• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben bittim

doktorunla konuşup eşine oyun etsenız. gıt doktoruna konuş yenıden başladı bıraz korkuturmusunuz desen. mesela çok agır ve acılı bır tedavıye başlamalıyız sız o sınırdasınız falan desın. 1 ay sonra bakıcaz tekrar ıyıleşme olmazsa agır tedavı şart falan desın belkı korkar.

iyi fikir canım. tsş ederim valla. ayın 20 si gibi kontrolü var. pztesi gününe geliyor. cumadan gideyim ben dr una. dr u da bayan zaten anlar sanırım beni. önceki kontorlünde iyileşme göstermeye başlamıştı sanırım ondan rahatladı ve içiyor.

canım psikologa gıt tabı ama ılaçlara sakın verme kendını. bak eşinin hem senın hem hayatının kıymetını ögrenmesı gerekıyor. bazı ınsanlar hayatının kıymetını bılerek yaşarlar, bazıları zorla acı cekerek ögrenırler. eşinin bır fırın ekmek yemesı ve senı kaybettmemesi lazım. canım benım.

Bence ikiniz birlikte gidin psikoloğa. Daha doğrusu bence psikiyatriste gidin çünkü psikiyatrist uzman doktordur ve ilaç verme yetkisi vardır psikolog ilaç veremez. Neyse madem alkolik değilim bağımlı değilim diyor o zaman uzmanına yani psikiyatriste sorun bunun günde ne kadarı bağımlılıkmış, ne kadarı değilmiş diye. Dediğim gibi beraber gidin.

canim evlenmeden once de boyle cok icer miydi/ yani yeni bir sey degil gibi geliyor.

benim esim de cok sigara iciyor. evleninceya kadar azaltacam, evlenince birakacam demisti. 2 yillik evliyiz birakmadi.

yani evlenmeden once ne ise evlenince de o.

arkadaslari bence en buyuk etken. cunku aklini celiyor olabilirler. bence doktora soyleyin siz, hic ilerlemeleri vs soylemesin. ama cok umutsuzluga kaptirmasin da. yani bu sefer de ya nasilsa ayni, degisiklik yok, bari iceyim demesin.

hatta madem cocuk istiyor. cocugunuz zor olur desin.olsa da saglik problemleri olur desin. ama eminim doktorun bu soylediklerini gidip arkadaslari ile paylasacaktir ve umarim onlarin cocugu yoktur.

ama bu durumda karsi tezin herkesin bunyesi farklidir dersin.

ama ne bileyim duzelir diye cocuk yapma, duzelmiyorlar. once duzelsin, iyice emin ol duzeldigine, biraktigina, sonra cocuk yap. sana en buyuk tavsiyem budur.

Bence asma yaprağı kürünü dene ama bu alkolü bırakmak için deme, ciğer iltihabına falana filana iyimiş de, ellerinle yap içir, hatta doktora da konuşmaya gittiğinde bunuda söylesen, doktoru tembihlesen, kontrole gittiğinizde önerse :))) . Bir fikrim daha var psikoloğa yada psikiyatriste gitmek istediğini yazmışsın, sorun sende değilki canım adamda var sorun, o düzelirse senin psikolojin de düzelecek, beraber gidelim desen psikolağa, sanki senin için gidiyormuş gibi yapıp, onu tedavi ettirseniz yine doktor ile anlaşmalı. Tabii bu numaraları eşin yutar mı bilmem :( bana yapılsa ben yutmam da). Yine de deneyebilirsin. Eşindeki sorun ne biliyor musun? alkolü çok sevmesi ve bırakmak istememesi. Gerçekten bırakmak istese kendisi de adımlar atacak, bunu da alkolden tiksinmesi ile sağlayabilirsin....

ahh canım benim
Allahım yardımcı olsun sana
sabır diliyorum inş. en kısa zamanda
eşin düzelir.

canım ben sana daha öncede yazmıştım bırakmaz diye benim eşim 22 seneden beri içiyor ne ramazan ne kandil iki sene önce rahatsızlandı yüksek tansiyon, şeker, karaciğer sirozu teşhisi kondu yaşı daha 39 hesap et günde 16 adet ilaç alıyor ve her akşam yalansız bir küçük içiyor, yani anlayacağın sen ne yaparsan yap faydasız bana göre yol yakınken ayrıl sakın çocuk falan düşünme olan sana ve çocuğa olur tecrübeyle sabittir. BUNLAR HİÇBİR ŞEKİLDE LAFTAN,KAVGADAN,İYİLİKTEN ANLAMAZ

nalmert eşin bu bağımlılıktan kurtulmak için psikolojik tedavi gördü mü?Çünkü alkol bağımlılığı aynı kumar bağımlılığı veya uyuşturucu bağımlılığı gibi psikolojik bir hastalık.

birşey daha bazı arkadaşlarımız doktora söyle korkutsun demiş, evet bir müddet korkuyorlar ama sonra yine içkiye galip geliyorlar, benim eşime, doktor böyle devam edersen iki sene içinde ölürsün dedi, ve o akşam bizimkisi bir büyük içti şerefine diye, benim sana tavsiyem ilk önce amateme yatırmaya çalış orasının biraz faydası oluyor çıkıncada ortamını değiştir, çünkü arkadaşlarla daha çok kuduruyorlar, ve devamlı psikolojik destek aldır, hem kendin, hem onun için,

