Bel Fıtığına bel çektirilir mi?

PamukPrensesPathem

14.02.2011 sözlendik:)
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2008
10.032
4
benım sag tarafımda ıkı tane bel fıtıgım var
bazen oyle agrım oluyokı oturamıyorum yuruyemıyorum kılıtlenıyorum

cok uzuldum ılk duydugumda agladım artık alıstımama ben artık fıtık olmus bırı olarak fıtıgımla mucadele ıcerısındeyım
annem sagolsun bana benı yorucak hasta edıcek hıc bıse yaptırmıyo

ama artık bazen cok agrım oldugunda napcamı bılmıyorum
ve en son bel cekmesı dıye bısey onerdıler
cekyolarmıs ve fıtık gecıyomus gıdıp memnun kalan bırbır tanıdıgım ınsanlarla konustuım ama yınede korkuyorum guvenım yok

varmı aranızda yaptıran tavsıye eden
dusuncesı yorumu olan gercekten cok ıhtıyacım var

annemin belinde fıtığı vardı biz gitmiştik bir adama hatta sizin kocaeli tarafındaydı,bu işte en iyi olanlardan biri olarak anlatmışlardı adamı...annem bile- ki kendisi çok karşıdır böyle şeylere - ikna olup ısrar etmişti gidelim diye...
ama ben hayatımda bu kadar kötü birşey görmedim gerçekten,nerdeyse sakat bırakacaktı annemi pis herif...sonra daha da kötüleşti annem,en sonunda ameliyat oldu kurtuldu...
sakın gitme bence arkadaşım,doktorların ne diyor fıtıkların hakkında?
kesin ameliyat mı diyorlar...gerçi birçoğu ameliyat yapmış olmak için ameliyatlık diyor ya neyse...
bence birkaç farklı doktora git...
fizik tedaviye git...
ama tıbbi olarak ağrılarını hafifletmeye çalış..
eğer bacağında ayağında uyuşma varsa gerçekten ameliyatın gerekli olduğunu söylüyorlar..tabi doktorlar daha iyi bilir,ben ahkam kesmiş olmayayım..

ilk başta iyi gibi hissediyorsun ama sonra daha şiddetli ağrılar yaşama ihtimalin muhtemel...bence ya fizik tedavi görmelisin ya da çok uzman ellerde pilates yapmalısın (doktorlu, kas ölçümü yapan iyi bir merkezde) ben çektirmedim ama tanıdıklarım var ve hatta çektirmeden sonra doktor doktor gezdiklerini biliyorum...doktor, felç bile kalınabilir demiş...nasıl güveneceksin bilmem...?

annemin belinde fıtığı vardı biz gitmiştik bir adama hatta sizin kocaeli tarafındaydı,bu işte en iyi olanlardan biri olarak anlatmışlardı adamı...annem bile- ki kendisi çok karşıdır böyle şeylere - ikna olup ısrar etmişti gidelim diye...
ama ben hayatımda bu kadar kötü birşey görmedim gerçekten,nerdeyse sakat bırakacaktı annemi pis herif...sonra daha da kötüleşti annem,en sonunda ameliyat oldu kurtuldu...
sakın gitme bence arkadaşım,doktorların ne diyor fıtıkların hakkında?
kesin ameliyat mı diyorlar...gerçi birçoğu ameliyat yapmış olmak için ameliyatlık diyor ya neyse...
bence birkaç farklı doktora git...
fizik tedaviye git...
ama tıbbi olarak ağrılarını hafifletmeye çalış..
eğer bacağında ayağında uyuşma varsa gerçekten ameliyatın gerekli olduğunu söylüyorlar..tabi doktorlar daha iyi bilir,ben ahkam kesmiş olmayayım..

canım once saol
ben daha ogrenelı bı sene oldu
doktor daha amelıyta erken dedı
daha gencım zaten yasenağlama
ılaclarla ıdare edıyorum fızık tedavıde gormedım hıc
ama acaba erkenden cekme olursa olurmu dıyorum
acaba annenın gıttıgı kımmmıs
bızım burda ıkı tane duydum ama ıkısıneddee gıdenler memnun
ama bencede cok rıkslı ama ıste boyle du<zeldı dıyolar aklım karısıyo
ama sende boyle soyledın gecmıs olsun sızede

ilk başta iyi gibi hissediyorsun ama sonra daha şiddetli ağrılar yaşama ihtimalin muhtemel...bence ya fizik tedavi görmelisin ya da çok uzman ellerde pilates yapmalısın (doktorlu, kas ölçümü yapan iyi bir merkezde) ben çektirmedim ama tanıdıklarım var ve hatta çektirmeden sonra doktor doktor gezdiklerini biliyorum...doktor, felç bile kalınabilir demiş...nasıl güveneceksin bilmem...?

