Bel fıtığı

Engnzynp

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2019
873
301
53
Merhaba arkadaslar, yaklasık bir kac senedir sol bacağımda ağrı var. L4 ve L5 disklerinde iki adet fıtıgım var. Ancak son zamanlarda bacağımın ağrısından duramaz oldum özellikle üstüne bastıgımda cok ayakta kaldığımda ağrı dayanılmaz oluyor. Dinlenince ayağımı uzatınca falan ağrısı geciyor. Yalnız benim belim hiç ağrımıyor ilginc olanı o. Bacağımda ağrı tendon kısmında kramp girer gibi oluyor. Böyle künt bir ağrı. Ayrıca uyusukluk da var baldır kısmında. Ayakta durunca cok kötü oluyorum oturup dinlenmek istiyorum sürekli. Bu durumu yaşayan arkadas yazarsa cok mutlu olurum.

Ben 2019 yaşadım bu durumu bacaklarıma vuruyordu bana başlangıç demişti doktor o zamanlar masa başı çalıştığım için muhtemelen ilerledi 1.5 yıldır çalışmıyorum ve son 6 aydır temizlik yapınca, ağır kaldırınca, sert yatakta yatınca, çok fazla aynı pozisyonda oturunca ve sırt üstü yatınca belimi doğrultamıyorum sanırım ilerledi şuan gebe olduğum için de baktıramıyorum. Şimdi keşke bacaklarıma vursa diyorum, yeri geliyor yürümekte zorlanıyordum kalça kemiğime özellikle çok batıyordu ama bel ağrısı bambaşka bir şeymiş o günleri özler oldum inşallah sizin ilerlemez ve bacak ağrınız geçer

Belinde ağrı olmaması ilginç değil. Benim de öyle sadece bacakta ağrı oluyor. Fizik tedaviye gidebilirsin çok faydasını görürsün. Ağrın geçtiğinde yüzmeye gidebilirsin onunda çok faydasını görürsün. Ama ağrın geçmeden yüzmek için zorlama. Doktorun verdiği egzersizler vardır onları yap her gün. Egzersizle kasları kuvvetlendirmek ağrıyı geçirir. Sert yatakta yat ve en önemlisi belini yaz kış sıcak tut.

Sert yatakta yatınca ağrının artmasına şaşırdım. Bel fıtığı olanlara sert yatak önerirler. Ben de sert yatakta rahat edebiliyorum bir tek

Evet doktor egzersizler verdi yüzme önerdi. Verdiği egzersizleri yapınca rahatlıyorum zaten. Doktor ameliyatlık değil ama hareketleri yapmazsan oraya doğru gidersin dedi. Bu yıl Kpssye calıstım sürekli aynı pozisyonda durmak daha da arttırdı ağrılarımı. Sıcak tutunca faydasını görüyorum soğuğa zaten hic dayanamıyorum. Tesekkurler önerilerinz için.

Ameliyatlık değil dediyse korkucak bir şey yok. Dikkat edin yeter. Çok ağrı oluyor deyince ilerilermiş zannettim. Kendinize dikkat edin ilerlemesin.

Ameliyatlık değil dediyse korkucak bir şey yok. Dikkat edin yeter. Çok ağrı oluyor deyince ilerilermiş zannettim. Kendinize dikkat edin ilerlemesin.
Cok ağrı dediğim böyle uzun süre ayakta kalınca ya da uzun süre oturunca oluyor. En son doktora gittiğimde ameliyatlık değil ama ilerlememesi lazım demisti. Ozamanlar bacağıma vurmuyordu ağrısı. Acaba ilerledi mi hareketleri düzenli yapmadım cunku. En son mr da sinir köküne hafif basılı yazıyordu. Smdi ne durumda bilmiyorum.

ilerlediğinde bacağa vuruyor diye biliyorum. benim ileri boyutta ve hep bacağımda ağrı olur. eğer son zamanlarda çok hareketsiz kaldıysanız kaslar güçsüzleştiği için de ağrı nükseder. hareketleri düzenli yapmayı ihmal etmeyin bence.

Evet bacağıma vurduğuna göre ilerledi sanırım. Sol bacağıma vuruyor sağ da bisey yok. Doktorun verdiği Hareketleri yapınca rahatlıyorum. Cok sağ olun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…