ben bir gorumceyim

Dışarı çıkın yengenizle sakince konuşun. Arada sırada sarılın öpün. Çocuklarida alın çıkın yalnız ve aralarındaki sorunu çozmelerini isteyin. Başka ne yapılabilir. Hasta ve hasas insanlara sevgi lazım. Sevgi bağı oluşturmaya çalışın. Yapacak başka bir şey yok gibi. Açık ve net olun yengenizle konuşurken. Eski defterlerin kapanmasını sağlayın. Umarım ailece huzura kavusursunuz.

Hem epilepsi hastasi hemde iyi huylanda olsa tumor var beyninde. Karakter degisikligi yasamasi cok normal..

Kendide isteyerek boyle davrandigini dusunmuyorum. Allah hepinizine sabir versin.

Hem epilepsi hastasi hemde iyi huylanda olsa tumor var beyninde. Karakter degisikligi yasamasi cok normal..

Kendide isteyerek boyle davrandigini dusunmuyorum. Allah hepinizine sabir versin.
Amin tesekkur tesekkur ederim..

Belki yalniz kalmak istiyordur, cok mu bunalttiniz , kendi mi istedi gelin kalin yardim edin diye tam anlamadim. Ama kayinvalide anne gibi olmuyor, gorumce dr kardes gibi. Herkesin yeri farkli. Ben lohusaligimda kayinvalidemi istemedim mesela, ama kendisi zorla geldi, bi sey diyemedim tabi, cunku sana.yardim edeyim falan diye geliyor, ama ben daha cok bunaldim, laf soylesrn olmuyir yardima gelmis, soylemesen de olmuyor, bi ara sutum azaldi, annrmi cok aradim, evimin alti ustune geldi, oyle birakti bi de, bir de ustune kaynanalik yapti, ama baksan iyi niyetli yardima geliyor. Hasta psikolojisi baska bir sey, belki kendi.kendine yetmek istiyordur.

Ben seni çok iyi anlıyorum, nitekim bizim başımızda da vardı böyle bir tane, üstelik biyolojik bir hastalığı falan da yoktu, şirretlik fesatlık hastalığının pençesinde kıvranıyordu sadece. Yaranamazsınız, böyle iyi davrandıkça, alttan aldıkça hayatta yaranamzsınız, tecrübeyle sabit..
Şöyle eli maşalı insanlara düşsün diye dua ediyorum böyleleri ki, mumla arasınlar canından bezdirdikleri insanları..
Bence şu durumda ailecek yapmanız gereken en doğru şey ortak yaşam alanlarınızı ayırmak. Yani annenler kesinlikle birlikte yaşamasınlar, bu gerginliği kesinlikle daha çok tetikliyor, sürekli hasta bir insanın ki bu kadir kıymet bilmeyen biriymiş, onun davranışlarıyla yıpranmak bir sürü rahatsızlığa davetiye çıkartır, hem hastaya hem de kendilerine faydaları olmaz, babanız intiharı düşünür duruma bile gelmiş ya bu ne işkence böyle!

Yeğenlerinize kendi evinde baksın aileniz, her iki tarafta maddi olarak sıkılır biraz ama manevi sıkıntılar biter en azından ya.. Okurken ben daraldım, aileniz nasıl dayanıyor yaa, insan emeğinin karşısında bir güleryüz bir teşekkür bekler, kimse gelininin hastalığuna aktif olarak katlanmak zorunda değil, o sadece oğullarının görevidir. Dışarda iyi olmayı bilen insan evde nasıl terör estiriyor ya, çok sinirlendim haa!

Annemler onun yanina yerlesmediler o onlarin yanina yerlesti ev aldilar evi kirada borc oduyolar evini tadilat yapip yeni esya alip oyle gitmek istiyo.buda seneye anca olur.herkes kaynanasindan gorumcesinden cekmistir belki bende cektim neyin ne oldugunu biliyorum.2tane yengem var sadece 2sininden 5 yegenim var benimkileri saymiyorum.annem,2cocugunuda buyuttu hala ilgileniyo ve diger abimin 3cocugu hep geri planda kalmali bisey yapsalar onlar icin hemen kiskanir benimde2kizim var 20 gun kaldim cocugum surekli dislandi kusumsenildi yegenime bisey desem annesi uzuluyo diye sabrettim ama diger yengem sabredermi sabretsede yazik degilmi dunya sadece onlarin etrafinda donmuyoki niye sadece kendisiyle ilgilenilmesini istiyo ve basariyoda ilgileniyo ama yinede yaranilmiyo hala gerginlik huzursuzluk insanin varliginin bile istenmedigini dusundurtturuyoki insana hem ben hem diger yengemde keyfimizden gitmedim onlara bakmak onlara yardimci olmak icin gittik.ve biz gidip geri donuyoruz .fakat annem babamin yanlarindalar onlar napicaklar ki babam sabredicek bir yapida insan degil annem dizginliyo cogunlukla ama simdi oda hasta anlatabilmisimdir umarim..

Kucuk abim soylicem kendi evlerine gecsinler babam annem perisan oldu diyor.annem bisey demeyin hasta olur diyo.bisey demek istesek pat sanki hissediyo hastalaniyo annem aciyo olsun ben cekerim ben diaari giderim duymazdan gelirim bisey demeyin diyo.ama ya babam!
Dusunmeden edemiyorum...

Kendi geldiyse bu sekilde davranmasi cok yanlis tabi ki. Yanlis anlamayin ben siz bunaltmissinizdir manasinda soylemedim. Bence guzelce konusulabilir, uzulmemesi gerek tabi ama yengecim biz senin iyiligini istiyoruz, biraz sen de bizr yardimci olsan beraber buyuk guzel bir aile olsak vs.gibi. hastaligi konusunda cok bilgim yok, ama dedigim gibi hasta.psikolojisi cok farkli bir sey, cocuklari da var, belki ya bana.bir sey olursa cocuklarimin buyudugunu goremeden olursem kime emanet ederim burda iyi bakilir mi diye strese giriyordur. Hasta olsun olmasin her anne dusunur bunu. O yuzden hep once kendi cocuklarini on planda tutuyor olabilir, belki de istemsiz. Ama gicikligina yapiyorsa kendi evine gecene kadar sabretmekten baska bir sey gelmiyo aklima.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…