• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben çok mu cimriyim fesatım acaba?????

Herkes ne kadar havadan para bekliyor. .
k.pederin emekliymiş..
k.valide kendini acındırıyor..
böyle bir alışkanlık demek ki..
hiç hoşlanmadım açıkçası. .
ha aç kalsa yine bakacak olan biziz..
ama alışmış kudurmuştan beter..
ya görümcene git çalış desene .
.

haklısın arkadaşım zamanla inş alışırım ve senn gibi bi tavır sergileyebilrim.daha 2 yıllık evliyiz.sen kaç yıllık evlisin?ne kadar sürede hallettin bu konuyu?

bizimde cok olmadi 4 yillik evliyim. ilk baslarda da bu durumu farketmistim ama asil 2 yillik evliyken bebegimiz dogrudugunda olaylar patladi. cok gergin gunler yasadik. ama bir sekilde duzeldi.
tek sorun paraysa baska sorun yoksa bence hic kafana takma.
esinle arani bozduguna degmez.
birde soyle bisey var bence. hep alip hic vermemek gibi aliskanliklari olan insanlarsa bir sure sonra esininde gozune batmaya baslar zaten, sana hak verebilir.
bizdekiler biraz o modeldirde. gelirken bir tatli almayi akil etmezler ama isterler. bende ustune tabi giderken goturelim eli bos gidilmez derim. super olur.
tavirlari onemli bence, cok sinir bozucu degillerse hic orali olma ama takip et. ozellikle abisi bilmem nesi para istiyosa ona dahada dikkat et.

Benim eşimin ablası ve eniştesi de aynen böyle karı-koca aylık net 5,5 milyar maaşları var 2 ay tatile gelip ellerini ceplerine atmadan gidiyorlar hiçbirşeyden de geri kalmıyorlar, bu yaz tatile gidelim birlikte diye tutturdular bana fikir sormadan oteli gideceğimiz yeri ayarlamışlar hepsini eşim ödedi sana tavsiyem ne kadar az düşşnürsen o kadar az yıpranırsın bu Dünya'nın aşağısı da var

Benim eşimin ablası ve eniştesi de aynen böyle karı-koca aylık net 5,5 milyar maaşları var 2 ay tatile gelip ellerini ceplerine atmadan gidiyorlar hiçbirşeyden de geri kalmıyorlar, bu yaz tatile gidelim birlikte diye tutturdular bana fikir sormadan oteli gideceğimiz yeri ayarlamışlar hepsini eşim ödedi sana tavsiyem ne kadar az düşşnürsen o kadar az yıpranırsın bu Dünya'nın aşağısı da var

yok artık,sana bol sabır diliyorum.e sen nasıl dayanıyorsun bu tavırlara?eşin bişey demiyor mu?

