Benım de 7 yıldır çocugum yok aysenın durumunu yaşadım Bi arkadaş hamıle oldugunu soylemedı ve ben eşimden oğrendım sonra bana duyduğunda sevınc ek kısılere soledım dedı ozman daha çok kırıldım şunu soyleyeyım. Evet ayse uzulur ama kendı adına senın adına değil sadece oda kendı ıcın bu durumu ister ama arkadası adına sevinir. Eğer ona soylemezsen üzülür onu ayırma. Ve şuan benım en yakın arkadasım hamıle ve ben çok sevınıyorum benım çocugum yok ama onun cocugu da benım teyzesıyim ben ayseyi ayırma5 kişi yaklaşık 9 10 senedir çok yakın arkadaşız. Hepsini çok severim. Aramızdan 3ümüz evli, 1inin bebeği var, 2si bekar. diğer evli arladaşım ve ben de çocuk istiyoruz ama o benden daha uzun zamandır istiyor ve tedavi oluyor. Tedaviler maalesef hala olumlu sonuç vermedi. Onun adına ayşe diyelim. Bu süreçte bebeği olan arkadaşımız yine hamile kaldı ve ayşe hariç diğerlerimizi arayarak veya mesajdan söyledi bu haberi, çünkü onun üzüleceğini düşündü. Bize söyledikten bir ay sonra da gruptan sanki hepimize yeni haber veriyormuş gibi yazdı hamile olduğunu. ilk hamileliğinde de gruptan haber vermişti ama hepimiz aşırı sevinç tepkileri vermiştik, bu hamileliğinde biz durumu önceden bildiğimiz için çok tepki veremedik Ayşe anladı mı bilmiyoruz ama Ayşe çok mutlu olduğunu, çok tebrik ettiğini söyledi. Çok pozitif yaklaştı, geçenlerde kuzeninin doğum yaptığını ve hastanede onunla refakatçi olarak kaldığını söyledi. yani aslında olumsuz ya da Üzüleceğini belirtecek hiçbir tepki vermedi. Tabi ki içeride neler yaşadığını bilmiyoruz ne kadar 10 yıldır tanışıyor olsak da bu konu da bize açılmak istediği kadar açılıyor. Sadece tedavi gördüğünü ve şuana kadar olumsuz ilerlediğini söyledi. Bir gün görüntülü konuşurken bebeği olan arkadaşım bana ‘seni hamile sandım’ gibi bişeyler söylerken ayşe ‘ya tamam hadi hamile değilse kapatalım şu konuyu’dedi. Şimdi sorum şu, siz benim yerimde olsaydınız ve hamile kalsaydınız, bunu en yakın arkadaşlarınıza nasıl söylerdiniz? Bu durum olmasaydı görüntülü arayıp hepsiyle aynı anda mutluluğumu paylaşmak isterdim. Bi anda söylerdim vs vs. Zaten şu an koronadan ötürü de farklı şehirlerdeyiz gitme durumumuz yok. Bi tarafım diyor ki ayşeye de bütün arkadaşlarınla birlikte söyle o da benim mutluluğumla mutlu olur bundan eminim. Onu diğer arkadaşlarımdan ayırmak bana daha yanlış geldi. Ama diğer tarafım da diyor ki ya sen bu haberi verdiğinde herkes neşeli tepkiler verirken ayşenin biraz da olsa içi burulursa? Ya tedavi gördüğünü bile bile bunu böyle söylememi doğru bulmazsa? Gibi gibi gibi. Siz olsanız ne yapardınız?
Bir de bu platform dert ortaklarım hariç tabi kiiiBen olsam ilk öğrendiğimde söylerdim ama çığlık ata ata sevine sevine sosyal medyadan paylaşa paylaşa değil. Güzel bir haberim var diye başlayıp sakince anlatırdım... Ama o sormadıkça gidişatı anlatmazdım.haftaya keseyi görmeye gideceğim kalp atışını duydum vs vs.. Eşim, yani ortağım hariç zaten kimseyle sevincimi paylaşmazdım.
