Belçika'da Bir Türk köyü

yesilim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2006
8.868
19
158
Antalya
KÖYDE TÜRK YOK
Belçika'nın Arden dağları bölgesinde, ülkenin ücra köşelerinden birinde bulunan, birkaç yüz insanın yaşadığı "Faymonville" isimli köyün meydanında, Belçika ve Valonya bayraklarının yanında Türk bayrağı da dalgalanıyor. Köyün merkezinde, bugün kütüphane olarak kullanılan binanın girişinde, mermer üzerine oyulmuş ay-yıldız görüntüleri, binanın içinde ise camlara işlenmiş Türk bayrağı motifleri dikkati çekiyor. Faymonville köyünde hiçbir zaman, hiçbir Türkün yaşamadığını belirten köylüler, Türkleri fazla tanımıyor. Köylüler kendilerine asırlardır "Türkler" denildiğini söylüyor, kendilerini "Faymonville Türkleri" olarak tanıtıyor.

TÜRKLÜĞÜN NEDENİ...
Faymonville köylülerine "Türk" denilmesi ve Türk bayrağının bu köyün sembolü olması, çeşitli rivayetlerle izah ediliyor. En yaygın rivayete göre, 16. ve 17. yüzyıllarda Avrupa'da Türk işgalinden zarar görenlere yardım için para toplanırken, Faymonville köylüleri bu parayı vermeyi reddetti ve bu nedenle "Hıristiyanlık âleminin düşmanı ve Türklerin dostu" ilan edildi. O zamanlar "herkese korku veren" "Türk" ismini alan köylüler, kendilerini cezalandıran Liege Prensini iyice kızdırmak için kilise çanlarını susturup dua çağrısını ezan taklidi seslerle yapmaya başladı.

Kendilerini asırlardır "Türk" olarak adlandıran Belçikalı köylüler, geleneksel olarak Türk giysi ve bayraklarıyla karnaval korteji oluşturdular

image002th8qi5.jpg

17.jpg

LiveImages%5CFoto%20Haber%5CBel%C3%A7ika%27da%20T%C3%BCrk%20%20k%C3%B6y%C3%BC%5CA24110415.jpg

LiveImages%5CFoto%20Haber%5CBel%C3%A7ika%27da%20T%C3%BCrk%20%20k%C3%B6y%C3%BC%5CA24105751.jpg

LiveImages%5CFoto%20Haber%5CBel%C3%A7ika%27da%20T%C3%BCrk%20%20k%C3%B6y%C3%BC%5CA24105956.jpg

LiveImages%5CFoto%20Haber%5CBel%C3%A7ika%27da%20T%C3%BCrk%20%20k%C3%B6y%C3%BC%5CA241100380.jpg

LiveImages%5CFoto%20Haber%5CBel%C3%A7ika%27da%20T%C3%BCrk%20%20k%C3%B6y%C3%BC%5CA24110120.jpg

06b.jpg

05b.jpg

Alıntı

Dünyanın her yerinde ,ya da hiç bilmediğimiz en ücra köşelerinde bile Türklere ait bir kalıntı bir iz bulunabiliyor...
Osmanlı zamanında da dünyanın bir çok yerinde izler bırakmışız.
Ne güzel bilmediğimiz ülkenin köylerinde,kasabalarında Türkleri dost benimseyen,
yaşam tarzlarını ve onların miraslarını sürdürmeye çalışan başka bir milletten insanların olduğunu bilmek çok güzel ve gurur verici .

Çok güzel bir bilgi,paylaştığın için teşekkür ederim yeşilim abla.

ayy çok ilgiiiinnçç..alkisalkisalkis alkisalkisalkis..

çok hoşuma gittii.türk bayrağının köyün sembolü olmasıda ayrıca gurur verici.turkbayragi

yeşilim opuyorumnanaktan

Ben geçen yıllar içinde bir Tv kanalında izlemiş, beğenmiştim...
Dün mail ile geldi sizlerle paylaşmak istedim ...Ne hoş değil mi?

turkbayragiNe kadar anlamlı ve gurur verici bizim için.turkbayragiyrıca tüm dünyaya verilmesi gereken güzel bir örnek.............turkbayragi

ıçinde hiç Türk olmayan bir Türk köyü.Gerçekten ilgnçmiş.Halen bunu kabul edip sürdürüyo olmaarı da ilginç ve de gurur verici.Paypaşım için çok teşekkürler....turkbayragi

aslında bunu facebookta paylaşmalı da sadece kk değil tüm dünya duysun:)

belçikada yaşayıpta böylesine türkleri türkiyeyei sevmeleri çok

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu yazıyı okurken ecdadım ile bir kez daha guru duydum şanlı türk milleti her yerde insanlık dersi vermiştir bu güzel paylaşım için teşekkürler turkbayragi

Back