız hoş değil. Yazmayın efendim o vakit. Yazdığımı okuduğunuzu da düşünmüyorum okusanız cevap bu olmazdıYaptığınız işte bir mantık olmadığı için anlaşılmamanıza şaşmamanız gerek.Eşinizin aklında soru işaretleri olduğunu veya olacağını neye dayanarak söylüyorsunuz.
Adamın aklına soru işareti yok. Siz zorla sokmaya çalışıyorsunuz. Adam demiş çok çektim görüşmeyeceğim diye. Bitti gitti. Neden daha eşeliyorsunuzKimse beni anlamıyor ki. Tamam haklısınız ama ben bela aramıyorum rahatlık batmadı onlara da meraklı değilim umurumda değiller eşimi çok seviyorum onun aklında soru işareti olmasın diye dedim
Çok teşekkür ederim allah sizi de iyilerle karşılaştırsın. Evimi korumak için elimden geleni yapacağım ben hata ettim zaten eşimde İstemiyorum dedi konu öylece kapandı. Tonton dede nine değilller zaten olsa dayanamaz torununu arardı 2 yıldırNe hayatlar var..
Konunun devamında yanlış yaptığınızı anlamışsınız zaten. Başta herkes anne babasıyla görüşsün gibi anlamış gerçi, sonradan nene dede diye düzeltmişsiniz. Sizin dilediğiniz üzgünüm ama gerçekleşmeyecek bir hayal gibi görünüyor. Anlattığınız insanlardan bayramda torun seven tonton nene dede hikayesi çıkmaz. Siz de zor bir çocukluk geçirmişsiniz sağlam bir ailenin kıymetini biliyor olmanız lazım, ne diye tehlikeye atasınız ki. Allah iyilerle karşılaştırsın sizi.
Arada anılarından bahşediyor köyü özledim diyordu hep evden köyden bahşediyor sizde olasınız acaba mı diye bir düşünürsünüz. Umarım sizde bunu tadarsınız da bir insanı gerçekten sevince onun için herşey yapmak istiyorsunuz. Bende bir soru işareti olmasın diye dedim oda yok dddi zatenAdamın aklına soru işareti yok. Siz zorla sokmaya çalışıyorsunuz. Adam demiş çok çektim görüşmeyeceğim diye. Bitti gitti. Neden daha eşeliyorsunuz
Yooo ben böyle bir şeyi tatmak istemiyorum. Neden başımı yakayım? Çok sevdiğim insan oldu evet ama en önce hep kendim gelirim. Siz çok seviyorsanjz görüşmelerini değil görüşmemelerini sağlayın. Çocuğum bayramda babaanne görsün diye kocamın hayatını mahveden kadınla görüşmek istemem. Böyle de olmalı zaten. Hem bakın eşiniz de söylemiş düşüncesiniArada anılarından bahşediyor köyü özledim diyordu hep evden köyden bahşediyor sizde olasınız acaba mı diye bir düşünürsünüz. Umarım sizde bunu tadarsınız da bir insanı gerçekten sevince onun için herşey yapmak istiyorsunuz. Bende bir soru işareti olmasın diye dedim oda yok dddi zaten
Akraba esittir akbaba nie huzurunu bozuyon delimisin divanemisin ailede bes para etmez cocuklarin olacak istermisin öyle bir babaannesi olsun boswer bu arada Ben olsam ne bilim ekstra görüstürmezdim ve öyle aileye sahip birisiyle herkes kolay kolay cesaret edip evlenmez annesi arsiz terbiyesiz ve cahil belliki ne geregi var böyle birininArkadaşlar açık ve kısa yazmaya çalışacağım lütfen sabırla okuyun sıkılan bıraksın yorum da yazmasın lütfen . Ben 2 yıllık evliyim. eşimle tanıştıktan bir kaç ay sonra evlendik. şimdi çok dallandırmadan konuya giriyorum. eşimin anne babası ayrı bebeklikten beri anne de baba da kendi hayatına bakmış eşimi de anneanne ve dedesi büyütmüş. 22 yaşına kadar. O zamana kadar da annesi maalesef çok ahlak dışı şeyler yaşamış, eşimin sadece anlatabildiği eve adam almalar, evli adamlarla birlikte olmalar,uyuşturucu, çalıştığı yerlerde hırsızlık.. vs ama anlatamadığı travma etkisi yaratan şeyler de var bana söyleyemediği. Ben de sadece dinleyici oldum ısrar edip benden de soğumasını istemedim. Babası ise bekar kalmış ama maalesef eşime karşı herhangi bir destek olmamış, Haftasonu görüşmelerinde insaatta çalıştırmış akrabaları ile ve parada vermemiş. eşim mühendislik fakültesini kazanıyor bilirsiniz ilk kayıtta harç varya 250 tl onu vermediği için türkiye derecesiyle gireceği okulu da kaçırmış. zaten dede nine de karnını doyuruyor yeter diye düşünüyor okul okuması okumamasını önemsemiyorlar. ondan sonra yollara düşüyor eşim 17 yaşında ülkenin her yerinde reklam panoları yapıyorlar kaynak çekmeyi öğreniyor. dönüyor sonra okul parası birikince 2. sene yerleşiyor üniversiteye. ama çalışamadığı için daha düşük bir puan alıyor. Okulu da maalesef kendi imkanlarıyla bitiriyor. ardından hemen askerlik sonra dönüyor 22 yaşında işe başlıyor. Üzülerek söylüyorum ki yıllardır meydanda olmayan annesi eşyasını topluyor eşimin yaşadığı şehre yanına yerleşiyor.