ıste guvenemıyorum ama acabada kaldım ve sızınle paylasmak ıstedım

canım once saol
ben daha ogrenelı bı sene oldu
doktor daha amelıyta erken dedı
daha gencım zaten yasenağlama
ılaclarla ıdare edıyorum fızık tedavıde gormedım hıc
ama acaba erkenden cekme olursa olurmu dıyorum
acaba annenın gıttıgı kımmmıs
bızım burda ıkı tane duydum ama ıkısıneddee gıdenler memnun
ama bencede cok rıkslı ama ıste boyle du<zeldı dıyolar aklım karısıyo
ama sende boyle soyledın gecmıs olsun sızede

valla güzelim adamın adını hatırlamıyorum şimdi çok zaman geçti üstünden ama bize de ne hikayeler anlatıldı adamla ilgili....yok yatalak giren yürüyerek çıkıyomuş falan...herkes de belini çektir geçer dedi...ama yok yani canım hiç deneme bence...adam babamı -babam 100 kilonun üstünde bir insan- annemin bacaklarının üstüne oturtmuştu galiba sonra da kollarının altından tutup çekmişti bir de ip bağlayıp çekmişti sanırım ama nasıl olduğunu ayrıntılı hatırlamıyorum...
annem nasıl bağırıp ağlıyodu anlatamam sonra da bize kızmıştı neden adamın bana işkence yapmasına izin verdiniz diye...madem ameliyatlık bir durumun yok fizik tedavi işe yarayabilir büyük ihtimalle,bir de tutulup kaldığında ya da çok ağrın olduğunda bir iğne yapıyorlar sanırım...ayrıca imkanın varsa yüzmeye de git bence...
risk konusunda da şunu söyleyebilirim...doktorlar bu işi öğrenmek için 10 sene okumuşlar hangi sinirlere nasıl etkisi olduğunu biliyorlar,tomografi,emar gibi şeylerle teşhis koyuyorlar, bel çekenlerin ise kim olduğu belirsiz,şuranda fıtık var diye tahmin de bulunup rastgele çekiyorlar,sonrasında ne olacağın belli değil allah korusun ya sakat kalsan ya da daha kötü olsan?bence hiç deneme canım,hem parana yazık,hem de boşuna sinir bozukluğu bir de üstüne üstlük sağlığından olma riskin çok fazla...

not: adamın adı aşır 'dı galiba,ya da öyle garip bi adı vardı...
ama aman diyim,kesinlikle tavsiye etmiyorum,kesinlikleeeeeee!!

Son düzenleme:
cok gecmis olsun arkadasim
bende genc yasta cok bel agrilari cekmis biriyim
nasil gecti hala bilmiyorum ama cok feci bisey
bel fitigini düsünemiyorum bile :KK43:
ama ben öyle yerlere güvenemezdim
türkiyeye gittigimde heryerde
cikikci fadime
yok bel fitigi filan yaziyo
bide numaralarini yaziyolar kenarlarina :)

güvenilir gibi degil bence, hem korkunc yöntemlerle cekerler beli filan, ay aman allah korusun
fizik tedaviye git bence canim

canım..annemde bel fıtıgı...dayımda bel fıtıgı ıdı...
bence cok rıskılı....yanı sonucu olumsuzda olabılır...dayımda cok agrılar cekerdı....kım ne dedıyse onu yaptı...hanı denıze dusen yılana sarılır...gıbı caresızlıkten..ama hıc bırı fayda etmedı..amelıyatla bıraz rahatladı...
annemıkı daha yenı ve fızık tedavı gordu...sımdılık bır sıkayetı yok ama agrısı gercekten zor oluyor...annemden bılıyorum...
gecmış olsun canım acıl sıfalaar sana ve tum hastalara........