haklısınız arkadaşlar ben de farkındayım abartılacak meblalar değil ama kayınvalidem her gittiğimizde sürekli evinin eksiklerini anlatır.diğer oğlu bişey aldığında bunu on kere söyler yanımızda siz de yapın der gibi.ve her gittiğimze mutlaka hem hediye hem de para bekler.asılnda ben tavrına sinir oluyorum.mecbursunuz yapacaksınız havalarında.o yüzden batıyo aslında.ben de bunu nasıl görmezden gelirim huzurumu bozmam onu nasıl başarırım buun için tavsiyelerinizi almak istiorum.
Ayy canım yaa ben seni çok iyi anlıyorum. Aynısı benim başımda, hemde bizim durum daha beter, haline genede şükret.Bizde bütün düğün masraflarımızı, eşyaları, herşeyi eşimle beraber yaptık, hatta benim katkım çok daha fazla oldu, çünkü benim birikmiş param vardı.
Neyse düğünü yaptık, onun ailesinin tek kuruş katkısı olmadı, sonrasında daha yeni balayından dönmüştük, zaten borç içindeyiz, tuttu ablası ikinci evlerini yaptırıyorlar diye eşimden para istedi, o zamanda elimizde olan ne var ne yok ablasına yolladık:(1000 -2000 lira yolladık, anca o kadar vardı elimizde...
Neyse sonra öbür abisi 4+1 ev aldı, eşim telefonda "abicim istersen bizim düğün altınlarını size verelim, borcunuz çok, dara girmeyin "dedi. ben şok oldum bana sormadan nasıl böyle bir teklifte bulunur diye sinir oldum, genede eşime bişey deyip kavga etmek istemedim..Hemen sonrasında eşime birazcık zorla 1+1 ev aldırdım, altınlarımı bozdurup , üstünede biraz kredi çektirip evi aldırdım.Yoksa altınlarım gidecekti. Şükür dedim artık ev borcuda var, eşim abisine ,ablasına artık yardımı keser diye düşünürken, bi gün eşim "benim 12.000 lira para bulmam lazım, öbür abim evleniyor, ev eşyalarını borçlanarak almış, geline takılacak altın parasınıda ben bulup yollayayım,abimdir, yapmam gerek falan" dedi, Orda ben artık tutamadım kendimi ve patladım, abin arabasını satsın, altınları bi zahmet kendi alsın dedim.Bir hafta küs kaldık, Hayır altınlarımı sattım, ev kredisi çektirdim, adamı bi ton borca soktum, kurtuldum derken , eşim başkasından 12.000 borç bulayım, abime yollayayım,abim nasıl olsa bana sonradan öder diyor.Gelde sinirlenme.Çok ağladım , yıprattımda kendimi ve daha 6-7 aylık evliydik, sırf bu para mevzuları yüzünden tadımız tuzumuz kalmadı.
Hele abisinin düğününde ıvıra zıvıra harcadıkları aklıma geldikçe çıldırıyorum. Bi kaç saat içinde 3000 lira gibi bi meblağı bana hiç sormadan harcadı. Neymiş, düğün salonuna bi miktar para vermiş, abisinin evinde televizyon eksikmiş, abisine tv almış, arabanın önünü kesen çocuklara para vermiş, gelin ve abisine fotoğraf çekimlerinde yemek ısmarlamış, gelinin kuaför parasını ödemiş, yaaa böyle saçma sapan şeylere bi kaç saat içinde 3000 lira harcamış, bunuda bana sonradan söylüyor , gelde çıldırma:( Bizde memuruz , abisi memur, abisinin eşide özelde çalışıyor,hatta onlar bizden çok kazanıyor, hani durumları olmasa neyse, ama kazandıkları bizden fazla. bizim düğünde kimse yardım etmemişti:KK42:Bıktım artık, bu para mevzuları benimde huzurumu kaçırıyor. Dünde eşim; anne ve babasına "bayram için para yollayacam" size diyordu. Bana gene sormuyor tabi. Benim ailemin bi ihtiyacı yok, bizden para zaten istemezler ama eşimin ya abileri, ya ablaları, ya anne babası her ay biri çıkıyor. Bıktım artık, eşim de aşırı cömert, bonkör, paraya önem vermeyen biri, bende aksine çok tutumlu biriyimdir kendimi bildim bileli.daha bir yıl bile olmadı evleneli, bilmiyorum ilerde daha neler olacak.Adamı borca da soktum ama genede eline iki kuruş geçse yollayacak birini buluyor valla.

eğer her ay abartılı meblalar istemiyolarsa sorum yok bence hemde kv sadece sizin eşinizden değil diğer oğullarından da para alıyomuş 100 200 gibi bişeyse çokda dert etmeyin bence

