Ben hasta miyim ?

romeom

Mutlu günler yakın
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2011
794
224
333
Merhaba
Bende gogus ucunda tuylenme, adet duzensizligi(bazen 20 gunde bir, bazen 1,5 ayda bir), vucutta tuylenme(sirtimda, gobegimde), ne kadar doktora gidip ilac kullansamda gecmeyen sivilcelenme(yuzumde ve vucudumda)sikayetlerim var
İnternetten baktigima gore de POLİKİSTİK OVER...
Ve kucukken okulda bana hocalarim buyuyunce ne olucaksin sorusuna cevabim"anne olucam" di olurdu hep. İnternette arastirmalarima bakilirsa PKO olanlar ya dusuk yada hamile kalamama sorunu yasiyor cogu..
Ben daha evli degilim ama bunlari okuyunca bende mi oyle olucam diye goz yaslarima engel olamadim...
Elimde saglam bir kanitim yok suan ama butun belirtilerim tutuyor sadece kilo haric!!! Ben zayifim ve kilo alamiyorum
Ve size sorum PKO kontrolu icin ne doktoruna gidecegim? Kontrol icin kadin doguma mi gitmeliyim? Veya baska bi yere mi?
Hic bilmiyorum cunku arastirdim ama bulamadim.
Yardiminizi bekliyorum

Son düzenleme:
jinekologla kadın doğum aynı şey, pcoslu olanlar gebe kalmada sorun yaşayabiliyor evet ama pcoslu bir çok anne ve anne adayı da var forumdaki konulara bakarsan görürsün. doktora git bakalım ne diyecek ama netten okuduklarınla da kendine teşhis koyman çok yanlış.

bir yerimde bi şey olsa ben de netten bakardım eskiden ya kanser çıkardı ya benzer kötü bir şey, kafanı yorma en güzeli bir kadın doğumcuya git inşallah bi şeyin yoktur

Anne olmayı düşünmeden önce tedavini geciktirmemeyi düşün. Anne olmaya sıra gelir sonra, pkolular dabebek sahibi oluyor artık.

Jinekolog ve kadın doğum aynı şey zaten? Çok geciktşrmeden git doktora hemen.

Daha 18 yasindayim hic kontrol falan da olmadim. Boyle seylerin ne oldugunu bilmiyorum hic.
Haklisiniz internetten teshis koymak cok yanlis ama hep karsima cikti bu pko onun icin korkmaya basladim ve hemen doktora gidicem
Duzelttim bu arada yanlisi :)

bi şeyin çıkmaz inşallah, ben de bilmiyorum pcos teşhisi nasıldır sanırım karnından ultrasonla bakacaklar bekar olduğun için. pcosluysan da genç yaşında tedavini olursun işte ne güzel. bu yanından bak bir de

doktora git ... bende de gobekte tuylenmes sırtta vs var ama pko değilim çok yakın tanıdıgı pko bebişi var sıkıntı edecek bişey yok iyi düşün iyi ol :) doktora git ama ben bekarm 3 aydan 3 aya utlaka giderm bende de gecikme oluyo

canım benimde göbeğimde göğüsuçlarımda hatta boyun bölgemde tüylenme var.adet düzensizliğimde hep vardı. başka sorunlardan dolayı düşükler yaşadım sonrasında çok şükür bir evladım oldu. tedavi ye giderken doktoruma tüylenme sorunumu anlattmış ve göstermiştim. o da kadında tüylenmenin bebek sahibi olmak için iyi birşey olduğunu söylemişti bana. çok çok aşırı değilse dert etme. pko dan şüphen varsa bunun teşhisini sana kadın hastalıkları doktoru koyacaktır sen değil geçmiş olsun

Sivilce ve tuylenmeden kendi kendine tani koyup kendini uzmen cok yanlis. Icinin rahat olmasi icin bi dahiliyeye git gerekli testler yapılsın. Hormonal degerlerde bi anormallik cikarsa yönlendirirler.

Hepinize tesekkur ederim yorumlariniz iciiinn
Ama simdi ben pko olup olmadigimi ogrenmek icin;
Dahiliyeye mi?
Kadin hastaliklarina mi?
Kadin doguma mi gidicem

bende pco"luyum.tüylenme,kilo sorunu,adet düzensizliği ne ararsanız var bende ama artık tüydü,adetti falan takmıyorum.ilerde bebek sahibi olamayacağımı düşününce deli oluyorum.zaten çocuk görünce dayanamıyorum.çok seviyorum bebekleri.benim olamayabilir diye düşününce çok kötü oluyorum.gerçi birçok pco hastaları anne oluyor ama yinede ben umutsuzum.

Rabbim isteyen herkese bebek nasip etsin
Ben pko olup olmadigimi ogrenmek istiyorum fakat ne doktoruna gitmeliyim

bi doktora git yoksa her yerini tüy basabilir
şimdi göğüs ucuysa sonradan arasına ve çevresine yayılabilir önlemini al şimdiden
yoksa iğneli epilasyon yaptırmak zorunda kalırsın

kadın doğuma gitmen lazım

ayrıca her yazana da inanma pcoslu olup bebek sahibi olan çok fazla kişi var
bebeği olmayanlar kisti çok büyük olanlardır heralde
herkesin öyle değil ki
çoğu kadında pcos var zaten

Rabbim isteyen herkese bebek nasip etsin
Ben pko olup olmadigimi ogrenmek istiyorum fakat ne doktoruna gitmeliyim
canim en sagliklisi endokrinoloji hem kilo alamama sorununla ilgili arastirma yapabilir hemde tuylenme bence endokrine gitmelisin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…