ben , annem ve aramızda kalan masum meleğim..

Oğlumu hastanede doğar doğmaz yıkamışlardı. Kızımı 2 gün sonra yıkadılar verniks tabakası için. İlk kucağıma aldığımda heryeri bembeyazdı kuzumun 2. Günün sonunda cilt verniks tabakasını emmişti artık. Sonra yıkadık.

Bütün büyükler karışıyor canım annene özel bir şey değil. Ben kayınvalideme anne şunu şöyle yapalım dediğimde ben 3 çocuk büyüttüm derdi. Bu laf fix yani hepsi söylüyor.

Merhaba bende duydum bebek dogar dogmaz yikanmamaliymis. Bence yikamayin. Annenizide kirmayin ama. Allah bebeginize uzun omurler versin.

Benimde annem ve kaynanam böyle hepimiz o kadar zıt karakterdeyiz ki kaynanam başka annem başka ben başka napıcam bilmiyorum biri çocuk her gün yıkanmaz diyor biri bezle sileriz diyor ben hergün yıkanmasından yanayım... Yani napacağım bilmiyorum.....

valla annem ne desem dinledi. sadece ince giydirince ici giderdi

senin bildiklerinin hepsi doğru yas-bil1
bence doğrularla büyütmelisin bebeğini
anne olur olmaz her seyi bilen biri oluveriyorsun
muhtemelen ince-kalın kıyafet ve corap konusunda da fikirleriniz uymuyordur
şimdi kendimi düşünüyorum da yarın bir gun kızım bana doğru açıklamalarda bulunsa neden onu dinlemeyim ki, aferin kızım derim daha cok sevinirim doğruyu biliyor diye
sen duruma gore davran, anneni de kırma ama doğrularından da vazgeçme

kıyafet konusunda anneme güveniyorum .. bu arada sol tarafa yatma konusundada beni bozdu

Bence anneniz yaninizda diye hic sansli degilsiniz... Görulen o ki, cocugunuz üzerinde söz hakkininiz olmiyacak... Suanki yazdiklariniz pek sorun degil yani annenizin hakli olan yerleri var, ki yikama konusunda bende göbek baginin düsmesi gerektigini biliyorum... Ama genel olarak gözükuyor ki herseye karisacak ve bi zaman sonra siz patliyacaksiniz... Cocuklarinizi kendiniz bakmaya bukadar korkmayin, kumse ilk cocukta süper anne degil ama annelik icgüdüsü hemen olusuyor ve allahin izniyle herseyin üstesinden geliniyor... Yardim olmasi tabii cok hos ve hafifletici ama bazende sizdeki durumdaki gibi tamamen tersi olabilir... Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin ve yardimciniz olsun... Ben olsam sInIr koyardim ama o zamanda genelde aliniyorlar, siz nasil yaparsiniz size kalmis.....

annen cok keskin tavırlı tecrubeliler diyede herseyi bilmelerine imkan yok bende aynı pekmez ve süt durumunu anneme demiştim aa oylemiymiş dedi tamam annenin dediklerini tabiki yap ama aklına takılan seyler oluncada yapmak zorunda degilsin ıslak mendil konusunda katılıyorum hem eskiden onlar hep ıslak bezle silermiş yeni cıktı mendiller

Canım hassassın ondan sana farklı gelıyor ama annen haklı konusuyor bende yıkadım kızımı gelır gelmez pamuk mendıller var ondan al hem pratık hem kolay bebegını kucagına al annenın oyle bı kıymetını anlarsınkı yanlıs desede ah annem dersın sen sımdı asırı korumacıaın normal ama bebek dogunca ıster ıstemez yumusayacak tavrın ann kırma derım yazında bıse yok anneler hep haklıdır :) anneolunca anladım :))

çatışmalar olacak illa ki. iki farklı kuşaksınız. seni çok pimpirikli görüyor annen. bebişin poposu tahriş olmasın ama ıslak mendil kullanmayın benim annem de 4 çocuk büyüttü, hepimizde ıslak pamuk kullandı.

ben sol tarafa yatmaya özen gösterdikçe .. o sırtüstü yat bebeği eziyorsun diyor.
canım ya çok tatlıymıs
fikrimce kendin bakmalısın ya da sen bebeğinle ilgilen annen ev işlerinde yardımcı olsun
ama tabi bu benim karakterim, bile bile yanlış davranmam
sen anneni kırmamak adına onun istediği gibi de davranmayı secebilirsin
keşke seni dinlese

dediğim gibi şuana kadar 4 tane sayabildim . . belki zorlasam 1-2 tane daha çıkar.. onun dışında herşey yolunda :)

Ayyy yazamadan edemiycem... Biz kadinlar cok tuhafiz gercektende... Su konuda karisan Anne degilde KV olsa, eminimki ona neymis, aman haaa karistirtmayin falan diye biton laf sayilirdi, uyarilar ama anne olunca, aman yaa kirma anneni, ne varki falan deniliyor... Erkekler hani kadinlari hic anlamiyorlar yaaa, bazen gercekten bende onlara hak veriyorum... Kötü anlamda yazmadim hemen Anneciler saldirmasin, ama o annede KVde de anne sonucta...