Ayy canım yaa ben seni çok iyi anlıyorum. Aynısı benim başımda, hemde bizim durum daha beter, haline genede şükret.Bizde bütün düğün masraflarımızı, eşyaları, herşeyi eşimle beraber yaptık, hatta benim katkım çok daha fazla oldu, çünkü benim birikmiş param vardı.
Neyse düğünü yaptık, onun ailesinin tek kuruş katkısı olmadı, sonrasında daha yeni balayından dönmüştük, zaten borç içindeyiz, tuttu ablası ikinci evlerini yaptırıyorlar diye eşimden para istedi, o zamanda elimizde olan ne var ne yok ablasına yolladık:KK43:1000 -2000 lira yolladık, anca o kadar vardı elimizde...
Neyse sonra öbür abisi 4+1 ev aldı, eşim telefonda "abicim istersen bizim düğün altınlarını size verelim, borcunuz çok, dara girmeyin "dedi. ben şok oldum bana sormadan nasıl böyle bir teklifte bulunur diye sinir oldum, genede eşime bişey deyip kavga etmek istemedim..Hemen sonrasında eşime birazcık zorla 1+1 ev aldırdım, altınlarımı bozdurup , üstünede biraz kredi çektirip evi aldırdım.Yoksa altınlarım gidecekti. Şükür dedim artık ev borcuda var, eşim abisine ,ablasına artık yardımı keser diye düşünürken, bi gün eşim "benim 12.000 lira para bulmam lazım, öbür abim evleniyor, ev eşyalarını borçlanarak almış, geline takılacak altın parasınıda ben bulup yollayayım,abimdir, yapmam gerek falan" dedi, Orda ben artık tutamadım kendimi ve patladım, abin arabasını satsın, altınları bi zahmet kendi alsın dedim.Bir hafta küs kaldık, Hayır altınlarımı sattım, ev kredisi çektirdim, adamı bi ton borca soktum, kurtuldum derken , eşim başkasından 12.000 borç bulayım, abime yollayayım,abim nasıl olsa bana sonradan öder diyor.Gelde sinirlenme.Çok ağladım , yıprattımda kendimi ve daha 6-7 aylık evliydik, sırf bu para mevzuları yüzünden tadımız tuzumuz kalmadı.
Hele abisinin düğününde ıvıra zıvıra harcadıkları aklıma geldikçe çıldırıyorum. Bi kaç saat içinde 3000 lira gibi bi meblağı bana hiç sormadan harcadı. Neymiş, düğün salonuna bi miktar para vermiş, abisinin evinde televizyon eksikmiş, abisine tv almış, arabanın önünü kesen çocuklara para vermiş, gelin ve abisine fotoğraf çekimlerinde yemek ısmarlamış, gelinin kuaför parasını ödemiş, yaaa böyle saçma sapan şeylere bi kaç saat içinde 3000 lira harcamış, bunuda bana sonradan söylüyor , gelde çıldırma:KK43: Bizde memuruz , abisi memur, abisinin eşide özelde çalışıyor,hatta onlar bizden çok kazanıyor, hani durumları olmasa neyse, ama kazandıkları bizden fazla. bizim düğünde kimse yardım etmemişti:KK42:Bıktım artık, bu para mevzuları benimde huzurumu kaçırıyor. Dünde eşim; anne ve babasına "bayram için para yollayacam" size diyordu. Bana gene sormuyor tabi. Benim ailemin bi ihtiyacı yok, bizden para zaten istemezler ama eşimin ya abileri, ya ablaları, ya anne babası her ay biri çıkıyor. Bıktım artık, eşim de aşırı cömert, bonkör, paraya önem vermeyen biri, bende aksine çok tutumlu biriyimdir kendimi bildim bileli.daha bir yıl bile olmadı evleneli, bilmiyorum ilerde daha neler olacak.Adamı borca da soktum ama genede eline iki kuruş geçse yollayacak birini buluyor valla.

ourken ben sinir oldum Allah size sabirlar versin.
esini guzelce karsina alip ilkokul hatta anaokulu seviseyince tek tek anlatman lazim sanirim.
bizde herseyimizi kendimiz yaptik onlarda yapsin, herkesin parasi var sen aptalmisinki para yagdiriyosun demen lazim.
bir oneri para biriktiriyosaniz senin hesabinda biriktirin, haberin olsun nereye ne gitti falan.
gercekten zor boyle esle yasamak.

