• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben çok mu cimriyim fesatım acaba?????

Bu duygudan kurtulmanızın ve hatta eşinizin bu kadar vermesini engellemenin tek yolu, sizinkilere de aynı oranda vermeniz. bakın o zaman eşiniz gönlü genişlik yapıyor mu.

Benim eşimin ablası ve eniştesi de aynen böyle karı-koca aylık net 5,5 milyar maaşları var 2 ay tatile gelip ellerini ceplerine atmadan gidiyorlar hiçbirşeyden de geri kalmıyorlar, bu yaz tatile gidelim birlikte diye tutturdular bana fikir sormadan oteli gideceğimiz yeri ayarlamışlar hepsini eşim ödedi sana tavsiyem ne kadar az düşşnürsen o kadar az yıpranırsın bu Dünya'nın aşağısı da var

Allah sabır versin.

Gorumce para istediği ve annesi diger oglanla imada bulunduğu için kizabilirsiniz.bir de ailesini benimsememenizin de etkisi var tabi. Çok bir para vermiyorlarmis.arkadaşın yorumda dediği gibi gizli yapmasındansa sizin kontrolünde yapmasi daha iyi.bir de ev alma gibi bir plan yaparsaniz bu para vermeyi olayı abartilmaz.görümceniz evlimi bekar mi çalışıyor mu merak ettim.

yılda 2-3 kere verılen parayı mı dert edıyorsun? ve bu para 100-200 tl :=) hanı gören de fazla bişi sanır.
abisinin ablasının sürekli para istiyorsa tabi ki bir yerden sonra çizgiyi cekecek. 2-3 kere hayır denırse zaten bır daha istenmez.
bır yere gıdıldiği zaman hesabı ödüyorsa ne olacak yani? şükret var ki parası ödüyor hesabı :KK66:

sen de kendı ailene yap durumları ıyı degılse
belkı bu sekıdle rahatlamıs olursun

kesintisiz olmasını düşündüğüm şey, annesine para vermek olur :=) 100-200 tl para mı ki :=)
1 verırsın 1000 geri gelır :=)

O da değil de verilen cevapları tavsiyeleri ne kadar nazik ve uysal bi şekilde aldın konu sahibi. Söylemeden gecemedim

bunun kötü bişey olduğunu sanmıyorum arkadaşım.zaten kendim de belirttim arkadaşların söylediklerini.ayrıca tanımadığım insanlarla neden tartışayım ki burda zaten.herkes fikrini yazıo sonuçta.

uzun zamandir forumda alingan olmayan, derdine gercekten derman arayan, yorum yapana hodlemeyen birini gormemistim. Ben teşekkür ederim

yani sonuçta iyi veya kötü her yorumu okuyup ona göre kendi süzgecimden geçirip inş.doğru olanı uygulamaya çalışıcam.ben anlamıoyurm zaten burda okuyoruz öyle saygısızca tartışmalar oluki.ne gerek var.beğenirsen uygularsın beğenmezsen dikkate almazsın olay bu kadar basit sanırım:)

Gorumce para istediği ve annesi diger oglanla imada bulunduğu için kizabilirsiniz.bir de ailesini benimsememenizin de etkisi var tabi. Çok bir para vermiyorlarmis.arkadaşın yorumda dediği gibi gizli yapmasındansa sizin kontrolünde yapmasi daha iyi.bir de ev alma gibi bir plan yaparsaniz bu para vermeyi olayı abartilmaz.görümceniz evlimi bekar mi çalışıyor mu merak ettim.

görümcem çalışmıyor.2 tane evi ve 1 arabası var.eşi vefat etmiş biz evlenmeden önce.1 çocuğu okuyor sadece.ama sürekli eşime tel.de parasızlıktan yakınıyor.ama istediğinde çokta güzel para harcar.ben de buna kızıyorum.tabi beni ilgilendirmez.gözüm de yok Allah daha çok versin ama bizi de salak yerine koyması hiç hoşuma gitmiyor.

haha sızın gorumcenızde bısey mı benım halam 50 yasında 3 cocugu var evıne babamların evınden daha cok para gecıyo hala aglıyo hala aglıyo . bır ay ıcınde 10.000 tl para harcadıgını bılırım ama hala 2 goz gecekonduda oturuyo . bu arada kucumsemıyorum sadece ne kadar savurgan oldugunu belırtmek ıcın soylım dedım .
gormezden gel arkadasım sadece tedbırlı ol , sende yaptıklarını gezıp tozmalarını bellı etmeden devam et onlarla ılıskıne . cok buyuk mebla degıl nasılsa esının verdıgı Allah daha cogunu verır ıns.
hanları hamamları olup kumar ıcın oglndan para alan kayınpederler tanıyorum ben :oops:

mrb arkadaşlar fazla uzatmamak için direk konuya giriyorum.yaklaşık 2 yıllık evliyim.ikimiz de memuruz.cok şükür durumumuz ii.2 düğün yaptık.ve tüm masrafları eşimle ben ödedik.ailelerden hiç bi yardım yok.benm annem zaten dul.bi emekli maaşı var.eşimin ailesi de 70 yaşlarında ve tek emekli maaşları var. neyse yılda 2-3 defa gidioruz memleketlere ve her gittiğimizde mutlaka herkezee hediye alınır.ve eşim ailesine her gittiğimizde para verir.100-200 civarı.saolsun benm de hiçbişeyimi eksik etmez .her sene tatile de götürür.ama ben annesi ablasının sürekli kendilerini acındırıp eşimden para beklemelrine sinir oluyorum.daha önce çünki bi kaç defa direk abisi de dahil para istediler.bende de şimdi bi duygu oluştu onlara yüz verip samimi olsam sürekli bizi kullanacaklarmış gibi hissediorum.yani biz misafir olarak gidiyoruz ama sürekli her hesabı biz ödeyip alışverişi biz yapıyoruz.bu da sinirime dokunuo.eşimle bu konuda çok kavga ettik bana hep gönlün dar cimrisin dio acaba gerçekten öylemiyim?sizce bu duygudan kurtulup huzurumuzun bozulmaması için ne yapabilirim?şimdiden tşkler..
Ben kocamla daha nişanlanmadan bu konuları konuştum ailene bir kuruş vermeyeceksin senden önce nasıl geçiniyolarsa senden sonrada öyle geçinecekler dedim kabul ediyorsan böyle etmiyosan güle güle dedim. Şu an çok rahatım kazandığım para evimden dışarı çıkmıyor. Kendi kazandığım parayı başkasına asla vermem

yok artık,sana bol sabır diliyorum.e sen nasıl dayanıyorsun bu tavırlara?eşin bişey demiyor mu?
Hayır eşim misafir onlar diyor, bu bişey değil geçen yıl arsa miras kaldı büyük olan eşimle ablasına düştü küçük arsa çıkanlara 120 milyar ödedi eşim ablası tel Kuruş vermedi ama arsa eşimle ablasının olmuş oldu eşim arabasını satmak zorunda kaldı

Hayır eşim misafir onlar diyor, bu bişey değil geçen yıl arsa miras kaldı büyük olan eşimle ablasına düştü küçük arsa çıkanlara 120 milyar ödedi eşim ablası tel Kuruş vermedi ama arsa eşimle ablasının olmuş oldu eşim arabasını satmak zorunda kaldı

arkadaşım ben seni tebrik ediyorum o zaman bu kadar sabır gösteriosunuz.eşinizle de bu konular yüzünden hiç tartışmıyorsunuz da sanırım.gerçekten maşallah size.inş bende sizin gibi sabır gösterebilirim.

bunun kötü bişey olduğunu sanmıyorum arkadaşım.zaten kendim de belirttim arkadaşların söylediklerini.ayrıca tanımadığım insanlarla neden tartışayım ki burda zaten.herkes fikrini yazıo sonuçta.
Ben tavrınızi beğendiğim için dedim zaten. Bi sürü insan konu acıyor sonra cevapları begenmezse atar gider yapıyo hemen. Sırf haklı görülmek pohpohlanmak için buraya gelenler de var

Senden,evinden,çoluğundan çocuğundan kısarak onlara vermiyorsa,ortada hiç bir problem yok demektir.Boşuna gerginlik çıkarmayın.Ama tam tersi ise,o zaman sorun var.Ki söylediklerinize göre bi kısma darlama durumu yok.Evliliğinizde sorun yarattığınıza değmez o açıdan.

eşimde bu konuda çok hassas.onlar yaşlı zamannda çok sıkıntı çektiler die hiç laf söyletmez.tamam onuda anlıorum ama işte kurtulamıorum bu duygudan:(((
Sen verilen parada değilsin anladım ben seni benim babaannemde senin kaynanan gibi bu engelllenemeyecek sende görmezden gelmeye çalış yılda bir kaç kezmiş hem...fakat sende annene hediye al 100-200yardımda bulun gittikçe..

yilda 2-3 kere gidilen memleket el-insaf ya.. esin hakli malesef gönlün dar ve cimrisin.. insaallah kalbini bu negatif duygulardan temizleyebilirsin.. onlara verilen meblaglar ile ne zengin olursunuz ne de fakir lakin gönül yapmis olursunuz.. sen de dul annen icin ver, güzellikler jestler yap, vermenin tadina var.. bu arada esin gercekten vefali bir evlatmis masallah.

Kayınpederimin durumu çok iyi şükür ona rağmen annesini gördüğünde eşime söylüyorum annene sor belki bir ihtiyacı vardır, belki baban para vermemiştir olur ya insanlık hali elinde yoktur kimselere boyun eğmesin sen destek ol derim de benim koca valla doğru söylüyorsun benim aklıma gelmiyor der her defasında. Annesi babası kardeşi yahu ne var bunda
Ne güzel düşünüyor. Bak ben çokkkk çektim kv demden ama yine de böyle konularda onun tarafındayım anne çünkü

Bizim durumumuz çok iyi olmadığı halde babam annesine devamlı para verirdi. Babanemin 3 aylık maaşı vardı, evi kiraydı. Bizim evde bunun lafı hiç olmazdı. Babanem fazla parasını biriktirir torunlara hediyeler alırdı. Şimdi babamlar emekli maaşıyla geçiniyor ve parası çok bereketli. Borç bile veriyor. Kızları zaten eksik bırakmıyor. Sizin durumunuz iyiymiş. Eşin annesine sen de kendi annene ver. Dualarını almak yetiyor insana.

Canım çift maaş eve girer asla çıkmaz . o mantık var insanlarda. Sürekli para istiyorlarsa sorun var demektir. Her zaman gitmiyormuşsunuz ve çok sık tekrarlanan birşey değil anladığım kadarıyla. Sizde annenize verin. Yada her yıl bi ihtiyacını alın. İnsan para mevzusuna değil ama sürekli para üzerinden duygu sömürüsüne kızıyor. Bende de var aynı durum. Para konusunu açmayın ve kapatın yanlarında. Ayrıca k validenin maaşı da varmış sükretsin haline o parayla kaç çocuklu aileler geçiniyorlar. Bunu da hatırlatın.

Back
X