Bel tutulması, kilitlenmesi çok kötü.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Evanora

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2024
1.584
631
38
Kızlar adetime 7 gün var gebelık planlamaktayım bugun aniden eğilirken belim kilitlendi 10 saattir gecmıyor wcye eşim götürüyor sıcak uygulama masaj yapıyoruz. Gram oynasam hapsırsam dahi cıglık atıyorum. Nasıl oldu neden oldu bilmiyorum.ani hareket de yapmadım asla. Ne bileyim ses de duymadım o an. Gebelik planlamak oldugu ıcım de ne iğne ne kas gevşetici hap ve krem uugulayamıyorum... Çok çaresizim böyle olan var mı? Ekstra neler yapabilirim. Bir de kızım var 6 yaşında. ayaga kalkacak kadar guc alsam yeterli. Sıcak dui sıcak su vs dsında bi yöntem olsa keske

Kızlar adetime 7 gün var gebelık planlamaktayım bugun aniden eğilirken belim kilitlendi 10 saattir gecmıyor wcye eşim götürüyor sıcak uygulama masaj yapıyoruz. Gram oynasam hapsırsam dahi cıglık atıyorum. Nasıl oldu neden oldu bilmiyorum.ani hareket de yapmadım asla. Ne bileyim ses de duymadım o an. Gebelik planlamak oldugu ıcım de ne iğne ne kas gevşetici hap ve krem uugulayamıyorum... Çok çaresizim böyle olan var mı? Ekstra neler yapabilirim. Bir de kızım var 6 yaşında. ayaga kalkacak kadar guc alsam yeterli. Sıcak dui sıcak su vs dsında bi yöntem olsa keske
Yani henüz gebe degilsen neden kas gevşetici kullanmiyorsun onu anlamadım

Gebelik şüphesinde kullanılması yasak tam yerleşme evresi varsa 😔
Ne alakası var? Öyle bir şey yok. Ben hamile olduğumu bilmeden oğlumla röntgene girdim. Meğer 5 haftalık gebeymişim. Bu dediğiniz mantıksız daha ortada bebek yok. Doktora danışarak hareket edin.

Ne alakası var? Öyle bir şey yok. Ben hamile olduğumu bilmeden oğlumla röntgene girdim. Meğer 5 haftalık gebeymişim. Bu dediğiniz mantıksız daha ortada bebek yok. Doktora danışarak hareket edin.
Danışmamış olabilir miyim. Arkadaşımın eşi fizyoterapist ablamın da bütün hastane drlaro arkadası direkt travma ve nöroloji ve kadın dogum drna sordurdum gebelk belli olmasa ble suphe oldugu ıcın ne iğne ne hap kullanmam yasak.. yerleşme evresi.. ayrıca arkadaşımm da burda sırtı tutulduğunda acilde hcbsy yapmadılar. Hamıle oldugnuzu blseydınız girmezdiniz. Gebelik oldugunu bilen hckimse o riskli ılacları kullanmaz. Bunu yapana da helal olsun açıkçası

Danışmamış olabilir miyim. Arkadaşımın eşi fizyoterapist ablamın da bütün hastane drlaro arkadası direkt travma ve nöroloji ve kadın dogum drna sordurdum gebelk belli olmasa ble suphe oldugu ıcın ne iğne ne hap kullanmam yasak.. yerleşme evresi.. ayrıca arkadaşımm da burda sırtı tutulduğunda acilde hcbsy yapmadılar. Hamıle oldugnuzu blseydınız girmezdiniz. Gebelik oldugunu bilen hckimse o riskli ılacları kullanmaz.
İyi de siz gebe değilsiniz hanımefendi. Bunlar nasıl doktor anlamadım gitti. Gebelikte bile kullanabildiğimiz ilaçlar iğneler var. Sağlıksız olsa zaten tutmaz. Şaştım kaldım bu mantığa. Tüp bebek falan olsa hadi neyse diyeceğim.

Ortada bebek yok dediğiniz kısma anlam veremedım 1 Hafta olmus yumurtladıgım onca emek verdım ilişkiler takipler 🙈😁nasl yok ya olustysa? 6 gunde yerleşmişti benm kızım.

İyi de siz gebe değilsiniz hanımefendi. Bunlar nasıl doktor anlamadım gitti. Gebelikte bile kullanabildiğimiz ilaçlar iğneler var. Sağlıksız olsa zaten tutmaz. Şaştım kaldım bu mantığa. Tüp bebek falan olsa hadi neyse diyeceğim.
Yahu nerden bliyosunuz 7 gunum var bebek olusmus olablr bakanlık bile kas gevşetici lerın riskini acıkladı. Ben de sıızn mantığa suan sastım kaldım acıkcası.

