Bebek Beslenmesi belki bileniniz vardir ama bilmeyen anneler icin fikir olsun PRATIK BIR BILGI

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bence de erken. ama ben de geçen gün kemik suyu yaptım, plastik bardaklara koyup dondurdum. oğluma erken ama kendimize kullanıcaz artık...

canım plastikte sıvıları dondurmak çok tehlikeli bişey içersindeki kimyasallar bu yulla sıvıya geçer buna dikkat etmelisiniz

bu haşladıgınız tavuga sadece tavuk koymayın anneler...suyun ıcıne bır bas sogan bır kelle sarımsak defne yaprağı havuc patates ve baska sebzelerden de koyabılırsınız bakın o sebzelı tavuk suyu nasıl datluuu oluyor ...hem vıtamınlı hem proteınlı

ilk defa duyuyorum ama çok mantıklı teşekkürler

kızlar merhaba,

ben tavuk ya da et sularını haşlanıp, soğutulduktan sonra derin dondurucular için satılan buz poşetleri varya ona döküyorum, hazır kalıp kalıp oluyor daha sonra da çıt çıtlı buz dolabı poşeti içine koyuyorum. İhtiyaç duyduğumda buz poşetinden 2-3 kalıp bıçakla kesip alıyorum sonra tekrar çıtçıtlı poşete koyup derin dondurucuya koyuyorum, bana çok pratik oluyor, kendi bulyanumu yapıyorum diyordum, siz de bu başlıkta yazışınca paylaşayım dedim. lezzetli günler

kemece bende senin gibi yapıyorum bir de tavukla beraber maydanoz dereotu saplarını demet yapıp atıyorum, soğan, sarımsak, tane karabiber, patates atıyorum. o poşetleri kendimiz için de bulyon gibi kullanıyorum.

bazı sebzelerden mesela brokoli soğan havuç gibi makarna suyuna atyorum birde az z.yağı haşlıyorum .suyunu başka bi tencereye süzüyorum.o suylada çorba yapıyorum.hem bebeğim hem kendimize.besleyici ve leziz oluyo.

kemece bende senin gibi yapıyorum bir de tavukla beraber maydanoz dereotu saplarını demet yapıp atıyorum, soğan, sarımsak, tane karabiber, patates atıyorum. o poşetleri kendimiz için de bulyon gibi kullanıyorum.

teşekkürler,ben de lezzetli ve zengin olsun diye suyuna katıyorum ne uygunsa, bu arada bulyan yazmışım bulyonu

aynen hiç bir makarna veya mantı suyum boşa gitmez hemen bir çorba oluverir, fazla pilav yapmışsam ve 2 günü geçmişse yayla çorbası olur, yoğurt ekşimişse yine öyle.

7,5 aylık oğlum var bende et sularını buz kalıplarına koyup saklıyorum ama tavuk suyunu yapmadım tavuk çabuk bozulan bir gıda bu yüzden çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum kızlar zaten doktorumuz tavuklar bence plastik ben alıp yemiyorum eğer organik köy tavuğu gibi bulursanız verin dedi.

kızlar anladığım kadarıyla uzun tutuyosunuz buzlukta özellkikle konuya açan arkadaşımız daha bebeği ek gıdaya geçmeden koymaya başlamış e tavuğa geçmeside zaman alıyo bana çok uzun geldi bu dediğinizi bende yapıyorum ama en fazla 2 hafta duruyo buzlukta yani derin dondurucuda ne kadar çok durursa vitamini okadar azalıyo biliyorum ben sizinlede paylaşmak istedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…