• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben haksızlıkmı yapıyorum

uxgxur ve eylxuxl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2008
104
1
96
İzmir
SLM ARKADAŞLAR
4 yıllıkevli bir bayanım 11 aylık yeni bir bebeğim var taa çocukken hayalimdi bir anne olmak ve çocuğumla doyasıya birlikte olmak ben ne kadar çok hayal ettiysem bu hayalde benden çok uzak durdu geç evlendim 30 yaşında ve 33 yaşında anne oldum çogumuz bu duyguyu tatmış çok iyi biliyordur ama inanın benim için daha büyük bir ikramiye daha büyük bir sevinç oldu ama kötü bir hamilelik geçirdim sağlık açısından değil eşim yüzünden hiç ilgilenmedi hiç duygularımı heyacanımı anlamadı zerre kadar yardımcı olmadı özel sektörde çalışıyor işi yoğun ve çok stresli hep bu yoğunluğu bu stresi bahane etti ama inanın lohusalığım hamileliğimdende rezil geçti evimi yatağımı oğlumun odasını süsledim ne hayeller ne hayeller kurdum amasağ olsun kayınvalıde benden önce kurmuş hayaller
eviniz soğuk ve bize uzak çocugu üşütürsünüz bizde yardımcı olamayız iyisimi bize gelin ev kaliriförli daha iyi olur dedi indik iniş o iniş değişik birçok sebebten dolayı hala aşagıda kayınvalidedeyiz 40mızı divanlarda çıkardık oğluma ördüğüm dantel nevresimler kendi yatağımın nevresimleri kapısına kadar süslediğim oğlumun odası kilitli duruyor daha oğlum karyolasında bir kere yatmadı kuvetinde bi rkere banyo yapmadı içim çok acıyor
kayınvalidemi herkes takdir ediyor ooo ne iyi kaynana gelinine sahip çıktı diyeama işin aslı öyle değil o oğluna sahip çıktı elektrik parası çok gelmesin diye (bebekten dolayı klıma hep çalışacak yaa) oğlu işe rahat gitsin yolparası vermesin diye (işi annesinin evişne çok yakın)yaptı tüm bunları hepsı bu kadarda değil oğlumu 4 ay emzire bildim öyle şeyler yaşadım öyle şeyler yaşadım ki sütümde kesildi şuçlusu gene ben oldum nebiçim anne oldum
o dönem tüm bunlar yetmezmiş gibi yeni baba olmuş eşim eve9 9:30 gibi geldi yemeği yedi yattı lohusa sevgiye 10 kat ihtiyacı olan anne bunları kaldırırmı ben kaldırdım ve daha bir çok şey sayfa yetmez
neyse mesele şu ben üzerinden 11 ay geçmesine rağmen hala eşimin ilgisizliğini affedemiyorum şu an ne dese ters cevap veriyorum ne kadar zorlarsam zorlayayım güler yüzlü olamıyorum onunda aynı duygularla yaklaştığını hissediyorum(her ne kadar inkar etsede) hep tartışıyor hep kavga ediyoruz uzun süredir cinsellikte yok aramızda
sizce abartıyormuyum

bence abartmıyorsunuz ama dag daga küsmüş dagın haberimi yok acaba eşinizle bunları konuşun yoksa tüm zarar size olur bu güzel günlerinizde heba olur

bence abartmıyorsun çünkü hamileyken ve özellikle lohusayken yaşananlar unutulmuyor.insanın sevgiye ilgiye daha çok ihtiyacı oluyor.ne yazıkki kayınvalideler kendileri lohusaya giriyorlar.gitme imkanın varsa evine biran önce git.bence kendi evinde herşey düzelir yalnız kalmaya ihtiyacın var.babalar çok sonradan baba oluyorlar bizim gibi değiller.o daha farkında değil herşeyin annesi yapıyor diye düşünüyor herşeyi.evinize gidin herkes kendi evinde daha mutlu olur.gerekirse de psikolojik yardım alın.çünkü içinizden eşinizi affetmedikçe bu sorun devam eder.