Ortada bebek yok dediğiniz kısma anlam veremedım 1 Hafta olmus yumurtladıgım onca emek verdım ilişkiler takipler 🙈😁nasl yok ya olustysa? 6 gunde yerleşmişti benm kızım.
Şahsen ben size çok şaşırdım üstelik bir çocuğunuz daha var. Hayret doğrusu.
Neyse geçmiş olsun

Şahsen ben size çok şaşırdım üstelik bir çocuğunuz daha var. Hayret doğrusu.
Neyse geçmiş olsun
Bana sasırmanıza cok sasırdım. Kızım 6 gunde testte cıktı ustelk tek ılskıydı yerlestı ve ben o dönemde dra danışıp bır takım ılacları braktım gebelk suphen olduğu müddetçe kullanamasn dedı akşamına pozıtf grdum bence sızın blgnız az bu konuda cok hayret ıcındeym suan gebelk dusunen ınsan herseyde temkınlı olmalı erken evrede yerlesmeyı engelleyıp düşüğe neden olabilir rısklı ılaclar. Bunda yerlesememe deniyor. Gereksiz gerdiniz beni gerçekten daha fazla yazmayın

Bana sasırmanıza cok sasırdım. Kızım 6 gunde testte cıktı ustelk tek ılskıydı yerlestı ve ben o dönemde dra danışıp bır takım ılacları braktım gebelk suphen olduğu müddetçe kullanamasn dedı akşamına pozıtf grdum bence sızın blgnız az bu konuda cok hayret ıcındeym suan gebelk dusunen ınsan herseyde temkınlı olmalı erken evrede yerlesmeyı engelleyıp düşüğe neden olabilir rısklı ılaclar. Bunda yerlesememe deniyor. Gereksiz gerdiniz beni gerçekten daha fazla yazmayın
Bu kadar cehalete şaşırıyorum ben. Anlayacağınızı düşünmüyorum zaten. Çünkü her ilaç düşüğe sebep olur diye inanıyorsunuz ki daha ortada bir gebelik bile yok sadece şüphesi var.
Neyse dediğim gibi hakkınızda hayırlısı.

Bu kadar cehalete şaşırıyorum ben. Anlayacağınızı düşünmüyorum zaten. Çünkü her ilaç düşüğe sebep olur diye inanıyorsunuz ki daha ortada bir gebelik bile yok sadece şüphesi var.
Cehalet derken. Daha fazla saygıszlasma istersen kimin cehaleti nasıl ortada. Gerçekten çok komik bir durum gebelik planlayan insanın gebeliği bir haftada oluşabilir gebeliği görmemek öğrenmemek gebeliği yok saymak demek değildir inanamıyorum yani akıl tutulması yaşıyorum şu anda bu kadar bilgisizlik çok trajikomik yani yazdıklarınıza gülmekten başka elimden bir şey gelmiyor hadi hoşça kalın

Gebelik 5. Haftaya ulaşana kadar sorun olmaz dedi bana doktorum benim kullandığım düzenli ilaçlar vardı ağır bı antidepresan mesela size ısrarla riskli diyen doktorlara çok şaşırdım ağrı kesici parol için bari onun sakıncasi yok gebelikde hafif bı ilaç olduğu için yani bana doktorum icebilirsin dedi grip oluyor hamilelerde kimi zmn antibiyotik bile kullandiriyorlar bu kadar doktor bilgisiz olamaz heralde sizin danistiginiz doktorlar ilginç

Duramadım özellikle yorum yapmak istedim. Geçen acile gittim karın ağrım vardı şiddetli bir şekilde ağrı kesici almam gerekti. Gebelik için uğraştığımdan, standart sorulan soruya şüphem var dedim sadece. Betahcg bakmadan ağrı kesici yapmadılar. Hanımefendinin söylediğinde yanlış olan ne tam anlayamadım. Standart bir prosedür varsa doktor uygular, riske atmaz aksi zaten malpraktise girer.

Hap şurup iğne va anlarım da krem neden kullanmıyorsunuz? Kas gevşetici krem? Uzunca bir masaj iyi gelebilir.
Masaj yağı, zeytinyağı gibi yağlarla uzun uzun masaj yapıp ısıtılmış havlu gibi sıcak uygulanmalar deneyebilirsiniz geçmiş olsun

Konuyu görünce yazayim dedim, doktora sordugunu ve aldigi bilgilerle bir yol izlediğini belirtmis konu sahibi ama israrla rontgene git veya ilac al kullan demek ne kadar dogru bilemedim 🙄
Gebelik suphesi olan hic kimse rontgene girmez. Google yazdiginizda bile cikacaktir eminim. Bilmeden girildiyse inşallah birsey olmamistir diye beklenir..
Bebis yolu bekleyen birine israrla ilac tavsiye de edilmez.. gecen hafta acile gogus agrisi ile gittigimde dr.dan israrla rontgen istedim ve cekmedi mesela gebe olabilirsin ben nerden bileyim gebe olmadigini cekemeyiz önce kan sonucun gelsin demisti..
Yani her dr farkli görüş bildiriyorsa bu konuda ki rontgene girmek gebelikte oldukca tehlikeli iken asıl bence röntgen çektirin diyen dr.lari kurcalamak lazim şahsi görüşüm.
Ayrica geçmiş olsun duzelme olmazsa yine bir dr.a gidip beta verip sonuca göre ilerleyebilirsin en azindan.

