ben bir gorumceyim

snm2

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2011
365
65
Ben bir gorumceyim ama oncesinde bir insanim.iki abim var buyuk abimin esinin beyninde iyi huylu tumor var ve biri 9 biri 2.5yasinda 2ogullari var onlari cok seviyorum.

annem, babam canlarim babam hastalik hastasi, annem evdeki huzursuzluk yuzunden kendini disari islerine verdi ve 59yasindaki kadin agactan dustu kaburgalarini kirip akcigerini su topladi.
diger abim kendi halinde 3tane birbirine yakin yaslarda cocuklari var enbuyugu bu sene okula baslicak suan memlekette is var orda olmalari gerek. kucuk abimin esi sessiz sakin yapidadir cocuklariyla ilgilenen suana kadar gozlemledigim kadariyla iyi biridir. babam zamaninda biz bekarken bir daire aldik ve hepimiz bir odedik bu evi bu evde kucuk abim oturmakta suan, ondan once ilk evlenen abimle 4sene kucuk abimlede3sene ve arti buraya her geldiginde orda duruyo.beyninde tumor olan yengeme hic yaranamiyoruz buzamana kadar hastaligiyla cocuklarla hep annem ilgilendi suan kendi hastaligi nedeniyle ilgilemiyo ama abimin buyuk 9 yasindaki oglu asiri kiskanc yetismis ne alinsa onun yok diye aglar evdekilere sorun cikarir yengem onu sakinlestirmektense oda yakinir ve abim arada kalir ben bu sene 20gun kadar yanlarinda kaldim annemler memlekette onlarda yanina tasindilar kendi istekleriyle ve yengem onceden neyi isteyerek yaptiysa aradan zaman gectikten sonra ondan memnun degilse ben istemedim zorla oldu der,hasta diye evden hic kimse bisey demez ,etrafindaki insanlarada boyle anlatir ve ona cok cektiriyolarmis gibi anlatir ,ama alakasi yok cunku hasta oldugu icin bisey demeye korkar herkes bazen babam lafini tutmaz oda hastaysa ,abim erimis resmen gordugumde cok uzuldum cocuklar cok kotu alistiriliyor ve eve gidenler huzursuz yani ben ve diger yengem abimler cunku sadece bize boyle disardaki butun insanlara melek gibi niye boyle anlamiyoruz.cocuklar hic anlasamiyor ve ev asiri sitresli boyle bir ortamda hemkendini hem evdeki herkesi uzuyo inanin insan durmak istemiyo orda annem hastaydi ve ben zor durdum yaninda amacim sadece dertlesmekti bide herseyi anlattimki hani ona gore dusunun.birde onlarda ev aldilar babamla birlikte yasayip evin kirasini alip borclarini veriyolar dersenizki belki yalniz kalsa daha iyi ama iyi huylu tumor bilmiyorum nasil biseyse cocuklarina sahip cikamaz hale geliyo annem ilgileniyo cogunlukla suanda diger yengem ilgileniyo ve surekli hastaneye gitmesi gerekiyo.kimse asilin boyle oldugunu bilmedigi icin hep onu pohpohluyolar oda evdekilere cok yukleniyor..coook seyler oluyo ve suda n sebeblerden huzursuzluk cikiyo anlatmaya bile degmez seyler icin gunlerce surat asiyor...offf icim daraldi biraz anlatmak istedim....buna benzer hastaligi olan yakinlarinizda boylemi?
Not:ben evliyim baska bir yerde yasiyorum ailemin memleketteki evine onlar gitti annem babam onun yanina gitmedi kendisi borclarini kapatmak evini doseyip oyle evine gecmek istedigi icin susn kendi istegiyle ailemin yaninda kaliyo.ayrica babamda annemde yanina yerlesmesini istemediler ama gelmede diyemediler herseyde sorun aradigi icin...

Son düzenleme:
bende görümceyim. bizim gelinde yüz versek astar isteyecek bir tiptir. o yüzden uzak dururuz.
hastalık zor. hastalık öncesi böyle bir insan değilse, hastalıktan yapıyordur. bilinçli bile değildir. kim ister ki durduk yere çocuklarını huzursuz etmek. huzursuz ortamda büyütmek.
Rabbim şifa versin.
size de sabır.

Kesinlikle degil..morelinin yuksek olmsi lazim.evde oyle bir durum varki ufak seyleri buyutup olay cikarsa bunda en cok yipranicak olan once kendisi sonra cocuklari.ne yapililabilir peki sonucta kimse mukemmel degil herkesin hatasi oluyor.bu sekilde oldukca hic duzelemiyor..

Daha once epilepsi hastasiydi ve hep boyleydi...

Hastaligindan once nasildi yengeniz, belki tumor olumsuz etkiliyor, elinde olmadan yapiyor belki bunlari

Daha once epilepsi hastasiydi ve hep boyleydi...
epilepsi hastaları hep aynı mı olur bilmiyorum da, benim bir tanıdığım vardı. kadın her şeyin altında birşey arardı.
düşün, ptt nin sana verdiği makbuzda hep aynı şeyler yazar değil mi, o kendine ait birşeyler yazdığını sanıyordu. krizler yaşatırdı yakınlarına. kimse yardımcı olmuyordu kadına. en sonunda kadını hastaneye yatırdılar.

