ben de temmuz annesi olacaktım :(

elmalxix turta

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2007
1.182
4
47
Herkese selamlar,
Geçen haftaya kadar ben de buraya neşe dolu bir mesaj yazmayı planlarken, bebişimizi daha ilk muayenesine bile götüremeden kaybettik :1no2:

Adet günüm daha geçmeden kan testiyle öğrenmiştim hamile olduğumu... 5-6 haftalık olmadan ultrasonda görünmez diye biraz bekleyip öyle gitmek istedim doktora... Doktor randevusundan 4 gün önce kahverengi lekelenmem geldi fakat ben pek önemsemedim.. Ertesi gün regli gibi yoğun kanamam başladı... Kanın rengi pembemsi ve parlaktı. Randevuyu öne alıp doktora gittiğimde kan testi yaptılar ve gebelik sonlanmıştı. Yani bebeğimi 5 haftalıkken düşürdüm..

Şimdi kendimi çok suçlu hissediyorum... Acaba o kahverengi lekelenmeleri ciddiye alıp da evde yatsaydım, ve hemen de doktora gitseydim bebişimiz kurtulur muydu?

Şimdi doktor bir ay ara verip tekrar denememizi önerdi... Koruyucu olarak da Progesteron falan vermedi... Bu tip düşükleri olanlara progesteron veriliyor diye biliyorum... Konuyla ilgili bilginiz varsa paylaşabilirseniz sevinirim...

canım ya üzme kendini..6 haftaya kadar olan gebelikler henüz tam canlanmadığından gebelik bile sayılmazmışbunda kendini suçlayacak bir şey yopk...o zaten niyetibozmuş,düşecekmiş..yatsan da düşerdi büyük ihtimalleçünkü henüz 5 haftalıkmış,tam tutunamamışbile...hamile kalab,iliosun bak ne güzel,bunu düşün ve yeni bebeklere yelken aç bakalım!!!hadi,ağustos annesi olursun belki??!!!jeyyar

canım ya üzme kendini..6 haftaya kadar olan gebelikler henüz tam canlanmadığından gebelik bile sayılmazmışbunda kendini suçlayacak bir şey yopk...o zaten niyetibozmuş,düşecekmiş..yatsan da düşerdi büyük ihtimalleçünkü henüz 5 haftalıkmış,tam tutunamamışbile...hamile kalab,iliosun bak ne güzel,bunu düşün ve yeni bebeklere yelken aç bakalım!!!hadi,ağustos annesi olursun belki??!!!jeyyar

Canım fındıkiçim, içimi rahatlattın, teşekkür ederima.s.
Doktor tavsiyesi ağustosu pas heçiyorum ama belki eylül annesi olurum:emir_bebek:
Umarım sen de çok yakında bebişini sağlıkla kucağına alırsın. sevgiler...

CANIM GEÇMİŞ OLSUN ÜZÜLME.
BU YAŞADIĞIN KİMYASAL GEBELİK MİŞ.
BUNU BiRÇOĞUMUZ YAŞADIK.
SEN SAĞLIKLI OL ve SAĞLIKLI BEBİŞLERİN OLSUN.
ŞU ANDA SEN ÖNEMLİSİN.
KENDİNİ SUÇLAMA...
OLACAĞI VARDI OLDU, ALLAH EN KISA ZAMANDA SAĞLIKLI BEBEK VERSİN SANA...

KİMYASAL GEBELİK

Kimyasal gebelik, normal bir gebelik olmayıp,
döllenen yumurtanın sağlıklı bir embriyo gelişimi ile
devam edememesi ve gebeliğin sadece laboratuar tetkikleri ve
gebelik testleri ile tespit edilmesidir.
Gebelik testlerinde gebelik hormonu BHCG yüksek yani ( + )
Çıkmasına rağmen, hiçbir şekilde sağlıklı bir gebelik ürünü oluşamaz.
Rahim içine yerleşemez ve kendiliğinden düşük ile sonuçlanır.

Kimyasal gebelik sık görülmekte olup, bir çok kadın bunun farkına
Varamamakta ve normalden biraz fazla veya
düzensiz adet gördüğünü zannederek
Aslında düşük yapmaktadır.
Kimyasal gebeliği bazı hekimler “sessiz düşük” olarak isimlendirmektedir.

Kısacası döllenme olur, fakat döllenme ürünü rahim içine yerleşemez.
Sessizce adet kanaması ile birlikte düşer.
Bu durum sadece gebelik testleriyle anlaşılabilir.

Kimyasal gebelik tespit edildiği zaman bazen,
dış gebelik şüphesi doğurabilir, fakat düzenli takip edilen
BHCG değerlerinde hızlı bir şekilde düşme gözlenmektedir.
Kimyasal gebelik kürtaj veya tıbbi bir müdahale gerektirmez.
Takip gerekmektedir.

GENELLİKLE 5. HAFTA CİVARINDA DÜŞÜK YAŞANIR.
KESE ve BEBEK OLUŞMADAN YAŞANAN GEBELİK KAYIPLARINA KİMYASAL GEBELİK DENİR.