Neyse düğünü yaptık, onun ailesinin tek kuruş katkısı olmadı, sonrasında daha yeni balayından dönmüştük, zaten borç içindeyiz, tuttu ablası ikinci evlerini yaptırıyorlar diye eşimden para istedi, o zamanda elimizde olan ne var ne yok ablasına yolladık:KK43:1000 -2000 lira yolladık, anca o kadar vardı elimizde...
Hele abisinin düğününde ıvıra zıvıra harcadıkları aklıma geldikçe çıldırıyorum. Bi kaç saat içinde 3000 lira gibi bi meblağı bana hiç sormadan harcadı. Neymiş, düğün salonuna bi miktar para vermiş, abisinin evinde televizyon eksikmiş, abisine tv almış, arabanın önünü kesen çocuklara para vermiş, gelin ve abisine fotoğraf çekimlerinde yemek ısmarlamış, gelinin kuaför parasını ödemiş, yaaa böyle saçma sapan şeylere bi kaç saat içinde 3000 lira harcamış, bunuda bana sonradan söylüyor , gelde çıldırma:KK43: Bizde memuruz , abisi memur, abisinin eşide özelde çalışıyor,hatta onlar bizden çok kazanıyor, hani durumları olmasa neyse, ama kazandıkları bizden fazla. bizim düğünde kimse yardım etmemişti:KK42:Bıktım artık, bu para mevzuları benimde huzurumu kaçırıyor. Dünde eşim; anne ve babasına "bayram için para yollayacam" size diyordu. Bana gene sormuyor tabi. Benim ailemin bi ihtiyacı yok, bizden para zaten istemezler ama eşimin ya abileri, ya ablaları, ya anne babası her ay biri çıkıyor. Bıktım artık, eşim de aşırı cömert, bonkör, paraya önem vermeyen biri, bende aksine çok tutumlu biriyimdir kendimi bildim bileli.daha bir yıl bile olmadı evleneli, bilmiyorum ilerde daha neler olacak.Adamı borca da soktum ama genede eline iki kuruş geçse yollayacak birini buluyor valla.

canm ya walla sana daha çok üzüldüm Allah eşine akıl fikir sana da bol sabır versin inş.sizinkiler çok abartmış.

Bence de biraz gönlünüz dar gibi, kirilmayin nolur bana. Acikcasi ayni şehirde olsaniz ve bu durum sizin günlük yasantinizi cok etkilese eyvallah ama oyle bir durum da yok. Benim ailem ve esimin ailesine biz daha sik gitmemize ragmen elimizden ne geliyorsa yaparız. Tüp bittiyse doldurur, alışveriş yapilacaksa yapar ellerini ceplerine attirmayiz. Yani esim bana bu konuda en ufak bir sey söylese ondan sogurdum, hayatta en nefret ettigim seydir maddi hesaplar yapmak. Ölümlü dunya.. kim neyi giderken götürebilir ki? Elinizde varken yapin yapabileceğinizi bence.

Canım senin geçim sıkıntın yoksa dert etme. Anneye, babaya verilen paralar sana artı olarak geri döner. Onlar kıymet bilmese de Allah sana daha fazlasını verir.

Bende gittiğimde eve alışveriş yapar, onların ihtiyaç duydukları şeyleri ayakkabı, giysi filan almaya çalışırım... size milyarlık içki masası hesabı ödetmiyorlarsa ben olsam sorun etmezdim... eşiniz güzel bir şey yapıyor bence... seneler sonra sizde kendi çocuklarınızdan bunları görmek istemez misiniz?

