• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama ben bu siyahdan nasıl kurtulucam?

lazrail

mihr&mah masalı
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2011
451
8
46
İstanbul
günaydın kızlar.. Bu sabah aynada kendimle karşılaştım ve yine o mutsuz ifade yüzümde...
saçımdan dolayı başım dertte... arasıra bazı konulara yazıyorum ama cevap alamadım. sonkez özel olarak açayım dedim. belki bir fikir vereniniz olur..
ben 5-6 senedir saçlarımı sürekli boyuyorum. pembe-yeşil-mavi felan..
bu kış kızıl yaptım ve yazın başında ilkdefa kuaföre gidip turuncu yaptırdım. önce kızıl olduğu için açtılar haliyle..
ilkdefa saçıma açıcı kullanmış oldum.. 2 haftada dibimin cıkması falan birkenara iğrenç saman oldu haliyle...
sonra siyaha boyadım... çok pişmanım. şimdi dibim geldikçe siyahın yanında sapsarı kaldı.. ve artık boyamak da istemiyorum:(
kendi sacımın rengine çevirsem siyah yerleri uzadıkça kestire kestire kurtulurum boyadan ama siyah üstüne hiç boya almıyor:(:(
2 hafta önce kendi rengimde boyayayım dedim..sonuç hüsran ben bu siyahtan nasıl kurtulucam:(
birde benim saçlar epeeey dalgalı oryali yiyince tamamen öldü gitti ne dalgalanıyor ne duruluyor...
ilkdefa saçımı uzatma kararı almıştum bu olaydan dolayı kestirdim yine

Eklentiler

• $f.webp
    $f.webp
    13 KB · Görüntüleme: 86
  • $fvfd.webp
    $fvfd.webp
    14,9 KB · Görüntüleme: 84
  • $gds.webp
    $gds.webp
    23,5 KB · Görüntüleme: 98
  • $gfd.webp
    $gfd.webp
    14,6 KB · Görüntüleme: 90
  • $gggd.webp
    $gggd.webp
    11 KB · Görüntüleme: 99
  • $hg.webp
    $hg.webp
    23 KB · Görüntüleme: 79
  • $hgf.webp
    $hgf.webp
    13,5 KB · Görüntüleme: 90
  • $jhgfd.webp
    $jhgfd.webp
    36,2 KB · Görüntüleme: 97
  • $kjyhtgrf.webp
    $kjyhtgrf.webp
    24,9 KB · Görüntüleme: 89
  • $kmbg.webp
    $kmbg.webp
    23,6 KB · Görüntüleme: 105
  • $lll.webp
    $lll.webp
    35,9 KB · Görüntüleme: 95
  • $mn.webp
    $mn.webp
    24,4 KB · Görüntüleme: 77
  • $tds.webp
    $tds.webp
    7,3 KB · Görüntüleme: 96
tek çare açtırmak.. benimkide geçen sene aynen böyleydi dibi geldikçe boyamak zorundasın en kötüsü.. açtırdıım açtırınca yıprandı tabi ama en azından siyahtan kurtuldum.. lorealin şampuan ve saç maskesini kullanmanı öneririm kırılma sorunu için birebir.

bencede canım actırmaktan baska cozumu yok actırmadan once 2 gunde bır yogum bakım yapmaya basla maskeler falan gercekten ıyı toparlıyo sacı sonra ac derım sacını

Sac modellerin, sac renklerin ve tarzin süper öncelikle bunu belirteyim. :51:
Sac rengine gelince benim de saclarimda iki senelik boyamadan kalan, saca iyice yapismis siyahlarim vardi. 3 defa yogun aciciyla actim, siyahlar bana misin demedi saclarimin uclari hala koyu renk ayrica feci yiprandi saclarim, lastik gibi oldu.
Ama senin bir kere boyandigi icin kolay acilabilir. Istersen palette yogun aciciyi dene. Kendi sac rengin kumral sanirim.
Ben senin yerinde olsam hic ugrasmam bunlarla, saclarimi da yipratmam kisacik keserim. Sonucta daha önceden denemissin kisa modeli ve gayet de yakismis. Sinameki formülü var sac uzatmak icin ben kullaniyorum gercekten uzatiyor, onunla uzatirsin saclarini. Yeniden basa dönmüs olacaksin ama olsun kendi renginde, saglikli, yipranmamis saclarini uzatacaksin...

