sanırım sen vermesinden değil sizi enayi yerine koyduklarını düşünüyorsun. bence öyle düşünme. şöyle düşün sen iki memur parasıyla evlenmenin ne kadar zor oludunu düşünrken. onlar bir 100 tl ile mutlu oluyorlar. senede toplam 300 tl yapar. olsun 500. o yüzden bence takılma. seni kullandıklarını da düşünme. onlar kardeş. eşin yokluk çektiyse emin ol akşam yemeğini yerken annemler ne yiyor diye düşünüyordur. ben öyleyim mesala. şükür var ailemede ailesenede fazla fazla yardım ediyoruz. annemin evne gittiğimde mutfak masrafları kaldığım zaman içinde benimdir ellerini ceplerine attırmam. ve babam bana sen bu sene gelmedin. sen gelince yine denge sağlanıyordu. bu sene sıkıntı çektik diyor. şaka karışık. ve ben onlara ara sıra yolladığım halde. ama aklıma beni kullanıyorlarmı gelmedi inan. çünkü doğru söylüyor... asgari ücretşe geçinmek çok zor malesef helede okuyan çocuğun varsa. rabbim herkesin yardımcısı olsun
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
ben çok mu cimriyim fesatım acaba?????
- Konu Sahibi Kybele64
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?ourken ben sinir oldum Allah size sabirlar versin.
esini guzelce karsina alip ilkokul hatta anaokulu seviseyince tek tek anlatman lazim sanirim.
bizde herseyimizi kendimiz yaptik onlarda yapsin, herkesin parasi var sen aptalmisinki para yagdiriyosun demen lazim.
bir oneri para biriktiriyosaniz senin hesabinda biriktirin, haberin olsun nereye ne gitti falan.
gercekten zor boyle esle yasamak.
Valla kizlar bende bu konulari düşünmekten uyuyamaz oldum,aklima geldikce eşime sinir oluyorum,eşim "onlar benim ailem,sen neysen,onlarda benim icin aynı " diyor "ne seni aileme,ne de ailemi sana tercih etmem,sende istedigin zaman ailene yardim edebilirsin" diyor,böyle dedikce daha da kıskanıyorum ailesini,onlara dahada öfkeleniyorum...canm ya walla sana daha çok üzüldüm Allah eşine akıl fikir sana da bol sabır versin inş.sizinkiler çok abartmış.
Eşimi sevdigim icin,bana karsida merhametli,anlayışlı,sadık oldugu icin onuda kırmak,yıpratmak istemiyorum,napacagimi bende bilmiyorum...Veren el,alan elden daha üstündür,başımın gözümün sadakasi olsun deyip sineye çekmeye çalışıyorum
Ben tavrınızi beğendiğim için dedim zaten. Bi sürü insan konu acıyor sonra cevapları begenmezse atar gider yapıyo hemen. Sırf haklı görülmek pohpohlanmak için buraya gelenler de var
Ewet haklısınz cok gereksiz tavır sergileyenler de var dediğiniz gibi.
Valla kizlar bende bu konulari düşünmekten uyuyamaz oldum,aklima geldikce eşime sinir oluyorum,eşim "onlar benim ailem,sen neysen,onlarda benim icin aynı " diyor "ne seni aileme,ne de ailemi sana tercih etmem,sende istedigin zaman ailene yardim edebilirsin" diyor,böyle dedikce daha da kıskanıyorum ailesini,onlara dahada öfkeleniyorum...
Eşimi sevdigim icin,bana karsida merhametli,anlayışlı,sadık oldugu icin onuda kırmak,yıpratmak istemiyorum,napacagimi bende bilmiyorum...Veren el,alan elden daha üstündür,başımın gözümün sadakasi olsun deyip sineye çekmeye çalışıyorum
Düşündükçe şeytan da dürtüyo tabiri caizse daha cok kinlenio insan.en iisi cok düşünmemek , bi arkadaşımız yazmış Allah rızası için die düşünüp öyle verin die.cok da haklı aslında öyle düşününce gönlü de rahat edio insann; )ben inş bundan sonra böyle yapmayı deneyeceğim
100-200 hic bisy.
Opte basina koy.
Burda ailem diye borc batagina dusenler var 10 bin 20 bin diye.
Halina sukret.
Ve destek saglamasi cok normal bi yerde, dediginde hakli kocaniz.
Destekte bulunmasa dusunurdum ben, vefali esiniz.
Abisi gili bilemem, siz buyuk sehirde onlarda kuck sehirdmi yasjyor.
Opte basina koy.
Burda ailem diye borc batagina dusenler var 10 bin 20 bin diye.
Halina sukret.
Ve destek saglamasi cok normal bi yerde, dediginde hakli kocaniz.
Destekte bulunmasa dusunurdum ben, vefali esiniz.
Abisi gili bilemem, siz buyuk sehirde onlarda kuck sehirdmi yasjyor.
çok üzüldüm,kocan çok memnunsun,ve 100-200 dıyosun,hnaı sendne kısıp,verse anlıcam,birde bız oraya gıdınce hep biz öderiz demişin,bak tatım bızde görgüdür,durumu ıyı olanda olmayanda bir yere gıdınce yapar eder,misafirdir,ama bak ablam gelir yılda bır bütün hesapları öder,b,z ağb,me gideriz,bız öderiz,o bıze gelir o öder,alır,market falan,yanı bunlar olağan şeyler...
bırde soruna cevap evet cimri ve fesatsın,sneın gıbı bir arkdaşım hiç izin vermedi kocasına,adam da huzur olsun dıye vermedi babaya,babası öldü,karısından aldın ıntıkamını,senın yüzünden babamın yanında olmadı dıye,ona harçlık yollayamadım dıye...şimdi anası sağ,anama bari yapayım dıyor,arkadaşımla cinselliği bile kesti...