mrb arkadaşlar fazla uzatmamak için direk konuya giriyorum.yaklaşık 2 yıllık evliyim.ikimiz de memuruz.cok şükür durumumuz ii.2 düğün yaptık.ve tüm masrafları eşimle ben ödedik.ailelerden hiç bi yardım yok.benm annem zaten dul.bi emekli maaşı var.eşimin ailesi de 70 yaşlarında ve tek emekli maaşları var. neyse yılda 2-3 defa gidioruz memleketlere ve her gittiğimizde mutlaka herkezee hediye alınır.ve eşim ailesine her gittiğimizde para verir.100-200 civarı.saolsun benm de hiçbişeyimi eksik etmez .her sene tatile de götürür.ama ben annesi ablasının sürekli kendilerini acındırıp eşimden para beklemelrine sinir oluyorum.daha önce çünki bi kaç defa direk abisi de dahil para istediler.bende de şimdi bi duygu oluştu onlara yüz verip samimi olsam sürekli bizi kullanacaklarmış gibi hissediorum.yani biz misafir olarak gidiyoruz ama sürekli her hesabı biz ödeyip alışverişi biz yapıyoruz.bu da sinirime dokunuo.eşimle bu konuda çok kavga ettik bana hep gönlün dar cimrisin dio acaba gerçekten öylemiyim?sizce bu duygudan kurtulup huzurumuzun bozulmaması için ne yapabilirim?şimdiden tşkler..
canım bazı insanların yapısı böyle ama emin ol sen yakın da davransan uzak da dursan sonuç değişmez. bir kere çift maaş algısı diye birşey var. eminim senden para bekleyenlerin eşleri ev hanımıdır öğlenlere kadar yatıp uyuyordur. kadın çalıştığı zaman sanki aileye akrabaya çalışıyor. bu algı her daim mevcut. hesap ödeme vs olayına ben de çözüm bulamadım ama alenen para isterlerse ev almayı düşünüyoruz hiç müsait değiliz falan deyin.
kadın çalıştığında cefasını kadın çekiyor da millet sefasına sürmesine tahammül edemiyor.

Eşinizin ailesini kendi aileniz gibi benimserseniz bu tip şeyler gözünüze batmaz. Ama onları yabancı gibi görmeye devam ederseniz eşiniz çöp verse zorunuza gider. Sonuçta kan bağı olmasa da onlar da sizin aileniz artık. Birbirini hiç tanımayan insanlar bile birbirlerine yardımcı oluyorken siz neden eşinizin ailesine destek olmayasınız? Gidene hiç üzülmeyin başımızın gözümüzün sadakası olsun deyip geçin. İnanın günü geldiğinde o paralar size bir şekilde geri dönecektir.

aslında kendiniz yazmışsınız. sizin durumunuz iyi onlarınki kötüymüş. yardım etmek çok doğal değil mi? aile bunun içindir. biri dara düşünce diğeri yardım eder. yarın öbür gün dara düşerseniz durumu iyi olan abla abi size yardım etmezse bu seferde durumları iyi bir yardım etmiyorlar açız açıktayız diye konu açarsınız. tavrınız bana biraz bencilce geldi.

Eksiğin yok tatile gidiyorsun diye teselli et yarın bir gü anasına bi şey olsa yüz lirayı edirgedihinize pişman olursunuz öyle düşün

Bence de biraz gönlünüz dar gibi, kirilmayin nolur bana. Acikcasi ayni şehirde olsaniz ve bu durum sizin günlük yasantinizi cok etkilese eyvallah ama oyle bir durum da yok. Benim ailem ve esimin ailesine biz daha sik gitmemize ragmen elimizden ne geliyorsa yaparız. Tüp bittiyse doldurur, alışveriş yapilacaksa yapar ellerini ceplerine attirmayiz. Yani esim bana bu konuda en ufak bir sey söylese ondan sogurdum, hayatta en nefret ettigim seydir maddi hesaplar yapmak. Ölümlü dunya.. kim neyi giderken götürebilir ki? Elinizde varken yapin yapabileceğinizi bence.

haklısınız tşkr ederm söylediklerinizi dikkate alıcam inş.:)

Eşinizin ailesini kendi aileniz gibi benimserseniz bu tip şeyler gözünüze batmaz. Ama onları yabancı gibi görmeye devam ederseniz eşiniz çöp verse zorunuza gider. Sonuçta kan bağı olmasa da onlar da sizin aileniz artık. Birbirini hiç tanımayan insanlar bile birbirlerine yardımcı oluyorken siz neden eşinizin ailesine destek olmayasınız? Gidene hiç üzülmeyin başımızın gözümüzün sadakası olsun deyip geçin. İnanın günü geldiğinde o paralar size bir şekilde geri dönecektir.

doğru söylüosunuz sanırım ben hala onları benimseyemedim.o yüzden batıyor gözüme.elimden geldiğince bu duyguyu yenmeye çalışacağm cok saolun yourm için:)

Back
X