saçını palette yoğun açıcı ile çok fazla bekletmeyerek aç bence. sonra da daha doğal duran, küllü bir tona boyayabilirsin. birkaç boyamada oturur. bakımı için, zeytinyağı maskesi ve gliss saç bakım spreyini şiddetle öneririm. söylememe bile gerek yok, herkes tercihinde özgür tabi ama maviymiş, pembeymiş, mormuş, turuncuymuş bunlar kullananda sorunluymuş gibi bir imaj yaratmaktan başka bir işe yaramayan ve en ufak bir estetiği olmayan renkler. doğada böyle bir saç rengi yok (nadiren görülen turuncu hariç), doğaldan uzak bir şeyin de insan vücudu üzerine uygulanması hep çirkindir. yani kendinde bir şey değiştireceksen de doğaldan uzaklaştırmadan değiştir bence.

sinameki kürü ne kadar uzamayı hızlandırsa da bir gecede de uzatmadığı malum. o yüzden kestirmeden kurtarmaya çalışman yararına olur. omuzlarında bile olsa uzun saç uzun saçtır. normalüstü güzellikte bir yüz güzelliği olmadıkça kadınlara kısa saçı yakıştırmıyorum, tüm çekiciliği alıyor bence. farklılığı fikirlerinle yaratman dileğiyle...

saçını palette yoğun açıcı ile çok fazla bekletmeyerek aç bence. sonra da daha doğal duran, küllü bir tona boyayabilirsin. birkaç boyamada oturur. bakımı için, zeytinyağı maskesi ve gliss saç bakım spreyini şiddetle öneririm. söylememe bile gerek yok, herkes tercihinde özgür tabi ama maviymiş, pembeymiş, mormuş, turuncuymuş bunlar kullananda sorunluymuş gibi bir imaj yaratmaktan başka bir işe yaramayan ve en ufak bir estetiği olmayan renkler. doğada böyle bir saç rengi yok (nadiren görülen turuncu hariç), doğaldan uzak bir şeyin de insan vücudu üzerine uygulanması hep çirkindir. yani kendinde bir şey değiştireceksen de doğaldan uzaklaştırmadan değiştir bence.

sinameki kürü ne kadar uzamayı hızlandırsa da bir gecede de uzatmadığı malum. o yüzden kestirmeden kurtarmaya çalışman yararına olur. omuzlarında bile olsa uzun saç uzun saçtır. normalüstü güzellikte bir yüz güzelliği olmadıkça kadınlara kısa saçı yakıştırmıyorum, tüm çekiciliği alıyor bence. farklılığı fikirlerinle yaratman dileğiyle...

Sorunlu derken? Sadece sorunlu insanlar mi boyuyor saclarini bu renklere, canim istedigi ve sevdigim icin sacimi pembeye boyayamam mi yani?
Ne güzel yermissiniz baskalarinin zevklerini. Size göre estetik olmayabilir ama bir baskasi böyle düsünmeyebilir. Keske düsüncelerimizi baskalarini kirmadan belirtebilmeyi ögrenebilsek...

Şuan saçlarımın dipleri yeşil,maviye çevirmek istemiştim siyahlardan kurtulamadım ve sadece diplerden çıkan sarılar tuttu o da mavi değil yeşil oldu.
Ne benim ne konu sahibi arkadaşın ne de saçlarında farklı renkler deneyen arkadaşların sorunlu olduğunu düşünmüyorum.
Sizin zevkinize uymayabilir ama bu şekilde hakarete vardırıcı bi şekilde konuşmak hiç hoş olmamış.

