Nöroşirürji bel fıtığı olan var mı?

mona_roza

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2009
417
2
Arkadaşlar aranızda bel fıtığı tanısı konulan birileri var mı? Hangi doktora gittiniz, tedaviniz nasıl oldu bana yazabilir misiniz?

canım ben geçen sene bel fıtığı oldum.. 10 tane iğne + kas gevşetici ve ağrı kesicilerle kısa bir süre tedavi gördüm.. doktor tekrar gelmemi ve geçmezse fizik tedaviye başlayacağımı söylemişti... ben gitmedim devam etmedim.. tabi ara sıra bel ağrım tutuyor bacağım batıyo belime.. ihmal etme..

doktorundan memnun kaldın mı peki? netten birkaç doktora sordum.birini çok beğendim ama taa ordu da nasıl gideyim.diğeri de hemen gel sinir basısını ameliyatla alıp,fizik tedavi yaparız demiş. bir de özel muayenehane,bir dünya para ister.çalışmıyorum şu an,ödeyemem.

bende de agrılar çok.ev işi yapamıyorum artık.şu an nasıl yanmam var bir bilsen.bir de gece uykudan uyandıran agrım var.ne saga ne sola yatamıyorum.tutuluyor.kütük gibi.sabah kalkıp dolaştıkça geçiyor az az.sende de oluyor mu?bir de iğne ve kas gevşeticiler işe yaradı mı?

bu arada sen de ihmal etme.ilerleyince daha kötü oluyormuş.

Merhaba arkadaşım ben de bel fıtığıyım,6 sene önce lazerli ameliyat oldum.Ameliyattan önce yürüyemiyordum,o şekilde 1 sene yattım.Şimdi çok şükür yürüyebiliyorum,hiçbir problemim yok fakat bu hastalığın kesin bir tedavisi yok bunu biliyorsundur..Hala ilaç kullanıyorum ve hep dikkat etmem gerekiyor.Biraz fazla temizlik yapayım (fazla dediğim 1 saat yaptırıyor anca),cereyanda kalayım,fazla yürüyeyim ya da oturayım hemen başlıyor yine uyuşmalar ve ağrılar..Doktorun ne diyorsa dinle bence.

cevap için teşekkür ederim.

üniversite araştırmaya gittim.emarı orada çekildim.ama biliyorsun ki orada staj görüyor doktorlar bir nevi.kas gevşetici,ağrı kesici yazdı,spor yapabilirsin dedi gönderdi.internetten doktor araştırıyorum,fiyatlar çok uçuk.düzgün bir doktor bulsam fiyatı normal olan,ne diyorsa yapacagım zaten.

kendime hiç dikkat etmezdim ben,ani hareketler,ceyeran,kendini yorma vs. ne dersen vardı.aklıma başıma geldi şimdi.anne olmak istiyorum,hamile kalmak için de bunu halletmem gerek.kesin tedavisi yok haklısın ama fıtıgın ilerlemesini önleyebiliriz sanırım.

Evet ben de eskiden hiç dikkat etmezdim,bir de boy uzun olunca bu bela geldi beni buldu.Bel fıtığı olanlar için hamilelik çok zor derler,ben ileride de düşünmüyorum ama yine de engel olacağını bilmek bile çok kötü.Spor kesinlikle çok önemli.Ayrıca kilon normal seyretmeli..Ben geçen sene 92 kiloya çıktığımda sanki hiç ameliyat olmamışım gibi ağrılarım olmuştu.Şimdi çok şükür 10 kilo verdim ama hala vermem lazım..O yüzden şimdiden çok dikkat et kilona.Spor yaptığım zaman hiç ağrım sızım olmuyor inanılmaz iyi geliyor.Özellikle yürümek..Şu yaz sıcakları biraz düşsün tekrar başlayacağım ben de..Umarım en kısa sürede sağlığına kavuşursun..

teşekkür ederim.bu arada sakıncası yoksa yaşını öğrenebilir miyim? ben 23 yaşındayım ve bu durum çok moralimi bozdu...

ben 26 yaşındayım..Ameliyat olduğumda 20 yaşındaydım,gerçekten çok moral bozan bir olay,insan yaşlı gibi hissediyor kendini :KK43:

Sormak istediğin bir şey ya da desteğe ihtiyacın olursa ben buradayım..

gerçekten öyle hissediyor. 'ah canım daha çok gençsin' söylemleri.bilirsin.

sen benden daha da gençmişsin o zaman...kim bilir nasıl zorlandın.

çok teşekkür ederim.

Aynen öyle..Herkesin o tavrı zaten deli eder insanı..Ben o yaşlarda evlilik düşünmüyordum bir gün bir kadın geldi bize bak gel seni zengin biriyle evlendirelim zaten yarım sayılırsın normal biriyle evlenemezsin artık filan demişti,cahiller işte...Ama insanın sinirini çok bozuyorlar bu gerçek..

X