Gebeliğe Hazırlık ben de uzun zaman burada size soru sordum bebek istedim, o yüzden bu soruyu da size sormak istiyorum, hamile olsanız ve en yakın arkadaşlarınız?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

bzeynep0

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2020
525
347
53
5 kişi yaklaşık 9 10 senedir çok yakın arkadaşız. Hepsini çok severim. Aramızdan 3ümüz evli, 1inin bebeği var, 2si bekar. diğer evli arladaşım ve ben de çocuk istiyoruz ama o benden daha uzun zamandır istiyor ve tedavi oluyor. Tedaviler maalesef hala olumlu sonuç vermedi. Onun adına ayşe diyelim. Bu süreçte bebeği olan arkadaşımız yine hamile kaldı ve ayşe hariç diğerlerimizi arayarak veya mesajdan söyledi bu haberi, çünkü onun üzüleceğini düşündü. Bize söyledikten bir ay sonra da gruptan sanki hepimize yeni haber veriyormuş gibi yazdı hamile olduğunu. ilk hamileliğinde de gruptan haber vermişti ama hepimiz aşırı sevinç tepkileri vermiştik, bu hamileliğinde biz durumu önceden bildiğimiz için çok tepki veremedik Ayşe anladı mı bilmiyoruz ama Ayşe çok mutlu olduğunu, çok tebrik ettiğini söyledi. Çok pozitif yaklaştı, geçenlerde kuzeninin doğum yaptığını ve hastanede onunla refakatçi olarak kaldığını söyledi. yani aslında olumsuz ya da Üzüleceğini belirtecek hiçbir tepki vermedi. Tabi ki içeride neler yaşadığını bilmiyoruz ne kadar 10 yıldır tanışıyor olsak da bu konu da bize açılmak istediği kadar açılıyor. Sadece tedavi gördüğünü ve şuana kadar olumsuz ilerlediğini söyledi. Bir gün görüntülü konuşurken bebeği olan arkadaşım bana ‘seni hamile sandım’ gibi bişeyler söylerken ayşe ‘ya tamam hadi hamile değilse kapatalım şu konuyu’dedi. Şimdi sorum şu, siz benim yerimde olsaydınız ve hamile kalsaydınız, bunu en yakın arkadaşlarınıza nasıl söylerdiniz? Bu durum olmasaydı görüntülü arayıp hepsiyle aynı anda mutluluğumu paylaşmak isterdim. Bi anda söylerdim vs vs. Zaten şu an koronadan ötürü de farklı şehirlerdeyiz gitme durumumuz yok. Bi tarafım diyor ki ayşeye de bütün arkadaşlarınla birlikte söyle o da benim mutluluğumla mutlu olur bundan eminim. Onu diğer arkadaşlarımdan ayırmak bana daha yanlış geldi. Ama diğer tarafım da diyor ki ya sen bu haberi verdiğinde herkes neşeli tepkiler verirken ayşenin biraz da olsa içi burulursa? Ya tedavi gördüğünü bile bile bunu böyle söylememi doğru bulmazsa? Gibi gibi gibi. Siz olsanız ne yapardınız?

uzun zamandir cocugum olmadi etrafimdaki herkes teker teker hamile kaldi.Buna benim kadar uzun sure cocuk bekleyen cokk yakin arkadasim,kiz kardesim de dahil.Ama bana sonradan haber verilmesi benim asla istedigim bir sey degil.Uzulmek vs bunlar beni ilgilendirir kapimi kapatirim icimde yasarim bunu kimse bilemez.Ki anladigim kadariyla arkadasiniz da ketum biri.O halde bu olayi normallestirin, obur turlusu eger ogrenirse onu daha cok uzer, devamli bebek konusmayin yaninda ama soyleyin paylasin..Herseyi kararinda yani.

Benım de 7 yıldır çocugum yok aysenın durumunu yaşadım Bi arkadaş hamıle oldugunu soylemedı ve ben eşimden oğrendım sonra bana duyduğunda sevınc ek kısılere soledım dedı ozman daha çok kırıldım şunu soyleyeyım. Evet ayse uzulur ama kendı adına senın adına değil sadece oda kendı ıcın bu durumu ister ama arkadası adına sevinir. Eğer ona soylemezsen üzülür onu ayırma. Ve şuan benım en yakın arkadasım hamıle ve ben çok sevınıyorum benım çocugum yok ama onun cocugu da benım teyzesıyim ben ayseyi ayırma

Ben de tedaviyle hamile kaldım. En yakın arkadaşım bana pat diye söylemişti çok da sevinmiştim Allah var. Ama cevremde söylemeyelim üzülür deyip hiç bahsetmeyen çok insan vardı. Arkadasinin hamile olduğunu 20.haftasında öğrenince daha çok üzülüyor insan. Bi de nazar değdireceğimden korkup söylemediklerini düşünüyordum o daha da çok üzüyor. Bence söyleyin

Arkadassa soylenmeli.
Saklamak daha kötü olur, bozulur sanki durumumu bahane mi ediyorsunuz, dışlıyor musunuz beni falan der ..