Konu sahibinin sorusuna gelince siyahlardan kurtulmak cidden çok zor ben de açıcıyla siyahtan kurtulmak istedim ama Slania'nın saç açmasını yakından takip eden biri olarak hem rengin tam olarak açılmadığını,hem de yıprandığını gördüm ve korktum açtırmaya.
Tek çare uzadıkça uçlardan aldırmak gibi görünüo...

canım bildiğimiz beyaz sabunla saçlarını yıka..ben siyahı o şekilde akıtmıştım saçımdan..tabi bakım yapman gerekicek çünkü saçları kurutuyo..badem yağı bakımı yaptım ayrıca saf zeytinyağıylada saçlarımı nemlendirdim..saçlarım koyu kahve oldu akıta akıta sonrada gidip aralara sık gölge attırdım bal rengi..2ay falan öyle kullandıktan sonrada küllü kumrala boyadım gayet doğal bi renk olmuştu..saçmanyağı olan ben yine dayanamayıp sonbahar kızılına boyadım oda çok güzeldi ama dip boyası istediği için 10-15günde bir onunda üstüne gidip palette buğulu geceye boyadım..çok koyu bi say değil ama yinede siyah gibi..yeniden açmayı düşünüyorum..şuan beyaz sabunla yıkıyorum yakıyo zetyinyağıyla yine bakım yapıyorum..sende dene canım..uzun oldu biraz kusura bakma :40:

canım gıdıp kuaforde actır , bende siyah sacımı actım sarı ya yakın bır renk yaptım ... ben ılk basta evde acmayı denedım beceremedım yarısı sarı yarısı sıyah kaldı sonra guzelce kuafore gıttım oryalle acıldı hıcde bişey olmadı sacıma gayet saglıklı duruyor massalah ... bende yıpranır dıye cok korkmustum bişey olmadı şukur..

merhaba. ben de saç modellerini ve renklerini çok beğendim. cesaretim olsa ben de yapardım valla çok yakışmış sana :7: bence oryal açıcı falan sürme saçına daha çünkü saçın boyadan dolayı zarar görmüş gibi görünüyor. en iyisi beyaz sabunla akıtmak olacaktır. zaten bu yaz aylarında sık sık yıkanıyoruz, 2 ayda bayağı bir akacaktır...biraz da saç bakım maskeleriyle bakım yaparsan saçın toparlayacaktır. sonra hangi rengi istiyorsan boyarsın ki, siyah akmış olacağı için daha kolay tutar

Bu arada konu sahibine bikaç sorum olacak.
Saçını maviye kendin mi boyadın yoksa kuaförde mi yaptırdın?
Maviye boyamadan önce saçın ne renkti oreal ilk defa kullandım demişsin orealle açmadan mavi renk tam olarak tuttu mu?
Mavi rengi ne kadar süre kullandın ve ne sıklıkta boyadın ne kadar sürede aktı?

Biraz fazla oldu ama cevaplarsan sevinirim.:69:

Bu arada konu sahibine bikaç sorum olacak.
Saçını maviye kendin mi boyadın yoksa kuaförde mi yaptırdın?
Maviye boyamadan önce saçın ne renkti oreal ilk defa kullandım demişsin orealle açmadan mavi renk tam olarak tuttu mu?
Mavi rengi ne kadar süre kullandın ve ne sıklıkta boyadın ne kadar sürede aktı?

Biraz fazla oldu ama cevaplarsan sevinirim.:69:

