belim kopacaaaak

inciboncuk

Guru
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2007
923
16
43
Arkadaşlar belim ağrıyor bugün çok ama başka bişey yok acaba doğum belirtisi falan mı uffff artık afedersiniz os...sam doğuruyo muyum acaba diyorum nerdeyse(40+1)
 
Canim benim bildigim en onemli dogum belirtisi makata dogru baski yani buyuk tuvaletin gelmis gibi hissediyorsun ve tuvalete gidiyorsun ama birsey yok ama basinc devam ediyo.Varmi boyle bir durum?
 
yok bende sadece belime baskı var kuyruk sokumum da denebilir yorgunluktan olamaz çünkü gezmedim bugün hep evdeydim ya bana öyle geliyo ki yarın doğuracağım
 
Evet yeni baslamis olabilir acilman ama iyice acildimi makattan anliyorsun doguracagini.Aman bence doktorunu ara canim belli olmaz.
 
Sanmam ama dogum sancisinin baslamasi olabilir.Yani acilma degilde sancilarin baslamis olabilir.Esin yokmu canim yaninda hastaneye gitseniz valla boyle olmaz evde doguruverirsin Allah muhafaza :)
 
Gebeliğin son aylarında rahim göğüs kafesine kadar yükselir, yaptığı basınç nedeniyle nefes almak zorlaşır, mide ve bağırsak şikâyetleri gözlenir.

İlk gebeliklerde doğumdan bir-iki hafta önce, sonraki gebeliklerde doğumdan yaklaşık birkaç gün önce bebeğin başının doğum kanalına yerleşmesi üzerine rahmin yüksekliği 2-3 cm azalır. Bu durum gebe kadında rahatlama yaratır. Daha rahat nefes alıp verir. Mide ve bağırsak şikayetleri azalır. Bunun yanı sıra idrar torbasına basınç arttığı için sık idrara çıkılır. Gebeliğin 28. haftasından itibaren rahimde zaman zaman kasılmalar, sertleşmeler meydana gelir. Bunlar normaldir ve genellikle ağrısızdır. Bazen ağrılı olduğunda bunlara yalancı doğum ağrısı denir. Rahmin doğuma hazırlık yaptığı bu kasılma egzersizleri son haftalarda oldukça sıklaşır.

Doğumdan bir-iki gün önce hormon düzeyindeki değişiklik nedeniyle vücuttan su atılması ve iştah azalması meydana gelir. Bu nedenle 1-2 kg. kilo kaybı görülebilir.

Doğumun gerçekleşeceği gün vücutta doğumda kullanılmak üzere kullanılan enerjinin bir kısmı açığa çıkarılır. Birçok gebe kadın bu enerjiyi doğumda kullanmak yerine kendilerini zinde ve dinamik hissettikleri için temizlik, alışveriş, gezme gibi işlerde kullanır. Bu enerjinin amacı dışında kullanılması, gebe kadının doğumda kolay yorulmasına, doğumun zor ve uzun olmasına neden olabilir. Onun için gebelerin 38. haftadan itibaren kendilerini her zamankinden daha iyi ve zinde hissettiklerinde, bunun doğumun yaklaştığını belirten bir belirti olduğunu düşünüp, enerjiyi başka amaçla kullanmaları, aksine istirahat etmeleri ya da hafif işlerle oyalanmaları gerekir. Bazı gebelerde doğumdan bir-iki gün önce vücudun bağırsakları temizleme işleminden dolayı ishal meydana gelebilir.

Doğumun Başlangıç Belirtileri
Nişane (kanla karışık akıntı) nin gelmesi
Poşun açılması (Doğum sularının gelmesi)
Düzenli ağrıların başlaması.
Düzenli ağrılar: İlk başlarda 10-15 dakikada bir gelip 15-20 saniye sürer, doğum yaklaştıkça 2-3 dakikada bir gelip 1 dakika süren ağrılar şeklindedir.

Kolay ve Rahat Bir Doğum İçin Şunları Yapınız
Ağrılarınız başladıktan sonra sıvı gıdaları tercih edin. Bağırsaklarınızın boş olması doğumu kolaylaştırır.
Hastaneye gitmeden önce ılık bir duş alarak rahatlayın.
Sularınız geldiyse ayakta durmayın, en yakın sağlık kuruluşuna başvurun.
Korkmayın. Korku ve endişe ağrılarınızın düzenini bozarak doğumun uzamasına neden olur.
İki ağrı arasında düzenli nefes alip vererek kendinizi ve bebeğinizi rahatlatın.
Zamanı gelmeden ıkınmayın.
Derin derin nefes alın. Sancı geldiğinde ağzınızı kapatın, çenenizi göğsünüze dayayıp, ellerinizle bir yerden (doğum masası veya yatağın kenarlan) destek alarak bütün gücünüzle aşağıya doğru ıkının.
Bebeğinizin başı doğuncaya kadar ıkınmalara devam edin.
Bebeğinizin doğmasıyla doğum olayı henüz bitmemiştir. Sıra plasentanın (eşin) doğumuna gelmiştir. Bu safhada fazla ağrı hissedilmez.
Karnınıza yapılacak masajla eşin ayrılması kolaylaşır.
Derin derin nefes alın.
İlk yarım saat içerisinde bebeğin eşi ayrılacaktır.
Böylece doğum olayı sizin de yardımınızla sağlıklı ve kolay bir şekilde tamamlanmıştır.
Doğumdan sonra rahim eski haline dönmek için kasılır. Buna bağlı olarak da karnınızda hafif sertlik ve ağrı oluşur. Bu durum norınaldir. Karnınıza yapacağınız hafif masaj rahimin çabuk toplanmasını sağlayarak doğum sonu kanamalarını azaltır.
Doğumdan sonraki ilk yarım saat içerisinde bebeğinizi emzirmeye başlayın. Bu hem doğum kanamalarını azaltır hem de bebeğinizle aranızda iyi bir bağ kurar.




canım yoksa dogrudun mu he? merakda bırakma bizi
 
X