Canim konuyu acman okadar iyi olmuski senle ayni kaderi paylasiyorum suan, bi samimi arkadasim ve kuzenim ikiside tedavi goruyo senelerdir demeye utaniyorum walla, baska arkadas ballandira ballandira arkadasima anlatti ben ne kadar uzuldum onun adina.abartamadan soyle sonra duymasin diyen arkadaslara cok tesekkur ederim gercekten ne yapacagimi bilmiyodum banada fikir oldunuz iyiki warsiniz akilli arkadaslar5 kişi yaklaşık 9 10 senedir çok yakın arkadaşız. Hepsini çok severim. Aramızdan 3ümüz evli, 1inin bebeği var, 2si bekar. diğer evli arladaşım ve ben de çocuk istiyoruz ama o benden daha uzun zamandır istiyor ve tedavi oluyor. Tedaviler maalesef hala olumlu sonuç vermedi. Onun adına ayşe diyelim. Bu süreçte bebeği olan arkadaşımız yine hamile kaldı ve ayşe hariç diğerlerimizi arayarak veya mesajdan söyledi bu haberi, çünkü onun üzüleceğini düşündü. Bize söyledikten bir ay sonra da gruptan sanki hepimize yeni haber veriyormuş gibi yazdı hamile olduğunu. ilk hamileliğinde de gruptan haber vermişti ama hepimiz aşırı sevinç tepkileri vermiştik, bu hamileliğinde biz durumu önceden bildiğimiz için çok tepki veremedik Ayşe anladı mı bilmiyoruz ama Ayşe çok mutlu olduğunu, çok tebrik ettiğini söyledi. Çok pozitif yaklaştı, geçenlerde kuzeninin doğum yaptığını ve hastanede onunla refakatçi olarak kaldığını söyledi. yani aslında olumsuz ya da Üzüleceğini belirtecek hiçbir tepki vermedi. Tabi ki içeride neler yaşadığını bilmiyoruz ne kadar 10 yıldır tanışıyor olsak da bu konu da bize açılmak istediği kadar açılıyor. Sadece tedavi gördüğünü ve şuana kadar olumsuz ilerlediğini söyledi. Bir gün görüntülü konuşurken bebeği olan arkadaşım bana ‘seni hamile sandım’ gibi bişeyler söylerken ayşe ‘ya tamam hadi hamile değilse kapatalım şu konuyu’dedi. Şimdi sorum şu, siz benim yerimde olsaydınız ve hamile kalsaydınız, bunu en yakın arkadaşlarınıza nasıl söylerdiniz? Bu durum olmasaydı görüntülü arayıp hepsiyle aynı anda mutluluğumu paylaşmak isterdim. Bi anda söylerdim vs vs. Zaten şu an koronadan ötürü de farklı şehirlerdeyiz gitme durumumuz yok. Bi tarafım diyor ki ayşeye de bütün arkadaşlarınla birlikte söyle o da benim mutluluğumla mutlu olur bundan eminim. Onu diğer arkadaşlarımdan ayırmak bana daha yanlış geldi. Ama diğer tarafım da diyor ki ya sen bu haberi verdiğinde herkes neşeli tepkiler verirken ayşenin biraz da olsa içi burulursa? Ya tedavi gördüğünü bile bile bunu böyle söylememi doğru bulmazsa? Gibi gibi gibi. Siz olsanız ne yapardınız?