Canım benım saçlarım o kadar sık sürede değişiyor ki aynı rengi 2.defa boyayacak kadar bile sabredemiyorum.O maskeli olan fotoğrafımdaki maviyi soruyorsan Yazın oksijenli su ile saçımı açmıştım güneşte. Onun üzerine boyamıştım... o yüzden direk istediğim gibi oluyor. Onu 2 ay falan kullanmıştım sanırım ve akınca biraz grimsi oluyor. Ama diger kısa saçlı fotomdaki önlerinin mavi olması var ya huuuuh onu saçlarımı uzayıp kestirene kadar kullandım sanırım aşşağı yukarı. hiç akmadı da solmadı da. onun boyasını kuaför malzemeleri satan yerden almıştım. çok dandik gözüken bi ambalajlaması vardı. küçük tüp boyalardan... Onun dışında genelde bana hep şimdi markasını hatırlamadığım bir boyanın turuncumsu rengi olan bi ürünü var. onu direk saçıma uyguladığımda oldukça açık oluyor rengi. ben onunla komple boyayıp üzerine maviyi pembeyi falan sürüyordum. ama iki boyayı karıştırıp değil. önce onu komple boyayıp yıkıyodum sonra üzerine istediğim yerlere diğer boyayı yapıyordum... alta acık renk olunca ynı orjal mantığında oluyor hemde oryalle saç yıpranmadan oh mis... üstellik bu renkler akınca kendi saçına gönüyorsun oryalin üzerine boyadığın aktıkça sarı oluyor:(:(
birdaha oryal mi? aslaaa.....
bu siyahtan kurtulmak için de şimdilik sürekli saçbandı takıyorum. o yüzden bir süre daha böyle idare edicem. dünbir tarif aldım buradan cok hızlı saç uzatıyormuş. onu yapıcam bu haftadan itibaren ve uzadıkça kestirerek kurtulucam boyadan:( artık kısa kestirmek istemiyorum....yani ilkdefa uzatıcam dediğim anda ilkdefa buna tahammü edebilecek moda kendimi okmuşken:):)

saygı duyarım görüşüne canım. ama zaten etraftan nasıl yorumlandığını umursayacak birileri bu idiialı şeyleri yapmaz kanımca. şüphesiz güzel gözükeyim,doğal olayım derdim olsa bunların doğal saç renkleri olmadığının fakını görebilecek kadar zekaya sahibim...
İçtiği su şişelerini etrafa fırlatan ,sigara izmeritlerini yerlere atan, aman kafamı bi eve sokayım da ne kadar yeşil alan yok edileceğini umursamayayım,egzozumla içinde bulunduğum havayı katrana buluyayım diye doğallıktan köşe bucak uzaklaşılan düyanda benim saç rengim mi doğal olmadığı için sorunlu oluyorum.. eğer benim bir sorunum varsa bünyemde en azından... Şimdi karşıma geçip senin hiç mi zararın yok demeyin lütfen... Elbette vardır ama bunları en asgari ölçüce tutup biryandan da başka şekilde telafi etmeyi biliyorum...
Evet haklısın beklide yaşamıma sonredece zarar verilen davranışlardan dolayı sorunlarım vardır........ keşke yaşadığımız çevreye saygı duymayı, şükretmeyi unutmasaydık....
Saygılarımla....

Son düzenleme:
Sac modellerin, sac renklerin ve tarzin süper öncelikle bunu belirteyim. :51:
Sac rengine gelince benim de saclarimda iki senelik boyamadan kalan, saca iyice yapismis siyahlarim vardi. 3 defa yogun aciciyla actim, siyahlar bana misin demedi saclarimin uclari hala koyu renk ayrica feci yiprandi saclarim, lastik gibi oldu.
Ama senin bir kere boyandigi icin kolay acilabilir. Istersen palette yogun aciciyi dene. Kendi sac rengin kumral sanirim.
Ben senin yerinde olsam hic ugrasmam bunlarla, saclarimi da yipratmam kisacik keserim. Sonucta daha önceden denemissin kisa modeli ve gayet de yakismis. Sinameki formülü var sac uzatmak icin ben kullaniyorum gercekten uzatiyor, onunla uzatirsin saclarini. Yeniden basa dönmüs olacaksin ama olsun kendi renginde, saglikli, yipranmamis saclarini uzatacaksin...

saol canım yorumun ve önerilerin için. Ben kısa bir üredir de olsa sürekli saç bandı takarak şimdiki saçımın felaketini saklıyorum.
Sinameki formülü dediğini dün bende okudum buradan ve şok oldum... inşallah bu hafta başlıyacağım uygulamaya... ve uzadıkça altlardan kestirerek kurtarıcam kendimi bu boyalardan:):):)