Benim de başıma şöylesi geldi.
Kayınpederim vefat ettikten sonra benim annem eşimle beni bir kenara çekip, ara sıra annenize(eşimin annesi için) yardım edin, şimdi o dul kadın, parası yetse de evlatlarından gelecek paraya daha çok sevinir dedi.
Biz de para vermiyoruz ama gittiğimizde ihtiyaçlarını biz karşılıyoruz.
Bence de annesi babası oğullarından gelecek paraya sevinebilirler kendi maaşları yetse bile. Bizi düşünmüş falan diye.
Kardeşlerini bilemeyeceğim ama asgari ücretle falan geçiniyorlarsa yardım etmek bence güzel olanıdır.
Ama yok bir çok arkadaşın yorumlarında bahsettiği gibi siz iki kişi çalışıyorsunuz durumunuz iyidir durumu ise kızmakta haklısınız.
Kayınpederim vefat ettikten sonra benim annem eşimle beni bir kenara çekip, ara sıra annenize(eşimin annesi için) yardım edin, şimdi o dul kadın, parası yetse de evlatlarından gelecek paraya daha çok sevinir dedi.
Biz de para vermiyoruz ama gittiğimizde ihtiyaçlarını biz karşılıyoruz.
Bence de annesi babası oğullarından gelecek paraya sevinebilirler kendi maaşları yetse bile. Bizi düşünmüş falan diye.
Kardeşlerini bilemeyeceğim ama asgari ücretle falan geçiniyorlarsa yardım etmek bence güzel olanıdır.
Ama yok bir çok arkadaşın yorumlarında bahsettiği gibi siz iki kişi çalışıyorsunuz durumunuz iyidir durumu ise kızmakta haklısınız.
anne babaya zaten bakma zorunluluğu var. sende çalışıyorsun sende kendi ailene yardım yaparsın bu konuda bir sıkıntı duymayın. ama genç kardeşler keyfi çalışmıyorsa zaten problem para istemeleri. ama çok zor duruma düşdütünde yine onlarada yardım ypılır. kanuni zorunlulukta var bu konuda. ama çok yüklü miktarlarda eğer yardım yapacaksanız o zaman kuralına gore senetli sepetli yapın sonar başınız ağırır. çok danışıyorlar. mesela kardeşime 30 bin-50 bin verdim şimd ödemiyor gibi. bu yüzden dikkatli olmak gerekir. ufak tekef meseleleri kafanıza takmayın.
görümcem çalışmıyor.2 tane evi ve 1 arabası var.eşi vefat etmiş biz evlenmeden önce.1 çocuğu okuyor sadece.ama sürekli eşime tel.de parasızlıktan yakınıyor.ama istediğinde çokta güzel para harcar.ben de buna kızıyorum.tabi beni ilgilendirmez.gözüm de yok Allah daha çok versin ama bizi de salak yerine koyması hiç hoşuma gitmiyor.
Haklısıniz iki ev kirası.eşinden maaşı da vardır. Çocuğu da alıyordur zaten
az ya da çok. Ayni şehirde olsanız daha can sıkıcı olur.biraz siz duymamazliktan gelin bir de eşinize annesine babasina destek olmasina normal ama bir de ablasının para istemesini yadirgadiginizi soyleyebilirsiniz.
eşiniz doğru söylemiş kusura bakmayın..
durumları iyi olduğu halde,annem babam,ya da kv kp ile dışarı çıktığımızda eşimle ben ödemeye çalışırız.genelde ödetmek istemezler ama kim önce davranırsa diyelim....
kötüye kullanılmadığı sürece ,kendi ailesinn boğazından kısılmadığı sürece,aileeye yardım iyi birşey bence..o kadar bakıp büyütp emek veriyorlar,evladının aldığı simit bile değerli olur eminim ki..
kendi oğlum da ilerde beni düşünürse ne ala,çok hoşuma gider eminim ki..:)yemeğ götürse mesela,ya da ufak hedie alsa sizin hoşunuza gitmez mi??
durumları iyi olduğu halde,annem babam,ya da kv kp ile dışarı çıktığımızda eşimle ben ödemeye çalışırız.genelde ödetmek istemezler ama kim önce davranırsa diyelim....
kötüye kullanılmadığı sürece ,kendi ailesinn boğazından kısılmadığı sürece,aileeye yardım iyi birşey bence..o kadar bakıp büyütp emek veriyorlar,evladının aldığı simit bile değerli olur eminim ki..
kendi oğlum da ilerde beni düşünürse ne ala,çok hoşuma gider eminim ki..:)yemeğ götürse mesela,ya da ufak hedie alsa sizin hoşunuza gitmez mi??
100-200 u 1000 2000 bekledm. Benm yerimde olsan kafayi yersin o zaman. Kac binler yollyyoruz. Ay neyse orucluyum sinirlerm bozulmasn
Insan kendni kotu hissediyor yoluyorlr resmen ama esin sana ailene iyiyse sorun etme. Sn nasl kendni aileni dusunuyosan o da kendi ailesni dusunur
Insan kendni kotu hissediyor yoluyorlr resmen ama esin sana ailene iyiyse sorun etme. Sn nasl kendni aileni dusunuyosan o da kendi ailesni dusunur