- 10 Eylül 2016
- 280
- 481
- 33
- 32
- Konu Sahibi BayanLazarus
-
Kolay gelsin demeye geldim.
Umarım başınizdaki işgüxarlar farklı bir bölume gecerlerde bulunduğunuz yer daha huzurlu olabileceğiniz bir ortama dönüşür.
Belli ki birileri yalakalik yapiyor ,aslinda sadece cikamayacaginiz icin sizin ustunuze kaliyor ,
Calistiginiz bolumde ciddi isi sorunu varsa terlemek usumek gibi ,ekstra tazminat odenmiyorsa ,
Sgk ya haber verin is mufettisi gelip zabit tutsun ,
Sizde o zabitla dava acarsiniz ,
Herkes her ay rotasyona ugruyor sadece siz sabitseniz bunuda raporlayin,mobing davasi acin ,kazanirsiniz
Su an ki sikayetci olduklarindan daha ustun bi yetkili yokmu sesini duyabilicek?
Canım tam okuyamadım ama bende mutsuzum bıktım işimden ayrımcılıklarındanMerhaba arkadaşlar,
Gün geçmiyor ki stres topuna dönüp de buralara yazmayayım
İşimle ilgili sıkıntılarım var. 3 senedir havalimanında özel bir şirkette çalışıyorum. Dönem dönem çok büyük sorunlar yaşadığımız oldu yöneticilerle. Zorla 12 saat ayakta çalıştırmaları, sıkı disiplin kuralları, ayrımcılık vs. Ofiste müşteri görmesin diye bir ara su bile tutamıyorduk masamızın üstünde. çeşitli şikayetlerde bulundum yaşananlarla ilgili bunun yüzünden genel müdürümüz, insan kaynakları müdürü ve global insan kaynakları müdürü tarafından tehdit edildim. İnsanları örgütlediğim söylendi, herkes çok mutluymuş işte ama ben sorun çıkarıyormuşum, kimseye bir şey şikayet etmemeliymişim vb. Bunları bir şekilde atlattık, en büyük sıkıntıları yaşadığımız takım müdürü ve genel müdür işten çıkarıldı ve rahat nefes aldık.
Bir süre herşey yolunda gitti ama birkaç aydır yine patlak vermeye başladı olaylar. Ben yaptığım işi çok seviyorum, insanlarla iletişim kurmayı, onlara yardım etmeyi ya da gülümsetebilmeyi. Çoğu zaman da hep motivasyonum yüksek çalışıyorum, ama yapılanlar artık ne motivasyon bıraktı ne istek. Birkaç aydır en kötü en zorlu ofislere yazılıp duruyorum. Bir ofisimiz var mesela, günde en az 200 kişi saçma sapan sorular sormak için geliyor. Danışma görevi görüyorum. Üstüne yardımcı olamayınca azar yiyorum. Masama vurup bağıra bağıra bana şu nerde bu nerde senin işin ne bana yardım et diyen çok oldu. Çok sıcak bir ofis ayrıca, öğlene doğru nefes alamıyorum sıcaktan. Havalandırma yok üstü açık, damacanada su var sıcaktan içilmiyor. Alnımdan terler aka aka iş yapmaya çalıştım bütün ay. Sonraki ay yine kötü bir ofise yazıldım, ve sonraki ay da. Artık iyice işe gelme isteğimi kaybettim. Bu ay da artık rahat bir yere yazarlar dedim ama gitmişler o en kötü ofise yazmışlar yine. Bir arkadaşı da 8 aydır tek başına çalıştırıyorlar. Ama başka birisi aylarca en güzel ofislerde çalışıyor. Telefon internet gırla gidiyor ama kimse sesini çıkarmıyor.
Bunun için isyan ettiğimde de uyuşmadan çalışanlar iyi ofislere yazılır, bakın X arkadaşımız şu ofiste mutlu ve olağanüstü performans gösteriyor, o yüzden hep orada gibi saçma bir cevap aldım. Ki bundan 5 ay önce çalıştığım ofiste en iyi performansı göstermiştim, tüm müdürlerim övgüler yağdırdı. Geçen ay da bunu söyledim ben orada çok iyi çalışıyorum diye ama sonuç yok. Şimdi bu ayrımcılık değil de ne?
Gerçekten artık çok yıprandım. Psikolojik olarak üstüne oynanan çok insan oldu, çoğu tazminatsız çıkarıldı davalar açıldı, bir kısmı dayanamadı kendi çıktı. Ben onlar yüzünden işimi kaybetmek istemiyorum dedim kaldım, mücadele ettim. Çoğu mücadelemi de kazandım ama artık çok yoruldum ya. Her gün ayrı bir problem, hergün başka bir baskı. Sevdiğim işten nefret eder hale geldim. Ben ki işimin ilk senesinde suratıma küfür eden yolcuya bile susup otururken artık hiç kimseye tahammül edemiyorum. Ne sabrımdan eser kaldı ne güler yüzlülüğümden. Önce böyle yıpratıyorlar sonra da senin performansın niye düştü diye üstüne geliyorlar üstelik. Sen şu gün telefona bakmışsın deyip yazılı uyarı gönderiyorlar, alacağın primi kesiyorlar. Daha çok örnekler var da destan olacak o yüzden keseyim artık.
İşten çıkmak istiyorum, bileniniz vardır kendi evime çıktım birkaç ay önce o yüzden iş bulmadan çıkmamam gerekiyordu. Ama artık o ihtimal de yok. Ailemin sağolsun başıma kalan 16bin liralık haczi yüzünden ne çıkabiliyorum ne kovdurabiliyorum. Tazminatımın hepsi çıktığım anda hacze gidecekElim kolum bağlı kaldı gerçekten. Müdürlerim de zor durumda olduğumdan haberdarlar, çıkamayacağımı bildikleri için daha da çok üstüme geliyorlar. Sesimi çıkardığım anda yine suçlu ben oluyorum.
Ben nerelere gideyim ne yapayım bilemedim ki. Böyle mutsuz bir şekilde çalışmaktan bıktım artık. İnsanların ahını çok aldılar. Çok kez sıkıntı yaşadılar bu yaptıkları yüzünden ama hala akıllanmıyorlar. Allah'a havale ediyorum artık hepsini. Kendime de en kısa zamanda bir çıkış yolu diliyorum.
İçimi dökeyim dedim kızlar, teşekkürler okuduğunuz için.
İşimden ben de bıktım. Hatta nefret ettim . Hayat kısa bunu unutmayalım. Kendime çarem yok ki akıl vereyimBen nerelere gideyim ne yapayım bilemedim ki. Böyle mutsuz bir şekilde çalışmaktan bıktım artık.
İçimi dökeyim dedim kızlar, teşekkürler okuduğunuz için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?