Öncelikle diyeyim ki, kısa saç yüzü kaldırabilen için uzun saçtan kat be kat daha iyidir. Sizde de çok hoş durmuş. Ben de uzun saça oldum olası alışamamışımdır. En uzun saçım omzumda olmuştur muhtemelen. Gelelim şu "sorunlu" meselesine. Saç rengi olsun, modelleri olsun, sorunlarla alakalı değil de, zevklerle alakalıdır daha çok. He, sizler büyük değişimlere karşı cesaretsizliğinizi görmeyip de, bunu insanların sorunları olarak lanse ederseniz, tamamen sizin sorunlu olduğunuz ortaya çıkar. Kimse saçını mora boyamak zorunda değil tabii ki de. Ama saygı göstermek zorundadır. Neyse.
Siyah saç sorununa gelince, benim kendi saç rengim siyah. Bi ara aralara kızıl ve mor attırmıştım. Sonra akınca ortaya çıkan iğrenç renkten usandığım için mavi siyaha boyayıp özüme döndüm. Lakin bi süre sonra tekrar kızıl olasım geldi. Saçımı boyadıktan yaklaşık 6-7 ay sonra palette'nin radiance serisini kullandım. Boyalı yerler simsiyah kalır diyorlardı. Ama öyle olmadı. Kıpkırmızı olmadım tabii ki de, ama dipler kızıl olurken siyah boyalı yerler kahve gibi oldu. 1*2 ay sonra da Loreal'in yoğun kızıl viyolesiyle boyadım. O şekilde kızıla dönebildim. Siz de siyahla bi süre bekleyin. Sonra da radiance serisini deneyebilirsiniz diye düşünüyorum. Sık sık da boyalı yerleri kestirin. En azından sonuç daha garanti olur.

Canım benım saçlarım o kadar sık sürede değişiyor ki aynı rengi 2.defa boyayacak kadar bile sabredemiyorum.O maskeli olan fotoğrafımdaki maviyi soruyorsan Yazın oksijenli su ile saçımı açmıştım güneşte. Onun üzerine boyamıştım... o yüzden direk istediğim gibi oluyor. Onu 2 ay falan kullanmıştım sanırım ve akınca biraz grimsi oluyor. Ama diger kısa saçlı fotomdaki önlerinin mavi olması var ya huuuuh onu saçlarımı uzayıp kestirene kadar kullandım sanırım aşşağı yukarı. hiç akmadı da solmadı da. onun boyasını kuaför malzemeleri satan yerden almıştım. çok dandik gözüken bi ambalajlaması vardı. küçük tüp boyalardan... Onun dışında genelde bana hep şimdi markasını hatırlamadığım bir boyanın turuncumsu rengi olan bi ürünü var. onu direk saçıma uyguladığımda oldukça açık oluyor rengi. ben onunla komple boyayıp üzerine maviyi pembeyi falan sürüyordum. ama iki boyayı karıştırıp değil. önce onu komple boyayıp yıkıyodum sonra üzerine istediğim yerlere diğer boyayı yapıyordum... alta acık renk olunca ynı orjal mantığında oluyor hemde oryalle saç yıpranmadan oh mis... üstellik bu renkler akınca kendi saçına gönüyorsun oryalin üzerine boyadığın aktıkça sarı oluyor:(:(
birdaha oryal mi? aslaaa.....
bu siyahtan kurtulmak için de şimdilik sürekli saçbandı takıyorum. o yüzden bir süre daha böyle idare edicem. dünbir tarif aldım buradan cok hızlı saç uzatıyormuş. onu yapıcam bu haftadan itibaren ve uzadıkça kestirerek kurtulucam boyadan:( artık kısa kestirmek istemiyorum....yani ilkdefa uzatıcam dediğim anda ilkdefa buna tahammü edebilecek moda kendimi okmuşken:):)
Teşekkür ederim cevap için :)
Saçlarımı 3 yıldır mavi siyaha boyuyodum bu sene tam mavi yapmak istedim ama siyahın üzerine tutmadı haliyle.
Benim mecburen açıcıya ihtiyacım var istediğim rengi elde edebilmek ve diplerdeki yeşillerden kurtulabilmem için.

