• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi belki bileniniz vardir ama bilmeyen anneler icin fikir olsun PRATIK BIR BILGI

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

bitanem16

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2010
1.467
167
163
Almanya
benim oglum daha 5 aylik ama ben onun icin yavas yavas hazirliklara baslamak istiyorum.

dün kendimiz icin tavuk corbasi yapiyodum, sonra aklima geldi, tavuk suyunun bir kismini oglum icin ayirip dondurucuya atmak istedim, ve aklima dondurucuya koydugumuz seyler varya adini bilmiyorumda hani buz yapiyoruz ya sonra donunca küp küp icecege koyuyoruz o sey iste, ona tavuk suyunu doldurdum, soguduktan sonra donduruyuya koydum

bir gün sonra küp küp cikartip, torbaya koydum. bebegime lazim oldukca 2-3 küp eritip vermek icin. sürekli tavuk kaynatmak zorunda kalmiyoruz. aynisini et suyuylada yapabiliriz

belki bilen anneler vardir, ama benim icin yeni pratik bir bulus oldu

paylasmak istedim

bence de erken. ama ben de geçen gün kemik suyu yaptım, plastik bardaklara koyup dondurdum. oğluma erken ama kendimize kullanıcaz artık...

biliyorum canim daha erken, zaten suan daha oglum sadce anne sütü iciyor.

ben ek gidaya baslayacagimiz zaman icin hazirlik yapmaya basladim plan falan yapiyorum.

iki hafta sonra icinde ebeyi eve cagricam ondan bilgiler alicam.

:3:

benim oglum daha 5 aylik ama ben onun icin yavas yavas hazirliklara baslamak istiyorum.

dün kendimiz icin tavuk corbasi yapiyodum, sonra aklima geldi, tavuk suyunun bir kismini oglum icin ayirip dondurucuya atmak istedim, ve aklima dondurucuya koydugumuz seyler varya adini bilmiyorumda hani buz yapiyoruz ya sonra donunca küp küp icecege koyuyoruz o sey iste, ona tavuk suyunu doldurdum, soguduktan sonra donduruyuya koydum

bir gün sonra küp küp cikartip, torbaya koydum. bebegime lazim oldukca 2-3 küp eritip vermek icin. sürekli tavuk kaynatmak zorunda kalmiyoruz. aynisini et suyuylada yapabiliriz

paylasmak istedim
paylaşımın için teşekkürler ama bir önerim var ; buz kalıbına tavuk suyunu döktükten sonra üzerini streç yada başka bişeyle kapat...Üzeri açıkken donmasın.Buzdolabı mikropları var çok tehlikeli.Bende şöyle yapıyorum: Kasaptan kemik alıyorum evde bir güzel kaynatıyorum iliği oğlumun çorbasına katıyorum.Kemik suyunuda hani halley varya 10 tane bi yerde açılıp kapanabilen bir kabın içinde.Kemik suyunu soğuyunca onun içine koyuyorum kapağınıda kapatıyorum bir güzel donuyor.Oğlumun çorbasına 1 -2 kalıp çıkartıp atıyorum.Çok pratik tavsiye ederim....

paylasmak istedim

süper ya teşekkürler dün burda bi arkaşın yazısınız okumuştum bebeğinize tavuk suyu dondurun bi kaba diye düşün düşün neye koysam diye hiç aklıma gelmezdi buz kabına koyacağım hemen uygulayacağım fikir için çok tşkr tekrar...

biliyorum canim daha erken, zaten suan daha oglum sadce anne sütü iciyor.

ben ek gidaya baslayacagimiz zaman icin hazirlik yapmaya basladim plan falan yapiyorum.

iki hafta sonra icinde ebeyi eve cagricam ondan bilgiler alicam.

:3:

ebeler isteyenlerin evine geliyor mu hiç duymamıştım:53:

ebeler isteyenlerin evine geliyor mu hiç duymamıştım:53:

evet canim almanyada eve cagiriyorsun, eger istersen.

sigorta karsiliyor, cebinden bes kurus ödemiyorsun. bugün randevu aldim pazartesi gelcek insallah.

dogumdan sonrada 1-2 ay istersen geliyor. sana herseyi ögretiyor, banyosunu falan, bide cocugun gelisimini kilosunu falan takip ediyor, bunun gibi seyler yani...

e tabi almanyada böyle bir uygulama olması doğal türkiyede böyle bişey yok inşallah bizdede olur:72:

ya arkadaşlar benim bebiş 6 aylık oldu tavuk suyu vereceğim zaman piyasadaki tavuklara ne kadar güvenebileceğimi bilemiyorum.biz kendimiz bile piyasadaki tavukların suyunu tüketmemeye çalışıyoruz .bir kere kaynatıp ,suyunu döküp sonra yemek yapıyorum sulu yiyeceksek.köy tavuğu bulabilsek keşke

ya arkadaşlar benim bebiş 6 aylık oldu tavuk suyu vereceğim zaman piyasadaki tavuklara ne kadar güvenebileceğimi bilemiyorum.biz kendimiz bile piyasadaki tavukların suyunu tüketmemeye çalışıyoruz .bir kere kaynatıp ,suyunu döküp sonra yemek yapıyorum sulu yiyeceksek.köy tavuğu bulabilsek keşke

canim benim bildigim zaten bütün vitamini ilk suyunda ve köpügünde olur, sen ilk suyunu döküyorim diyosun???:53:

bide benim bildigim etinden cok suyu mühim olan , bu et dede tavuktada böyledir:34:

arkadaslar benim 4 aylık bebeğim var meme emmiyo artık mamada yemek istiyo ek besinlere geçtik onlarıda istemiyo.ne yapabilirim acaba?

paylasmak istedim

Çok iyi fikir gerçekten teşekkürler paylaşım için. Plastik malzemelerin dondurucuda kullanılmasının çok zararlı olduğunu okumuştum o buz kalıplarının başka malzemeden olanları var mıdır acaba?

Çok iyi fikir gerçekten teşekkürler paylaşım için. Plastik malzemelerin dondurucuda kullanılmasının çok zararlı olduğunu okumuştum o buz kalıplarının başka malzemeden olanları var mıdır acaba?

canim ama onlar dondurucular icin üretilmis, zararli olduklarini düsünmüyorum, bide eksi 18 derecede mikrop yasarmi bilmem, zannetmiyorum, :34:ama tabi icin rahat etmiyor olabilir, aklima baska birsey gelirse yazarim canim

ha bu arada ebem geldi bugün, bize simdide sonra herseyi tatmamizi söyle, yani oglumun karnini doyurmucam daha ek besinlerle ama tattiracakmisim, biz kendimiz ne yiyiyorsak onlardan, onun icin özel bisey hazirlamam gerekmiyormus, tabi aci olmucakmis cig köfte gibi seyler :9:

bi dahaki randevumuz haftaya carsamba, o zaman da dediklerini yazarim bilmek isteyenler icin:34:

silikon malzemeden buz kalıplarıda var.yada küçük muffin kalıplarına koyabilirsiniz...

Muffin kalıbı aklıma gelmemişti çok iyi fikir, onun içi biraz daha fazla alır hem eve yapacağım yemekler için de kullanabilirim.

Back