Bence söylemelisin.Ama ona söylerken empati kurarak söylemelisin.Ona ne kadar zor yollardan geçtiğinizi beraber yine omuz omuza dertlerinizi atlatacağınızı söylerek Ayşe'nin de umudunu kesinlikle kesmemesini onunda bebeğinin olacağından emin olduğunu söylerek anlatmalısın.Hatta Ayşe'ye bunu özel olarak söyle gruptan falan değil.En çok onu kendine yakın gördüğünü dert ortağın olduğunu belirterek sıranında ona geldiğini hissettiğini söylerek anlat.Bu ona daha iyi gelecektir.Dışlanmışlık olmadan ve onu özel kılarak.Şuan itibariyle bende kendimle birlikte Ayşe içinde dua edeceğim...Rabbim onada bir evlat nasip etsin inşallah.5 kişi yaklaşık 9 10 senedir çok yakın arkadaşız. Hepsini çok severim. Aramızdan 3ümüz evli, 1inin bebeği var, 2si bekar. diğer evli arladaşım ve ben de çocuk istiyoruz ama o benden daha uzun zamandır istiyor ve tedavi oluyor. Tedaviler maalesef hala olumlu sonuç vermedi. Onun adına ayşe diyelim. Bu süreçte bebeği olan arkadaşımız yine hamile kaldı ve ayşe hariç diğerlerimizi arayarak veya mesajdan söyledi bu haberi, çünkü onun üzüleceğini düşündü. Bize söyledikten bir ay sonra da gruptan sanki hepimize yeni haber veriyormuş gibi yazdı hamile olduğunu. ilk hamileliğinde de gruptan haber vermişti ama hepimiz aşırı sevinç tepkileri vermiştik, bu hamileliğinde biz durumu önceden bildiğimiz için çok tepki veremedik Ayşe anladı mı bilmiyoruz ama Ayşe çok mutlu olduğunu, çok tebrik ettiğini söyledi. Çok pozitif yaklaştı, geçenlerde kuzeninin doğum yaptığını ve hastanede onunla refakatçi olarak kaldığını söyledi. yani aslında olumsuz ya da Üzüleceğini belirtecek hiçbir tepki vermedi. Tabi ki içeride neler yaşadığını bilmiyoruz ne kadar 10 yıldır tanışıyor olsak da bu konu da bize açılmak istediği kadar açılıyor. Sadece tedavi gördüğünü ve şuana kadar olumsuz ilerlediğini söyledi. Bir gün görüntülü konuşurken bebeği olan arkadaşım bana ‘seni hamile sandım’ gibi bişeyler söylerken ayşe ‘ya tamam hadi hamile değilse kapatalım şu konuyu’dedi. Şimdi sorum şu, siz benim yerimde olsaydınız ve hamile kalsaydınız, bunu en yakın arkadaşlarınıza nasıl söylerdiniz? Bu durum olmasaydı görüntülü arayıp hepsiyle aynı anda mutluluğumu paylaşmak isterdim. Bi anda söylerdim vs vs. Zaten şu an koronadan ötürü de farklı şehirlerdeyiz gitme durumumuz yok. Bi tarafım diyor ki ayşeye de bütün arkadaşlarınla birlikte söyle o da benim mutluluğumla mutlu olur bundan eminim. Onu diğer arkadaşlarımdan ayırmak bana daha yanlış geldi. Ama diğer tarafım da diyor ki ya sen bu haberi verdiğinde herkes neşeli tepkiler verirken ayşenin biraz da olsa içi burulursa? Ya tedavi gördüğünü bile bile bunu böyle söylememi doğru bulmazsa? Gibi gibi gibi. Siz olsanız ne yapardınız?
Allah razı olsunBence söylemelisin.Ama ona söylerken empati kurarak söylemelisin.Ona ne kadar zor yollardan geçtiğinizi beraber yine omuz omuza dertlerinizi atlatacağınızı söylerek Ayşe'nin de umudunu kesinlikle kesmemesini onunda bebeğinin olacağından emin olduğunu söylerek anlatmalısın.Hatta Ayşe'ye bunu özel olarak söyle gruptan falan değil.En çok onu kendine yakın gördüğünü dert ortağın olduğunu belirterek sıranında ona geldiğini hissettiğini söylerek anlat.Bu ona daha iyi gelecektir.Dışlanmışlık olmadan ve onu özel kılarak.Şuan itibariyle bende kendimle birlikte Ayşe içinde dua edeceğim...Rabbim onada bir evlat nasip etsin inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?