Öncelikle diyeyim ki, kısa saç yüzü kaldırabilen için uzun saçtan kat be kat daha iyidir. Sizde de çok hoş durmuş. Ben de uzun saça oldum olası alışamamışımdır. En uzun saçım omzumda olmuştur muhtemelen. Gelelim şu "sorunlu" meselesine. Saç rengi olsun, modelleri olsun, sorunlarla alakalı değil de, zevklerle alakalıdır daha çok. He, sizler büyük değişimlere karşı cesaretsizliğinizi görmeyip de, bunu insanların sorunları olarak lanse ederseniz, tamamen sizin sorunlu olduğunuz ortaya çıkar. Kimse saçını mora boyamak zorunda değil tabii ki de. Ama saygı göstermek zorundadır. Neyse.
Siyah saç sorununa gelince, benim kendi saç rengim siyah. Bi ara aralara kızıl ve mor attırmıştım. Sonra akınca ortaya çıkan iğrenç renkten usandığım için mavi siyaha boyayıp özüme döndüm. Lakin bi süre sonra tekrar kızıl olasım geldi. Saçımı boyadıktan yaklaşık 6-7 ay sonra palette'nin radiance serisini kullandım. Boyalı yerler simsiyah kalır diyorlardı. Ama öyle olmadı. Kıpkırmızı olmadım tabii ki de, ama dipler kızıl olurken siyah boyalı yerler kahve gibi oldu. 1*2 ay sonra da Loreal'in yoğun kızıl viyolesiyle boyadım. O şekilde kızıla dönebildim. Siz de siyahla bi süre bekleyin. Sonra da radiance serisini deneyebilirsiniz diye düşünüyorum. Sık sık da boyalı yerleri kestirin. En azından sonuç daha garanti olur.

aaaaa radiance,siyah boyanın üzerine renk verebiliyor yani:O:Oişte buna çok mutlu oldum... şimdi diplerim biraz daha uzayıp siyahlarım biraz daha aşşağı indikten sonra yine siyah olan yerleri kendi rengime en yakın renkile boyamayı deniyeceğim o zaman... yine uzadıkça kese kese o kısımdan kurtulurum. ama coook sevindim bu habere. cok saolun

floyd bacım ne iyi bişi yaptın da o boyayı önerdin. yine kendi rengime dönmek istemekten vazgeçmek üzereyim. şu rengi gördüm ve delirdim:(:(:(
bunu istiyoruuummm. ama şimdi komple uygulasam dibimin cıktıı yerler acık siyah olan yerler koyusu olucak:84: acaba sadece senin söylediğin radiance serisi mi siyah boyalar üzerinde boyana biliyor ki:59:
şu rengin güzelliğine bakarmısın yaaaaaaaaaaaa$Screen shot 2011-07-17 at 2.54.14 PM.webp

ayyy acaba şimdi bundan 30 kutu alıp depolasam mı. karar verdim şimdi; kendi saçıma kavuşunca saçlarımın aralarına bu renkten atıcam:) çok etkilendim yeaaaaaa

Son düzenleme:
Teşekkür ederim cevap için :)
Saçlarımı 3 yıldır mavi siyaha boyuyodum bu sene tam mavi yapmak istedim ama siyahın üzerine tutmadı haliyle.
Benim mecburen açıcıya ihtiyacım var istediğim rengi elde edebilmek ve diplerdeki yeşillerden kurtulabilmem için.

o adını hatırlayamadım dedğim i buldum şimdi:) işte bunu kullanıp üzerine yaptığım pembeler maviler çok güzel duruyor ve dediğim gibi oryal kullanmamı gerektirmiyordu hiç. ama tabi dediğin gibi belki senin açtırman gerekebilir.
$Screen shot 2011-07-17 at 3.02.30 PM.webp

Back
X