40lıyken çocuğumu bırakıp işe döndüm çocuğumanne kokusu almadı kucağıma aldırtmadılar ve 11 aydır ortaya karışık bir annembir kayınvalidembakıyor çocuğuma eşime sorarsan herşey güllük gülistanlık hiçbir sorun yok masrafımız yok çocuğumuza bakılıyor ama ben coçuğuma her sarıldığımda cehennemiyaşıyorumyapamadıklarım için

cok haklisiniz hicte abartmiyorsunuz hala kaynanizlami kaliyorsunuz ömür boyu böyle olmayaktir insallah esinizi ikna edin en güzeli evinize dönün insanin kendi evi gibisi varmi yaa allah yardimciniz olsun

kocanızdan boşanmayı düşünüyorsanız iyi yoldasınız devam edin.ama yok çocuğum babasız kalmasın diyor boşanma niyetiniz yoksa boşanma eşiğine doğru gidiyorsunuz bunu da unutmayın.neyi çözerki sizin bu tavrınız.tamam kocanız çok hatalı ama eğer her şey için kocalar boşansaydı kimse evli kalmazdı emin olun.

kocanızdan boşanmayı düşünüyorsanız iyi yoldasınız devam edin.ama yok çocuğum babasız kalmasın diyor boşanma niyetiniz yoksa boşanma eşiğine doğru gidiyorsunuz bunu da unutmayın.neyi çözerki sizin bu tavrınız.tamam kocanız çok hatalı ama eğer her şey için kocalar boşansaydı kimse evli kalmazdı emin olun.

ne yapayım kocadır olurmu diyeyim 2. çocuğu istiyor hangi yüzle huzur mutluluk olmayınca evlilikhikaye

bebek 11 aylık olmuş artık evinize dönebilirsiniz aslında en büyük haatyı oraya yerleşerek yapmışsınız. çok yardımcı olmak isteyen gündüzleri çocuğu bakarak da yardımcı olabilirdi. önce içinde olduğunuz durumu düzeltmek için bişeyler yapmalısınız bence. eşinize bu fikirleri söyleyin olmadı alın çocucuğunuzu evinize gidin. yabancı yere gitmiyosunuz ki ait olduğunuz olmanız gereken yere evinize gidiyosunuz. bu sizin en tabi hakkınız.

bebek 11 aylık olmuş artık evinize dönebilirsiniz aslında en büyük haatyı oraya yerleşerek yapmışsınız. çok yardımcı olmak isteyen gündüzleri çocuğu bakarak da yardımcı olabilirdi. önce içinde olduğunuz durumu düzeltmek için bişeyler yapmalısınız bence. eşinize bu fikirleri söyleyin olmadı alın çocucuğunuzu evinize gidin. yabancı yere gitmiyosunuz ki ait olduğunuz olmanız gereken yere evinize gidiyosunuz. bu sizin en tabi hakkınız.

maddi sorunlar giriyor devreye evimiz işe ve ailelere sapa bir yerde hergün çocugu getir götür çocuğu hasta ederiz diye korkuyoruz ve zaten babaya göre sorun yok sıcak ev elektrik su yol parası yok karnı doyuyor sıcak yatagı seriliyor karısı yemiş yememiş uyumuşuyumamış yorulmuş yorulmamış umrunda değil önce CAN hesabı karı koca ilişkisinden bir haber

bunları eşine anlatsan belki yol bulunur. olmyo diye bişey yok çabala biraz diret inat et huzurundan daha mı önemli. maddi sorunlar el kol bağlayabilir ama ben böyle sinir harbi yaşayacağıma basar giderim daha iyi.

evındekı en küçük odaya girer bi soba yakıp oturuverırsın çocuğunla isterse ennenlerde gelır değişimli 1 2 gün senın evınde kalır bebekte büyümüş sayılır en azından ilk dogdugu gün kadar bakmakta zorluk çekmezsın şimdi orda burda büyüyor herşeyden önce o çocugu sen büyütmüş gbi hissetmıceksın ve ılerıde cok üzüleceksın bunlarıda düşün canım ev üstüne ev olmuyor helede kayınvalıdeyse zor yaptıgın herşey batar ona üzüldüm senın adına kıyamam ya

çok üüzüldüm ama eve gitsen evet bu sefer kim bakacak çocuğuna işi bırakacaksın eşin için annesinin evi saray şu an..hiç para harcamadığı için ama işten gelirken annesinin evine bir şeyler getirmiyor mu???benden sana tavsiye eşine tiyatroculuk oyna yüzüne istemesen bile gül azıcık yumuşak ses tonunla huyuna suyuna git kadınlığını kullan cezbet o zaman dediğini yapacaktır .....allah yardımcın olsun inşallah herşey düzelir dualarım seninle..