merhabalar. benimde 3.5 aylık bir bebeğim var bu zamana kadar kayınvalidem yanımda idi. yeni gittiler sizin yaşamktan korktuğnz tüm sıkıntıları yaşadım ben hemşireyim ama kayınannem ben iki çocuk büyüttüm diye her konuda laf söyleme gereği duydu eskilerin yaptğı ve doğru olan şeyler var elbette mesela kundak ama yarım olmalı ve bebeğin alt tarafını sıkmamalı,ıslak mendil unibaby var pamuk su karışımı onu kullanabilirsn ama göbek bağı konusunda ben yıkanmaycak dediğim halde yıkandı ve bebeğimn göbeği engekte oldu kaç ay aktı yaktrdm ve yeni yeni kurumaya başladı bu konuda hiçbişey olmadı diyen örnekler çok ama yıkanmamalı 10 gün sonra düşünce sık sık yıkanılıverir, anneniz olması iyi tatlı dil ile herşey çözülür siz sabırlı olun yaptrmak istemediğinizi tekrarlayın olmadı eşiniz söylesin ben arastrdm böyle olamyacak desin. ben bebeğe beyaz gürültü olsun susuyor diye süpürge açardm kayınvalidem gelir kapatrdı oğlumun başı ağrıyacak diye, çok şey yasadım tek önerim hiçbirleyi kafanıza takmayın bebeğiniz ile her günü anı öpe koklaya geçirin zaman geri alınamıyor ve o un için hiçbirleyi kafanıza takmayın şimdiden kolay gelsin :)

Bunlar ufak tefek şeyler .. Neticede , bebeğiniz doğduktan sonra ; anneniz hep sizin yanınızda olmayacak , sizin doğru bildiklerinizi uygulamanız en doğrusu ...
Özellikle ; ilk günden itibaren, bebeğin özbakımını annesi olarak siz üstlenirseniz, bakımı konusunda kendi istediklerinizi uygulamış olursunuz..
Dikkat ediyorum , bez değişimi gibi özel bakımlarını da ; anne ya da kv'sine yaptıranların, anneleri kv'leri de daha fazla karışıyor bu tip konularda ...
Küçük bebeğim 31 aylık, bebeğin de kendisi gibi üşüdüğünü düşünüp; kat kat giydirmeyi çok seviyor mesela benim annem de... Ben çok terlediği için çok kalın giydirmem ,ama ben kapıdan çıktığım an ; annem yeleği kalın çorapları geçirir çocuğa
Bu konuda inatlaşmayız...
Annem :
Çok ince giydirmişsin der,
Ben :
birşey olmaz anne üşümüyor o, derim...
Eve döndüğümde lahana gibi giyinmiş çocuğu görünce de ; ben birşey söylemem pamuğuma :)
Zıtlaşmadan kalp kırmadan anlaşmak mühim olan..

Insallah sağlıkla kucağınıza alın yavrunuzu ve güzel günlerde sağlıkla büyütün

konu dışına kayıyorum ama pekmez konusunda bir şey söyleyeceğim. bir sitede doğru bilinen yanlışlarla ilgili şunu öğrendim pekmez zengin bir demir kaynağı değilmiş diğer mineraller (magnezyum, kalsiyum vs) açısından daha zenginmiş bir tablo vardı bununla ilgili ve süt ürünleri bu minerallerin emilimini kolaylaştırıyormuş. açıkçası içim rahatladı çünkü kızıma süt dışında pekmezi veremiyorum denemelerim hep başarısızdı. zaten demir açısından etten alıyor alacağını pekmezden diğer mineralleri alsa daha iyi:) bahsettiğim yazı şu:

Süt ve yoğurt pekmezle karıştırılmamalıdır!!!

Pekmezin demirden zengin bir besin kaynağı olarak kullanıldığı düşünülür. Bir tatlı kaşığında sadece 0,94mg demir bulunur. Oysaki pekmez, sıklıkla üzümden yapılır ve satın alabileceğimiz en besleyici en doğal tatlandırıcı, en doğal şeker kaynağıdır. Bu doğrudur. İçinde karbonhidrat dışında çok sayıda mineral bulunur. İki tatlı kaşığı pekmez içinde günlük manganez, bakır, demir, kalsiyum ve potasyum ihtiyacımızın yüzde 10'u bulunur. Daha az miktarda da magnezyum, vitamin B6 ve selenyum vardır. Kısaca boş kalori değildir. Bir tatlı kaşığı yaklaşık 50-60kcal enerji içerir.

Bu nedenle pekmezin önemi zengin demir kaynağı olmasından kaynaklanmamaktadır. Demir içeriği zengin olsa da kalsiyumla birlikte emilimi azalır. Beslenmeci gözüyle kalsiyum ve magnezyum içeriği daha önemlidir. Sütü kalsiyumdan zenginleştirmek amacıyla sütün içine bir iki kaşık pekmez ilavesi çok pratik bir yaklaşımdır. Hem de süt basit şeker yerine çok daha değerli ve mineral içeriği zengin bir atlandırıcı ile tatlandırılmış olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…