Ben olsam ilk öğrendiğimde söylerdim ama çığlık ata ata sevine sevine sosyal medyadan paylaşa paylaşa değil. Güzel bir haberim var diye başlayıp sakince anlatırdım... Ama o sormadıkça gidişatı anlatmazdım.haftaya keseyi görmeye gideceğim kalp atışını duydum vs vs.. Eşim, yani ortağım hariç zaten kimseyle sevincimi paylaşmazdım.

Bir de bu platform dert ortaklarım hariç tabi kiii

Kesinlikle söyleyin aynı durumu arkadaşım bana yapmıştı 4 arkadaşız hepimiz doğduğumuzdan beri beraberiz herkes biliyordu en son ben öğrenmiştim ağızlarından kaçırmasalar yine de uzun bir süre öğrenemeyecektim ben o süreçte tüp bebek tedavisi görüyordum Neymiş efendim Benimki tuttuğunda beraber sürpriz yapacaklarmış kutlama yapacaklarmış. ama çok zoruma gitmişti Tamam üzülecektir Elbette size belli etmez içinde yaşar üzüntüsünü diğer Arkadaşlarınızdan ayırmanız daha çok üzecektir

Ayırmayın arkadaşınızı, abartmadan guzel haberı verin ve yanında daha fazla hamilelik ve bebek konusu açmayın bence. Diğer arkadasınız da hamile olunca ortamda ortak nokta hamilelik-bebek olmasın yani tavsiyem
Hayırlı olsun bu arada bebeğiniz.

Bence sakince söyleyin ama lütfen gidişatı ballandıra ballandıra anlatmayın çok zor şartlarda çocuk sahibi de olsan bu süreç yıllar da sürse hamile olunca empati kurma yetisi kaybedilir benimle aynı süredir bevek sahibi olmak isteyen arkadaşım hamile kalmıştı birlikte diğer insanlara kırıldığımız her davranışı yaptı yok kese görmeye gitmiş bebek çilek büyüklüğündeymiş bebek doğdu sünnet oldu bi anlatıyor ki ay ne zormuş diye ben de bilemiyorum canım hiç oğlum sünnet olmadı dedim o zaman konuyu değiştirdi off çok zor bir durum bekleyen herkesin tez vakitte hayırlısıyla bebeği olsun ya ne zor bişeymiş tükendim yıprandım valla

Canim konuyu acman okadar iyi olmuski senle ayni kaderi paylasiyorum suan, bi samimi arkadasim ve kuzenim ikiside tedavi goruyo senelerdir demeye utaniyorum walla, baska arkadas ballandira ballandira arkadasima anlatti ben ne kadar uzuldum onun adina.abartamadan soyle sonra duymasin diyen arkadaslara cok tesekkur ederim gercekten ne yapacagimi bilmiyodum banada fikir oldunuz iyiki warsiniz akilli arkadaslar

Bence söylemelisin.Ama ona söylerken empati kurarak söylemelisin.Ona ne kadar zor yollardan geçtiğinizi beraber yine omuz omuza dertlerinizi atlatacağınızı söylerek Ayşe'nin de umudunu kesinlikle kesmemesini onunda bebeğinin olacağından emin olduğunu söylerek anlatmalısın.Hatta Ayşe'ye bunu özel olarak söyle gruptan falan değil.En çok onu kendine yakın gördüğünü dert ortağın olduğunu belirterek sıranında ona geldiğini hissettiğini söylerek anlat.Bu ona daha iyi gelecektir.Dışlanmışlık olmadan ve onu özel kılarak.Şuan itibariyle bende kendimle birlikte Ayşe içinde dua edeceğim...Rabbim onada bir evlat nasip etsin inşallah.

Allah razı olsun

Ben olsam canlı bir görüşmeyle değil yazılı olarak abartmadan grubumuza bir haber olarak yazardım. Elbette sevinmek hakkınız ama bu sevinci coşku ile yaşamayı ailenizle ve başka arkadaşlarınızla yapın derim. Her bebek haberinde canı yanan insanın karşısında sevinç çığlıklarına yol açmayın derim. Erdemli insan olmanın farkı bence bu hassas anlardır. Hastanın karşısında sağlıkla övünmek, boşanmış kişinin, hiç evlenmemişin karşısında kocasıyla övünmek, fakirin karşısında zenginlikle övünmek, vs hep aynı duyarsızlıktır fikrimce. Bebeğimin haberini en sakin ve sade şekilde yazılı olarak bildirilirdim ben olsam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…