valla güzelim adamın adını hatırlamıyorum şimdi çok zaman geçti üstünden ama bize de ne hikayeler anlatıldı adamla ilgili....yok yatalak giren yürüyerek çıkıyomuş falan...herkes de belini çektir geçer dedi...ama yok yani canım hiç deneme bence...adam babamı -babam 100 kilonun üstünde bir insan- annemin bacaklarının üstüne oturtmuştu galiba sonra da kollarının altından tutup çekmişti bir de ip bağlayıp çekmişti sanırım ama nasıl olduğunu ayrıntılı hatırlamıyorum...
annem nasıl bağırıp ağlıyodu anlatamam sonra da bize kızmıştı neden adamın bana işkence yapmasına izin verdiniz diye...madem ameliyatlık bir durumun yok fizik tedavi işe yarayabilir büyük ihtimalle,bir de tutulup kaldığında ya da çok ağrın olduğunda bir iğne yapıyorlar sanırım...ayrıca imkanın varsa yüzmeye de git bence...
risk konusunda da şunu söyleyebilirim...doktorlar bu işi öğrenmek için 10 sene okumuşlar hangi sinirlere nasıl etkisi olduğunu biliyorlar,tomografi,emar gibi şeylerle teşhis koyuyorlar, bel çekenlerin ise kim olduğu belirsiz,şuranda fıtık var diye tahmin de bulunup rastgele çekiyorlar,sonrasında ne olacağın belli değil allah korusun ya sakat kalsan ya da daha kötü olsan?bence hiç deneme canım,hem parana yazık,hem de boşuna sinir bozukluğu bir de üstüne üstlük sağlığından olma riskin çok fazla...

not: adamın adı aşır 'dı galiba,ya da öyle garip bi adı vardı...
ama aman diyim,kesinlikle tavsiye etmiyorum,kesinlikleeeeeee!!

saol canım
annenede gecmıs olsun
ben vazgectım zaten yaptırmak ıcın evt dusuncem vardı ama suan kalmadı
agrım oldugu zaman ıgne ılac kullanıyorum ıdare edıyo ama
yanı bazen dusununce cok uzuluyorum daha genc yasımda cok canım sıkılıyo
agır kaldırmak cok oturmak cok ayakta kalmak stres uzuntu yasak yanı
ve ılerde anne olmak ısteyınca dogumum sezeryan olcakmıs doktor ılk bunu dedı
bazen kola sısesı bıle agır gelıyo belım zorlanıyo dusunun yanı
oyuzden boyle bı umutttu bende belkıde ama vazgectım saolun desteklerızı ıcın

Son düzenleme:
canım oncelıkle çok geçmiş olsun...bel çekme ne ya allah aşkınıza yaa.gidin once lombel mr ınızı çekırın fizik tedavi rehabilitasyon bölümüne muayne olun.sonra tedavinizi yaptırın.en ıyı yontem bu arkadaslar...

cok gecmis olsun arkadasim
bende genc yasta cok bel agrilari cekmis biriyim
nasil gecti hala bilmiyorum ama cok feci bisey
bel fitigini düsünemiyorum bile :KK43:
ama ben öyle yerlere güvenemezdim
türkiyeye gittigimde heryerde
cikikci fadime
yok bel fitigi filan yaziyo
bide numaralarini yaziyolar kenarlarina :)

güvenilir gibi degil bence, hem korkunc yöntemlerle cekerler beli filan, ay aman allah korusun
fizik tedaviye git bence canim

gecmıs olsun sanada
ınsan bısey duyunca bıde ıyı anlatılınca umut edıyo sanırım

canım..annemde bel fıtıgı...dayımda bel fıtıgı ıdı...
bence cok rıskılı....yanı sonucu olumsuzda olabılır...dayımda cok agrılar cekerdı....kım ne dedıyse onu yaptı...hanı denıze dusen yılana sarılır...gıbı caresızlıkten..ama hıc bırı fayda etmedı..amelıyatla bıraz rahatladı...
annemıkı daha yenı ve fızık tedavı gordu...sımdılık bır sıkayetı yok ama agrısı gercekten zor oluyor...annemden bılıyorum...
gecmış olsun canım acıl sıfalaar sana ve tum hastalara........