Seloş hemde ne tedavi amatemde yattı balıklı rumda yattı, ama değişen hiçbirşey olmadı en fazla 1 ay temiz kalmıştır. O da ben öyle biliyorum belki de içiyordu, tam 20 sene uğraştım ama artık bıraktım daha doğrusu çoktan bıraktım şimdi de hasta bakıyorum yani boşuna uğraştım durdum.

benim eşimde benim isteğimle bıraktı. evlendiğimizde söz vermişti sonrasında arasıra arkadaşlarıyla içti şimdi içi bile istemiyor. sıra sigaraya geldi ama dertler bitsin onuda bırakıcam diye söz verdi. eşin iradeli bir kişi değil demekki. ilk önce o arkadaşlaırndan soyutlaman gerekiyor. kavgayla değil tabiki konuşarak anlatarak. allah eşini ıslah etsin sanada bol bol sabır versin cnm.

birşey daha bazı arkadaşlarımız doktora söyle korkutsun demiş, evet bir müddet korkuyorlar ama sonra yine içkiye galip geliyorlar, benim eşime, doktor böyle devam edersen iki sene içinde ölürsün dedi, ve o akşam bizimkisi bir büyük içti şerefine diye, benim sana tavsiyem ilk önce amateme yatırmaya çalış orasının biraz faydası oluyor çıkıncada ortamını değiştir, çünkü arkadaşlarla daha çok kuduruyorlar, ve devamlı psikolojik destek aldır, hem kendin, hem onun için,

canım bunlar son çırpınışlarım zaten, ilerde acaba şunu da yapsamıydım? dememek için her yolu deniyorum. iyiliklede kötülüklede olmadı. bence ayın 20 sini bekliyor. tahlil sonuçlarına göre değerlendirecek. çünkü ilk dr a gidince ben demeden kendisi alkolü bırakıyorum dedi ve bıraktı. istemezse içmeyen bir insan. ramazan ve kandillerde asla içmez. demekki beyninde bu işi bitirince içmez diye düşünüyorum.

bu kadar mücadele etmemin sebebi: bir kocada aranılan her özelliğe sahip tek sorun alkolü. o da rahatsızlığı olmasa bana dokunan birşey yok. çünkü sızar uyur. hatta alkollüyken bana ayıkken söyleyemedikleri güzel aşk sözlerini bile söyler. yani içsede şeker gibi bir adamdır.

çocuk düşünmüyorum zaten. :1no2: bahanesi işteki sıkıntılar ve bu sıkıntılar yüzünden uyuyamıyorum diyor. bırakacağım diyor.

geçenlerde ben namaza başlayacağım dedim. öteki dünya için hiçbirşey yapmıyoruz dedim. etrafımda bir anda çok kişi ölünce ölümden korkmaya başladım. bana ** aşkım sen başla valla bende başlayacağım** dedi. 2 gün oldu ben başladım. allah biliyor içimi hem allah rızası için hemde belki namaza başlarsa alkolü tamamen bırakır diye başladım. beklemedeyim şuan.

cuma da dr uyla konuşacağım. kendisine artık alkol alma demiyorum hiçbirşekilde.

haftasonu çok sevdiği dayısını çağırıp konuşmasıı isteyeceğim.hatta bu dayısını o içen arkadaşlarının yanına gönderip onlarla konuşmasını sağlayacağım.

psikoloğa gitmez biliyorum.

başkada elimden birşey gelmez. zaman vereeğim ona. baktımki hala bırakmadı ya alkol ya ben deyip kesip atacağım bir kalemde..bu lafı şimdiden söyleyip laçkalaştırmak istemediğim için söylemiyorum. her yolu denedikten sonra değişmezse söylemeyi ve uygulamayı düşünüyorum.

umarım düzelir:Saruboceq:

benim eşimde benim isteğimle bıraktı. evlendiğimizde söz vermişti sonrasında arasıra arkadaşlarıyla içti şimdi içi bile istemiyor. sıra sigaraya geldi ama dertler bitsin onuda bırakıcam diye söz verdi. eşin iradeli bir kişi değil demekki. ilk önce o arkadaşlaırndan soyutlaman gerekiyor. kavgayla değil tabiki konuşarak anlatarak. allah eşini ıslah etsin sanada bol bol sabır versin cnm.

canım benim eşimde evlenince bırakacağım yalnızım. ailemden sıkıldığım için içiyorum eve gidip direk uyuyorum diyordu.

evlendik dedim hani bırakıyordun. bırakaağım canım bırakacağım. içmesine izin vermedim gitti arkadaşlarıyla içti. dedim bari gelin gözümün önünde olsun evimizde içsin.

ben uzak tuttukça alkolden arkadaşları işyerine kadar gelip biri çağırmazsa diğer çağırdı akşamları.

adamlar 40 lı yaşalrda, çoluk çocouk sahibi ve eve asla ayık gitmezler. 12 den 1 den önce gitmezler.

haklısın iradesi yok olsa böyle olmazdı. :1no2:

Ya sen hiç psikoloğa gitmeyi teklif ettin mi de gitmeyeceğini biliyorsun?

teklif etmedim. bir keresinde netten görmüştüm. alkolden kopamayanlar için deri altına implant yerleştiriliyormuş. bu implant kişiyi alkolden 6 yıl ile bir yıl uzak tutuyor içme isteğini yok ediyor yazıyordu. bunu bile teklif ettim bırakamıyorsan beynine söz geçiremiyorsan bundan taktıralım diye. kabul etmedi. sence bu adam psikolğa gidermi canım?

Back
X