Herkese selamlar,
Geçen haftaya kadar ben de buraya neşe dolu bir mesaj yazmayı planlarken, bebişimizi daha ilk muayenesine bile götüremeden kaybettik :1no2:

Adet günüm daha geçmeden kan testiyle öğrenmiştim hamile olduğumu... 5-6 haftalık olmadan ultrasonda görünmez diye biraz bekleyip öyle gitmek istedim doktora... Doktor randevusundan 4 gün önce kahverengi lekelenmem geldi fakat ben pek önemsemedim.. Ertesi gün regli gibi yoğun kanamam başladı... Kanın rengi pembemsi ve parlaktı. Randevuyu öne alıp doktora gittiğimde kan testi yaptılar ve gebelik sonlanmıştı. Yani bebeğimi 5 haftalıkken düşürdüm..

Şimdi kendimi çok suçlu hissediyorum... Acaba o kahverengi lekelenmeleri ciddiye alıp da evde yatsaydım, ve hemen de doktora gitseydim bebişimiz kurtulur muydu?

Şimdi doktor bir ay ara verip tekrar denememizi önerdi... Koruyucu olarak da Progesteron falan vermedi... Bu tip düşükleri olanlara progesteron veriliyor diye biliyorum... Konuyla ilgili bilginiz varsa paylaşabilirseniz sevinirim...[/QUOTEmerhaba geçmiş olsun bende şubat annesi olacaktım ama olmadı hem kendini suçlama ben hiç biiş yapmadım 20 hafta yattım ama yinede düştü bu arada 3 aylık olana kadarda progesteron iğneside olmuştum işte olmayınca olmuyor inşallah bundan sonraki olur :emir_bebek:

bende 5haftalık hemen peşine 2 aylık bebeğimi kaybettim hep aklımda unutamıyorum yıkılıyo insan hele o kürtaja yatırdıkları zaman aklıma geldikçe ağlıyorum .

ya kizlar bende 5+4 gunluk hamileyim kimyasal gebelik haftasi korktum acaba tam 5. haftadami gerceklesiyor bu yani 6 haftalik olunca kurtulmus olurmuyum kimyasal dusukten???

ya kizlar bende 5+4 gunluk hamileyim kimyasal gebelik haftasi korktum acaba tam 5. haftadami gerceklesiyor bu yani 6 haftalik olunca kurtulmus olurmuyum kimyasal dusukten???

Canım, bildiğim kadarıyla ultrasonda kalp atışı bile duyulmadan düşen bebeklerde kimyasal gebelik oluyor... Bu da sanırım 7 haftaya kadar olan düşükler için geçerli... O haftadan sonrakiler düşük olarak adlandırılıyor... Bunun belli bir haftası yok ama sana tavsiyem, kendini yorgun hissettiğinde mutlaka dinlenmen... Bir de kahverengi lekelenme bile gelse ihmal etmeden doktoruna görünmen... en önemlisi de aklına kötü şeyler getirmeden moralini yüksek tutman... Bebişini sağlıkla kucağına alman dileğiyle...:nazar:

merabalar belkide ilk kez yazıorum hep bakıorum okuorum ama ilk yazışım bende 7 haftalık hamileyim ve daha yeni öğrendim
yazılanlara çok üzüldüm Allah herşeyin hayırlısını verir demekki uygun değilmiş doğması die düşünürseniz kendinizi dahada rahat hissedersiniz belki çünkü ben hamile oldumu bilmiodum dedim gibi ve tahminimce 2 haftasında kanama geçirdim doktora gittim ve düşük yaşadımı söledi ilk başta çok üzüldüm ama sonra kendimi bu şekilde rahatlatmaya çalıştım çokta ii hissettim ama düşürmemişim

şuan 32 haftalık hamileyim.ama bu bebeğimden önce bende senin gibi bi bebek kaybettim.idrar testinde çıkmayınca doktora gitmeden önce kan testi yaptırdım.değer oldukça yüksekti.bende senin gibi 7. haftayı bekleyeyim dedim.kese görünürmüş 5 haftalıkken falan ama kalp atışı duyulmazmış.keşke beklemeseydim.bi gece aniden kanamam oldu.aradım hastaneyi ben geliyorum sizde doktora haber verin dedim ama artık çok geçti.doktorum yinede bikaç gün bekleyelim dedi.şans verelim gebeliğe dedi.ama olmadı.aklında bulunsun.eğer kalp atışı yoksa yani henüz kalp atışı duyulacak kıvama gelmemişse hamilelik progestan vermiyolar.ben bu gebeliğimde doktora gidip kalp atışlarını duyduğum andan itibaren 3 ay içtim progestan.risk yoktu ama tedbir amaçlı.allah sana tekrardan nasip etsin inşallah bu yüce duyguyu.herşeyin hayırlısı...

canım çok geçmiş olsun çok üzüldüm inşallah en yakın zamanda tekrar tadarsın bu duyguyu...

X