saol canım arkadasım
ben daha hıc fızık tedavıde gormedım ılac ıgne kullanıyorum agrım olunca

canım oncelıkle çok geçmiş olsun...bel çekme ne ya allah aşkınıza yaa.gidin once lombel mr ınızı çekırın fizik tedavi rehabilitasyon bölümüne muayne olun.sonra tedavinizi yaptırın.en ıyı yontem bu arkadaslar...

saol canım haklısın dogru

ebrucum geçmiş olsun... öptüm seni..

saol arkadasım bende optum senı
tellerı beklıyorum:eek:klava:

kesinlikle doğru değil,eskiden kalma cahilce şeyler bunlar
benim babamda denedi,ilk önceleri ii oldum sanıodu
ama sonradan daha da kötü oldu doktora söylediğinde ,
doktorda çok kızmış

çektiğiniz ağrıları ,kiilitlenmeleri çok iyi anlıyorum kesinlikle tavsiye etmiyorum tabi şahsi fikrim değil bu.2 senedir bel fığıyla müacdele eden biri olarak dolaştığım doktor ve fizyo terapistlerin fikri. Felç olan o kadar çok insan varki yada hayatı boyunca hissizlik yaşayan ,yoğun ağrılar yaşayan bu sabepten..çoğu geri dönüşü olmayan sıkıntılar yaşıyormuş ...önce muhakkak fizik tedavi görün en az 14 gün süreyle..size bir takım hareketler önerecekler onları düzenli yapın..bol bol esneme hareketleri yapmaya çalışın, kas gevşeltici kremlerle bel bölgenizi ovun ve sonra sıcak kompleks yapın sık sık.ama kesin çözüm önce karın kaslarınızı sonra sırt kaslarınızı güçlendirmek çünkü bel kaslarımızı onlar taşıyor..bunu yapabilmenin en güzel yolu yüzmek ve yürüyüş ..çok uzun oldu ama sizi anladığım için tavsiyelerde bulunmak istedim..Allah şifa versin

aman ha! ebrucum, umarım gitmemişsindir öyle bir yere. arkadaşlar da yazmışlar, eskiden annemlerin tanıdıklarından da yaptıran ve sakat kalan ya da sonrasında daha ağır ameliyatlar olmak zorundan kalanlar olmuş.

alternatif tıp olarak yurt dışında da uygulanan elle tedavi yöntemleri olabiliyor, ancak insanlar bunun için 4 yıl üniversitede okuyorlar, sinirlerin yerlerini vb öğreniyorlar ondan sonra o alanda çalışıyorlar. bizdeki gibi kendilerinin yalan dolan hikayelerle reklamını yaparak, hasta insanların durumundan faydalanmıyorlar.

bu çağda artık kaldı mı öyle şeyler. fizik tedaviden çok fayda görüyorlar gidenler. benim annem de, arkadaşları da yılda bir-iki defa gidiyor. çalışmayanlar için büyük şans, zaman sorunu da olmaz. sakın ama sakın kendini öyle cahil, fırsatçıların eline bırakma.

benım sag tarafımda ıkı tane bel fıtıgım var
bazen oyle agrım oluyokı oturamıyorum yuruyemıyorum kılıtlenıyorum

cok uzuldum ılk duydugumda agladım artık alıstımama ben artık fıtık olmus bırı olarak fıtıgımla mucadele ıcerısındeyım
amman arkadaşım çektirme yaaa.. daha kötü olabilirsin bendede var ama çektirmeyi hiç düşünmedim.bi on sene kadar önce annemin bir arkdaşı çektirdi hiç faydası olmadı ..kadın yıllardır çekiyor ..çok geçmiş olsunn....a.s.

ebru canım hikayelerimiz birbirine benziyo.benim yaşım da daha 20 ama yakalandık buna Allah yardımcımız olsun.ben daha yeni öğrendim kaç gündür ağlıyorum,sıkıntı yaptım daha eskisi gibi olamıcam dıye.ağrılarım da çok arttı buaralar.çok korkuyorum bu ağrılardan kurtulamamaktan:KK43:. arkadaşlar söylemiş gerçi sen de vazgeçmişsin ama ben de fıkrımı söylıyım bence sakın güvenme böyle şeylere,açıkcası ben bazen doktorlara bıle güvenemıyorum.bu ıkıncı doktorum mesela daha yenı öğrendiğim halde.inş. yakın zamanda kurtulduğumuzu da yazarız buraya.hepimize geçmiş olsun.

X