Gebelik 5. Haftaya ulaşana kadar sorun olmaz dedi bana doktorum benim kullandığım düzenli ilaçlar vardı ağır bı antidepresan mesela size ısrarla riskli diyen doktorlara çok şaşırdım ağrı kesici parol için bari onun sakıncasi yok gebelikde hafif bı ilaç olduğu için yani bana doktorum icebilirsin dedi grip oluyor hamilelerde kimi zmn antibiyotik bile kullandiriyorlar bu kadar doktor bilgisiz olamaz heralde sizin danistiginiz doktorlar ilginç
Yani beli tutulan insana bile böyle yorumlar yapıyorsunuz ya inanın aklıma almıyor. Kusura bakmayın da danıştığım Doktorlar ilginç falan değil bilakis çok iyi doktorlar. Parol zaten içtim ben de biliyorum fakat kas gevşetici ilaçların riski herkes tarafından biliniyor şu masum görünen dolorex bile çok riskli normal zamanda ciddi yan etkileri var. 8 haftaya dek bebeğin gelişiminde en önemli evredir yani hangi ilacı için size bu dendi bilmiyorum ama sız Dr u sorgulayan bence. Gebelik için araştırılmayan haplar var riski kaldırmak kar zarar hesabı daha mantıklı ama direkt riskli haplar ilaçlar iğneler var bunu da hiçbir doktor yapmaz zaten yaparsa doktorluğu bıraksın

Son düzenleme:
Duramadım özellikle yorum yapmak istedim. Geçen acile gittim karın ağrım vardı şiddetli bir şekilde ağrı kesici almam gerekti. Gebelik için uğraştığımdan, standart sorulan soruya şüphem var dedim sadece. Betahcg bakmadan ağrı kesici yapmadılar. Hanımefendinin söylediğinde yanlış olan ne tam anlayamadım. Standart bir prosedür varsa doktor uygular, riske atmaz aksi zaten malpraktise girer.
Teşekkür ederim🌺 standart prosedürü geçtim yani gebelik için uğraşan bir insan zararlı olan bir şeyi nasıl vücuduna alır aklımı almıyor yani ya biz merhametliyiz ya bunu söyleyen insanlarda gram merhamet yok kanım donuyor gerçekten böyle insanların olduğunu bildikçe herkes anne olamıyor demek ki tam anlamıyla. Ve kilometrelerce öteden sorduğum doktor arkadaşım bile acile gittiğinde sadece sana yapman gereken uygulamaları anlatacaktır dedi ne tomografi ne MR ne röntgen çekilemeyeceğim bu bile bile lades olur bir gebelik varsa Yani illa test yapmadık diye gebelik yok mu demek belki içimde oluştu o zaman gideyim ben nasılsa daha gebe değilimdir ya diye alkol alayım bir sürü sigara içeyim zararlı ne varsa yapayım ben 6. haftaya kadar böyle bir mantık var mı acaba

Konuyu görünce yazayim dedim, doktora sordugunu ve aldigi bilgilerle bir yol izlediğini belirtmis konu sahibi ama israrla rontgene git veya ilac al kullan demek ne kadar dogru bilemedim 🙄
Gebelik suphesi olan hic kimse rontgene girmez. Google yazdiginizda bile cikacaktir eminim. Bilmeden girildiyse inşallah birsey olmamistir diye beklenir..
Bebis yolu bekleyen birine israrla ilac tavsiye de edilmez.. gecen hafta acile gogus agrisi ile gittigimde dr.dan israrla rontgen istedim ve cekmedi mesela gebe olabilirsin ben nerden bileyim gebe olmadigini cekemeyiz önce kan sonucun gelsin demisti..
Yani her dr farkli görüş bildiriyorsa bu konuda ki rontgene girmek gebelikte oldukca tehlikeli iken asıl bence röntgen çektirin diyen dr.lari kurcalamak lazim şahsi görüşüm.
Ayrica geçmiş olsun duzelme olmazsa yine bir dr.a gidip beta verip sonuca göre ilerleyebilirsin en azindan.
Aynen böyle insanlar yüzünden belki de bazı bebekler düşebiliyor. Gerçekten kanım donuyor bilip bilmeden ilaç al demek kendi cahilsizliğini başkalarına mal etmek ne kadar da saçmalık evet insan bilmeden bu tarz şeyleri yapabilir daha sonra hamile olduğunu görebilir ay iyi ki bir şey olmadı diyebilir. Ya kaç tane tanıdığım var antibiyotik kullandığı için düşük yapan ki bu ilaçları antibiyotikten zararlı neyse cahil insanlara eğitmek bizim işimiz değil kendilerini eğitsinler öyle buralara yazsınlar Canım çok teşekkür ederim 🌺

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back