paylaşımın için teşekkürler ama bir önerim var ; buz kalıbına tavuk suyunu döktükten sonra üzerini streç yada başka bişeyle kapat...Üzeri açıkken donmasın.Buzdolabı mikropları var çok tehlikeli.Bende şöyle yapıyorum: Kasaptan kemik alıyorum evde bir güzel kaynatıyorum iliği oğlumun çorbasına katıyorum.Kemik suyunuda hani halley varya 10 tane bi yerde açılıp kapanabilen bir kabın içinde.Kemik suyunu soğuyunca onun içine koyuyorum kapağınıda kapatıyorum bir güzel donuyor.Oğlumun çorbasına 1 -2 kalıp çıkartıp atıyorum.Çok pratik tavsiye ederim....benim oglum daha 5 aylik ama ben onun icin yavas yavas hazirliklara baslamak istiyorum.
dün kendimiz icin tavuk corbasi yapiyodum, sonra aklima geldi, tavuk suyunun bir kismini oglum icin ayirip dondurucuya atmak istedim, ve aklima dondurucuya koydugumuz seyler varya adini bilmiyorumda hani buz yapiyoruz ya sonra donunca küp küp icecege koyuyoruz o sey iste, ona tavuk suyunu doldurdum, soguduktan sonra donduruyuya koydum
bir gün sonra küp küp cikartip, torbaya koydum. bebegime lazim oldukca 2-3 küp eritip vermek icin. sürekli tavuk kaynatmak zorunda kalmiyoruz. aynisini et suyuylada yapabiliriz
belki bilen anneler vardir, ama benim icin yeni pratik bir bulus oldu
paylasmak istedim
benim oglum daha 5 aylik ama ben onun icin yavas yavas hazirliklara baslamak istiyorum.
dün kendimiz icin tavuk corbasi yapiyodum, sonra aklima geldi, tavuk suyunun bir kismini oglum icin ayirip dondurucuya atmak istedim, ve aklima dondurucuya koydugumuz seyler varya adini bilmiyorumda hani buz yapiyoruz ya sonra donunca küp küp icecege koyuyoruz o sey iste, ona tavuk suyunu doldurdum, soguduktan sonra donduruyuya koydum
bir gün sonra küp küp cikartip, torbaya koydum. bebegime lazim oldukca 2-3 küp eritip vermek icin. sürekli tavuk kaynatmak zorunda kalmiyoruz. aynisini et suyuylada yapabiliriz
paylasmak istedim
biliyorum canim daha erken, zaten suan daha oglum sadce anne sütü iciyor.
ben ek gidaya baslayacagimiz zaman icin hazirlik yapmaya basladim plan falan yapiyorum.
iki hafta sonra icinde ebeyi eve cagricam ondan bilgiler alicam.
ebeler isteyenlerin evine geliyor mu hiç duymamıştım
e tabi almanyada böyle bir uygulama olması doğal türkiyede böyle bişey yok inşallah bizdede olur
ya arkadaşlar benim bebiş 6 aylık oldu tavuk suyu vereceğim zaman piyasadaki tavuklara ne kadar güvenebileceğimi bilemiyorum.biz kendimiz bile piyasadaki tavukların suyunu tüketmemeye çalışıyoruz .bir kere kaynatıp ,suyunu döküp sonra yemek yapıyorum sulu yiyeceksek.köy tavuğu bulabilsek keşke
bencede canim türkiyedede olmasi gerek
malim biz türklerin kocakari yöntemleri sinirsiz
benim oglum daha 5 aylik ama ben onun icin yavas yavas hazirliklara baslamak istiyorum.
paylasmak istedim
Çok iyi fikir gerçekten teşekkürler paylaşım için. Plastik malzemelerin dondurucuda kullanılmasının çok zararlı olduğunu okumuştum o buz kalıplarının başka malzemeden olanları var mıdır acaba?
silikon malzemeden buz kalıplarıda var.yada küçük muffin kalıplarına koyabilirsiniz...Çok iyi fikir gerçekten teşekkürler paylaşım için. Plastik malzemelerin dondurucuda kullanılmasının çok zararlı olduğunu okumuştum o buz kalıplarının başka malzemeden olanları var mıdır acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?