Hastaligindan once nasildi yengeniz, belki tumor olumsuz etkiliyor, elinde olmadan yapiyor belki bunlari
Evlendiginden buyana hep ayni 12sene oldu 1senedir tumor teshisi konuldu.daha oncede epilepsi vardi uzuldugunde bayilirdi uzulmesinde kimse bisey demezdi..

Yengemde yatti hastanede ilac kullandi falan ,epilepsi ilaclari cok agirmis tumor yapabiliyomus..

bende bir görümceyim ve 4 senedir ne yaptıysam YA-RA-NA-MA-DIM o yüzden artık muhattap bile olmuyorum...

genel anlamda beyinle alakalı rahatsızlıklarda insanların kişilikleri değişsebiliyor
babam beyin kanaması geçirdi çocuk gibi inat ettiği durumlar oluyor annem çok zorluk çekiyor

bildliğim kadarıyla epilepsi tümör diğer rahatsızlıkarda ciddi anlamda beyinde uyarıların iletimi ve hormonal salgı yapan merkezlerin çalışmaması ya da yanlış çalışması nedeniyle çok ciddi karakter değişiklikleri meydana geliyor

herkes için çok zor bu süreçler...

iyi huyluysa baslangcsa ustelik tedavyle gecer INSALLAH hastlnmdn oncede bylemydi yengnz ayrca onun pskljsini suan kmse bilemez hastlgndn icine kapandı belki.. byle oldu inanin kolay degl RABBIM dusmanmn basina vermesn. Ayrıca annenle baban içinde gecmis olsun. bu kadr taknti etme rahatsz die byledr normal cnku hic kolay degl yasadgi rahatsızlık. .

Sevgili görümce
Seninle ilgili bi durum yok
Sağlığın sıhhatin yerinde ne güzel

Anliyorum aslinda biliyorum yillardir bu durumdayiz ailedeki bir cok kisi zaten farkinda.diger gelininiz ve cocuklar cok zor durumda kaliyolar ben onlarin adina cok daha uzuluyorum..

Sevgili arkadaslar amac hata aramaksa herkes herkeste hata bulabilir.
Ben bir cozum yolu bulamam belki bir baskasi bunu baska sekilde cozmustur bana fikir aileme bir yol olabilir.ailenizde herkes hasta ve huzursuzsa siz mutlu olurmusunuz?
Bu sabah yasadiklari ufak birseyi anlatim size cocuklar biri 9,biri 6yasinda birbirlerini kiskanmasinlar diye ekmek almaya bir gun biri ,gidiyo birgun digeri, buyugunun sirasi geldiginde, kucuk kardesi almak istemis, bugunde buyugu almis ,diger amcaninkini sen al demisler 6 yasindakine oda razi olmamis benim siram ben alicam diye, tartismislar kahvaltida, hasta olan yengem 6yasindaki yegenime ,kendi oglu icin onu oldurelimmi ,gomelimmi falan demis ,6yasindakide hepsi icin evet demis ve sofradan kaldirmis cocugu ,diger yengem dahil olmus burda 6 yasindaki oglunu almis ona kizmis sen niye boyle yapiyosun diye. sonra masaya gecin hepiniz yoksa bende yemem demis ve artik oraya gitmicem is bitsin gelicem birdahada gitmem diyo.

Bunlar hep oluyo ve kendinede cocuklarada zulm ediyolar ben hepsine uzuluyorum ne bilim bir psikolog destegimi alsa ben soylesem yanlismi anlar offf napsam care ariyorum..

Bende bi gorumceyim ama cok sukur bi skintimiz yok hatta abimden iyi anlasiriz.sizin gelinde insan tabiki uzulur ailenizde herkez mutsuz huzursuz ama o kadinida anlamak lazim ne yasadigini bilemeyiz ölum korkusu insana neler yaptirir korkuyodur

Ben sikayet icin acmadim zaten konuyu amacim biraz dertlesmek ve basina gelen yada bilgisi olan kisilerden yada en ufak bir fikir icin sizde yardimci olmaya calissaniz ne olur sanki.biraz empati istiyorum hepinizden.bende yengemin adina empati yapmaya calisiyorum yasadiklari hic kolay degil ve uzun bir surec bu surec icinde o cocuklar da mafoluyolar annem ,babam ,abimde kimin ne zaman ne olucagi belli degil yarina cikmaya garantimizmi var.niye hayatimizi zindan edelim.yokmu saymak lazim soylediklerini yaptiklarini bilmiyorumki napmak lazimki,? oda mutlu olsun bu kadar huzursuzluk cikmasin..

canim ama anlatyonki oyle bi sikayetci gbi. neyse.. ortami hepnzn neseletmesi lazm yani bnce hastlgni hatrlatck bi konu hic aclmasn guzel sohbetler fln hic fena olmaz.

Ya kadıncağız neler neler yaşamış, yaşıyor da... Kolay mı durumu? Bir düşünün, empati kurun. Yazık günah... Hiç bir problem çıkarmasanız bile kadıncağız üzüntüden zaten psikolojisini bozar yani. Bahsettiğiniz rahatsızlıklar hafife alınacak şeyler değil. En iyisi bir psikologa görünmesi... Elden başka birşey gelmez ki. Kadının hayatı resmen kaymış, ben o halde olsam çıldırırdım bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…