bence boşanmak çare değil yani çevremdeki gördüklerimden sonra seninkiler çok az kalıyor tabi bunları yaşayan bilir haklısın ama bence sabır sabır sabır

gemide isyan bayragı asılmış ama farkeden yok bence eşinizle çiddi olara k konuşun evliligi böyle yürütemiyecegini yıprandıgını duygularını söyle eger aynı durumda olursa busefer kararını ona göre verirsin

kayınvaldenle aran nasıl demek istediğim kendi evinde kalmak istediğini kayınvaldene söylesen nasıl bir tepki verir insan eşinden duygularanı anlamasını bekliyor heleki böylesine güzel bir duyguyu bile tam anlamıyla yaşayamamak!!!inş. biran evvel eşinle aran düzelir çünkü sorunun çözümü eşinde yatıyor bence onun tutumu çok önemli

Üzüldüm ve sarsıldım. Aynı duyguları yaşadım ve 11 yıldır halen yaşamaktayım.
Bu durum bir başladımı, değişik her türlü mevzu da devam edecektir. Yani gelin-kaynana durumları. Hele de anne olduğumuz dönemde başladıysa bu çatışmalar, izleri çok daha derin oluyor.
Erkeklerimize evlendikten hemen sonra birşeyler oluyor, neyse bunun adı? Tamam artık evlendik tapularını aldık, önce analarımız-bacılarımız-kardeşlerimiz deyip bizleri 2. hatta, 3. plana itiyorlar.
Öncelikle size Allah'tan kuvvet vermesini istiyorum, çünkü içinde bulunduğunuz durumun getireceklerini çok iyi biliyorum. Benim bulunduğum konuma gelmemeniz için hikayemi özetleyeceğim.
1. çocuğumda anlattıklarınız ve artılar yaşadım. 2. çocuğumda çok dahasını yaşadım ve doğumdan hemen sonraki gün kulağımın birini kaybettim. Kulağım duymuyor diye dolanıp durdum. Sıkıntılar bitmiyor ki o ruh haliyle :(
4 yıl sonra işte bu sıkıntılar durup dururken benden diğer kulağımı da aldı:( Doktorun bana ilk sorusu 'sen ne yaşadın' oldu. Felç geçirebilirdin, kör olabilirdin...kulakların hassasmış kulaktan çıktı bu dendi. Ve hiç bir sağlık sorunu olmadan gerçekleşti bunlar. Şimdi 3 yıldır işitme engelli olarak hayatıma devam ediyorum. İşitme cihazı kullanmaktayım. Ve Allah'a sık sık beni yatalak duruma getirmediği için şükrediyorum.
Yaşadıklarınızı eşinize bir şekilde anlatmak zorundasınız. Ona içinizdekileri anlatmanın yolunu yordamını da bulmak zorundasınız. Yoksa çok acı çekiyor insan. Kimsenin sağlığını kaybetmesini hele de bu gibi şeyler yüzünden yitirmesini asla istemem. Lütfen herşeyden ve herkesten önce, kendinizi önemseyin ve hak ettiğiniz değeri verin. Sonra eşinizle ne yapıp edip konuşun, psikolojik yardım alın. Bu kısır döngüden sıyrılmak için çabalayın, çünkü içine dalınca iyice batıyor insan.
Yaşamda hiçbir şey, hatta çocuklarımız bile kendimizden daha değerli değil. En yakın zamanda sorunlarınıza çözmeniz dileğiyle.

çok üüzüldüm ama eve gitsen evet bu sefer kim bakacak çocuğuna işi bırakacaksın eşin için annesinin evi saray şu an..hiç para harcamadığı için ama işten gelirken annesinin evine bir şeyler getirmiyor mu???benden sana tavsiye eşine tiyatroculuk oyna yüzüne istemesen bile gül azıcık yumuşak ses tonunla huyuna suyuna git kadınlığını kullan cezbet o zaman dediğini yapacaktır .....allah yardımcın olsun inşallah herşey düzelir dualarım seninle..

Kusura bakmayın ama ben bu 'kadınlığını kullan, politik ol,cilve yap' muhabbetlerine artık hiç tahammül edemiyorum, bu yüzden dayanamayıp yazıyorum.
Sevgi, evlilik denen şey böyle şeyler üstüne kurulmuyor arkadaşlar, bırakalım artık bunları. Çoğu kadın böyle şeyler yapmayı eş olmak, kadın olmak zannediyor. Bir sorun yaşadığımızda; lütfen araştıralım artık, okuyalım, sorup soruşturalım, ehil insanlardan yardım alalım. Sonuçta herşeyin doğru olanı var, o neyse onu bulalım. Kim numaralarla birşey kazanmış ki şu hayatta?

Back