(Sonra eşim öğrenmiş dostu olan adamın karısı bunu dövünce kaçmış o şehirden) koca 6 sene eşimin parasını alıyor sadece harçlık veriyor ve geriye kalan parayı arkadaşlarına alkollü restoranlarda takılıyor harcıyor yiyiyor içiyor ve geziyor. Eşimin şehir dışına çıktığı zamanlarda da eve misafir alıyor. neyse bir kaç yanlış şeye de denk geliyor eşim ama <ben öleyim ben anne değilim zaten sen nasıl evlatsın< diye eşimi bastırarak yaptıklarını bastırıp unutturuyor.. eşim sürekli kredi çekiyor borçlarını ödemek için annesinin ama olmuyor yettiremiyor. Annesi ne yazıkki koskoca 6 seneyi yiyip bitiriyor. neyse baba da bu sürede oğlu işi girince aramaya sormaya başlıyor geliyor yiyor içiyor vs. Anneanne dede de her kışı onun evinde geçiriyo biz sana baktık yıllarca diye oda her türlü bakıyor onlara da köydeki evleri için de kredi çekiyor hatta tadilatını yaptırıyor 20.000 tl ye. Böyle yaşayıp gidiyordu sonra biz tanıştık eşim evlililik hiç düşünmüyormuş çünkü annesi evlenme oğlum ben evlendim de ne oldu yaşar gideriz beraber diyormuş en son emlakçı olan sevgilisinden de ayrılınca . Biz zaten arkadaş olarak tanıştık sonra eşim birden evlenelim dedi ilk buluşmada hemde. ben zaman istedim çünkü tanımıyordum. 1-2 ay geçti annesi bu sürede onu vazgeçirmekle uğraşırken ben de ailesini kendini araştırdım eniştem vesilesiyle. Maalesef eşimin bana evlendikten sonra anlattıklarını üstü kapalı eniştem anlattı. çocuk temiz ama kızım o kadın sana zarar verebilir dedi. bunun üstüne eşimle konuştum maalesef sen annendir yaşayabilirsin ama ben yaşayamam sen ara sor ama benim yaşamamı bekleme istersen yollarımızı da ayırırız dedim. eşim sağolsun ikiletmeden kabul etti. olanlar ondan sonra oldu kadın çıldırdı resmen hergün eşime saldırıyormuş evde ne varsa kırıp döküyormuş komşular duysun diye bağırarak beni sokağa mı atıyorsun vs. diyormuş. Birgün bana da çok ağır bir küfür etti( o o......pu için mi bana uzaksın diye) telefon açıktı eşim o gün yeter dedi. sonra beni aradı ben sakin ol dedim sakın birşey deme dedim sonra bıçakla üstüne saldırıp yumruklamış hatta eşim ağlayarak evden çıkmış benim 28 yılımı mahvettiniz benden buraya kadar diye eşyalarını toplayıp çıkıyor evden. ben de ailemden izin alıp yanına gittim hemen kredi çektik vermediler başta zaten dedesi için 20 bin annesi için de 10 bin çekmişti tanıdık araya girdi yolunu buldular. evimizi dizdik eşyalarımızı aldık. hani allah yardım eder derler ya herkes yardım etti bize kınalığımı gelinik aldığım yer verdi salon sahibi baya indirdi. eşyalar ucuzdan aldık kurduk şükür evi. onun eski evinden eşyaları kadın maalesef vermedi. bana küfür ettiği için korktuğundan karşıma da çıkmadı hiç ama eşime sadece kıyafetlerini al eşyalar benim demiş. eşim aldı geldi 6 yılda rahat 50 bin verdiği eşyaları da bıraktı. biz neyse dedik ağzımızın tadı olsun yeter. düğün oldu eşim gelmelerine izin vermedi. kadın gelmedi korkudan ama babasınıı gazlayıp git oğlun o diye düğünde olay çıkarsın diye gönderiyor ama eşim müsaade etmedi oda gelemedi. çünkü babasıyla düğünden 2 ay önce perdemiz yok evde baba bana yardım et en azından 500 lira gönder demişti oda bende yok diyor. eşim de sen ne zaman babalık yapacaksın deyince bir ton küfür edip kapatıyor. sonra öğrendik ki meğer ki eski karısına yardım ediyormuş yani bildiğiniz boşandığı kadınla para karşılığında dost hayatı maalesef. mevzular buraya kadar en kısa haliyle bu. şimdi bana sövmeyin ama ben bu aralar dedesi ninesini aramasını vs söylüyorum eşim bana kızıyor onlar ahlaksız kızının tarafını tutup bana hakaretler ettiler asla aramam da gitmemde diyor. zaten onlarda aramadı hiç.ölüleri ölüme dirileri dirime benim huzurumu bozmalarına izin vermem diyor. Kızlar lütfen yardımcı olun ailesi akrabası kimseyle görüşmüyor ben sebep olmuşum gibi hissediyorum ne yapayım bilmiyorum. benim ailem sadece var ama hiç olmadılar zor zamanda adları var kendileri yok(başka bir konumda bahsetmiştim kendi ailemden). onun da ailesi hiç yok biz ne yapacağız. yanlış anlamayın ama birimize birşey olsa öbürümüz yalnız kalacak diye çok korkuyorum.Bana fikir verin nasıl davranmak sağlıklı olur.