bel inceltmek, göbek sıkılaştırma, bacak kol güçlendirme?

DoLL_

benim inandığım ölümsüz masallarım var...
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2010
1.969
1.973
Merhaba hanımlar. Size sormak istediğim şeyler var. Boyum 173 kilom 56. Kilo sorunum yok ama yarın spora başlıyorum.hoca ile program yapacağız fakat öncesinde biraz bilgi almak istiyorum fikri olanlardan.
Belimin 5-6 cm fazlası var gibi. 4 yıl önce doğum yaptım. Alt ve üst karnımın biraz daha sıkılaşmasını istiyorum. Belirgin olmasa da benim farkında olduğum bir gevşeklik var gibi.
Kol ve bacaklarım kalın değil ama sıkılaşıp biraz daha güçlendirebilirim ve elbette kalçamı belki biraz büyütmek ve şekillendirmek. (bunun için squat gerekli evet ama bacakları inceltmemek için ne yapabilirim)?
Evet hanımlar bu konular ile ilgili hangi aktiviteleri yapmalıyım. Beni aydınlatabilir misiniz?

Hiçkimsenin fikri ve bilgisi yokmu yani?

Canım ben de aynı amaçla pilatese başladım. Bir hafta oldu başlayalı. Bu amaçlarla pilates yapanlar iyi sonuç aldıklarını söylüyor.

Ben henüz pilatesle haşır neşir olamadım maalesef :KK70: ama kol bacak çalıştıracak bazı hareketlerle başladım. Şuan isimleri net aklımda değil ama kısaca ters-duz mekik,squat, hafif ağırlıklar ile kolları çalıştırma, bacak kasları için bir kaç hareket,aynı zamanda bir kaçı karın da çalıştırıyor. Bu tarz 10 dan fazla şey yapıyorum set sayısı bacak ve karın için olan hareketlerde daha fazla. Pilates hocasıyla henüz denk gelemiyoruz ondan da bunlara ek olarak bir program alacağım.Kardiyo da yapıyorum fazla abartmadan. Aslında kilom yok ama biraz daha şekillenebilirim diye düşünüyorum,bel bölgesi özellikle.

Canım squat popoyu şekillendirir ama bacak inceltmez üst bacaklarını daha çok kanayan oranını yükseltir mümkün olduğunca daha farklı popo egzersizi araştır tabi bacaklarının zayıflamasını istiyorsan mutlaka kardio yapmak zorundasın yani koşu !!:KK16:

Canım squat popoyu şekillendirir ama bacak inceltmez üst bacaklarını daha çok kanayan oranını yükseltir mümkün olduğunca daha farklı popo egzersizi araştır tabi bacaklarının zayıflamasını istiyorsan mutlaka kardio yapmak zorundasın yani koşu !!:KK16:
Aslında özellikle yazmıştım bacak inceltmek istemiyorum. Aksine kalçamı bira daha buyutmek ve şekillendirmek istiyorum.ve birazda belimi inceltmek. Spor hocamla program yaptık zaten ama şuan burun ameliyatı olduğum için ara verdim.

Mesaj tekrarı

pilates kesinlikle ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir spor düzgün yapıldığı taktirde, ancak hoca ile çalışacaksanız fitness da uygun, zaten benzer egzersizler yaptıracaktır, büyüme istedğiniz bölgelerde yüksek agırlık az tekrar çalışın, kuvvet içinse setleri ve tekrar sayılarını arttırın, kollardaki sarkmalar için lastikle veya dumbell ile çalışabilirsiniz:)

Ben pilates yapıyorum pilates sadece vücudunu esnetiyor şeklede sokuyor ama baya bir süre sonra ve acı çekıyosun yani en iyis krem derim sanankullanan herkez memnun ama iyi araştırmam lazım her kremede güven olmaz acı biber kremi araştır aktarlara sor forumlara bak

X